"Moje Gry" znaczniki, Grałem, Ukończyłem itd. - szybkie pytanie co chcecie?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
28.10.2025 16:20
Soulcatcher
1
1
odpowiedz
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

"Moje Gry" znaczniki, Grałem, Ukończyłem itd. - szybkie pytanie co chcecie?

Szybkie pytanie w temacie "Moje Gry", weryfikuję jeszcze to co robimy dla kolekcji gier.
Przy grze można zaznaczyć:

- Platformę
- Grałem w ta grę
- Chce zagrać
- Ukończyłem grę
- Czas rozgrywki
- Czas ukończenia
- Znacznik Ulubiona
- Moja Ocena
- Moja Mini Recenzja

Czy coś jeszcze chcecie do zaznaczania?
To nie znaczy że wszystko zrobimy ale chętnie usłyszę co jeszcze byście chcieli.
Dzięki.

28.10.2025 16:35
Felipe
😁
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Felipe
19
Marked of Kane

Jeśli tak to będzie wyglądać to będzie bardzo spoko.
Dodać może liczbę zdobytych trofeów czyli np 25 z 50, 25/50. MOŻE wyszczególnione na brązy, srebra, złota, platyny czy tam liczby GamerScore jak to jest chyba na Xboxach, ale jak nie to po prostu sama liczba.

28.10.2025 16:40
Soulcatcher
2.1
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Felipe no kurde myślałem o trofeach, ale to trzeba by było móc importować automatycznie z platform, żeby ręcznie nie wpisywać, i trzeba by tak zrobić że dla każdej platformy jest co innego, także żeby nie odkładać tego o kolejny miesiąc, zostawiam to na przyszłość.

28.10.2025 16:37
Wrzesień
👍
3
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Wrzesień
73
Idiot Doom Spiral

Żeby jeszcze można było zaznaczyć czy gra jest woke, czy nie jest woke.

28.10.2025 16:43
Soulcatcher
3.1
2
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Wrzesień teraz wszystkie są "woke"

28.10.2025 17:01
👍
3.2
wakanda i banda
4
Legionista

Żeby jeszcze można było zaznaczyć czy gra jest woke, czy nie jest woke.

O tak, do tego jeszcze w tej zakładce z ocenami, recenzjami itd danej gry rubryczka w stylu "XX% użytkowników GRY-OnLine uznało tę grę za woke", czy coś w tym stylu.

post wyedytowany przez wakanda i banda 2025-10-28 17:01:21
28.10.2025 17:49
Kompo
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Kompo
217
Legend

Nie wiem czy jest to uwzględnione w tym, co wypisano, ale chciałbym, by wróciła funkcja powiadomień o obserwowanych grach. :)

28.10.2025 19:41
Soulcatcher
4.1
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Będą dwa rodzaje powiadomień o grach.

28.10.2025 17:52
raziel88ck
5
odpowiedz
1 odpowiedź
raziel88ck
214
Reaver is the Key!

Kategoria nie polecam lub odradzam. :D

28.10.2025 21:41
Soulcatcher
5.1
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

raziel88ck była dyskusja i wyszło że nie chcemy negatywnych oznaczeń innych niż twoja ocena, więc jak dasz mniej niż ileś tam to pojawi się „nie polecam”

28.10.2025 18:32
Narmo
6
odpowiedz
11 odpowiedzi
Narmo
36
nikt

Ukończyłem w 100% (na przykład mam wszystkie achievementy itp.), albo podanie procenta ukończenia gry. Przejście fabuły nie zawsze oznacza ukończenie gry.

28.10.2025 19:47
Soulcatcher
6.1
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Narmo a to nie jest po prostu "Ukończyłem"?
Po angielsku jest np. "Maxed" i mi tylko to przychodzi do głowy, ale koledzy nie są entuzjastami, Uważają że "Ukończyłem" jest wystarczające.

A może po prostu "100%"

czyli było by np:
Grałem
lub
Grałem, Ukończyłem
lub
Grałem, Ukończyłem 100%
?

