Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ranczo - Rusza nowa seria!

05.03.2011 22:02
mefsybil
😊
1
mefsybil
12
Legend

Ranczo - Rusza nowa seria!

6 marca, w niedzielę, jutro, o godzinie 20:20 na TVP1 rozpocznie się nowa seria "Rancza".

Na stronie TVP, streszczenie fabuły nowych odcinków wygląda tak:

Od blisko dwóch lat Lucy jest burmistrzem gminy Wilkowyje, a jej mąż Kusy zajmuje się domem
i wychowywaniem córki. Gmina Wilkowyje uznana zostaje za najbardziej gospodarną w całym województwie. Lucy i jej współpracownicy: Halina Kozioł, Leokadia Czerepach i Fabian Duda świętują swój sukces. O wiele lepiej idzie im współpraca z Unią Europejską niż z radnymi własnej gminy, którzy nawet nie potrafią zgodnie uchwalić nazwy ulicy.

Były wójt wyprowadził się od żony i zamieszkał u brata na plebanii. Twierdzi, że żona do żywego
dojadła mu babską pychą. Wróci do domu, kiedy doczeka się sprawiedliwości.

Wioletka chce mieć dziecko, namawia męża na wizytę u lekarza. Doktor Wezół zaleca im współżycie
w czasie dni płodnych żony. Od tej pory życie seksualne policjanta Stasia całkowicie się zmienia. Stawia się na każde żądanie żony. Czasami musi pędzić radiowozem na sygnale, aby wypełnić swoją męską powinność.

Czerepach zostaje kierownikiem domu kultury. Obiecuje żonie, że nie będzie się mieszał do polityki.

Bywalcom ławeczki trudno się zebrać. Za Pietrkiem, ktory został lokalną gwiazdą, uganiają się bandy paparazzich.

Proboszcz zgadza się, aby raz w miesiącu po mszy władze gminy spotykały się z parafianami w kościele.

Na wieść o tym, że Żak w roli byłego już wójta pozostanie jednym z głównych bohaterów stwierdziłem, iż nowy sezon jednak nie będzie spadkiem formy i serial być może utrzyma poziom.
Wiem, że na forum była grupa ludzi, która oglądałem poprzednie serie, więc informuję :)

05.03.2011 22:14
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany746420
5
Generał

Czas najwyższy, na pewno będę oglądał, jeden z lepszych polskich seriali.

05.03.2011 22:19
promilus1
3
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

Poprzednie serie byłe lekkie i z inteligentnym dowcipem (nabijanie się z partii właściwie wszystkich, parodiując ich spoty i kampanie, ksiądz dopytujący mieszkańców o wiedzę religijną, filozofia "ławeczki"... wiele tego było). No i scenarzyści nie poszli na łatwiznę. Bohaterowie nie byli jednowymiarowi. Ksiądz miał też swoje grzeszki i był punktowany, wójt zaś czasem pokazany z dobrej strony, nie był przecież dla rodziny jakimś tyranem. Podobało mi się to, naprawdę dobrze zrobiony serial na niedzielny wieczór (i bez zagranicznej licencji!). Cała historia ładnie zamknięta, zwróceniem się panów z ławeczki do widza z tekstem, że trzeba wiedzieć kiedy skończyć... No niestety, TVP widać zaproponowało tyle kasy, że ideały twórców poszły się jebać.

Plus jest taki, że X-Faktor ma przegwizdane w starciu z takim kolosem:D

05.03.2011 22:26
4
odpowiedz
zanonimizowany631395
120
Legend

Z opisu wnioskuję, że szykuje się kolejny tasiemiec. Ten serial powinien się skończyć na poprzedniej serii kiedy jeszcze był ok i ludzie go dobrze wspominali. Fajny serial, a skończy pewnie jak 39 i pół. No, ale dobra, jutro obejrzę, to się dowiem czy mam rację.

