Mam pytanie:
Czy ruskie klucze aktywują się od razu czy przy próbie aktywacji pokarze się błąd o blokadzie regionalnej ?
Muszę być na terenie Rosji żeby je aktywować ?
Mam głównie na myśli Steam.
A przy próbie aktywacji w nazwie gry będzie dopisek RU ?
Czasem tak, czasem nie.
Napisz o jaka gre ci chodzi, a nie zadajesz takie ogolne pytania.
Gra to Borderlands GOTY.
Co to znaczy: będzie ok ?
Będzie napisane że RU ?
Postacie będą miały rosyjski akcent... a niektóre będą mówić tylko po rosyjsku i pisać cyrylicą :)
Ja w grze mam wszystko w języku angielskim więc jest ok ? To normalna wersja EU ?
Jak masz grę z blokadą regionalną na Rosję to nie aktywujesz jej tak poprostu na steamie.Musisz wpisać w google to zapytanie jak wktywować,bo tam trzeba zmieniać IP przez VPN.Ale po aktywacji nie ma żadnego problemu z grą.
Weź chłopie się ogarnij i załóż sobie karczmę: Waxguna pytania odnośnie steam'a kluczy i gamecodes.
Czyli jeśli gra nie jest ruska to nie muszę się obawiać że mi ją Steam usunie ?
Nie ma znaczenia czy gra jest ruska, chinska czy z Antarktydy. Jak Steam bedzie mial powod do usuniecia, to usunie, bez znaczenia skad pochodzi klucz.
@nagytow Co miałeś na myśli pisząc: będzie ok ?
@nagytow Co miałeś na myśli pisząc: będzie ok ?
To że będzie ok? Przepraszam za pytanie, ale nie jesteś przypadkiem upośledzony?
Ale nagytow napisał że będzie ok po tym jak napisałem że gra to Borderlands, więc nie wiem o co chodzi.
Nie odpowiedzial na ogolne pytanie tylko spytal cie o konkretna gre. Gdy mu podales tytul napisal ci, ze bedzie ok. A ty nie wiesz o co chodzi?
Raczej taki głupi nie jestem że nie domyśliłem się chodzi mu że wszystko będzie dobrze i nie mam się czego obawiać ale chcę się dopytać o wszystko żeby nie pytać na przyszłość.
@Matt - tak przeczytałem.
O, temat jeszcze zyje?
Borderlands GOTY aktywuje ci sie w PL bez problemu. Nie bedzie zadnych dopiskow, ale tez nie bedziesz mogl stwierdzic, czy to ruski, czy afrykanski klucz.
Z keyshopami problemem nie jest to, ze klucz jest z innego regionu, a to, ze jak kiedys stracisz dostep do konta (lub gra z konta ci zniknie), to bedziesz musial dac Steamowi dowod, ze kupiles gre. Steam nie uznaje keyshopow wiec tu mozesz miec problem.
najłatwiejszy sposób na sprawdzenie blokady regionalnej jest wejście na steama z dopiskiem ?cc=ru wtedy przeglądając gry ze steama zobaczysz, że niektóre mają napis "Uwaga: Gra kupiona w Rosji będzie dostępna do grania tylko na terenie: Rosji, Armenii, Azerbejdżanu, Białorusi, Gruzji, Kazachstanu, Kirgistanu, Mołdawii, Tadżykistanu, Turkmenistanu, Uzbekistanu, Ukrainy, Łotwy, Litwy i Estonii " w innym przypadku gra jest ROW (globalna bez żadnych blokad regionalnych)
@eglumne Borderlands GOTY nie ma blokady regionalnej i jest w tej wersji przeznaczony na cały świat więc zostaje tylko kwestia czy Steam zaakceptuje tą grę czy nie usunie mi jej za kupno w keyshopie.