Przeglądarka na smartfonie
Witajcie! Która najlepsza przeglądarka jest na smartfona? Używałem zawsze tych domyślnych Safari na iPhonie i Google Chrome na Xperii. Znacie jakąś lepszą? I przy okazji jakiś antywirus. ;)
Najlepszą jest oczywiście Google Chrome, żadna jej nie dorówna i dlatego wszyscy jej używają. Co śmieszniejsze, nawet użytkownicy iPhone'a od razu przesiadają się z Safari na Chrome.
Tia Chrome na andrida.. nie nada się w szczególności na słabsze smartfony dlatego ze jest ramożerną przeglądarka.
Najlżejsza przeglądarka na androida jest Opera, ciągnie mało ramu i ma wbudowany system blokowania reklam, a to się przyda gdy chcesz oszczędzać transfer. Gdy korzystasz jeszcze ze stron które potrzebują flasha to Puffin.
Co do IOS to się nie wypowiem bo nigdy nie używałem urządzenia z tym systemem.
Znowu tyle rad co ludzi będzie. Na Androidzie mam Chrome a na IOSe Safari. Na iOS testowslem dużo przeglądarek i ta była najszybsza i najwygodniejsza . Podobnie Chrome na adku. Działa bez problemu i bardzo szybko, nie ma sensu kombinować.
Google Chrome, jest dobrą przeglądarką, tylko, że pamięciożernom, i na słabszych telefonach może nie wyrabiać.
OK to raczej nie będę kombinować. Oryginalne zainstalowane przez producenta powinny być najlepsze.
Jeszcze pytanko - znacie jakiś dobry antywirus i który też blokuje reklamy? Irytują mnie takie reklamy na cały ekran wyskakują typu "Masz 11 wirusów! Natychmiast usuń!" itp.
Testowałem dość sporo przeglądarek na Androida i w każdej mi czegoś brakowało albo coś nie pasowało, np. mobilny Firefox ma ogromną zaletę w postaci dodatków i ublocka, ale nie wiem kurde co za pajace zaprojektowały interfejs tej przeglądarki + brak zoomowania przez dwukrotne dotknięcie. Na moim poprzednim fonie (Asus Zenfone 5) korzystałem z Opery, ale z czasem zaczęła cholernie zamulać. Teraz na Xiaomi Redmi 3 korzystam ze stockowego MIUI Browsera.
Chrome bardzo dobra jeśli. Ale jest też ciężka. W sensie że na słabym sprzęcie będzie mulić.
Jeśli chodzi o antywirusa to polecam darmowego CM Security.
Dzięks
ja korzystam z chroma, ale czy najlepsza to nie wiem, jesli chodzi o antywirusa to dobry jest gdata, jak robisz przelewy przez internet z komórki to lepiej w jakiegos dobrego antywirusa zainwestowac, rozmawiałąm kiedys ze znajomym który programuje aplikacje bankowe to mowil ze to ni ejest jakies mega bezpieczne wiec trzeba uwazac