http://hatak.pl/aktualnosci/filmy/19907/Producent_Kac_Wawa_pozywa_Raczka_za_krytyke/
jak to się mówi,"ważne żeby mówili"
http://www.youtube.com/watch?v=maLLnwK3Xqc&feature=g-logo&context=G2d18d03FOAAAAAAABAA
Boze kochany skad tacy ludzie sie biora?
http://www.film.org.pl/prace/kac_wawa.html
Jeżeli eJay'a nie będzie przez tydzień na GOLu, to wiedzcie, że coś się dzieje... xD
Niech nauczą się robić normalne filmy a nie jakieś szmiry typu Kac Wawa. Raczek ma w 100% racje a pan producent ma coś z głową ;)
Małość jego osobowości (pana "scenarzysty") mnie przytłacza. Nie zazdroszczę ludziom, którzy wydali pieniądze na bilet. Żenada!
mefsybil > Przeczytaj recenzję Kac Wawa, jaką wrzucił eJay na gameplay.pl... wszystko stanie się jasne :)
EDIT. No właśnie :)
''raczek wali frazesy'' ;->
http://www.youtube.com/watch?v=maLLnwK3Xqc
co chcecie od filmu, przeca karolak gra, szyc, ehh
Film jest słaby jak wiele innych filmów, żenujące jednak jest to, że producenci bronią go tak poprzez tworzenie kont na różnych portalach i pisanie z nich, jaki to jest wspaniały film, jak i publicznie w tv przed kamerą. Ile muszą im płacić, za taką błazenadę?
Żałosny jest ten człowiek.
"Jak nie ma na co zwalić, to zwalamy na recenzenta, bo przecież nasz film jest arcydziełem, którego ta poczwara nie zrozumiała" :D
Mam dane dotyczące frekwencji w kinach przed wypowiedziami tego pana i po nich. I będę domagał się zwrotu moich strat w wysokości kilku milionów złotych.
Oczywiście tylko pan Raczek pisał recenzję tego "filmu"...
EEJ! Samojłowicz.. twój film to shit... a teraz dawaj na gołe klaty ]:->
żenujące jednak jest to, że producenci bronią go tak poprzez tworzenie kont na różnych portalach i pisanie z nich, jaki to jest wspaniały film, jak i publicznie w tv przed kamerą.
Dokładnie
To ludzie, którzy byli na tym crapie powinni go pozwać za to, że naraził ich na straty finansowe a w przypadku obejrzenia tego ''filmu'' do końca także za trwały uszczerbek na zdrowiu.
W końcu jest chyba coś takiego jak wolność słowa? Jeśli coś jest złe i oglądać się tego nie da to trzeba o tym napisać prawdę (jaka by nie była). Co miał napisać coś w stylu ''film jest mega słaby ale walcie do kin drzwiami i oknami bo producent będzie miał straty''.
Ja to nawet z ciekawości bym go zobaczył, ale nie mam zamiaru wydawać na to ani grosza. Poczekam aż będzie w TV.
linki z youtube'a zdechły więc.... http://www.wykop.pl/ramka/1070533/scenarzysta-filmu-kac-wawa-tlumaczy-sie-sie-ze-swojego-dziela/
zainstalować plugin silverlight od microsoftu i można oglądać
scenarzysta - "Ten film jest prawdziwy, ja widzialem wszystko z boku"
krytyk - "Ja nie wiem, nie obracam sie w srodowisku prostytutek"
o fuck ale riposta :D
Gdyby facet tak wszystkich pozywał, to nie miał by czasu na kręcenie filmów. Chociaż, w sumie może to i lepiej?
