Witam mam dylemat co wybrać czy kupić używane PS3 czy może kupić komputer stacjonarny. Chciałbym się od was dowiedzieć jak to będzie z grami czy konsola ps3 osiągnęła już max który może wyciągnąć z grafiki czyli te nowe tytuły już nie będą tak spektakularne wszystko się skupi na nowej konsoli czy może jednak. Jak to się ma w porównaniu konsola PS3 ewentualnie Xbox360 do komputera za 3000 zł. Ciągnie mnie do konsoli ponieważ jest tam kilka moich ulubionych gier Gran turismo itp lecz chciałbym kupić już coś przyszłościowo. Trudno mi jest porównać ten "pojedynek" ponieważ na tą chwilę nie posiadam ani dobrego komputera ani konsoli dlatego jeżeli macie takie porównanie napiszcie jak najwięcej co by się bardziej opłacało. Mówimy tutaj tylko o aspektach rozrywkowych. W sumie głównie chyba ciągnie mnie do konsoli ponieważ jest dużo gier multiplayer nie przez internet.
Zdecydować, za Ciebie nie zdecyduje ale...
Jeśli chcesz kupić używane ps3, albo komputer stacjonarny za 3000zł to wystarczyłoby Ci i na PS3 i na komputer (trochę tańszy)
Ostatnia gra, która wyszła na PS2 to Fifa 14, także nie bój się, że wkrótce zabraknie Ci gier na PS3 :)
właśnie jakbym chciał już wybierać to raz a konkretnie ponieważ mam taki starszy komputer do internetu itp ale chciałbym już celować w przyszłość przyznam,że dla mnie grafika ma znaczenie i nie wiem jak się ma układ graficzny w ps3 jak już będą wychodzić nowsze gry to czy ta grafika nie stanie w pewnym momencie. Orientujecie się czy na Pc bedą wychodzić jakieś ciekawe produkcje multi ale nie przez internettak o żeby pograć z kolegami
PS3 za 600 zł vs. PC za 3000 zł
aha...
Czemu nie PS4 w takim razie? Grafika na PS3 stanęła na Uncharted 3 i The Last of Us. Ładniejszej gry już nie będzie na tę platformę. Większość tytułów w przyszłym roku będzie wychodzić tylko na nową generację.
Jeśli na sprzęt do grania masz 3tyś. To dlaczego nie kupisz PS4? Grafika na PS3 to stanęła już kilka lat temu...
To tak jakbyś pytał czy kupić używanego Hyundaia czy nowego Mercedesa E
Potężna różnica w cenie, dość duża w grafice. Jakbym miał tyle wolnego hajsu to bym brał PC, albo PS4
Serio? Obchodzi was grafika? No ludzie. Co do autora wątku, to na PS3 jest wiele świetnych pozycji, które warto ograć, a ta "grafika" na PS3 wygląda w porządku. Ja brałbym PS3 na twoim miejscu, ale jak masz wystarczająco kasy, to kup PC i PS3... i problem z głowy.
@napster92:
"Grafika na PS3 stanęła na Uncharted 3 i The Last of Us."
Mylisz się, nie tylko. Takie GTA V pięknie prezentuje się. Jest zresztą takich tytułów od groma na PS3, co wyglądają po prostu super.
Mercury mam wrażenie, że nie doczytałeś do końca pierwszego posta - autor wątku pisze w nim, że jemu zależy na grafice dlatego o tym wspomnieliśmy.
edit.
Serio? Obchodzi was grafika? No ludzie
Odniosłem się i do autora wątku, i do tych ludzi w tym wątku, co uważają grafikę za najważniejszą w grach
Pokaż mi kto z nas napisał, że tylko grafika nas obchodzi i jest najważniejsza?
Po prostu skoro ciekawskiemu zależy na grafice to powinien celować w nowego PCta/PS4
Jeżeli masz w miarę wydolny ten komputer, to brałbym ps4. Albo ps3 teraz, a ps4 jak będzie tańsze.
Jeżeli komputer już nie wystarcza do netu itp, to kup coś za 1000 zł i wróć do instrukcji wyżej.
@marcin00: To ty nie zrozumiałeś mojego posta. Odniosłem się i do autora wątku, i do tych ludzi w tym wątku, co uważają grafikę za najważniejszą w grach...
Oczywiście zgadzam sie z innymi lepiej PS4 aaa co do kompa lepiej złożyć samemu taniej :D a będzie taki sam jak ten kupiony a moze nawet lepszy :)
Dziękuje za tyle wypowiedzi doszedłem do wniosku,że najpierw sobie kupie komputer a gdy już konsole będą tańsze i gry to wtedy zainwestuje w konsolę. Grafika odgrywała u mnie dużą rolę lecz przede wszystkim ten Multiplayer,że mogę sobie z kolegami zagrać obok siebie. Mam tylko nadzieje że na komputer wypuszczą jakieś ciekawe gry Multi
najpierw sobie kupie komputer a gdy już konsole będą tańsze i gry to wtedy zainwestuje w konsolę
PS3 tańsze nie będzie, podczas gdy podzespoły do PC tanieją bez przerwy.
Miałem na myśli konsole PS4