Problem w grach
Witam. Mam pewien problem od dłuższego czasu mianowicie w grach np. Battlefield 3 czy planet side 2 fps skaczą od 10 do 25. Zmiana ustawień na niższe, wyłączenie AA i AF, zminana rozdziałki nic nie daje (mogę mieć ultra i mam taki sam FPS jak na low). Dodam ,że rok temu grałem w BF3 na wysokich w multi i było wszystko dobrze. Komputer co tydzien czyszczony CCleanerem, Auslogics Registry Cleaner,Simnet Registry Defrag 2011 i nie ściągam żadnego syfu. Wiec w czym problem ? Może podzespoły przegrzewają się czy pasta na procesor jest źle nałożona (rok temu wymieniana z powodu spalenia zasilacza). Czy może już PC'ecik za słaby ? w nowych grach czuje spowolnienia.
Specyfikacja:
Karta graficzna: ATI Radeon HD 4850 x2
Procesor: AMD Phenom II x4 920
Ram: 4GB
System: Windows 7 x64
Płyta główna: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Ekspertem nie jestem, ale myślę, że wyczyszczenie komputera od środka i przeinstalowanie systemu może pomóc. Pozdrawiam.
Zainstaluje najnowsze sterowniki do karty graficznej .
Może podzespoły przegrzewają się czy pasta na procesor jest źle nałożona
Sprawdź temp. podzespołów w komputerze .
@FoxSTN Sterowniki mam najnowsze ,a co do temperatury którym programem sprawdzić i jaka powinna być "normalna" temperatura podzespołów (Kiedyś używałem HWmonitor i nie bardzo wiedziałem czy dana temperatura jest prawidłowa)
@Filip550 Sprawdziłem w bf3 poprzez komendę Render.drawfps 1 a w PS2 alt + f. Co do podzespołów trzymają jeszcze poziom aby nowe gry chodziły na high ?
sprawdz fpsy Frapsem, masz dwie karty graficzne wiec mozesz miec mikro lagi
ja jak mialem 6990 to FPSOw moglem miec 80 w BF3 a gra chodzila jak 20
A wiec sprawdz swoje fpsy i jak bediesz mial duzo a bedziesz czul lagi to bediesz musial wlaczyc Vsynca
118C!! Spalisz sobie cos, nie jestem pewny co to ale pewnie Processor lub RAM bo GPU jest nizej
jak ty masz czegos temperature 118C na Idlu to ile musi byc przy graniu
Najpreiw sprawdz czy to temperatura Processora, sciagnij program Realtemp i daj screena