Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Saga Mass Effect - Romanse

11.03.2012 16:10
1
zanonimizowany833447
1
Junior

Saga Mass Effect - Romanse

Jeżeli w jedynce miałem romans z Ahley w dwójce nawiąże romans z kimś innym to w trójce Ashley będzie miała do mnie jakieś wąty? Proszę bez spojlerów z dwójki i trójki (dwójkę dopiero przechodzę, ale staram podejmować decyzje pod trójkę). Najlepiej odpowiedź Tak lub Nie --> stuprocentowe niezaspojlerowanie ;]

11.03.2012 16:12
Fett
2
odpowiedz
Fett
246

Tak,

11.03.2012 16:35
3
odpowiedz
zanonimizowany833447
1
Junior

OK, jestem bardziej ciekawski niż myślałem :P Co powie Shepardowi?

11.03.2012 20:40
4
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

Hehe jestem w podobnej sytuacji i oto jest pytanie - czy warto robić tego achievementa (ROMANTYK) skoro planuję grać zaraz po przejściu dwójki w trójkę. Tylko właśnie zależy czy jest sens odpuszczać sobie 50G - co takiego Ashley powie Shepardowi?

11.03.2012 21:15
Stra Moldas
5
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Grajcie tak, jak uważacie i czujecie, a nie pod achievementy. Sam miałem podobny "problem" (Ash, Miranda), ale liczę, że uda się z tego "wygrzebać", zdecydowałem się wrócić do Ash. No i jak w życiu - trzeba się gęsto tłumaczyć, ale liczę na szczęśliwe zakończenie. :)

nie plebs a szlachta -> Powie to, co mówi kobieta mężczyźnie, gdy ten zajmuje się inną - po prostu będzie mieć pretensje. :P Bardzo to ciekawe dialogi są.

11.03.2012 21:48
6
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

Nawet już pomijając achievementy ciekaw jestem nawet jak będzie wyglądać wątek romantyczny z Mirandą i tego konsekwencję w trójce, chociaż z sentymentu do jedynki wolę Ashley --> chciałbym wiedzieć po prostu czy będę mieć wvbór tak jak w jedynce Ash i Liara przychodzą do Sheparda i proszą, żeby wybrać defenitywnie jedną z nich :). Jeżeli będę mógł wybrać Ashley a ona będzie mogła wybaczyć incydent z dwójki to ok :) Uwielbiam uniwersum tej gry ale z braku czasu mogę przejść daną część gry jak na razie tylko raz więc chciałbym już mieć wszystko odgórnie zaplanowane. Więc można się w trójce z tego jeszcze jak kolega to wyżej to nazwał - "wygrzabać", wybrnąć?

11.03.2012 21:57
Stra Moldas
7
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

To ja napiszę może to, do czego ja doszedłem -

spoiler start

mając sytuację 1. Ash, 2. Miranda, mój Shepard gęsto się tłumaczy, ale wszystko zmierza ku dobremu. Więc wydaje się, że się da. ;)

spoiler stop

11.03.2012 22:26
8
odpowiedz
zanonimizowany632037
56
Generał

Jak przejdziesz grę to daj znać czy wybrnąłeś ;)
Wiem, że gra jest świeża ale jeżeli ktoś ją już przeszedł i miał podobny zbieg wydarzeń to niech też da znać co i jak.

11.03.2012 22:32
Stra Moldas
😊
9
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Z pomocą przychodzi Mass Effect Wiki, która mówi, że...
http://masseffect.wikia.com/wiki/Romance#Mass_Effect_3

11.03.2012 22:43
matiz87
10
odpowiedz
matiz87
45
Konsul

Ja miałem romans w 1 z Ash, w 2 z Mirandą, a w 3 dostałem aczika za romans z Ash, a sytuacja wygląda tak (małe spoilery ale jednak):

spoiler start

Ash upomina się o Mirandę, ale trzeba ją odwiedzać w szpitalu. Mirandę można spotkać i ją rzucić, ale nie jest to dobre rozwiązanie, bo skutkuje pewnym nieciekawym wydarzeniem. Najlepiej z nią utrzymać romans i w pewnym momencie w pokoju hotelowym nie doprowadzić do pocałunku, bo będzie po romansie z Ash. W międzyczasie trzeba uważać na Liarę, bo też można się wpakować, ale to jedna ważna opcja dialogowa, jak u Mirandy. Poza tym Ash nie jest zbyt gadatliwa i można mieć wrażenie że już nic z tego, ale jak się często z nią gadało i nie zdradziło wcześniej w ME3, to będzie ok.

spoiler stop

12.03.2012 12:15
Stra Moldas
11
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

matiz 87 ->

spoiler start

Czyli najważniejszy jest pocałunek, nie trzeba zrywać wcześniej? A w przypadku zerwania jest szansa na uratowanie Mirandy przed Lengiem? No i czy mimo zerwania bądź niedoprowadzenia do "sytuacji" i romansowaniu z Ash pomoże Shepardowi, czy się obrazi?

spoiler stop

12.03.2012 13:09
matiz87
12
odpowiedz
matiz87
45
Konsul

Stra Moldas

spoiler start

Nie trzeba zrywać, ważne żeby podczas rozmowy przez terminal w pomieszczeniu widm jej napomknąć o zagrożeniu ze strony Lenga, poza tym czytałem że zrywając z nią można nie mieć możliwości jej uratowania, ale czy to prawda - nie wiem. Utrzymanie relacji plus ostrzeżenie plus spotkanie w pokoju bez niczego poza rozmową doprowadzi do jej uratowania. Romans z Ash nie ma tu nic do rzeczy, jedynie w drugą stronę to może zadziałać i Ash się obrazi na "sytuację" z Mirandą. Jedynie przy zerwaniu się obraża, poza tym i tak Miranda nie dołącza do ekipy, spotkamy ją pod koniec gry i od tego co zrobiliśmy zależy co się z nią stanie. Poza tym podobno trzeba mieć save'a z lojalną Mirandą z 2, żeby był happy end z nią. No ale z tego co pamiętam bez lojalki nie było romansu ;)

spoiler stop

12.03.2012 13:34
Stra Moldas
13
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

spoiler start

Mam lojalki wszystkie wykonane, a jak pisałem w innym wątku, chciałbym, żeby przeżyło tylu towarzyszy ilu jest możliwe i aby pomogli na końcu na gry. :) Nie chciałbym, że Miranda się obraziła, gdy wybiorę Ash, bo decyzja już podjęta jak dla mnie. :D Przyjaźń jak najbardziej tak. :D

spoiler stop

12.03.2012 13:44
Tomasij ZaYceV
14
odpowiedz
Tomasij ZaYceV
49
Verd1ct

spoiler start

Uważajcie, żebyście nie wpadli, bo będzie klops.

spoiler stop

Forum: Saga Mass Effect - Romanse