Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: PoKéMoN | Oficjalny wątek | Gry, Anime, Manga | Cz. 1

początekpoprzednia12
16.12.2011 15:50
Artilio
201
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

To ty niezły hardkor jesteś Raziel

spoiler start

I mówi to osoba która ogląda One Piece

spoiler stop

16.12.2011 17:25
kęsik
📄
202
odpowiedz
kęsik
165
Legend

WOW> ALE INFO PRZEOCZYŁEM: Jak poinformowano dzisiaj na kanale YouTube kanału Disney XD w styczniu 2012 odbędzie się premierowa emisja 14 sezonu serialu animowanego Pokemon Black i White, w polskiej wersji zatytułowanego Czerń i biel. Na chwilę obecną nie wiemy nic na temat godzin emisji serialu czy systemu jego premier. Wiadomo nam jedynie, że produkcja dubbingu do niego rozpoczęła się już wiosną bieżącego roku w studiu SDI Media. Premiera nowych odcinków będzie miała miejsce aż 8 miesięcy po wyemitowaniu przez Disney XD ostatniego odcinka serii DP: Gwiazdy Ligi Sinnoh zatytułowanego Wspomnienia utkane są ze szczęścia - co nie jest może wynikiem najgorszym (w końcu na premierę sezonu piątego i szóstego musieliśmy czekać ponad rok, a siódmego, ósmego i dziewiątego w ogóle się nie doczekaliśmy), ale także szczególnie nie zachwyca.

SUPER!!!

Biorąc pod uwagę wszystkie sezony, łącznie obejrzałem 468 odcinków!

Ja się nie chwaląc obejrzałem 659 i wszystkie speciale i kinówki :)

4 seria w ogóle mnie nie interesuje, nawet nie wiem ile już sezonów się pojawiło i ile odcinków opublikowano, ale pewnie kęsik wie.

W Ameryce cały czas leci Black & White tak więc mniej niż 52 bo tyle wynosili limit na jeden sezon. W Japonii pewnie ze 20 więcej.

W jakim języku zamierzasz raziel oglądać Diamond & Pearl?

16.12.2011 17:35
raziel88ck
😃
203
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

kęsik - Dogonie Cię, zobaczysz.

"W jakim języku zamierzasz raziel oglądać Diamond & Pearl?" - Jeśli będzie taka możliwość to najchętniej z polskim dubbingiem.

4 serią zainteresuje się wówczas gdy skończę oglądać 3. ;)

16.12.2011 17:36
kęsik
😃
204
odpowiedz
kęsik
165
Legend

kęsik - Dogonie Cię, zobaczysz.

Ale ale właśnie się okazało, że gdy ty będziesz oglądać Diament i Perła i ja w tym czasie oglądając Czerń i Biel będę si dalej uciekał :D

Jeśli będzie taka możliwość to najchętniej z polskim dubbingiem.

Tylko nie przeraź się bo w pierwszym sezonie sagi Diament i Perła są w polskim dubbie ludzie z przypadku, którzy nie występowali wcześniej. Jest tak ponieważ Jetix kupił licencję od Wymiaru Walki. Tak więc musieli na szybko zrobić coś z pierwszym sezonem, tak więc nagrali go na szybko z przypadkowymi ludźmi. Dopiero Wymiar Walki i reszta ma starą obsadę ze starych, polsatowskich sezonów 1-6.

16.12.2011 17:44
raziel88ck
😈
205
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

kęsik - Niby tak, ale zanim 4 seria się zakończy to 3 będę miał już dawno za sobą i wtedy Cię dogonię. :D

Uuu, to fatalnie, ale mam nadzieje, że głosy głównych postaci są okey?

16.12.2011 17:53
kęsik
😉
206
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Uuu, to fatalnie, ale mam nadzieje, że głosy głównych postaci są okey?

Ale kiedy? W nowej obsadzie czy starej? Przy starej to wszystkie główne postaci oprócz Jessie mają te same głosy co w sezonach 1-6 i brzmią dobrze. Szczególnie dobrze wypadają Narrator, James i Meowth. Ash i Brock przywozicie ale bez szaleństw. Z tego co pamiętam to May pojawiła się na 2 odcinki i zrobiła lepsze wrażenie niż Dawn przez całą serię. Natomiast jeżeli chodzi i nową i jedno sezonową to... nie pamiętam... z tego co kojarzę to nie najgorzej ale przez to, że bohaterowie mówią innymi głosami niż wcześniej to ocena się obniża. Jeden szczegół pamiętam... Asha dubbinguje facet więc brzmi zupełnie inaczej niż człowiek ma go w głowie z dzieciństwa (bo normalnie kobieta mu podkłada głos)... czy lepiej...

