problem z komputerem - gry
mam dziwny problem, nie działają mi gry. w san andreas przy wczytaniu robi się po prostu czarny ekran i zawias. przy rozpoczęciu nowej pojawia się tylko napis początkowy i głos idzie dalej a ekran zawias. z innymi gramy jest podobnie, dźwięk jest tylko zawiesza się nie do odblokowania. zrobiłem reinstall systemu jednak to nic nie pomogło. nie wiem co jest tego przyczyną i proszę o pomoc
sprawdziłeś czy masz najnowsze sterowniki do twojej karty graficznej ? , jeśli nie, to je zainstaluj
nigdy nie używałem najnowszych tylko zawsze tych samych, nigdy nie było problemu, próbowałem instalować nowe ale później już komputer się nie włączył.
Trudno zgadnąć. Sprawdź w dzienniku zdarzeń czy coś napisano. Zdarzenia administracyjne - błędy. Sprawdź w menadżer urządzeń czy nie ma żółtych znaków. Sterowniki karty graficznej i inne masz zainstalowane?
Wszystko, co dzieje się w systemie Windows, jest notowane przez narzędzie Podgląd zdarzeń. Dzięki temu w przypadku błędów można przeanalizować tworzony przez nie dziennik. Aplikację znajdziesz w Panelu sterowania, gdzie należy przejść do narzędzi administracyjnych.
http://oc-forum.org/index.php?showtopic=11735
Nie pomógł nawet całkowity format i ponowne postawienie systemu od nowa wraz ze wszystkim.
Jeżeli ktoś pomoże to jestem skromny przelać kilka złotych honorarium. Panowie pomóżcie bo nie mogę grać w żadną gierkę.
Podaj jeszcze dokładne dane swojego komputera , karta graficzna itd .
ge force 8400 gs
Amd athlon (tm) 64 x2 dual core processor 4200+
2.21 GGz, 2.00 GB Ram
sterowniki te same co dawniej, sprzęt w sumie też.
Czyli przyczyna tkwi w sprzęcie. Może zasilacz a może pamięć, a może...?
To zamiast oferować pieniądze na forum, nie le lepiej za 50 zł dać do serwisu by znaleźli przyczynę?
Ale oni mają możliwość wsadzić i sprawdzić inny zasilacz, pamięć, kartę graficzną.
może przyczyna tych problemów tkwi w sprzęcie. może zasilacz pada albo karta już zajechana.
Przez jakiś czas odpuściłem ten temat ale wracam. Właśnie robię ponowny reinstall san andreas i spróbuję teraz. Jeśli nie zadziała to napiszę.
Jesli uzywasz windows 7/visty to wlacz kompozycje aero ktora uzywa direct3d i jesli system sie zawiesi to problem tkwi w karcie graficznej lub zasilaczu. Starsze sterowniki do kart nvidii i ati baardzo czesto mialy sporo bugow, dlatego proponuje zmienic wersje o "major" numerek w gore, np. 1xx.x na 1yy.x. Wyjecie baterii z biosa i ustawienie domyslnych wartosci takze proponuje sprawdzic.