[PROTOTYPE] nie chce się zainstalować !PILNE!
Witam,
mam problem z instalacja gry Prototype, podczas instalacji gry wyskakują mi errory coś o pliku E: i coś tam jeszcze. klikam Ponów próbę, instalacja niby kończy się (pasek ładowania doszedł do końca) ale nic się nie dzieje,
pomóżcie mi jak mam rozwiązać ten problem
gra oryginalna, specyfikacja komputera w sygnaturce
Edit: płyta prosto ze sklepu (MM), była w folii i jest czysta jak łza

error

po kliknięciu anuluj
Wygląda na to, że nie masz uprawnień, żeby zainstalować grę.
Musisz przydzielić odpowiednie uprawnienia dla grupy SYSTEM w ustawieniach zabezpieczeń. Instalujesz grę z konta administratora?
link:
http://devsac.blogspot.com/2009/02/error-reading-from-file-msi-verify-that.html
edit: do uprawnień danego folderu dostajesz się klikając prawym - właściwości - zakładka zabezpieczenia
tak instaluje gry z konta administratora, zobaczę te uprawnienia
masz jakąś instrukcje jak to zrobic do windows 7 ?
W win7 działa to na tej samej zasadzie.
Jak wpiszesz komunikat błędy w google, wyskoczy Ci sporo wątków z takim samym problemem.

pokierujesz mnie dalej ?
które opcje mam zaznaczyć ? standardowo na początku były zaznaczone wszystkie
nadal ten sam problem :(
Jesteś w stanie ręcznie skopiowac pliki z płyty?
po to, żeby sprawdzić czy sie dają odczytać.
raczej nie, płyta ma zabespieczenie przed kopiowaniem
chodzi ci o to żebym otworzył płyte i skopiował z niej wszystkie pliki ? i co dalej ?
PS: muszę czekaj 27 min. zanim wszystko się skopiuje...

Podczas kopiowania wyskakuje taki błąd -->
Coś z tym plikiem jest nie tak - może uszkodzony. Może po prostu wadliwą, uszkodzoną płytkę Ci dali? Weź pudełko i paragon do MM i poproś żeby Ci ją u siebie sprawdzili lub/i wymienili.
wydaje mi się, ze będę musiał jechać do sklepu i wymienić grę, na szczęście mam paragon
z nowa płyta jest dokładnie taki sam problem w dokładnie takim samym momęcie instalacji, spróbuje napisac jeszcze do producenta
macie jakieś pomysły ?
ok, napisałem maila do supportu Activision i zobaczymy co mi odpiszą
macie jakieś pomysły, jak naprawić ten problem ?
Ok, Uporałem się z tym problemem, zgrałem pliki z płyty na komputerze żony (na moim się nie dało) potem na pendrive i na mój komputer i wszystko działa :)
pozdrawiam i dzięki za pomoc :)