Cześć,
Więc tak, po mojej okolicy od jakiegoś czasu kręci się człowiek, który prawdopodobnie podszywa (?) się pod pracownika służb sprzątających Warszawę, i prawdopodobnie jest chory psychicznie. Na początku nie zwracałem na niego uwagi, po prostu myślałem, że to ktoś ze służb sprzątających (dokładnie taki sam ubiór), ale... jakiś czas temu wyprowadzałem psa na spacer do lasu, i przy wejściu do lasu stał ten facet, i zmiatał... piaszczystą drogę. Po ok. półtorej godziny wychodzę z lasu, a on nadal tam stoi, dokładnie w tym samym miejscu, i nadal zamiata tą piaszczystą drogę, jak zahipnotyzowany. Powiedziałem o tym znajomym/rodzinie i też zaczęli zwracać na niego uwagę - w przypadku mojej matki okazało się, że też zwrócił jej uwagę już jakiś czas temu, i miała podobne podejrzenia. Gość potrafi stać przez parę godzin w tym samym miejscu i zamiatać malutki skrawek ziemi w różnych miejscach, zależnie od dnia, czasami w godzinach nocnych. Wydaje mi się to raczej nienormalne biorąc jeszcze pod uwagę fakt, że zawsze jest sam, nigdy nie ma żadnych worków, czy samochodu tak jak sprzątających których często z rana widuje się na ulicy. W każdym razie, zastanawiam się czy nie warto by było go gdzieś zgłosić. Facet wydaje się niegroźny, ale to zdecydowanie nie jest normalne - nie wiadomo czy ma jakąś opiekę, czy po prostu się tak wałęsa. Właśnie dlatego tu piszę. Może warto zadzwonić na policję i coś takiego zgłosić, a może najpierw do służb sprzątających żeby się upewnić, że to nie jakiś nadgorliwy pracownik ?
Też lubię czasem pozamiatać w różnych, dla niektórych może dziwnych, miejscach. Gdy mam ochotę poszaleć, to jadę na Pustynie Błędowską i się odstresowuję z miotłą. Nie wiem, co tu zgłaszać.
<--- "psychopata"
"Potencjalny psychopata"
Ty to zdecydowanie nie rozumiesz co piszesz.
Wiesz kto to jest psychopata? Albo i nawet "potencjalny psychopata"?
Zdecydowanie nie gość który zamiata chodniki (albo i nawet piaszczyste drogi w lesie)
Czy jest chory psychicznie -możliwe, bo wątpię by ktoś umysłowo zdrowy brałby się za robotę w Służbach Sprzątających (btw na odmianę bycie śmieciarzem jest super, tyle że bez znajomości się nie wkręcisz :p)
"Co z nim zrobić"
a pomyślałeś o najprostszym rozwiązaniu tzn zapytaniu się tego gościa co on tam robi?
Chyba nie myślisz że cię zmiecie? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Zgłoś na policję, niech podjadą i go sprawdzą, co Ci szkodzi. Może jakiś psychol, a może agent obcego wywiadu :P
W Jade Empire był dziadek filozof (zresztą tam każdy chiński dziadek ma dużą wiedzę), który zamiatał plażę. Na pytanie dlaczego to robi odpowiadał coś w stylu (grałem z 6-7 lat temu mogę przekręcić): nie wszystko co z pozoru wydaje się bezsensowne - takie jest. Jeżeli ktoś kto to coś robi i widzi w tym cel, to ta czynność ma sens. Oczywiście wyraził to bardziej elokwentnie. Zapytaj tego twojego dlaczego zamiata piaszczystą drogę i zdaj nam relację, jestem bardzo ciekawy jak się sprawa rozwinie.
Jakiś lekko chory psychicznie facet zamiata sobie drogę - psychopata...
No ja prdle masz ty Boga w sercu?
nie pomyślałem może, że to jakiś typ z grupa inwalidzką zatrudniony choćby ze względu na dopłaty z perform.
Najprościej się zapytać, a jak się boisz to zadzwoń do tej firmy, która świadczy w twojej okolicy usługi porządkowe.
Gość na umyśle zdrowy nie jest. Jeżeli zamiata nawet w nocy, to wydaje się trochę dziwne, ale to nie oznacza, że jest psychopatą. Psychopata to osoba, która nie zna ludzkich uczuć, czerpie przyjemność z zadawania bólu innym itp. Ten typek tylko zamiata ulice wyluzuj xD. Może nie ma co robić to z nudów świruje (heh). Psychopatów mijasz przechodząc zwykłymi ulicami miasta. Są inteligentni, ale ukrywają to przed innymi. Pogadaj z nim. Z jakiej firmy jest itd. i wszystko się wyjaśni.
chlop lubi porzadek i pelne szklo, narzeczona mial kiedys jak sen, a ty go bedziesz od zwyrodnialcow wymyslal :F
Sprawa dla Rutkowskiego.