Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Risen inicjacja na maga.

21.12.2015 15:25
1
UnluckyPage71
67
Konsul

Risen inicjacja na maga.

Witam. Dopiero co w Risenie 1 odbyłem inicjację na maga. Wybrałem po kolei mana, mana, punkty życia. Dobrze wybrałem, czy powinienem wczytać save'a (mam go zaraz przed inicjacją, a prawie nic po niej nie zrobiłem)?

21.12.2015 15:32
2
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

.

21.12.2015 15:36
IGG
3
odpowiedz
IGG
60
Hohner

też chciałbym mieć zapisanego sejva tuż przed inicjacją :(

21.12.2015 15:37
4
odpowiedz
kamich111
1
Junior

kkkk

21.12.2015 15:38
5
odpowiedz
karvimaga
165
Generał

Czy mógłby ktoś mi wysłać save zaraz przed inicacją?

21.12.2015 17:58
6
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Ja mogę wysłać save'a zaraz przed inicjacją na maga (nie wojownika inkwizycji), tylko niezbyt wiem jak. Nie korzystam z żadnych stron pozwalających udostępniać pliki, więc pozostaje tylko opcja wysłania mailem (powinno się dać). Nie wiem tylko jak wydobyć zapis z plików gry. Prosiłbym więc o napisanie jak mam to zrobić. Mam też kolejne pytanie. Po rozmowie z Mendozą pod wejściem do wulkanu usunęło mi się zadanie polegające na uwolnieniu poszukiwacza skarbów przetrzymywanego przez inkwizycję w willi Dona. Miałem nadal nadzieję że on nadal tam jest ponieważ chciałem zrobić zadania "Zebranie Trojaczków", i "Złote Misy dla Carasco" (chyba tak się nazywały). Niestety nie ma w mieście żadnego z braci. Po prostu zniknęli, czy będę mógł ich gdzieś znaleźć?

21.12.2015 18:30
7
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

.

21.12.2015 19:46
saito123
8
odpowiedz
saito123
72
Sam Fisher

[6] - Możesz go wstawić, np. tu - http://www.zippyshare.com

21.12.2015 20:36
9
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Nie muszę się logować na Zippyshare? I jak wyjąć save z plików gry? W Risenie chciałem kupić miecz którego mogę używać z tarczą, i najlepszą bronią tego typu jest pewna broń obuchowa, będąca bronią lekką, a więc może być używana z tarczą. Czym w Risenie charakteryzuje się broń obuchowa (np. jest wolniejsza, lepiej bije jakieś golemy i tym podobne stwory)? Mogę jej używać po prostu jako miecza jednoręcznego, i czy się sprawdza w tej roli?

21.12.2015 20:37
Szyszkłak
📄
10
odpowiedz
Szyszkłak
215
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Kup poradnik GOL i przeczytaj.

21.12.2015 20:45
11
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Nie będę kupować czegoś gdzie jest zresztą bardzo dużo spojlerów dotyczących jak przejść każdy quest tylko po to aby dowiedzieć się czy warto bawić się w korzystanie z broni obuchowej. I jak mam do cholery znaleźć i wyciągnąć z plików gry save'a?

21.12.2015 20:50
Szyszkłak
12
odpowiedz
Szyszkłak
215
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Tworzysz natomiast wątki w których de facto pytasz o sposób przejścia gry na różnych etapach (pytając czy dokonane wybory przez Ciebie są najlepszymi). Tak to ma sens. Nikt Cię nie zmusza do czytania całości poradnika i opisu przejścia, w poradnikach GOL masz często we wstępie do nich garść luźnych porad rozwiązujących wątpliwości pokroju Twoich. Zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia, zamiast grać po swojemu chcesz iść najmniejszą linią oporu jednocześnie się skarżysz na ewentualne spoilery.