hehe, czaja zachowuje się jak małe dziecko, które próbuje tłumaczyć, ze zbitej szyby :D jeszcze trochę a by się pewnie rozpłakał,
raczek jak zwykle w formie ;)
filmu nie widziałem, szkoda kasy i czasu, kiedyś kręcili dobre polskie komedie, teraz tylko jakieś popłuczyny po amerykańskim kinie, kto na tym zarabia ? jakieś niedowartościowane niedojdy co się znalazły w tej branży przez pomyłkę lub znajomości
Gdyby Raczka skazali to śmiało można się zrzucić na karę - pomyślcie ile ludzie oszczędzili dzieki niemu :)
http://www.wykop.pl/ramka/1070533/scenarzysta-filmu-kac-wawa-tlumaczy-sie-sie-ze-swojego-dziela/
Żałosny jest ten człowiek. X2
EDIT: Aha .. to drugi scenarzysta... w każdym razie są wszyscy żałośni
Na filmwebie ocena 1,6... Ale to pewnie te 3696 osób się nie zna :)
Dopiero co obejrzalem rozmowe Pani Rezyser Białowas z Michałem Walkiewiczema tu nastepny hit. Niektorzy to juz chyba mysla, ze sa gwiazdami w Hollywood.
Niech mnie pozwą;) Jeżeli ceną tego procesu będzie spuszczony na głowę reżysera, scenarzystów i producentów napalm to chętnie powalczę o wyższe dobro ;)
Obejrzałem ten wywiad z Raczkiem i scenarzystą... Brak mi słów po prostu. Szacun dla Raczka za klasę i opanowanie.
Przeciez mnostwo jest takich gosci, ktorzy (nawet niekoniecznie "z boku") mieli takie historie, znalazl sie jeden koles, ktory poczul misje od boga i okazalo sie ze nie umial.
Jest skonczony. Zwlaszcza, ze kazdy rezyser bedzie w tej chwili mocno sie zastanawial nad wspolpraca z tym kolesiem.
[25] o boze to jest genialne, to tak, jakby ktos przeniosl dowolna dyskusje z forum na video, genialne po prostu....
u mnie z wykopu leci - co prawda jest jakaś rameczka "przepraszamy materiał niedostępny" ale ledwo widoczna..
To samo jest w branży gier, a nawet "bardziej" bo recenzenci/serwisy i czasopisma o grach są o wiele bardziej uzależnieni od twórców gier niż recenzenci filmów od ich producentów.
Teraz jeszcze bardziej widać dlaczego oceny gier w ostatnich latach są tak bardzo zawyżane - po co się procesować z jakimiś debilami za to, że daliśmy im 7,5/10? Jak można im dać 9/10 i wszyscy będą zadowoleni - twórcy bo nakręcimy im dodatkowy hype i my także, bo ktoś musi u nas wykupić reklamy...
Irek22 +1
dlatego takie crapy jak Half-Life 2 czy to o pannie skaczącej po budynkach (wyleciało mi z głowy) mają tak wysokie recenzje, niestety nic w tym temacie nie zrobimy jedyną bronią są dema, a te ostatnio powstają bardzo rzadko.
To tak na poważnie jest, żę można pozwać każdego krytyka, który napisze swoją opinię? Jakie to prawo jest idiotyczne...
[25] ALE MOC!
Aż nie mogę wyjść z podziwu, że takie osoby tworzą polskie kino.
kubinho12 [34]
Prawo jest dobre bo pozwać zawsze można każdego, ale to nie oznacza, że sprawę zawsze się wygra. Inną sprawą jest wytoczenie procesu, a inną wygranie procesu.
W tym przypadku oczywiste jest, że Raczek może spać spokojnie bo ten producencik nie ma szans na wygraną (zakładam, że chodzi o krytykę filmu a nie o to, że Raczek nazwał go np. "skurwysyńskim pojebem") i podejrzewam, że raczej zrobił to w celach czysto marketingowych (no proszę, nawet na GOLu pojawił się odpowiedni wątek!) niż faktycznie się przejął recenzją Raczka.
A ta laska z tego wywiadu jest... ja pier*olę! :D "Interpretacja poszła w złym kierunku"... Kur*a! :D W ogóle sam pomysł, żeby spotkać się z recenzentem filmu i z nim się kłócić... Masakra! I żenada.