Aha, i nie przerażaj się, że Wymiar Walki jest 3 sezonem, masz byka we wstępniaku. Jest drugim.

A i jak co się podobał Battle Frontier?

16.12.2011 18:08
raziel88ck
207
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Battle Frontier był bardzo emocjonującym sezonem. Co chwile albo May miała konkurs, albo Ash walczył o odznakę. Niezwykle mało było zapchajdziur. Bardzo intensywny sezon. Końcówka wyśmienita, fajnie że Sceptile walczył z Blazikenem, ale szkoda, że Pikachu dał ciała gdy Ash walczył z Garym...

Tak czy siak, stwierdzam, że May jest sympatyczniejsza od Misty. Ciężko będzie mi oglądać Dawn, szczególnie że każdy na nią narzeka.

A jak tam z nowymi przyjaciółmi Asha z 4 sezonu? Wizualnie wyglądają... dziwnie.

16.12.2011 18:15
kęsik
😜
208
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Wizualnie wyglądają... dziwnie.

Co ty nie powiesz? A jak z nimi? A skąd mam takie rzeczy widzieć? Podobno Cilan jest świetny...

16.12.2011 22:46
kęsik
😉
209
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Sorry za dubel ale nie daje mi to spokoju raziel, to twoje lekko błędne postrzeganie serii i sezonów Pokemonów. Po długiej walce ze sobą postanowiłem to jednak napisać :D

W Japonii inaczej są postrzegane serie Pokemonów, a inaczej w US i EU. W Japonii mamy teraz dopiero 4 serię/sezon natomiast w Ameryce i Europie już 14. To USA dzieli japońską serię na kilka, inaczej się nazywających. Jak wyżej pisałem limit na serię w US to 52 odc. (za wyjątkiem pierwszej serii). Jak do Japończyka powiesz, że oglądałeś sezon Pokemon DP: Gwiazdy Ligi Sinnoh to nie będzie wiedział o jaki sezon ci chodzi, u nich to porostu Pocket Monsters - Diamond and Pearl. Tak więc trochę błędne jest rozumowanie z oddzieleniem znaczenia słów: seria i sezon. W tym przypadku akurat znaczą jedno i to samo ale inaczej spostrzegane, zależnie od punktu siedzenia.

18.12.2011 17:35
raziel88ck
210
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

kęsik - Powiedzmy, że mój podział to kompromis, ale w następnej części postaram się poprawić wstępniak. ;)

18.12.2011 18:57
kęsik
👍
211
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image

kęsik - Powiedzmy, że mój podział to kompromis, ale w następnej części postaram się poprawić wstępniak. ;)

Spoko. A ja wziąłem się za dokończenie HeartGold. Olałem Battle Frontiera bo to już się frustrujące zrobiło i udałem się do Kanto i już sporo tam zawojowałem.

18.12.2011 22:50
raziel88ck
😃
212
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Zmieniłem zdanie, chciałbym zagrać najkompletniejszą grę o Pokach w regionie Hoenn z Battle Frontier na czele. Ot taki hype spowodowany anime, a konkretniej Advanced Generation. :D

18.12.2011 23:03
kuba1711
😊
213
odpowiedz
kuba1711
99
Ten post może kłamać?

Tylko 2 pierwsze sezony oglądałem, a jak obejrzałem parę odcinków najnowszego, odrazu mi się odechciało. Badziewie straszne. Fajne też było kolekcjonowanie kapsli, lecz później i tak przegrywałem je w walce :P A na telefonie lubie sobie pograć w pokemon Gold, wciąga jak niejeden poważniejszy erpeg.

19.12.2011 08:23
kęsik
👍
214
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image

Ostatnia epicka bitwa z Redem i koniec.

20.12.2011 14:40
kęsik
📄
215
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image

Miałem ambitne plany na ten rok, jeżeli chodzi o gry Pokemon. Planowałem przejść HeartGold, następnie Platinum a potem udać się do nowego regionu Unova w grze Pokemon Black. Jednak w odświeżonej wersji Golda utknąłem w Battle Frontierze, który po pewnym czasie stał się strasznie irytujący. Ostatecznie opuściłem Strefę Walk i udałem się w podróż do pierwszego regionu czyli Kanto. Zadziwiająco szybko przez niego przeleciałem i mając w kieszeni 16 odznak i super silny zespół Pokemonów udałem na pojedynek z Redem, bohaterem gier z pierwszej generacji. Po szczęśliwym zwycięstwie nie miałem już nic do roboty. Jako, że Platinum znam już praktycznie na pamięć nie chciałem już ponownie go przechodzić więc od razu postanowiłem przesiąść się na Black. Dodatkowo zmotywowała mnie premiera nowej serii anime Czerń i Biel w styczniu na Disney XD. Tak więc ostro się nakręciłem i zacząłem grać...

