Poszukuje jakiegoś ciekawego serialu.
Poszukuje jakiegoś ciekawego serialu z dużą ilością clifhangerów, który się nie nudzi po jednym odcinku i ma ciekawą fabułę.
Z seriali które już obejrzałem :
-Weeds
-Breaking Bad
-Dexter
-Californication
-The Walking Dead
-South Park
-Breakout Kings
-House
-Lost
-The Big Bang Theory-
-Flashforward
-How i met your mother
-Prison Break
-Blue Moutain State
-Skins
-Hung
-Rodzina Soprano
-White Collar
-Detektyw Monk
Z seriali które mi się nie spodobały :
-Mad Men
-Lie To Me
-Game of Thrones
-Mentalista
-True Blood
-Vampire Diaries
Two And Half Man :)
24 oglądałem kiedyś na polsacie
Scrubs też znam po części
Dwóch i pół też oglądałem
Do tego można jeszcze dodać przyjaciół
The Borgias,
Rome (ten od HBO),
Spartacus Blood and Sand oraz Gods of the Arena,
Przy zadnym sie nie nudzilem.
nie oszukujmy się z tych ciekawych i mało nudnych obejrzałeś większość :P
z komediowych polecam Wilfreda, Parks and Recreations, 3rd rock from the sun
z niekomediowych: Broadwalk Empire, Hell on Wheels, Black Mirror, The Lost Room
The Wire, Battlestar Galactica, Homeland, Boardwalk Empire, Fringe a z komedi 30 Rock, Parks & Rec, Curb Your Enthusiasm, Always Sunny In Philadelphia, Community,Louie, Party Down, może te tytuły nie mają dużej ilości cliffhangerów (lub wcale) ale są świetnie napisane i nie powinny cie zanudzić :)
Również polecam Supernatural, może w pierwszym sezonie nie ma za dużo clifhangerów, ale dalej jest lepiej z tym.
Czy boisz się ciemności?
Spartacus Blood and Sand oraz Gods of the Arena, CHUCK, Hell on Wheels
Świetne ;)
Zgadzam się z hordzakiem ;)
Battlestar Galactica wogóle mi się nie spodobał, nie przepadam za kosmicznymi rzeczami.
Tajemnice Smallville oglądałem po części podobnie jak z Archiwum X
Średniowieczne filmy tak jak The Borgias odpadają.
The Wire też mi się nie spodobało.
30 Rockefeller plaza oglądałem
Sprawdziłem Curb Your Enthusiasm, Supernatural, Suits, Hell on Wheels, Parks and Recreation i Wilfreda, który jako jedyny przypadł mi w miare do gustu.
Chyba już się skończyły dobre seriale...
A ja Ci mówię, zobacz [25]. Możesz zacząć od nowej serii z 2005, ale jak masz za dużo czasu i umiesz perfekcyjnie angielski, to zacznij od oryginału z 63.
Freaks & Geeks. Jeden z lepszych seriali komediowych jakie widziałem, a trochę taki zapomniany jest. Szkoda, że tylko 18 odcinków.
Z nowszych Terriers jest bardzo dobry, ale dostał cancela po pierwszym sezonie. Jednakże warto obejrzeć.
czemu wszyscy pisza tylko o zagranicznych serialach? ja polecam nasz rodzimy serial "Pitbull", najlepszy polski serial EVER, IMO!
Sprawdz jeszcze Black Mirror. Tylko trzy odcinki, kazdy z oddzielna fabula - mini-filmy. Pierwszy odcinek mimo, ze oblesny w swej naturze to wyjatkowo intrygujacy.
Może spróbuj z Burn Notice, pierwsze sezony są całkiem spoko.
Sir klesk - > wiem, zawiesiłem się. :P
Brygada Ratunkowa (Third Watch) - serial o medykach, strażakach i policjantach, całkiem przyjemnie mi się go oglądało
Zwariowany świat Malcolma- lekki i przyjemny, pozytywnie zakręcony i całkiem zabawny.
Sherlock
The Killing
Misfits
Revenge
Ringer
Sons of anarchy
Damages
Boss
American Horror Story
The hour
Deadwood
Justified
Ja polecam "Kompanię Braci". Raczej nie mam w zwyczaju oglądania seriali, ale ten mnie wciągnął.
10 odcinków - jestem przy 8 i w sumie żałuję, że zaraz koniec. Oglądając go, zmieniłem swoje nastawienie do wojny.
Widzisz latające kończyny i zapylających medyków po polu walki, zamiast zahahanych Amerykańców szczających na zwłoki i od razu inaczej patrzysz na pewne rzeczy
Misfits to serial jakiego szukałem !
Dzięki ;D
Jeśli podeszły ci Vampire Diaries (zgroza) + True Blood (nice) to możesz obejrzeć to
http://en.wikipedia.org/wiki/Being_Human_%28TV_series%29
Osobiście polecam też serie
Nip/Tuck //Bez Skazy - o chirurgach plastycznych
Deadwood - western z świetnymi zdjęciami (naprawdę mistrzostwo)
Carnivale - o cyrku
Heroes // Herosi - o superbohaterach (trochę śsie od 2 sezonu)
Kilka dni temu w USA zadebiutował serial Alcatraz, opowiadający (o rly?) o owym więzieniu, a właściwie nie konkretnie o nim tylko o jego więźniach, którzy zaginęli w tajemniczych okolicznościach. Serial już uzyskał wielkie grono fanów (w tym mnie), ponieważ są tam bardzo ciekawe zwroty fabularne i bardzo dobra (jak na obecnie wyemitowane dwa odcinki) fabuła. Alcatraz jest nazywany drugim Lostem, a dlaczego...sam zobaczysz, jeśli chcesz. Jak na razie zdecydowanie polecam, jeśli jesteś wielbicielem różnych tajemniczych zjawisk, zniknięć i tajemnic :)
A teraz trochę bardziej rozszerzony opis:
spoiler start
W serialu niczym w Zagubionych co jakiś czas cofamy się do przeszłości i poznajemy losy więźniów Alcatraz w latach 60. Tak samo z resztą jak w Lostach mamy kilkunastu bohaterów. Okazało się, że podczas zamykania więzienia i próby przeniesienia wszystkich w inne miejsce w roku 1963, wszyscy więźniowie zaginęli w tajemniczych okolicznościach i w niewyjaśniony sposób trafili do roku 2011 (czyli czasów obecnych, w których jest osadzona większość serialu). Każdy odcinek to jedno dochodzenie w sprawie jednego więźnia. Wszystkich odcinków będzie 12. Ciekawe jest to, że gdy cała sprawa z danym bandytą się wyjaśni, trafia on do "repliki" Alcatraz znajdującej się daleko od ludzi, nikt o niej nie wie. W czasie dochodzenia agenci FBI próbują przesłuchać schwytanych więźniów Alcatraz z 1960 i dowiedzieć się jak, nie postarzając się trafili do przyszłości.
spoiler stop
Alcatraz !
Właśnie takiego serialu szukałem :D
Dzięki.