Cześć wszystkim. Jestem nowy na tym forum. Ogólnie przychodzę do wasz z zapytaniem czy znacie jakąś grę RPG godną uwagi. W swojej kolekcji gier RPG mam Wiedźmina 1, 2 i 3, które zostały ograne do perfekcji. Przeszedłem też Dragon Age Origins reszty nie chce ruszać bo są tragiczne. Grałem też w Mass Effect ale jakoś klimat mi nie podpadł zdecydowanie wolę broń białą i konie. Izometryczne RPG oraz Turowe strasznie mnie odpychają. Ale jeśli znacie jakieś godne uwagi to możecie podać z góry dzięki.
PS. Skyrima grałem ale nie przypadł mi do gustu i odbiłem się od niego 2 razy. Mam zamiar ograć Morrowinda ale nie wiem czy warto.
Ohhhh... Gothiczek dwójeczka z nocą kruka, tak bardzo trafnie.
Morrowind, to był powiew świeżości w "tamtych czasach" :) Spędziłam nad nim dłuuugie godziny, a za CS (Construction Set) można go ozłocić :) Gdybyś chciał go jednak w jakiś sposób porównać do Wieśka, to możesz się rozczarować. Nie ma ani takich "charakternych" postaci, ani dialogów, które można potem cytować :) Jednak i tak uważam, że warto.
Z izometrycznego punktu widzenia :) polecam Ci bardzo Planescape Torment, gdzie z kolei klimat jest przedni.
A jeśli zdzierżysz turówki (takie trochę nie do końca "stricte"), to Might and Magic od 6 do 9 (w 10 nie grałam) będą super.
A że gry stare? Cóż, takoż i ja :)))
Dink Smallwood
Polecam
Polecam również Obliviona, może wątek główny nie jest jakiś rewelacyjny ale to ile spędzisz przy zadaniach pobocznych które są świetnie nie będziesz żałować.
Gothic NK + mod Returnig 2.0---- gra na ponad 250h
Drakensang The River of Time
Tes Oblivion + mody, ewentualnie Morrowind
Evil Islands
Arcanum
Divinity 2 Ego Draconis
Planescape Torment
Neverwinter Nights 2 + Maska Zdrajcy.
Podbiłbym Neverwinter i zaproponował do tego Divinity: Original Sin 1 i 2, ale Pan sobie zastrzegł, że izometryki go odrzucają.
Jak ograłeś Wiedźmina, czyli Action RPG, to może spróbuj Kingdom of Amalur.
Dla ciebie nie ma gier RPG godnych uwagi, skoro najlepsze tytuły w gatunku olewasz ciepłym moczem.
Zaproponuje nasze rodzime Two Worlds ..Może nic wielkiego ale tez jako erpegowi niczego tu nie brakuje.z tym że raczej Dwójeczka.