Już sam początek zaskakuje. Oczywiście nie chodzi mi o jakąś wielką zmianę. Jak zawsze wita nas profesor danego regionu ale po raz pierwszy w historii powitała mnie kobieta. Po Oaku, Elmie, Birchalu i Rowanie poznajemy Profesor Aureę Juniper, która wprowadza nas w świat Pokemonów (jakbym go nie znał :)) Dalej standard, określanie swojej płci i wybór imiona. U mnie tradycyjnie chłopak o imieniu Cris. Jeszcze do tego... model chłopaka jest najlepszy od czasów II Generacji. Wreszcie przejmujemy kontrolę nad bohaterem. Zawsze, żeby dostać swojego pierwszego Pokemona musieliśmy gdzieś się udać. Teraz zanim opuścimy swój pokój wybierzemy swojego Pokemoma, stoczymy dwie walki i... rozniesiemy pokój na strzępy. Mocne wejście czyż nie? Potem normalka, idziemy do Profesor Juniper, która daje mi Pokedexa i zleca mi uzupełnienie go. Nie wspomniałem jeszcze, że w początkowych momentach towarzyszą mi moi przyjaciele z miasteczka i równocześnie rywale, którzy jak mniemam będą się w późniejszych etapach gry przewijać. Po tych wydarzeniach możemy wyruszyć nareszcie w drogę. Jako, że gram po raz pierwszy w Black i nie znam żadnego Pokemona z tej generacji to miałem pewne obawy co do odpowiedniego zestawienia mojego zespołu. Tak samo nie miałem pojęcia, którego startera mam wybrać ale ostatecznie zdecydowałem się na trawiastego Snivy.

Gram niecałe 2h ale gra już wciągnęła mnie jak bagno. Czuję się jak w starych dobrych czasach gdy pierwszy raz przechodziłem Reda czy Golda, dzierżąc w łapie GameBoya. Zostałem mega wciągnięty niczym jak w Skyrima.

Sama rozgrywka nie zmieniła się wcale. To stare, dobre Pokemony. Grafika owszem poszła do przodu i mamy więcej do czynienia z 3D. Jednak jeszcze nie stwierdziłem czy mi to odpowiada czy też nie. Jeżeli chodzi i walki to same w sobie nie zmieniły się. Doszło możliwość walki 3 na 3 ale jeszcze nie miałem okazji takiej stoczyć. Jedyne co zmieniło się znacząco podczas walki to kamera. Zawsze była ona statyczna teraz lata we wszystkie strony, robiąc zbliżenia na mojego czy przeciwnego Pokemona. Najpierw strasznie mnie to odpychało ale chyba się już przyzwyczaiłem.

No nic, idę grać. Jestem w mieście gdzie mogę zdobyć pierwszą odznakę ale muszę jeszcze potrenować. Złap je wszystkie!

Ha ha ha. Miałem napisać dwa zdania :D

21.12.2011 16:49
raziel88ck
😊
216
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

A ja zdecydowałem się na obejrzenie trzech odcinków Diamond & Pearl i faktycznie, dubbing jest zjechany. Inne, znacznie gorsze głosy postaci skutecznie psują klimat, mimo to, stwierdzam, ze ta seria zaczyna się niezwykle interesująco.

Dawn w przeciwieństwie do May ma pojęcie o Pokemonach i wie, czego chce. May z początku była cienka jak barszcz.

Swoją drogą, zadziwiające jest to, że taki Pikachu, który jest z Ashem tak długo, pokonując wypasionych trenerów czy mistrzów aren w obliczu zwyczajnych konkurentów Asha wypada tak blado i nieporadnie. Zresztą, Pokemony od zawsze cierpiały na brak logiki. To samo było z ostatnia walką w battle Frontier gdzie Charizard, najsilniejszy ze wszystkich stworów jakich Ash użył podczas tej walki, padł najszybciej i w najgorszym stylu...

Planowałem wrócić do Naruto, ale 30 nowych odcinków to za mało aby to robić, więc zdecydowałem się podgonić w Pokach, w końcu kręcą już 4 serie.

