Witajcie zakupiłem ten o to sprzęt opisany w temacie
Temp procka to : max 85 stopni
płyty : max 75 stopni
grafiki - max 68 stopni
Czy to normalne temperatury czy coś jest nie tak?
Temperatury masz w stresie czy poczas pracy w windzie ? Jesli w stresie to procke za duzo , plyta tez troszke, kup chlodzenie na procka lepsze
w stresie jak np: gram w Wiedźmina 3 . A czy jeśli tak zostawię to proceor ani płyta się nie uszkodzą albo nie spalą?
Procek sie nie spali bo ma zabezpieczenie, jesli osiagnie za wysoka temp. to sie resetnie komp, choc nie wiem jaka jest temp dla tego procka, musialbys z necie zczaic. Jak dla mnie zdeka duzo, jesli jedziesz na boxowym chlodzeniu to zalecam ci kupic chociazby takie cos jak ja mam, fortisa 2 , dasz 120 zl i bedziesz miec spokoj .
supersaiyan2 [1]
W sumie nic nowego, boxa masz?, hasfaile mają znacznie wyższe temperatury od ib czy sb, do tego box jest mega żałosny, temperatura 85 stopni już jest niebezpieczna, a dodam, że W3 nie potrzebuej dużo wydajności cpu, to co dopiero będziesz miał w grze bardziej wymagającej...
Także minimum na teraz ryzykujesz proca, a co najmniej skrócenie jego życia, musisz kupić lepsze chłodzenie, hasfail tam ma.
a co z płytą 78 stopni to też chyba za dużo.? Teraz procek jak gram ma już 90 stopni.Tak mam boxa dziś zakupiłem masakra porostu wydałem 3500zł a się okazuje ze sprzęt do kitu Teraz już temperatura płyt to 81 stopni zgroza
Zdecydowanie za duzo, bedzie cieplej to komp bedzie resety lapal co chwile, kupuj chlodzenie
Poczytaj w necie o chłodzeniu i to nie tylko procka ale o całej wentylacji obudowy. Na przodzie wentyl ktory wtlacza powietrze do srodka, u gory obudowy lub z tylu wentyl ktory wygania powietrze na zewnatrz. Co ci da dobre chłodzenie procka lub grafy jak te gorace powietrze bedzie sie kisic w srodku. Druga sprawa to porządek z kablami. Mają być pochowane zeby nie zakłucać cyrkulacji powietrza.
supersaiyan2 [6]
Co do cpu to 90 stopni to jest maks bezpieczny dla tego cpu, weź lepiej nie graj dopóki nie wymienisz chłodzenia.
Ale ogólnie masz wszystko za gorące, coś tam musisz mieć nie tak z wentylacją, może zdejmij jedną klapę i wtedy sprawdź temperatury, w grze też.
Zdecydowanie za dużo.
Jedynie z kartą jest ok, bo też tyle mam przy W3 (żadna inna gra tak nie cisnie u mnie temp na grafie). Z tym, że na defaultowym profilu wiatraków! Jakbym ręcznie ustawił wiatraki to spokojnie bym mocno zbił temperaturę.
Dali mi jakieś wiatraki dziś i temp. procka do 71 stopni płyty do 62 a karty do 61 stopni czy teraz już nie muszę się martwić?