Radeon Vs GeForce
Piszcie co waszym zdaniem jest lesze jakie modele itp
ale żeś zapodał wodny temat... może lepiej co było pierwsze jajko czy kura nad tym bedzie troche mniej gadania
Zawsze myślałem że Radki są lepsze. Ale ostatnio z miesiąca na miesiąc wydawali coraz gorsze sterowniki więc się przesiadłem na gtx 560 i nie mam żadnych problemów. Dlatego + dla geforce.
Z reguły Radeony. Ale przez niedopracowanie tracą na rzecz produktów Nvidii...
To tak jak z grami Obsidianu - znakomite, tylko że technicznie niedopracowane. ;)
Ale sytuacja zmienia się z roku na rok, więc nie można ogólnie stwierdzić co jest lepsze...
trollhaha sam jesteś debilem lamo
Chciałem się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat
słyszałem że w radkach często występuje jakiś błąd graficzny
mam nvidie od zawsze, ale tak czytam czytam i chyba następną grafiką będzie radeon :)
ptraq ---> Chciałem się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat ---> Zdania na ten temat są podzielone, tak samo jak XBOX 360 i PS3. Pytając o to tylko wszczynasz kłótnie, bo dla jednych GeForce rulez, a dla drugich Radeon rulez i żadne gadanie tego nie zmieni...
Jeśli chodzi o stosunek wydajność/cena tutaj nie ma wątpliwości - Radeon ma ten stosunek lepszy.
Ogólnie z tego co widzę, to GeForce'y są cichsze i chłodniejsze ( pomijając GTX 470/480 ). Weźmy takiego GTX560 Ti jest bardzo 'zimny' w porównaniu do nowych radeonów.
Sterowniki NVidii ponoć są nie dopracowane jeśli chodzi o procesory dwurdzeniowe. Dosyć nie dawno o tym czytałem. AMD z kolei czasem robi miłe niespodzianki w stylu ostatniego przerabiania 6950-->6970.
Ogólnie i te karty i te są dobre. Kwestia gustu. Jeśli chodzi o wydajność to tutaj trzeba porównywać konkretną grę i konkretne modele. Jak na razie w kwestii wydajności AMD 'prowadzi'. Nowy 6990 jest najlepszą kartą na rynku jeśli chodzi o wydajność.
HD 5770 słyszałem że jest fajna wydajna i cicha ale nie widziałem jeszcze