21.12.2011 18:06
kęsik
📄
217
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Planowałem wrócić do Naruto, ale 30 nowych odcinków to za mało aby to robić

Nic mi nie mów o Naruto. Takie słabe fillery lecą, że nie mogę.

Swoją drogą, zadziwiające jest to, że taki Pikachu, który jest z Ashem tak długo, pokonując wypasionych trenerów czy mistrzów aren w obliczu zwyczajnych konkurentów Asha wypada tak blado i nieporadnie.

To już tradycja. W pierwszym odcinku Black & White Pikachu dostaje łupnia od startera z regionu Unova. Idąc za grami starter ma 5 lvl a Pikacz powinien już dobijać do setki.

dubbing jest zjechany. Inne, znacznie gorsze głosy postaci skutecznie psują klimat

Całe szczęście, że tylko 10 sezon tak wygląda.

29.12.2011 11:05
mr. Spark
218
odpowiedz
mr. Spark
204
Rocket

Heja, gra ktoś może w trecią generację z GBA na emu? Wiem, że dałoby się pyknąć przez neta w ten sposób, może ktoś by spróbował się zmierzyć? :)

02.01.2012 08:36
kęsik
👍
219
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Właśnie wracam, z emisji pierwszego odcinka Czerni i Bieli i znowu poczułem się jak dziecko.

29.02.2012 11:25
raziel88ck
220
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Ostatnio pojawił się 15 sezon Pokemon. Ciekawi mnie czy 4 seria będzie ostatnią, bo ileż można wałkować jedno i to samo? To już jest jak moda na sukces.

29.02.2012 12:34
Mikołaj™
😜
221
odpowiedz
Mikołaj™
68
Strikeout

Cholera, 64 dni do matury a tu 700 odcinków czeka. Co wybrać, co wybrać..

btw, gdzie oglądacie? Online czy gigabajty lecą na dysk?

29.02.2012 21:52
raziel88ck
222
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Mikołaj - Online.

15.07.2012 13:10
raziel88ck
223
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Pokemon: Diamons & Pearl ukończone. Aktualnie obejrzałem 5 odcinków z Best Wishes, a dokładniej Black & White. Wrażenia? Osobiście mam mieszane uczucia. Prawdę mówiąc najgorsze ze wszystkich serii. Zobaczymy, co będzie dalej...

15.07.2012 13:14
👍
224
odpowiedz
zanonimizowany737870
70
Legend

Pokemon - 749 odcinków i nadal pruje do przodu.

15.07.2012 13:25
raziel88ck
225
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

DB Mafia - Co się dziwić? Ludzie oglądają to i dalej robią swoje... Szkoda, tylko że z każdą kolejną serią jest coraz gorzej. Zresztą Best Wishes jest nową serią, która ma obecnie tylko 2 sezony, z czego w Polsce opublikowano tylko 1, który aktualnie oglądam i na którym zakończę przygodę z Pokemonami do czasu wydania sezonu 2, czyli 15. :P

Dziś na łamach serwisu gameplay.pl, zamierzam napisać o Pokemon: Chronicles.

15.07.2012 21:24
kęsik
😉
226
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Oo raziel odkopał wątek :)
Jak wrażenia z finałów ligi Sinnoh?

Zresztą Best Wishes jest nową serią, która ma obecnie tylko 2 sezony, z czego w Polsce opublikowano tylko 1

Czepiam się!
DXD znowu coś spaprało i nie wyemitowało ostatniego, 48 odcinka Czerni i Bieli i nikt już nie liczy nawet, że go puszczą.

17.07.2012 10:11
raziel88ck
😊
227
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Całkiem pozytywne, bo Asha i tak zaszedł daleko, a trzeba dodać, że przeciwnika miał naprawdę silnego i patrząc na wyniki innych trenerów, to Ash miał pecha, że tak wcześnie się z nim spotkał. Szkoda, że nie doszedł o rundę dalej, ale cóż zrobić?

Za to mocno zaskoczyła mnie Dawn. W sumie od samego początku było widać, że jest lepsza od May, która strasznie lamiła i wygrywała zazwyczaj przez przypadek. Dziwne za to było to, że May w festiwalu Hoenn zajęła wiadomo jaką pozycję, moim zdaniem taką sobie, ale jak na jej możliwości i tak nieźle oraz wiadome miejsce, wyższe w festiwalu Kanto, gdzie była już dobra. Co w tym dziwnego? Ano to, że taka Dawn za pierwszym podejściem doszła dalej niż doświadczona May. Mało tego, w festiwalu tego kolesia ta druga (UWAGA SPOILER) dostała od niej bęcki. No może trochę to wyolbrzymiłem. Zaskoczyło mnie też duże pasmo porażek w trakcie festiwalów ze strony Dawn. May takich wpadek nie miała, nie licząc oczywiście początku.