Jeżeli młode pokolenie polskich filmowców prezentuje ten sam poziom, co pani Basia Białowąs, to ja pier... :D Wolę po raz 107 obejrzeć "Seksmisję"!
genialne?
nie! GENIALNE, hee-hee
cytatów ''na żywca'' , szczególnie z tej nawiedzonej kobiety można wymiennie używać w czasie rozmów o cierpieniu w wielu wątkach na forum zamiast bicia własną głową o ścianę i klawiaturę
[16]
Nie mogę zainstalować tej wtyczki... Są może jakieś inne linki do tego materiału?
edit
dzięki dzony600
Obejrzałem, o Boże...
Uważam, że takie spory pomiędzy twórcami i recenzentami powinny zostać rozstrzygane metodą pojedynków na pięści - gadać mogą sobie godzinami i nic z tego nie wynika a tak to szybko będzie wiadomo, kto ma rację. A jak się ktoś nie zgodzi, dostanie fangę w nos.
Tego scenarzysty sie sluchac nie da, nie rozumiem co gosc gada....
[25] ->
Trudno uwierzyć, że sponsorzy dają kasę takim ludziom, a Bagińskiemu na genialnie się zapowiadający film o powstaniu Warszawskim tej kasy poskąpiono.
Azerath- dlatego ja nie chodze na polskie filmy do kina, chce aby to wszystko upadlo.
[45] - trudno i nietrudno.
Głupawe komedie mają duuużo większą oglądalność niż filmy historyczne, dramaty, itp. Sponsorzy czy producenci patrzą na nią właśnie.
[46]
też tak mam :)
W sumie od jakichś ~10 lat ciężko by było znalezc jeden dobry polski tytuł.
[49]
"Wesele" Smarzowskiego
"Dzień Świra"
"Plac Zbawiciela"
"Pitbull"
"W ciemności"
To tak na szybko. Ewidentnie słabi jesteśmy w komediach, chyba od czasów pierwszego "Kilera". Do tego polska kinematografia z uporem maniaka wymiotuje komediami romantycznymi, w których żelazną scenografię tworzy budynek "Focus", "Blue City" i Krakowskie Przedmieście...
kubinho12 --> wlasnie mialem pisac o Sali samobójców, a z innych filmow to mi sie podobal Vinci, Lincz, Listy do M
http://www.youtube.com/watch?v=5HJHyBZIqxw
Zazdroszczę opanowania temu kolesiowi :D
Wiem, że było. To właśnie odnośnie tego linku.
Polskie kino skoczyło się na "Długu" Krauzego. Dopóki finansowani będą takie córeczki bogatego tatusia z [25] i pan scenarzysta z pierwszego linku, który napisał ten scenariusz chyba krótszy i mniej finezyjny od pracy maturalnej.
Linia obrony Raczka w materiałach dowodowych powinna zawierać płytę z filmem
[25] łahahahha wymiękam :D
jak tylko zaczalem ogladac to zastanawialem sie czy ten idiota scenarzysta powie, ze jego scenariusz jest zyciowy... facet nie wytrzymal i dal sie zarznac riposta jak prosie.
I tak bym nie obejrzał, ale po tym co tu się dowiedziałem, teraz będę musiał uważać, żeby gdzieś fragmentu niechcący nie zobaczyć :)
gehenna -> "Róża", świetny film, polecam
Czy istnieje jakiś wymóg, by (tfu)twórcy filmowi nie potrafili mówić po polsku? Zarówno panu scenarzyście, jak i pani reżyserce z ust wylewa się jakiś pokraczny bełkot.
@[25]
Kurna olek, ale ta baba jest nieprawdopodobnie głupia. Przylezie taki kołtun ze słomą w butach, po polsku mówić nie potrafi, nic nie kuma i jeszcze do wszystkich ma pretensje. Takiego pokazu żenady chyba jeszcze nie widziałem. Mam szczerą nadzieję, że nikt więcej jej kasy na film nie da.
Swoją drogą, recenzent wykazał się anielskim spokojem; ja na jego miejscu wyszedłbym ze studia po trzech minutach.