Witam,
Prosiłbym o pomoc w wybraniu karty graficznej. Obecnie posiadam w komputerze: I3-3240, 8gb ram, 550ti 1gb. Zamówiłem już I5-3570 i teraz mam problem z wyborem karty graficznej do tego zestawu. Ogólnie będę kupował używaną kartę. Na kartę mogę wydać do 600zł max (najlepiej trochę mniej).
Zestaw szykuję pod Wiedźmina 3, GTA V, FarCry 4 itd.
Prosiłbym o podanie kilku kart do wybrania. Byłbym również wdzięczny za informację jakiej firmy kartę lepiej kupić (Radeon czy Geforce).
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Radeon R7 250X, Nvidia GT 740 czy Radeon 7770.
W tej cenie to GF 660 używkę złapiesz spokojnie, ale to spełnia raptem minimalne.
Mirgen ->
zakup żadnej z wymienionej przez Ciebie kart nie ma najmniejszego sensu pod kątem oczekiwań z postu [1]. Taka 740-tka to w ogóle nie jest karta do grania w gruncie rzeczy...
@Drendron
Bo on się wypowiada na tematy o których kompletnie nie ma pojęcia. Jego odpowiedzi najlepiej ignorować
@Ichigo123
Podobnie jak kolega wyżej. Najlepszym wyborem będzie GTX 660. Innych możliwości nie rozważaj :P
Dołączę się do prośby:)
intel core i5 4460 3.2Ghz
8 gb ram 1600Mhz
gt 705 1Gb
płyta główna to dell 088dt1.
Mogę przeznaczyć 700 do 1000 zł. Kartę będę kupował nową.
Dziękuję za pomoc:)
task3 ->
W tych pieniądzach to pewnie nowa GF 960-tka. W tym budżecie to nawet w jakiejś fabrycznie podkręconej wersji :).
@Drendron
jakiego producenta byś polecał? płyta ma tylko pci2.0. Będę ją wymieniał, ale nie wiem jeszcze kiedy... nie spowolni jej to?
Za 600 zł + koszt wys. mogę Ci sprzedać swoją MSI GTX 760. http://bit.ly/1AB5bMp
Karta kupiona w listopadzie 2014 w Komputroniku. W użyciu była przez 4 mies (od kwietnia jadę na 970tce).
Dzięki za odpowiedz. Powiedzcie mi jeszcze czy warto się zastanawiać nad jakąkolwiek kartą z serii radeon?
Na aukcjach zaobserwowałem również, że niektóre karty z serii Geforce 7xx chodzą w podobnych cenach lub są nawet tańsze od GF660. Warto jakąś z nich kupić (może uda mi się trafić na jakąś dobrą okazję).
[9] - Z Radeonami obecnie jest tak, że mają słabą wydajność, AMD lekko mówiąc... sra na sterowniki. Ostatnie stabilne ukazały się w grudniu ubiegłego roku a tak to tylko bety które właściwie nic nie dają. GTX 660 będzie najlepszym wyborem do 600 zł. Właściwie to jako używki to ostatnimi czasy widziałem nawet GTX 760 w cenie 610-630 zł ale z tego co widzę to obecnie raczej nie ma szans.
Na aukcjach na allegro widzę, że można kupić GTX 760 2gb za 500/550zł. Opłaca się ją kupić czy lepiej celować wyżej bądź niżej (GTX 660)? Jakie karty z serii 7xx warto kupić (GTX / TI, na co zwracać uwagę)?
Ichigo123, teraz bodajże Morele.net ma promocję na R9 270, sprzedają ją za 599. Jeżeli nie chcesz wydać więcej niż te 600 zł, to bierz, póki dają.
To wersja z 2 GB pamięci, ale jeżeli Tobie nie będą przeszkadzać nieco gorsze tekstury w nowszych grach i nie zamierzasz wybijać się ponad 1080p, to bierz śmiało.