Witam,
piszę z komputera PC.
Robiłem porządki na laptopie... usuwałem niektóre programy w "dodaj usuń program" i chyba coś usunąłem czego nie powinienem , ponieważ nie mam teraz dostępu do internetu na laptopie. Pomóżcie. Laptop chodzi na Win Vista
Zapewne były to sterowniki do sieci.
Zainstaluj je ponownie. Znajdziesz na stronie producenta laptopa.
Jeśli się zgadza model laptopa to tak.
Interesuje Cię LAN/WLAN - zależnie od tego przez co się łączyłeś i co przestało działać.
Tak, jeżeli to twój model laptopa.
Ściągnij dla odpowiedniego systemu sterowniki Wi-Fi lan.
A jak sprawdzić na Viscie czy to jest 32/64?
PS. Zainstalowałem tam to jedno Intel/Lan i nic... nieta nadal nie ma.
Mój komputer - PPM - Włąściwości
Wejdź w menadżer urządzeń i tam sprawdź czego brakuje, będą wykrzykniki lub znaki zapytania przy urządzeniach sieciowych jeśli w tym jest problem.
Wszedłem w to, ale nigdzie nie mam znaków zapytania
Czyli sterownik działa poprawnie i jest zainstalowany.
Może wyłączyłeś kartę sieciową, sprawdź.
jak?
Pasek zadań - prawy dolny róg ekranu - PPM na ikonie sieci - otwórz centrum sieci i udostępniania - zmień ustawienia karty sieciowej - PPM na ikonie karty sieciowej którą używasz - włącz.
Jeśli masz kilka ikon i nie jesteś pewien której używasz, to włącz wszystkie.
Takie cos mam...
Pobaw się tymi opcjami z kolumny po lewej stronie.
Połącz z siecią, rozwiąż problemy itp.
edit: reset kompa był ?
Tak to wygląda ----------------->
Jak włączam ponownie komputer to wyskakuje mi okienko abym pobrał sterowniki ethernet. Jak klikam ok. To następnie mam włożyć płytę, ale przecież ten komputer korzysta jak by z tej sieci od PC, czyli nie potrzebuje płyty, Przynajmniej tak zawsze było.
Czyli jednak sterownik.
Pobieraj i instaluj.
W menadżer urządzeń - karty sieciowe - PPM - Właściwości - jest napisane, że to urządzenie działa poprawnie ?
A to?
A to?
A to pokazuje że nie masz dostępu do neta.
PPM na tej ikonie i "Włącz"
To już jest włączone...
To klikaj w diagnozuj itp. rób czynności zalecane przez system, zainstaluj ten sterownik enthernet.
To już jest włączone...
Vidos ----> W menadżer urządzeń - karty sieciowe jest napisane że, to urządzenie dział poprawnie.
Tyle, ze jak che zainstalować te sterowniki to tego Ethernet'a to wyskakuje mi okienko które mówi że mam włożyć płytę, a przecież to wcześniej działało beż instalacji sterowników z jakieś płyty
Nie ma innej opcji, np. przeszukaj sieć w celu rozwiązania problemu itp. ?
Nie wiem czemu akurat żąda sterowników jedynie z płyty.
.
.
Zaznacz drugą opcję i wskaż mu ścieżkę do pliku który pobrałeś.
edit: Chodzi ci o to co na początku pobierałem z tej strony www? - tak
Chodzi ci o to co na początku pobierałem z tej strony www?
Chu....a... no ja już nie wiem co jest nie tak... Mogę jakoś odwrócić ten proces usunięcia plików z dodaj usuń programy ?
Po pierwsze: zachowaj spokój.
Po drugie: nie poddawaj się, problem jest do rozwiązania, ale przynajmniej będziesz miał nauczkę żeby nie grzebać jak się jesteś czegoś pewien.
Podstawowe pytanie: wcześniej łączyłeś się przez kabel czy bezprzewodowo?
Zrzut z 16 mówi, że brakuje Ci jeszcze sterowników do bezprzewodowej karty sieciowej.