Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Rząd na szybko próbuje przepchać ustawę o blokowaniu "nielegalnych" treści w internecie.

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
09.10.2026 11:15
1
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Rząd na szybko próbuje przepchać ustawę o blokowaniu "nielegalnych" treści w internecie.

Wy tu gadu gadu na znany od wczoraj temat , a tu tymczasem rząd próbuje przepchać ustawę o blokowaniu treści.
Sejm uchwalił w czwartek wieczorem ustawę umożliwiającą blokowanie nielegalnych treści w internecie. Projekt został skierowany do głosowania kilka godzin wcześniej, po wystąpieniu premiera Donalda Tuska, który wskazywał na potrzebę szybkiego przyjęcia przepisów mających ograniczyć mowę nienawiści w sieci w związku z ostatnimi atakami w szkołach.

(...)

W czwartek, podczas rządowej narady w związku z ostatnimi atakami w szkołach, Donald Tusk wskazał, że należy wprowadzić przepisy o możliwości natychmiastowego blokowania przez państwo mowy nienawiści w internecie, co pozwoli chronić dzieci, uczniów oraz nauczycieli. Szef rządu podkreślił, że poprzednia ustawa w tej sprawie została zawetowana przez prezydenta Karola Nawrockiego.
Więcej w newsie.
https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/blokowanie-nielegalnych-tresci-w-internecie-sejm-uchwalil-ustawe-st9277193

post wyedytowany przez sabaru 2026-10-09 11:16:20
09.10.2026 11:19
DanuelX
2
odpowiedz
5 odpowiedzi
DanuelX
82
Kopalny

Uwaga niepopularna opinia. Przez ten cały syf który dzieje się w sieci (incelskie brednie, agenci wpływu obcych mocarstw, nieposkromiony rasizm i szowinizm) - prędzej czy później (raczej prędzej) czeka nas internetowy dowód. Zero anonimowości. I nie będzie winne temu lewadzdwo i Tusk ale właśnie internauci, którzy sami nie potrafili zapanować nad siecią. Koniec dzikiego zachodu jest już tu.

09.10.2026 11:21
2.1
odpowiedz
sabaru
39
Senator

...

post wyedytowany przez sabaru 2026-10-09 11:22:58
09.10.2026 11:23
DanuelX
2.2
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

sabaru Cała ustawa tuskowa to tylko jeden z kroków.

09.10.2026 11:56
Papa Nurgle
2.3
odpowiedz
Papa Nurgle
39
Generał

DanuelX No tak, bo podobna cenzura w UK i Niemczech działa znakomicie.

09.10.2026 11:59
2.4
1
odpowiedz
damianyk
166
Nośnik Treblinek

DanuelX Zero anonimowości
To akurat nie jest najgorszy pomysł, trzeba brać odpowiedzialność za to co się mówi.

09.10.2026 12:03
Papież Flo IV
2.5
odpowiedz
Papież Flo IV
112
Kardynał

damianyk Nie żeby anonimowość jakoś mocno pomagała, na fb wszyscy się podpisują prawdziwym imieniem i nazwiskiem, a jakiego ciekawego contentu ludzie potrafią dostarczać.
Chociaż mam wrażenie, że i tak daleko mu do eXa, który jednak tą anonimowość oferuje.

09.10.2026 11:20
mav
3
odpowiedz
mav
252
wesoły ludek

Będzie jak zwykle. Kto ma wydymać system i tak wydyma, a tylko zwykli ludzie będą mieli bardziej pod górkę

09.10.2026 11:22
4
1
odpowiedz
1 odpowiedź
katai-iwa
74
Legend

Skończy się to wetem i kolejnym darciem ryja przez uśmiechniętych.

09.10.2026 11:24
DanuelX
4.1
1
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

katai-iwa No jak rząd śmie krytykować wetomat! SKANDAL!

post wyedytowany przez DanuelX 2026-10-09 11:24:11
09.10.2026 11:27
Ku'gath
5
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Ku'gath
140
Ojciec Zarazy

Ryba psuje się od głowy, a oni problem chcą łatać od ogona.

Jako rodzic i to jak byłem wychowywany dawniej ponad 20 lat temu to jest przepaść. Obecnie mamy bezstresowe wychowanie, dzieci nie mają zadań w szkole, luźniejsza edukacja (chyba za PiS to weszło żeby ludzie byli mało inteligentni, a obecny rząd to kontynuuje), dziecko może zwyzywać nauczyciela, zero szacunku do kogokolwiek. Dziecko 3-4 lata mówi, że zaraz zadzwoni na policję jak stara nie chce się uspokoić.

Przeprowadziłem już rozmowy ze starszymi nauczycielkami w szkole i stwierdziły, że teraz jest nowe pokolenie wykreowane przez system oraz internet.

Na szczęście wychowuje dziecko jak mnie dawniej wychowywali. Były problemy w szkole bodajże w 1 klasie podstawowej to powiedziałem nauczycielce że zgadzam się na wszystkie kary, a od siebie dodałem, że jak się nie uspokoi to wyp..... telefon (smartfon) przez okno. Teraz 3 klasa i od tamtej pory jest dziecko grzeczne. Zero skarg od nauczyciela.

post wyedytowany przez Ku'gath 2026-10-09 11:28:23
09.10.2026 11:30
DanuelX
5.1
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Ku'gath Obecnie mamy bezstresowe wychowanie
Od TRZYDZIESTU lat słyszę te brednie o bezstresowym wychowaniu. Gdzie ono się odbywa, które to rodziny, w jakim mistycznym miejscu? W Polsce? Konserwatywnej i katolickiej?

09.10.2026 11:33
Ku'gath
5.2
odpowiedz
Ku'gath
140
Ojciec Zarazy

Akurat mam na to przykład. Jeden gówniak się źle zachowywał w szkole to drugi rodzic zwrócił mu uwagę to mama tego gówniaka powiedziała, że nie życzy sobie żeby ktoś zwracał uwagę jej dziecku.

Akurat się śmiałem i mówiłem, że obecnie nie wolno zwracać uwagi tylko proszę dzwonić na policję.

post wyedytowany przez Ku'gath 2026-10-09 11:35:28
09.10.2026 11:55
SzaszaGrej
5.3
2
odpowiedz
SzaszaGrej
170
Generał

Ku'gath I co to ma do rzeczy? Jeden z tych co ostatnio zaatakował był regularnie bity przez ojca, niebieska karta, awantury przemoc. Na pewno nie miał bezstresowego wychowania a i tak (albo przez to) mu odjebało. Idąc twoim tokiem rozumowania to powinien być idealny nastolatek, codzienny wpierdol od starego to przecież idealna metoda wychowawcza.

09.10.2026 11:45
Racja
6
odpowiedz
Racja
17
Generał

Internet na dowód będzie tak turbo nudny.

Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl