Jak sobie wyobrażacie przyszłość konsoli PS3 na nadchodzące lata? Czy dalej będzie chętnie używana? Ilu graczy będzie Online?
To jeszcze jest jakaś teraźniejszość w ogóle?
Chcę PS4 ale mnie gryzie tylko jedna rzecz: nie potrafię wybrać na jaką platformę (PS4 i PS3) wybrać te gry:
Battlefield Hardline i najnowszy Call of Duty: Black Ops 3
Wymienię zalety i wady obu gier na obu konsolach
Battlefield Hardline
Zalety wersji PS4
- Multiplayer do 64 graczy
- Brak wad :)
Zalety wersji PS3
- To jest PS3 czyli darmowy multiplayer
- Jest pozytywnie oceniana przez graczy zwłaszcza graczy Battlefield 4
Wady
- Multiplayer tylko do 24 graczy
Call of Duty Black Ops 3
Zalety wersji PS4
- Świetna grafika
- To jest Call of Duty, więc, no, wiecie (nigdy nie grałem w Call of Duty) xD
Zalety wersji PS3
- To jest PS3 więc darmowy multiplayer........
- ....I to jest tylko jedna zaleta wersji PS3
Wady:
- Wersja PS3 jest źle krytykowana za kiepską grafikę, bardzo ograniczone możliwości zabawy (tylko zombie i multiplayer) i ograniczenia związane z samą grą (np. brak możliwości grania pod wodą)
Z wymienionych zalet oraz własnych i innych opinii na ten temat powiedzcie mi na jaką konsolę mam kupić Battlefield Hardline a na jaką konsolę kupić Call of Duty.
Jeśli zdecyduję się na CoDa na PS3 to:
Mam wybrać Advanced Warfare czy Black Ops 3?
czyli jedyną zaletą PS3 jak sam napisałeś jest darmowy multiplayer.
Plus wcale tak nie boli. Policz sobie: 200zł na rok, przy okazji dostajesz 24 gier na PS4 (wychodzi 8.33zł/grę zakładając, że reszta funkcjonalności jest nic nie warta), dostęp do jakichś bet (trzeba przyznać, że dużo tego nie ma), zniżek (tego akurat jest sporo), savy w chmurze etc.
Moim zdaniem mimo, tego, ze Sony już nie robi promocji i nie rzuca gier wartych setek złotych do plusa cały czas się bardzo opłaca.
Chcę Battlefield Hardline na PS4 ale z powodu większości negatywnych opinii co do Call of Duty: Black Ops III w wersji PS3 boję się że będzie mało graczy na multi
Dziwne.. O graczy nie martw się, ale Twoje argumenty są kiepskie, brałbym PS4. Nextgen, lepszy komfort, grafika ofc, więcej graczy, płatne multi da się przeboleć. Zamiast Hardline polecam 4.
Hardline ma multi do 64 graczy na next-genach dlatego wybieram Hardline. Czwórkę to najwyżej na PS3
A czwórka niby ilu ma graczy w multi na nextgenach?
Hardline to już Battlefield tylko z tytułu, żebyś później nie płakał, że się zawiodłeś :)
Jeszcze mam jedno, ostatnie pytanie: Więcej ludzi na PS3 gra w Battlefield 4 czy Call of Duty: Advanced Warfare?
Trudno powiedzieć, nie sprawdzisz tego. Ale na 100% oba tytuły na brak graczy nie narzekają.
Okay dzięki
To juz nie ma przyszlosci . Jedyny sens dolozyc do PS4
Też miałem takie dylematy jeszcze niedawno, nawet zastanawiałem się czy nie zostawić sobie po prostu PS3 i ogrywać te 800 czy 900 gier, które wyszły na nią. Ale jak zacząłem oglądać filmiki jak gry wyglądają na next-genach i w jakie tytuły NIE zagram zostając przy PS3 - szybko olałem temat i wystawiłem ją na sprzedaż :) tylko teraz mam rozkminkę czy PS4 czy XOne... :P
Kazgen, jak miałeś PS3, wybierz PS4 :)
Jeszcze tylko jedno. Mam się wstrzymać z zakupem GTA V i Minecrafta do czasu zakupu PS4 czy może mam już kupić te gry przy najbliższej okazji na PS3?
@15 - już za późno, wybrałem XOne i nie żałuję :) przeczytaj sobie moją wypowiedź w innym wątku :)
Co do PS3 - daruj sobie już w ogóle korzystanie z tego. Niby jeszcze pewnie czasem coś wyjdzie na nią ale to nie to samo co next-geny, różnica jest kolosalna. Kwestia tylko teraz cen i ewentualnych promocji na święta dla PS4, póki co ceny stoją na tym samym poziomie. Z moim XOne zastanawiałem się czy poczekać ale nie wytrzymałem :P Poza tym brałem na raty, więc 100 zł mniej jakoś niespecjalnie mnie urządza :)
PS4 kupuję dopiero po zakończeniu roku szkolnego bo jestem w ostatniej klasie gimnazjum, poza tym do bogatych nie należę. Nie mam nowoczesnego telewizora obsługującego HDMI, mama planuje zabudowę przedpokoju bo rozkręciła biznes z odzieżą na Allegro który nie wypalił a tyle tego kupiła że zapełniło nam duży pokój i nie będzie choinki w tym roku bo nie ma miejsca, chyba że w małym pokoju ale to mała choinka :)
Przykro mi, że pomysł nie wypalił no ale kto nie ryzykuje ten nie ma :) dobra i mała choinka, byleby można było poczuć atmosferę świąt!
To jeszcze kupa czasu minie i wiele się może wydarzyć :) może skończysz z XOne, Wii albo PC zamiast PS4 :P
Niee. Playaka kupiłem, playaków się trzymam.
Oj tam, oj tam :P Ja sobie zawsze wmawiałem, że nigdy nie będę mieć rudej dziewczyny i co? Jestem z taką już prawie 2 lata :P
Rozumiem, ze mozna dokupic klawiature i mysz :D bo granie w fps-y na padzie to jakas parodia.
sickrabbit - oj zdziwiłbyś się, wszystko kwestia wprawy i ogólnie tego jak czujesz pada w łapach. Mam kumpla, który w czasach Xboxa i Xboxa 360 grał pół-zawodowo w Halo. Co on wyczyniał z tym padem to masakra jakaś - uniki, co chwila headshoty, sprawne poruszanie się itp itd. Sam ostatnimi czasy sporo w FPS-y grywałem na PS3 a teraz męczę SW: Battlefronta i przyznam, że naprawdę wystarczy trochę poćwiczyć i można mieć frajdę z gry :)
sickrabbit ---> Parodią jest to dla kogoś, kto nie ma wprawy. Jak pierwszy raz na ps3 w strzelankę grałem, też było to dla mnie dziwaczne. Teraz, lata później, gra mi się na padziku świetnie w fps'y.
To tylko kwestia wprawy i przyzwyczajenia. Ja do tego stopnia się na pada przestawiłem, że nawet wiele gier pc-towych ogrywam z podłączonym do blaszaka DS4... :P
matiwormsmaniak13 --> od 10.12 będzie PS4 500GB w Tesco za 1299 z opcją 30 rat 0% :) Może taka opcja by pomogła Ci mieć nowego playaka szybciej ze względu na kwestie finansowe? 43 zł / miesiąc to nie jest dużo a Święta się zbliżają... :)
Ale jeszcze nie mam odpowiedniego telewizora
A moja rodzina rat wziąć nie może, zapomniałem dlaczego