Pomóżcie w doborze sprzętu.
Do końca czerwca chcę wymienić coś w kompie mój budżet to ok 1000zł
Karta graficzna: Radeon HD 6870
Procesor:AMD Phenom II X4 970 3,52GHz
Chciałbym wymienić jedną z tych części, którą lepiej? Paru ludzi mi mówiło, że procesor jest słaby, a niektórzy że karta, a ja się niestety nie znam na tym. Główne gram w Battlefield 3.
Moje minimum to te 60 FPS nie ważne na jakich ustawieniach byle tylko było Full HD no i te 60 FPS.
Według mnie wymiana karty graficznej nie będzie się opłacała gdy zostaniesz na tym procku. W grę wchodzi tylko kupno nowego procesora, a co za tymi idzie również płyty głównej. Czy za 1000zł kupisz sprzęt, który znacznie podniesie ci wydajność to nie wiem, nie jestem na bieżąco, więc poczekaj na kogoś bardziej kompetentnego.
Napisz jeszcze jaką masz płytę główną i ile masz RAMu.
Jaki procesor do takiej karty i ceny polecacie? Czy dałoby się wmontować jakiś 8 rdzeniowy i płytę główną w tej cenie?
Osiem rdzeni nic ci nie da. Lepiej mieć porządną 4.
Przejrzyj sobie ten test: http://pclab.pl/art50000-16.html
novi... niestety procesor na którym jest 60 fps kosztuje 4000zł :/ trochę za dużo, dobrze by było gdyby ten test dali na średnich ustawieniach to bym pewnie znalazł jakiś za 1000, ale w tym nie znajdę.
Najpierw podaj jaki masz zasilacz
W tej cenie i5-3470 iasrock b75 pro3
bez wymiany zasilacza się nie obejdzie najtańszym dobrym zasilaczem będzie fortron hexa 400w
lecz jeśli chciałbyś coś lepszego to weż XFX Core 450w
I wszystko mieści się w budżecie dzięki! Jeszcze na lody starczy ;)
PS: A w ciągu najbliższego roku warto zmienić kartę?