Użyj googla do cholery. Podpowiem Risen save location

21.12.2015 20:59
13
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Mam te sejwy, ale są podpisane numerkami, a nie tak jak je nazwałem. Jak rozróżnić który to który? Najwyższy numerek to najnowszy utworzony save, albo ten który ostatnio nadpisywałem?

21.12.2015 21:08
14
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

.

21.12.2015 22:55
Tomeis
15
odpowiedz
Tomeis
114
Konsul

Zaladuj sejwa tuż przed inicjacją i zapisz go w nowym pustym slocie. Wtedy w folderze z sejwami (Moje dokumenty\Risen\SaveGames ) powinnien pojawic sie o 1 plik wiecej ( z data utworzenia zgodna przy zapisaniu w nowym slocie) i ten przeslij.

21.12.2015 23:11
16
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Dziękuję, jutro koło trzynastej wstawię.

21.12.2015 23:13
17
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Dodam tylko że próbowałem uruchomić te pliki w paincie, i teraz są z ikonką painta (możliwe też że z jego formatem czy czymś tam), ale normalnie u mnie działają.

22.12.2015 11:24
18
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Link do pobrania save'a: http://www15.zippyshare.com/v/28LfSsFG/file.html

Wystarczy pobrać, umieścić tam gdzie trzeba i powinno działać. Po wczytaniu wystarczy pójść do świątyni przed Bezimiennym, i zagadać do Mendozy (albo on zagada do ciebie), i odbędzie się inicjacja na maga. Mam trochę niesprzedanego złomu, dwa kostury takie jakie dostaje się zaraz przed inicjacją (pierwszy kupiłem w mieście przed wstąpieniem do klasztoru), zapas złota i punktów nauki, zapomniałem natomiast wziąć kryształu magicznych pocisków więc trzeba wrócić się do podziemi biblioteki, i otworzyć zaklęciem otwierania zamków skrzynię w sali na końcu (w tej gdzie był szkielet).

spoiler start

Nie wykonałem zadań związanych ze śledztwem w klasztorze, trzema braćmi i złotymi misami, oraz skrzynią Romanova ale można zaraz po inicjacji (albo jeszcze przed) nie pójść od razu z Mendozą pod bramę do wulkanu, i najpierw wykonać te zadania.

spoiler stop

spoiler start

Dodam że znowu kombinowałem z otwieraniem plików, i teraz jest bodajże w Adobe Readerze ale u mnie działa w 100%.

spoiler stop

22.12.2015 12:20
19
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

.

22.12.2015 12:35
20
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

Link do pobrania save'a: http://www15.zippyshare.com/v/28LfSsFG/file.html

Wystarczy pobrać, umieścić tam gdzie trzeba i powinno działać. Po wczytaniu wystarczy pójść do świątyni przed Bezimiennym, i zagadać do Mendozy (albo on zagada do ciebie), i odbędzie się inicjacja na maga. Mam trochę niesprzedanego złomu, dwa kostury takie jakie dostaje się zaraz przed inicjacją (pierwszy kupiłem w mieście przed wstąpieniem do klasztoru), zapas złota i punktów nauki, zapomniałem natomiast wziąć kryształu magicznych pocisków więc trzeba wrócić się do podziemi biblioteki, i otworzyć zaklęciem otwierania zamków skrzynię w sali na końcu (w tej gdzie był szkielet).

spoiler start

Nie wykonałem zadań związanych ze śledztwem w klasztorze, trzema braćmi i złotymi misami, oraz skrzynią Romanova ale można zaraz po inicjacji (albo jeszcze przed) nie pójść od razu z Mendozą pod bramę do wulkanu, i najpierw wykonać te zadania.

spoiler stop

spoiler start

Dodam że znowu kombinowałem z otwieraniem plików, i teraz jest bodajże w Adobe Readerze ale u mnie działa w 100%.

spoiler stop

22.12.2015 15:09
21
odpowiedz
UnluckyPage71
67
Konsul

.

Forum: Risen inicjacja na maga.