Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: program PIT w ktorym moge wybrac organizacje dla 1%

23.04.2012 22:53
Janczes
👎
1
Janczes
203
You'll never walk alone

program PIT w ktorym moge wybrac organizacje dla 1%

Więc.... wszystkie te cholerne programy do rozliczania pita decyduja za mnie na jaka fundacje przekaze 1%. Jest to oszustwo i skurwysyństwo bo wole wspomóc głodne czy bezdomne zwierzaki niż jakąś bande debili, ktora woli zarabiac na tworzeniu takich programów zamiast isc do normalnej pracy.... Znajde taki?

23.04.2012 23:02
2
odpowiedz
Lukxxx
228
Generał

Może u źródła?

http://www.e-deklaracje.gov.pl/

23.04.2012 23:31
Moshimo
3
odpowiedz
Moshimo
91
FullMetal

Mialem ten sam problem i skorzystalem z [2].

24.04.2012 00:20
Kłosiu
4
odpowiedz
Kłosiu
170
Legend

Hehe, społeczeństwo nam głupieje. Już kroku nie potrafią zrobić, jeśli coś nie jest czarno na białym opcją do wyboru w programie :).

http://bazy.ngo.pl/search/wyniki.asp?szukanie=opp&kryt_woj=11&wyniki=1&page=1

Instrukcja obsługi: wynajdujesz odpowiednią OPP, wpisujesz ręcznie numer KRS i nazwę do deklaracji. Nie wierzę że program tego nie umożliwia.

24.04.2012 00:23
wert
😊
5
odpowiedz
wert
204
Kondotier

Kłosiu, śmiej się - niedługo będziemy umieli pisać tylko na klawiaturze - pisanie ręczne odejdzie do lamusa :-)

A w kwestii 1% nie mam z tym nigdy problemu bo zawsze wysyłam na tych samych

24.04.2012 00:27
Kłosiu
6
odpowiedz
Kłosiu
170
Legend

wert --> to jest śmiech przez łzy, ostatnio non stop obserwuję kompletną niemożność zadziałania w sytuacji wymagającej wyjścia poza jakiś prosty algorytm. Mam taką teorię, że to przez to że ludziom się coraz więcej mówi co mają robić. Od palenia, przez jedzenie, badania okresowe, po ubezpieczenia i emerytury. Wszędzie są prowadzeni za rączkę albo zmuszani, i w końcu kroku nie potrafia zrobić jeśli im się nie powie jak.

24.04.2012 01:46
Moshimo
7
odpowiedz
Moshimo
91
FullMetal

Klosiu -> chodzi o to, ze w zaczyna sie teraz taka tendencja, ze w pitowych programach ta pozycja jest juz z gory wpisana i nie ma mozliwosci jej edycji.

Forum: program PIT w ktorym moge wybrac organizacje dla 1%