odwiedzający "wiochę" itp strony pewnie znają sprawę
w kwestionariuszu osobowym pewnej instytucji pojawiły sie zmiany
było
imię ojca....
imię matki ........
jest :
rodzic1............
rodzic2............
oczywiście zdajemy sobie sprawę skąd te zmiany ;)
teraz kombinuję gdzie mam wpisać imię jako Ojciec?
logicznym było by w pozycji 1 ale trudno szukać w dzisiejszych czasach logiki tym bardziej w pederastycznej poprawności.
Żona ( matka) jako nr. 2 > to jest jawna dyskryminacja.
pozdrawiam i nie dajmy się zwariować
Rzygać mi się chcę jak widzę takie rzeczy. Przekreśl i napisz to poprawnie, imię ojca - xxx.
Martius_GW > niekoniecznie . zawsze podaje sie imie Ojca a matki to często nawet nie żądają ewentualnie w drugiej kolejności ;)
Nazgrel > zastanawiam się czysto teoretycznie > gdybym miał taki problem tak właśnie bym zrobił
skurczybyki tylnymi dziwami nas przygotowują do związków zboczeńców.
Matkę jako nr 1 bo kobiety mają pierszeństwo?
Znaczy wedlug zasad sovoir vivre? Nie zawsze:)
A do sytuacji trzeba sie przyzwyczajac, juz od lat przy rejestrowaniu konta np na gmailu przy wyborze plci jest (obok Male i Female) opcja Other;)
.:Jj:. > izba architektów RP
Cainoor > myślę ze jednak ma spróbuj rodziców tytułować nr1 i nr 2 ;)
Cainoor: zasun do swojej matki :rodzicu nr.2 zobiad dzis bedzie rodzicu nr. 2 ?
Belert > właśnie nr.1 ( dla mnie zawsze ) częstuje mnie pyszna kawą > ale wpisu nie pokarze;)
Spokojnie, niedługo Unia Europejska na pewno to wszystko ureguluje :) Póki co, kolejność raczej nie ma większego znaczenia, choć masz rację, że to trudna sprawa, bo jeśli wpiszesz kobietę pierwszą, a one mają przecież pierwszeństwo według zasad savoir vivre, to może się to nie podobać feministkom.
kobietom ? a jak jeszcze nie zdecydowała o swojej płci ?
w sumie mi to lata byle by kastracja nie była przymusowa ;)
>>> BLiBs_Pl
A savoir-vivrze widze malo wiesz, bo kolejnosc MA znaczenie. Odkad zyje imie ojca podaje sie PIERWSZE. Polecam sie doedukowac.
Tylko że teraz - w XXI wieku - nie ma kogoś takiego jak ojciec, przynajmniej nie we cywilizowanych krajach. Teraz są "rodzic numer jeden" i "rodzic numer dwa" :)
BliBs_Pl CYWILIZOWANYCH powiadasz > poczekaj Ciapate ich odmulą > wtedy pogadamy kto jest cywilizowany ;)
Wydaje mi się, że Cainoorowi chodziło o znaczenie w kontekście kolejności wpisu, a nie o nazewnictwo.
trybik18, Belert ---> Nazywajcie sobie rodziców jak macie ochote: mama, tata, po imieniu, albo numerami. Nikt Wam nie broni. Natomiast nie powinno mieć żadnego znaczenia czy obszar na kartce do wypełnienia będzie się nazywał rodzic 1 i rodzic 2.
owszem ma przynajmniej dla mnie . ja mam Ojca i Matkę a nie nr.1 i nr.2 . I nie klej tu głupa ze nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi.
Sam kleisz głupa. Masz ojca i matkę i gratuluję, ale co to ma do rzeczy? Nie o tym jest wątek.
Ciekawe, że gdy chodziłem do szkoły, to polonistka za uzycie słowa "(pani) dyrektorka" dawała ostry ochrzan. Miało być "(pani) dyrektor". Dziś skoro są "ministry" i "psycholożki", to pewnie i dyrektorki uchodzą :)
Z tymi rodzicami na 1 i nr 2 to porażka i plucie w twarz.
Nie załapałem tylko o jakiej instytucji formularz chodzi...
Episkopat czyta Gola ?
h ttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bp-Tadeusz-Pieronek-ideologia-gender-nie-uznaje-Boga,wid,16308255,wiadomosc.html
Coolabor > z tymi rodzicami to chyba tylko przejściowo . Myślę ze pedalstwo w końcu zajarzy ze słowo rodzic pochodzi od rodzenia i wprowadzi korektę np.OSOBNIK
Kruca bomba ... nie wiem o jaka instytucję chodzi, ale pewnie to "coś" do czego potrzebne są numerowane osobniki pewnie było dofinansowywane ze środków UE. Ocena wniosków opiera się (w dużym skrócie myślowym) na podliczeniu punktów - w każdym takim wniosku jest deklaracja, czy projekt nie dyskryminuje płci i nikogo nie wyklucza. Pewnie jakiś cwaniak zamieścił te wpisy jako dowód niedyskryminacji i za to dostał 2 punkty więcej (czy ile tam się dostaje).
<niepoważne> Z drugiej strony nie wiem o co hałas - przecież kombinowanie to nasz sport narodowy ;) </niepoważne>
Nadal nie wiemy jaka to instytucja, nie ma możliwości weryfikacji i nie wiadomo, czy instytucji odbiło czy to marna trollowa prowokacja.
Mr.Kalgan > IZBA ARCHITEKTÓW RP
znalazłem w necie skany aktualnego kwestionariusza jak i zeszłorocznego . poszukam jak znajdę zapodam
edyta>>h ttp://solidarni2010.pl/16985-imie-rodzica-1-imie-rodzica-2---kwestionariusz-osobowy-w-izbie-architektow-rp.html?PHPSESSID=a83be52875af2666a5df7f2131df3cd4
Mamy źródło. Izba Architektów to jak widać idioci, niemniej nadawanie tej sprawie rangi jaką usiłuje się jej nadać jest niepoważne również. Te idiotyzmy należy ośmieszać a nie traktować jako forpoczty złego.
Mr.Kalgan > chciałbym żebyś miał racje ale niestety 72 przedszkola z programem gender . MEN i jego obrona idiotyzmu. dotacje uzależnione od gender itp itd
"21 czerwca 2013 r., w Sejmie 229 posłów z PO, SLD, i Ruchu Palikota głosuje za skierowaniem do pracy w komisjach sejmowych projektu ustawy wprowadzającego zakaz dyskryminacji ze względu na tzw. "tożsamość płciową" i "ekspresją płciową", definiującego jako przejaw zakazanej dyskryminacji tzw. "molestowanie" czyli stwarzanie "wrogiej" lub "uwłaczającej atmosfery" wobec osób manifestujących swą "orientację seksualną", "tożsamość" lub "ekspresję płciową"."
post "zł" (26) > trafił w sedno sprawy pkt jest pkt