Gracze powinni rozumieć róznicę pomiędzy "Ukończyłem" a "100%"

EDIT:

"100% gry" ?

post wyedytowany przez Soulcatcher 2025-10-28 19:49:47
28.10.2025 19:52
Sir klesk
6.2
Sir klesk
267
...ślady jak sanek płoza

W starej wersji o ile sie nie myle byla kategoria "ukonczylem" i dla mnie oznaczalo to gry, w ktorych przeszedlem caly watek glowny i zobaczylem napisy koncowe. Nigdy nie traktowalem tego jako gier z wbita platyna. Jezeli chcecie dodac do Kolekcji mozliwosc oznaczania "calakow" to musicie tez umozliwic oznaczenie gier, ktore sie po prostu przeszło.

28.10.2025 19:55
Felipe
6.3
Felipe
19
Marked of Kane

Soulcatcher
Grałem Ukończyłem
Grałem Ukończyłem 100$
Bardzo dobry pomysł. Ktoś mógł ukończyć np. tylko wątek główny i traktować to jako ukończenie, a inny mógł zrobić grę w całości na 100%

28.10.2025 19:56
Soulcatcher
6.4
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Sir klesk ja też tak myślę o "ukończeniu", Narmo proponuje kolejny stopień którego nie było.

post wyedytowany przez Soulcatcher 2025-10-28 19:56:53
28.10.2025 20:06
Felipe
6.5
Felipe
19
Marked of Kane

Soulcatcher
W starej wersji jak się zaznaczyło "ukończyłem" to przy tej grze było też chyba czerwone "100%".

28.10.2025 20:13
Sir klesk
6.6
Sir klesk
267
...ślady jak sanek płoza

Narmo ma dobry pomysl ale nie wiem czy dobrze rozumiem post 6.1.

Jezeli mielibysmy dostac dwie kategorie, z ktorych jedna to "Grałem", a druga "Ukonczylem 100%" to tez imho nie zalatwia sprawy ukonczonych gier. W moim rozumieniu samo "Grałem" implikuje, ze gre sprawdzilem ale jej nie przeszedłem. Moze rzeczywiscie "Ukonczyłem" i "Ukonczyłem 100%" pasowaloby najlepiej.

28.10.2025 20:15
6.7
Asmodeus
48
Senator

Dobry pomysl z tym. Przykladem moze byc Monster Hunter Wilds, gdzie sporo ludzi "skonczylo" gre (czyli zobaczyli napisy "koncowe" po 15 godzinach gry), gdzie to byla zaledwie polowa linii fabularnej, a platynka/calak/jak zwal tak zwal to dobre 70-80 godzin grania. Pozwoli to odsiac ludzi, ktorzy graja tylko dla fabuly (czyli na autopilocie) i oceniaja gre 10/10 a endgame nie nich nie istnieje od tych, ktorzy zamierzaja grac ciut dluzej i mechaniki rozgrywki maja dla nich znaczenie.

Przyklad z howlongtobeat:
https://howlongtobeat.com/game/141854

Main Story 18 Hours
Main + Extra 43 Hours
Completionist 106 Hours

post wyedytowany przez Asmodeus 2025-10-28 20:17:32
28.10.2025 20:24
Sir klesk
6.8
Sir klesk
267
...ślady jak sanek płoza

Z tym, ze w takim Sekiro (pierwsze lepsze co przyszlo mi do glowy) mozesz zobaczyc wszystkie trzy zakonczenia a nadal nie wbic platyny. Ja w takim przypadku musze odblokowac wszystkie zakonczenia zeby uznac, ze gre przeszedlem ale to akurat indywidualna sprawa. Niektorzy pisali, ze przeszli Silksonga nie wchodzac nawet do III aktu - co zrobisz. :) Natomiast kompletnie nie zgadzam sie, ze wbicie platyny swiadczy o znajomosci mechanik czy end game. Calaki czesto wymagaja albo bezmyslnego farmienia na autopilocie albo pocenia sie w wyzwaniach na czas / wyzwaniach hardcore. Nie kazdemu sie chce. Zreszta nawet Ty czasami wbijasz te calaki chyba tylko dla samego ich wbicia - przyklad to Space Marine 2 gdzie najpierw gre srogo zjechales, a pozniej pytales czy ktos Ci nie pomoze jakiegos achika na multi wbic. ;)

[edit]literowka

post wyedytowany przez Sir klesk 2025-10-28 20:39:09
28.10.2025 20:26
[Gammorin]
6.9
[Gammorin]
99
N7

Według mnie opcja grałem i grałem ukończyłem w zupełności wystarczy, to nie steam by były platynki w maksowaniu gier na 100%.

