Prezentujemy drugą część artykułu poświeconego ewolucji najpopularniejszych niegdyś gier - platformówek.
Opinia
Krzysztof Mielnik
19 marca 2003
Czytaj Więcej
Czekamy na wasze opinie na temat artykułu Platformówki, które... nauczyły mnie skakać (cz. 2)
szczególnie łezka zakręciła mi się w oku jak patrzyłem na screny z Bruse Lee a drugą część artykułu zaraz przeczytam
ooooooo Super Frog moja ulubiona gierka z Amigi
1) Powstala 2 czesc Another World - proponuje zaopatrzyc sie w emulator Segi CD i samemu sie przekonac (emulator: Gens, gra na http://www.the-underdogs.org/)
2) Nie ma Black Thorne?? Łeee...
Dokaldnie lza sie w oku kreci jak czyta sie tytuly typu : "Giana Sisters", „Another World”, “Prince of Persia”
"Prehistorik" czy „Superfrog” przypomnial mi sie jeszcze jeden bardzo wazny tytul moim zdaniem mianowicie "Shadow of the Beast" z fantastyczna muzyka i wspanialym klimatem. Czego by nie powiedziec o tych produkcjach to i tak IMO bedzie banal te gry polozyly podwaliny pod wszystko co bylo po nich, a przyznam sie szczerze byc moze wynikalo to ze zwyklego glodu giercowania ze w czasach kiedy swiecily one sukcesy wlasciwie kazdy tytul pochlanial mnie bez reszty, a teraz ? A teraz sami wiecie jak jest.
P.S Grywalnosc , tak grywalnosc to jest to co oferowaly owczesne platformowki grywalnosc przez wielkie ogromne -G- [bez skojarzen prosze ;o)
_Luke_ ---> Mea culpa. Nieomieszkam skorzystać z linka i zapoznać się bliźej z tym tytułem :-)
All ---> Fakt, gry z lat '80 były jednak najlepsze :-)
No, ale tak już jest, że zawsze miłe wspomnienia z przeszłości będziemy stawiali ponad tymi teraźniejszymi ;-)
Chociaż z drugiej strony teraz platformówek już nie pouświadczasz, smutne :-(
ehhhh tutaj ŻADNE słowa nic nie dadzą i nie przekażą tego co czuło się grając w gry tamtego okresu :`) ...to były lata - przyjemnie je sobie powspominać
Nom ,lezka sie kreci ... i to nie jedna ;(
Taki Another World ,Prince Of Persia czy kochany Prehistoryk 2 ! Boze to byly gry!
Pre2 przeszedlem chyba z 10 razy, AW tylko pare ,a POP chyba z 20! hehe.
Szczegoolnie lubialem w POP w ost. planszy rozwalac tego Jaffara czy jak mu tam ,to byla walka! hehe :D
Boshe ,zaraz mnie wezmie i wejde na jakas www z klasyka i se sciagne te gry! hyh.
POP jest juz na komoorkach! hehe ,np. Siemensach (SL45i ,C55 czy jakos tam...)
Pozdrowionka dla starych platformanow :D
ach te czasy , 386 pod maską i jazda :)))
co do Prince Of Persia to teraz regularnuie na komórce gram :P
Jezu rozwalil mnie ten artykul...teraz nie bede mogl spac(bez skojarzen;) super frog na mojej amisi 600 heh.byla jeszcze jedna niesamowita gra o ktorej tu niw spomnianop nicky boun 1 i 2 chyba tak to sie pisze ale pewien nie jestem.Mam amige w piwnicy:)bez zasilacza i pewnie polowy gier biedaczka po przezyciach raz prawie na pol ja zlamalem kiedy grajac legia w sensible soccer chyba 96/97 liverpool wyrownal ze stanu 3:0 na 3:3:) a o dyskietkach rzucanych o sciany i pekajacych w strzepy nie wspomne...pozniej pieczolowicie skladanych do komputerka i modlenie sie zeby tylko dalo sie przegrac;) Alez bym chcial jak kiedys pograc sobie zapominajac o wszystkim ale to chyba domena dziecka ta nieograniczona wyobraznia plus super gry potrafila stworzyc cuda podrofka.aha gdyby ktos chcial to mam 650MB gier na amisie na emulator piszcie [email protected]
ha jeszcze jedno co do cz.1 to jest znakomity remake bruce'a lee:))) nie zmienilo sie nic procz tego ze smoga na blaszaku na luzaku oto link http://www.classic-trash.com/gameinfo.php?id=898 ...dobrze ze nie musze juz krecic srubokrecikiem zeby mi sie cos wgralo wtedy doprowadzalo mnie to do pasji a teraz brakuje:( C64!
Slawoswir --> Heh ja tez gralem wlasnie w Superfrog i SWOS 96/97 na Amidze 600 :)))
Superfrog to byla wspaniala gra i ciesze sie, ze autor artykulu o niej wspomnial. O ile nigdy specjalnie nie lubilem platformowek, tak w superzabe moglem grac godzinami. Przeszedlem ja co najmniej kilka razy i w ogole mi sie nie nudzila. Warto tez dodac, ze gre stworzyla firma Team 17, ktora bez wielkich nakladow finansowych odniosla sukces dzieki Superfrog i rzecz jasna wspanialej serii Worms...