Mam problem ponieważ Wiedźmin crashuje mi przy pierwszy spotkaniu z Yennefer jest ta cutscenka gdzie jadą do wyzimy i jak się ona kończy jest ładowanie i w tym momencie gra się crashuje.
Masz jakieś mody?
Miałem ale usunąłem je i przywróciłem wiedźmina do czystego bo sądziłem że to przez mody ale dalej tak jest
Która wersja gry?
Czy poprawnie usunąłeś mody?
I czy próbowałeś tej opcji? ------->
no próbowałem i dalej nic
a wersja to najnowsza jaka jest na steamie i jeszcze wszystkie DLC mam
Spróbuj usunąć wszystko (poza folderem "gamesaves") co jest w folderze "The Witcher 3" w Dokumentach.
Zostaje chyba tylko przeinstalować gierkę.
Skasuj pliczek z ustawieniami.
Już to zrobił: Spróbuj usunąć wszystko (poza folderem "gamesaves") co jest w folderze "The Witcher 3" w Dokumentach.
Szukałeś rozwiązania w sieci np. to: https://steamcommunity.com/app/292030/discussions/0/133257324788833004/ .
Spróbuj także uruchomić grę z uprawnieniami administratora dla wszystkich użytkowników jeśli nie wiesz jak to zrobić poszukaj sobie w Google).
Przeinstaluj sterowniki karty graficznej z wykorzystaniem narzędzia DDU. Nowe sterowniki zainstaluj ręcznie pobierając je z oficjalnej strony producent GPU, nie przez jakieś GeForce Experience i tym podobne programy.
Spełniasz wymagania gry? Czy to Twój pierwszy raz z Wiedźminem 3 czy już kiedyś w niego grałeś i takich problemów nie było?
pierwszy raz gram w wieśmaka i raczej mój komp spełnia wymagania
CPU: Intel Core I5-7500 3,4 GHz
GPU: Palit Geforce RTX 2070 Dual
MOBO: MSI B150A PRO GAMING
RAM: Goodram 8 GB DDR4 2133 MHz
HDD: Seagate 500 GB + Hitachi 2 TB
PSU: SilentiumPC Vero L2 600W
Taki sam problem miałem, ale rozwiązałem go. Może komuś się przyda bo samo "uruchomienie jako administrator" nie pomogło w moim przypadku.
1.Wyłącz w opcjach ekranu gry "Postprocessing".
2. W GoG Galaxy Ustawienia zakładka funkcje wyłącz Overlay
3. Wyłącz Windows UAC i jednocześnie ustaw plik "witcher.exe" domyślnie "Uruchom jako administrator"
4.Dodaj plik witcher3.exe i każdy plik *.DLL do wyjątków w programach antyvirusowych.(w skrócie cały katalog do wyjątku dodaj)
5. NA samym końcu stwórz sobie ukryte konto administratora...tu masz krok po kroku https://www.tweakandtrick.com/2014/07/enable-administrator-windows.html i uruchom grę.