Podczas grania w csa mam około 120 fpsów. Niestety freezuje mi gre i fpsy spadaja do bardzo małych ilości, po chwili wszystko wraca do normy, 10 sekund i znowy fpsy spadają. Kombinowałem z opcjami zasilania i zauważyłem że kiedy ustawiam na maksymalna żywotność akumulatora fpsy mocno spadaja ale znikaja spadki. Na maksymalnej wydajności mam dobre fpsy i własnie te spadki których chce sie pozbyć. Nie wiem jak to zrobić dlatego proszę o pomoc
maksymalna żywotność akumulatora fpsy mocno spadaja - to normalne w LAPTOPACH
Graj z podłączonym zasilaniem, może będzie lepiej. Jak coś chcesz wiedzieć więcej to podaj nazwę laptopa, pełną specyfikacje(cpu, gpu, ile ram, hdd czy ssd), a dodatkowo możesz sprawdzić czy twój laptop nie przegrzewa się w czasie grania np. programem HWMonitor https://download.cpuid.com/hwmonitor/hwmonitor_1.43.exe
Laptop HP Notebook
Procesor: Intel Core i7-7500 CPU
Ram: 8GB
Karta graficzna: AMD Radeon R7 M340
Gram z podłączonym zasilaniem. Laptop nie przegrzewa sie w czasie grania
Laptop nie przegrzewa sie w czasie grania Wrzuć zrzut ekranowy z programu HWMonitor w czasie grania. Czy dysk w laptopie masz ssd czy hdd?
Czemu robicie sobie taką krzywdę tymi laptopami? Po co to kupujecie skoro chcecie pograć?
Jakoś miałem dwa i nie miałem problemów.
Problemem są laptopy "gamingowe" nie przystosowane do gamingu. Po prostu ceny laptopów nadających się do grania zaczynają się od 5.000, a najlepiej szykować się z wydatkiem na poziomie 6-7 tysięcy. Natomiast wszystkie te gamingowe sprzęty za 3-4 tysiące to o kant tyłka rozbić.
A czasem jest konieczność by pójść w tego typu sprzęt, często to wygoda za którą człowiek gotów jest zapłacić więcej. Bo nie oszukujmy się, dobry laptop to cena stacjonarki + 75%.
Padzisław widać że nie masz dzieci... Posiadanie laptopa przy dwójce dzieci to szansa, że w coś tam jednak spokojnie pograsz.
Mam dziecko. I uczę go co jest dobre :D
Tylko ze to i tak zły przykład bo ludzie kupują laptopy dla siebie jako główna platformę do grania.
Ja tu z daleka widzę, że to wina procesora. dobija Ci do 100 stopni i taktowanie obniża żeby temperatura spadła a cs to gra procesorowa . Wina procka tyle w temacie . Możesz ustawić fps_max 100 i spróbować wtedy zawsz to mniejsze obciążenie dla niego . I graj przy otwartym oknie xd
W ustawieniach karty graficznej spróbuj przestawić tryb zarządzania energią na "prefrują maksymalną wydajność". Tylko że ty masz Radeon to ta opcja może się nieco inaczej nazywać.
wszystko jest ustawione na wysoką wydajność, tylko problem jest w tym że przez to gra zaczyna freezować dlatego jestem zmuszony ustawić na oszczędzanie energii.
Laptop ci się przegrzewa i pewnie dlatego ci freezuje. Udaj się do serwisu celem wyczyszczenia układu chłodzenia w laptopie. Możesz tak jak
No właśnie, bo widzę po podzespołach, że ten lapek już trochę ma przebiegu więc rozkręć go, wyczyść i przedmuchaj do tego najlepiej zmień też pastę na procku bo zapewne ta co teraz tam jest to już pewnie jak kamień . Raczej do serwisu nie musisz z nim iść bo to nie jest nic trudnego( kilka śrubek ).