06.03.2011 09:56
mefsybil
5
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Cała historia ładnie zamknięta, zwróceniem się panów z ławeczki do widza z tekstem, że trzeba wiedzieć kiedy skończyć... No niestety, TVP widać zaproponowało tyle kasy, że ideały twórców poszły się jebać.
Po tym odcinku mówili już, że będą kolejne... :P

Z opisu wnioskuję, że szykuje się kolejny tasiemiec. Ten serial powinien się skończyć na poprzedniej serii kiedy jeszcze był ok i ludzie go dobrze wspominali. Fajny serial, a skończy pewnie jak 39 i pół. No, ale dobra, jutro obejrzę, to się dowiem czy mam rację.
A niby jak skończyło 39 i pół? Trwało tyle ile powinien trwać taki serial, 39 odcinków i zakończyli tak, że już nic więcej by nie wymyślili.

06.03.2011 10:02
😒
6
odpowiedz
andrey226
73
Konsul

Nie wiem,może Ranczo wniesie coś nowego do obecnych polskich seriali w TVP 1 czy 2 bo te,które są emitowane od nawet kilkunastu lat(Klan,M jak miłość,Plebania)moim zdaniem są już po prostu nudne i chyba pora zdjąć je z anteny.

06.03.2011 10:03
7
odpowiedz
zanonimizowany656234
34
Generał

Pierwsze dwie serie były ok, potem już zrobił się denny i nudny, robiony na siłę. Jestem na nie, wolę X-Factor zobaczyć.

06.03.2011 10:08
👍
8
odpowiedz
zanonimizowany783120
53
Senator

Wszystkie serie bardzo przyjemnie się oglądało. Można się było pośmiać, a fabuła też wciągała. Bardzo się cieszę, że wyszła kolejna seria. Na pewno będę oglądał. Mam nadzieję, że poziom będzie równie wysoki.

06.03.2011 10:26
Will Barrows
😉
9
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

Lecą na kasę - przecież mieli kończyć. Ech... Oby nowe odcinki trzymały poziom.

06.03.2011 19:28
mefsybil
😊
10
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Przypominam, że już za niecałą godzinę w TVP1 rozpocznie się pierwszy odcinek :)

06.03.2011 19:31
Kreek
👍
11
odpowiedz
Kreek
65
Senator

Na siłę, na siłę, jeśli będzie trzymać poziom poprzednich serii to na pewno będę oglądał:D

06.03.2011 19:41
😃
12
odpowiedz
zanonimizowany468439
7
Konsul

Na żadną siłę, na żadną kasę nie polecieli. Miało się skończyć na 4 sezonie, ale widzowie chcieli więcej :P I mam dobre informacje, oglądałem już nowy odcinek w VOD TVP - trzyma poziom :D

06.03.2011 21:12
13
odpowiedz
zanonimizowany631395
120
Legend

Nie wiem co ten serial w sobie ma, że co by nie zrobili, albo nie zepsuli to i tak miło się ogląda. Cieszę się, że nie miałem racji, ale zobaczymy dalsze odcinki.

06.03.2011 21:16
promilus1
14
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

To już nie to, gdy wójt trząsł gminą i kłócił się z księdzem... Ale nie ma tragedii, były fajne smaczki jak ten z ratlerkiem. Brakuje negatywnych bohaterów. Czerepach zamienił się w Ele Zapendowską

08.03.2011 08:04
mefsybil
15
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Jednak spadek formy, chociaż jakoś nisko nie upadli. Z Lucy zrobiła się straszna pani przemądrzalska, Kusy stał się nadopiekunczym ojcem, na którego żal patrzeć, z wójta zrobili totalnego szowinistę, tak wrednego że irytuje mnie przy oglądaniu, a wcześniej był moim ulubionym bohaterem. Na plus jednak Michałowa, ksiądz i wikary, ławka oraz Halina. No i Stasiek tradycyjnie, chociaż ten też był lepszy wcześniej.

Ciężko powiedzieć coś o fabule na razie, ale chyba będzie ok.

Forum: Ranczo - Rusza nowa seria!