28.10.2025 20:37
6.10
Asmodeus
48
Senator

Natomiast kompletnie nie zgadzam sie, ze wbicie platyny swiadczy o znajomosci mechanik czy eng game. Calaki czesto wymagaja albo bezmyslnego farmienia na autopilocie albo pocenia sie w wyzwaniach na czas / wyzwaniach hardcore

Zalezy od gry. Jednak predzej zaufam komus, kto bezmyslnie "farmil" czy nawet boostowal takiego Space Marine 2 (nawet boostujac musisz wiedziec CO zrobic) niz komus, kto ogral tylko kampanie i stwierdzil, ze gra 10/10 best ever!111 Bo to, co ocenil to kampania a nie cala reszta ktorej nie tknal.

Co do Space Marine 2 nadal trzymam sie swojego zdania i swojej oceny. Ogolnie nie grywam w gry multi i nie platynuje ich (poza nielicznymi wyjatkami jak Helldivers 2) - jesli multi jest wymagane do platynki a do tego multi posysa, to (o ile to mozliwe) bede boostowal. I to wlasnie zrobilem w Space Marine 2: pozbylem sie durnego losowego acziwka, co nie umniejsza temu, co ogarniam w grze - na pewno znacznie wiecej niz ktos kto powie "Gralem" ew "Skonczylem fabule". Blizej mi jednak tych "Skonczylem na 100%/wymaksowalem" niz powyzszych (chociaz nadal daleko od tych, co do dzisiaj lupia w multika).

Ogolnie nie da sie w 2-3 tagach okreslic jak "wprawiony" jestes w grze, ale sadze ze wlasnie "Ukonczylem" czy "Ukonczylem i wyplatynowalem/Ukonczylem na 100%" najlepiej oddaje to, ze wlozyles w gre ciut wiecej czasu i jednak jakos ja ogarniasz.

post wyedytowany przez Asmodeus 2025-10-28 20:38:04
28.10.2025 21:34
Narmo
6.11
Narmo
36
nikt

Gier multi moim zdaniem nie można przejść na 100% nawet, jak się zdobędzie wszystkie trofki. Bardziej mi chodziło o coś jak jest w Assasinach, GTA 5, RDR2. Po skończeniu fabuły ciągle można przechodzić misje poboczne, maxować sprzęt itp. Więc przejście fabuły a przejście na 100% to dwie inne sprawy.

28.10.2025 20:08
Lateralus
7
odpowiedz
3 odpowiedzi
Lateralus
150
Last Of The Wilds

Via Tenor

Wy jesteście niepoważni, naprawdę.

Wprowadzając zmiany na stronie, można powiedzieć że radykalne i odważne, czyli macie wszystko przemyślane, przygotowane, przetestowane i wiecie że ludzie będą zadowoleni i zmiany nastapią w ciągu jednego dnia... zrobiliście coś takiego... jakiegoś twora doktora frankensztajna :/ tyle błędów, problemów i rzeczy nie spójnych, mnie pasujacych, i psujących tak wiele.

Strasznie przestrzeliliście i spartoliliście, koncertowo.

A teraz macie "czelność" pytać ludzi co i jak zrobić, wprowadzić by było "fajnie", żeby to jeszcze jakoś naprawić i jakoś zachować resztki godności. A wcześniej nie mieliście dobrego pomysłu?
Profesjonalnie.

