Pre-Paid Card na PSN - PS3 - Problem
Cześć
używa z Was ktoś karty pre paid?
Właśnie próbuje ją dodać do konta PSN i zatrzymałem się na okienku z adresami. :/
Gdy wpisuje swoje dane system odpowiada że nie są poprawne, więc..
Jakie to są te poprawne dane?
Są jakieś specjalne kroki przy dodawaniu kart "na okaziciela"?
"Enter the billing address...."
Jakaś podpowiedź?
Okno ktore pokazujesz dot. wpisania danych adresowych KARTY KREDYTOWEJ. Jestes pewny, ze dobra opcje wybrales?
Cześć :D
...o jaki "dobry wybór" Ci chodzi?
Na samym początku zamiast PS prepaid wybrałem Credit Card, powinienem wybrać PSN Pre-paid?
Oczywiscie, ze TAK :).
Wybierz Pre-paid i stosuj sie do instrukcji. Powinno byc ok :)
update - Chyba, ze nie mowisz o karcie PSN tylko o karcie bankomatowej/debetowej, a nie karcie-zdrapce do PS Store'a :/
Masz srodki a karcie? Przewaznie jest 1PLN transakcja w celu potwierdzenia danych ;)
mam MasterCards Pre-paid z WBKu - dzisiaj dostałem, jeszcze nic na niej nie mam. Może dlatego?
Karta jest na okaziciela - wszędzie pisze że takie działają ale już jak je dodać to nie :/
http://bank-zachodni-wbk.na.allegro.pl/karta-prepaid-mastercard-paypass-bz-wbk-s-a-i1694836818.html#gallery
Więc mam na przodzie tylko numer karty i expire date, chyba będę musiał zadzwonić do WBKu...
Wpisz cokolwiek? Ja też mam mastercarda prepaidowego i jak chcą adres to wpisuję:
aaaaa
bbbbb
11-111
cccccc
czy coś w tym stylu.
Ashall<
Gdy za 1wszym razem przechodziłem na w/w okienko miałem w polu Address 1, City i Post Code automatycznie uzupełione dane, jednak nie były "valid".
Mam wypełnić wszystkie pola?
Musisz miec na karcie kase. Dodatkowo, zgodnie z info ze strony co podales:
KARTA Z KODEM AKTYWACYJNYM
Jest to Karta z kodem aktywacyjnym, co oznacza, że możesz nadać Karcie samodzielnie numer PIN w bankomacie BZ WBK albo w
serwisie www.prepaid.bzwbk.pl. Wraz z kartą otrzymasz – zamiast numeru PIN – wyłącznie kod aktywacyjny, niezbędny do nadania
numeru PIN. Nadanie numeru PIN wymagane jest do rozpoczęcia korzystania z Karty.
Piotrek.K / Ashal [12]<< właśnie dodałem 2 zyle na konto, konto także jest zarejestrowane - czyt. nadałem swój PIN.
Brachol siedzi na Psie teraz - sprawdzę jak skończy...demon's souls ;-D
Akurat na PSN nigdy nie kupowałem, ale płaciłem tą kartą na Steamie, w angielskich sklepach on-line, na android market i nigdy nie było problemów z danymi (a kartę mam też z WBK). Nie trzeba tej karty najpierw aktywować? Masz jakieś środki na koncie?