Cześć, pod koniec roku ma wyjść ulepszona ps4. Mam do wyboru konsolę albo pc. Napiszcie mi co lepiej kupić i jak często trzeba upgradować pc za 2500 zł chcąc grać w nowe gry. Napiszcie też ile będę miał fps na srednich/wysokich ustawieniach w takim bf 1 mając przykładowo core i5-4460 i geforce'a 960 i 8gb ram. Z góry dzięki za Wasze odp :)
PS4 + PC
ps4N
Miałem ps4 , x360 , psp , pc. I jeżeli miałbym wybór co kupić jak bym nie miał żadnego z tych sprzętów postawił bym albo na pc albo na xbox scorpio (jeszcze nie wyszedł a będzie wydajniejszy od neo). Scorpio będzie miał działał w 4k niestety SCALOWANE. Ale mam nadzieje że będzie to dobre scalowanie.Nie podoba mi się dziwna polityka sony... i gry które dodają do PSPlus ;). Jeszcze jest pare powodów dla których 2 raz bym nie kupił konsoli sony ale to troche pisania.
4K w grach to będzie dopiero na PS5. Pewnie po wyjściu tego Project Scorpio wtedy Sony zapodają nową generację. >:)
Sony nie "zapoda" nowej generacji po wyjściu scorpio. Dlaczego? Bo nie zdążył by się sprzedać Neo + gracze by mieli żal do sony o to że ta generacja w przeciwieństwie do poprzedniej jest krótka.Pierwszą konsolą nowej generacji będzie nintendo NX.
Nie wszyscy gracze mieliby żal np.ja wielki fan PlayStation. <3 Wolałbym już krótszą generację niż jakieś pół generację, a w PS3 ludzie narzekali że trwa za długo :) PS4 jest na rynku przecież od 2013, więc jakby wyszło PlayStation 5 w 2018/2019 byłoby ok. Przynajmniej dla mnie
PS4 Neo nie obsłuży gier w 4K. To chwyt marketingowy. Żaden pecet z jednym GPU nie jest w stanie obsłużyć takiej rozdzielczości. Xbox dupo Scorpio też. Konsole kosztowały by 4000 tyś. A w środku pewnie znajdowały by się wykastrowane GeForce GTX 1070. Nikt by nie kupił. A Sony poszło by pod most. Z tego co mówi Sony, to PS4Neo ma być w cenie PS4 w dniu premiery, czyli 1800 zł prawdopodobnie. Także nie spodziewajmy się w środku bebechów nawet na miarę GTX 980.
Napisałem że w przypadku scorpio będzie to 4k SCALOWANE. Polecam czytać ze zrozumieniem.Pełne 4k w obydwóch przypadkach będzie jedynie w multimediach.
Nawet Xbox One S ma być skalowane 4k. Zresztą, wystarczy sam TV 4K na zwykłym PS4 to chyba już masz te całe scalowane
więc jak najbardziej jest to chwyt marketingowy
Chcesz kupić coś pod koniec roku, to napisz pod koniec roku. Nie wiemy ile prawdy jest w tych przyszłych konsolach. Może rynek PC, też ulegnie zmianie np. nie wyszły jeszcze nowe słabsze karty graficzne typu 960.
@Azoni - przecież scalowanie to nie jest generowanie grafiki w 4K. To rozciągnięcie 1920x1080p do absurdalnych rozmiarów. Uważasz, że scaller upiększy ci grafikę? To się grubo mylisz. Jest to chwyt marketingowy, bo teraz jest cała afera z 4K wszędzie w nazwie. To teraz trzeba gimbusów nakłonić do zakupu konsol z rzekoma lepszymi bebechami. Problem w tym, że zarówno Xbox One jak i PS4 jest w stanie odtwarzać 4K. Oczywiście żadna z tych konsol nie może tego zrobić, bo MS i SONY fajnie blokuje ich możliwości z poziomu softu. Kupienie odświeżonej konsoli to strzał w stopę dla tych, co już mają PS4. Dla nowych użytkowników to wspaniała okazja.