Ale mniejsza już oto.
Duża porażka, żeby się tylko czkawką nieodbiło.

post wyedytowany przez Lateralus 2025-10-28 20:14:36
28.10.2025 20:48
Soulcatcher
7.1
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Lateralus ja zawsze byłem niepoważny, i pewnie taki zostanę, bo kto poważny robi przez 30 lat strony dla graczy, mi jest z tym dobrze, bo to nie ma być nic poważnego tylko wspólna zabawa. Ja wiem, jak będzie, jak będzie później i co może powstać, i kiedy, co nie przeszkadza mi szukać pomysłów u czytelników.
Ja nie pytam się jak projektować serwis, ja się pytam teraz wyłącznie o aktywność przeznaczoną dla czytelników, dlaczego mam się o to ich nie pytać?
Co do zmian na serwisie to obecny stan serwisu jest efektem conajmniej 10 lat miernych moim zdanie wysiłków poprzedniej „władzy”, a to co robimy teraz powinno trwać przez lata a nie miesiące. Oceniam więc obecne zmiany jako wyjątkowo szybkie, trafione i udane, wręcz rewelacyjne. Mam nadzieję za jakiś czas będziemy w stanie doprowadzić GOLa to stanu jakiego oczekuje większość naszych licznych czytelników.
Oczywiście dziękuję ci za Twoją opinię.

28.10.2025 21:11
Lateralus
7.2
Lateralus
150
Last Of The Wilds

Soulcatcher

Po prostu nie ma sensu czasem czegoś ruszać jak funcjonuje i "szarżować " ze zmianami i przedobrzyć niepotrzebnie. Wiem że chcecie iść z duchem czasu.

Oczywiście jest to do uratowania i wyprostowania, ale wiesz, jest troche rozczarowanie i zaskoczenie zmianami i stanem technicznym jaki był na początku, choć już jest lepiej. Jeszcze jest nadal troche do poprawy, chociażby z układem strony, segregacją, przejrzystością, czytelnoscią.

To nie jest nic personalnego, nie oceniam Cię, absolutnie, wręcz szanuję, bo wiem co robiłeś, jaką drogę i zawirowania tutaj miałeś, a też mimo to pare lat tutaj jestem. Nie musisz się obrażać za kilka słów krytyki. Ale też wiele osób, użytkowników strony/forum chce by to wszystko fajnie hulało z fajnymi opcjami i możliwości, i też nie było takie "okrojone" jak to było dotychczas.
Bo jest to jedno praktycznie z niewielu stron a tym bardziej forów, gdzie można rozwinąć pogadać na nie jesen temat, nie tylko gry :)

28.10.2025 21:37
Soulcatcher
7.3
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

Lateralus ja się nie obrażam, a już z pewnością nie za zarzuty które powinny trafić do innych ludzi. Ja jestem z tym serwisem od zawsze i pomagam mu tak bardzo jak mi na to pozwalają, bo mnie to bawi i chcę żeby to był fajny serwis. Dlaczego serwis tak wygląda jak wygląda napisałem ci powyżej, ale będzie lepiej. I naprawdę uważam że i tak jest lepiej niż było.

28.10.2025 20:28
[Gammorin]
8
odpowiedz
[Gammorin]
99
N7

A tak przy okazji to ktoś jak miał już swoje gry zaznaczone jakie grał, ukończył i ustawione oceny, to będzie to przeniesione, czy trzeba od nowa będzie uzupełniać?

28.10.2025 20:34
Soulcatcher
9
odpowiedz
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

[Gammorin] tak, wszystkie dane są i czekają

28.10.2025 20:57
DexteR_66
👍
10
odpowiedz
1 odpowiedź
DexteR_66
13
Generał

To co zostało wymienione w zupełności wystarczy.

28.10.2025 20:58
Soulcatcher
10.1
Soulcatcher
285
ESO

Premium VIP

DexteR_66 to OK, dodam jeszcze to "100%" bo też mi to wcześniej po głowie chodziło.

28.10.2025 22:36
WolfDale
11
odpowiedz
WolfDale
90
~sv_cheats 1

Via Tenor

Przy grze można zaznaczyć:

- Platformę
- Grałem w ta grę
- Chce zagrać
- Ukończyłem grę
- Czas rozgrywki
- Czas ukończenia
- Znacznik Ulubiona
- Moja Ocena
- Moja Mini Recenzja

Czy coś jeszcze chcecie do zaznaczania?

Do zaznaczenia nie, ale adnotacja przy każdej grze by się przydała jak ta poniżej.

Soulcather Like
Soulcather DisLike

post wyedytowany przez WolfDale 2025-10-28 22:36:40
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl