Mam problem z podłączniem PS4 do monitora ASUS VW193D z wejsciem VGA.
Kupiłem przełaczle/konwerter i po odpaleniu na monitore nie wyswietla sie nic.
Chciałbym wiedziec czy monitor nie nadaje sie do tej konsoli czy jednak jest jakies wyjscie.
Bardzo prosze o szybką odpowiedz.
Sorry za głupie pytanie ale sprawdziłeś czy wszystkie kable są podłączone prawidłowo i czy zasilanie do monitora również jest podłączone? Jeśli nic się nie wyświetla to może jest wyłączony?
Tak wszystko jest dobrze podłączone przynajmiej tak mysle ale z tego co ogladałem na YT to mam dobrze podłaczone
a jak podłącze konsole do monitora to nie moge wejsc w ustawienia monitora tylko mi pisze NO SIGNAL
konsole podpinałem juz dzis do telewizora i normalnie działa wiec konsola napewno nie jest zepsuta
Według mnie powinno się dać zmienić źródło sygnału pokombinuj, a takie skromne pytanie po czort podpinasz konsole do monitora????
Moim zdaniem albo ten twój konwerter lub sam monitor nie dostaję sygnału z konsoli odepnij wszystko połącz z powrotem i sprawdź to nie boli, kto kombinuje ten żyje.
Może to pomoże http://gametrade.pl/grupa/playstation-4/podlacznie-ps4-do-monitora
podobno nie wszystkie adaptery hdmi ->vga działają z ps4, być może tu pies leży pogrzebany. niestety nie znam szczegółów, z tego co mi się udało wygooglować, potrzebny ci jest adapter aktywny, z własnym zasilaniem, na przykład hdfury, bo hdmi nie przekazuje sygnału analogowo tylko cyfrowo (więc zwykła przejściówka nie wystarcza)
Bukol88 najgorsze w tym wszystkim jest to ze robiłem juz to milion razy na milion róznych sposobó
Ojej no nie działa twój konwerter zwyczajnie. Monitor powinien wyłapać sygnał VGA. Druga sprawa to nie te czasy, żeby używać sygnału analogowego w PS4. Zobacz czy jest najprostszy kabel hdmi-VGA, ale utrata na jakości będzie widoczna. No i dźwięku nie będzie przesyłał. Sam obraz.
Vegost ---> dałem powyżej link do filmiku na, którym koleś przedstawia, że zwykły kabel nic nie da tylko jeśli zakupi się konwerter aktywny z zasilaniem to wtedy będzie działać dużo na jakości nie straci i na dodatek będzie głos. Jeden minus tamten konwerter kosztuje jakieś +- 200zł może są tańsze nie wiem.
Najlepiej to kupić sobie tv co najmniej 32" z full HD niż dawać za konwerter 200zł i mieć różnicę chociaż w przekątnej lub na samej jakości obrazu oraz dźwięku.
Suma summarum Stynki niestety na dzień dzisiejszy nie będziesz miał obrazu na monitorze.
konwerter mam za 100 zł i kupiłem go wczoraj nie wydaje mi sie zeby nie działał
mam odp na problem ps4 chodzi tylko w 16:9 a ja mam klasyczne 4:3 wiec temu nie działa