Jeśli chodzi o Black & White, to obecnie jestem przy 10 odcinku. Nie mogę przyzwyczaić się do nowej, całkowicie komputerowej kreski oraz co ważniejsze, tego że Ash jest tak słaby jak w trakcie swojej pierwszej przygody w Kanto. Wliczając w to Pikachu, którego siła stoi na poziomie starterów. To jest totalna porażka. Ponadto Ash jest niesamowicie dziecinny i cofnięty w rozwoju. Jakby co najmniej pierwszy raz wyszedł z domu!

Pamiętam Ligę Indigo. Ash był totalnym cieniasem, który wraz z rozwojem wydarzeń stawał się coraz lepszy. Oczywiście do ideału sporo mu brakowało, dlatego nie dziwi mnie z dzisiejszej perspektywy jego pozycja. Później nastała Orange Liga, która jako taka była średnia, ale Ash dopiął swego. Później dali Ligę Johto, a Ash dalej się rozwijał. To było piękne, bo spójnie nawiązywało do poprzednich jego przygód. Następnie twórcy zaoferowali nam Advanced, gdzie Ash nadal był tak samo dobrym trenerem jak pod koniec poprzedniej serii, ale miał słabe pokemony, które z czasem stawały się coraz lepsze. Był mentorem May i to było fajne. Doświadczony Ash, który zdecydował się na nowe poki. Następnie niesamowicie wysoki poziom w Battle Frontier w Kanto. Po czymś takim człowiek oczekuje czegoś więcej od kolejnej serii... Diamond & Pearl jednak zawiodło, bo Ash nagle stracił taktykę, Pikachu opadł z sił i poznał nowe, słabe pokemony, które z czasem wyewoluowały. Pod koniec dał czadu, chociaż kilka błędów, których nie powinien popełnić w walce z Polem popełnił... Najgorsze jednak przede mną, bo oto nadeszło Best Wishes!

17.07.2012 12:43
kęsik
😃
228
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Całkiem pozytywne, bo Asha i tak zaszedł daleko, a trzeba dodać, że przeciwnika miał naprawdę silnego i patrząc na wyniki innych trenerów, to Ash miał pecha, że tak wcześnie się z nim spotkał. Szkoda, że nie doszedł o rundę dalej, ale cóż zrobić?

A jak podszedł Ci myk z powrotem starych Pokemonów Asha przed ligą?

18.07.2012 11:11
raziel88ck
229
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Fajny, ale tyłka mi nie urwał. Zabrakło poków z 1 generacji, a całość została potraktowana po macoszemu i w wielkim skrócie.

18.07.2012 13:02
kęsik
😃
230
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Zabrakło poków z 1 generacji, a całość została potraktowana po macoszemu i w wielkim skrócie.

Dobrze, że w ogóle sięgnął po stare poki. Zabrakło oczywiście mi tylko Charizarda :D

26.07.2012 10:25
raziel88ck
231
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Ano zabrakło. W Czerni i Bieli podoba mi się to, że w końcu zmienili akcje Zespołu R. Już nie irytują nas swoją nieudolnością oraz oklepanymi schematami.

26.07.2012 16:27
raziel88ck
232
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Wiadomo kiedy pojawi się 15 sezon w pl?

kęsik, daj jakiś lepszy namiar do siebie.

14.10.2012 10:02
kęsik
😱
233
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image

Od premiery czarnej edycji filmu czternastego, zatytułowanej Victini i Reshiram, na antenie polskiego Disney XD, upłynęło niemal pięć miesięcy. Niektórym mogłoby się wydawać, że jego białej wersji już nigdy nie będzie zaznane nam zobaczyć, ale, jak się okazuje, osoby te były w błędzie. Już 25 października TiM Film Studio wyda pakiet dwóch DVD z filmami Pokemon: White Victini i Zekrom oraz Pokemon: Black - Victini i Reshiram. Dzięki zakupowi płyt będziemy mogli obejrzeć ich polską, angielską oraz turecką wersję językową. Cena detaliczna pakietu to 42,90 zł, ale prawdopodobnie niektóre sklepy umożliwią nam tańszy jego zakup.

A już 10 dni po wydaniu filmów, w niedzielę 4 listopada, premiera piętnastego sezonu Pokemonów, czyli Czerń i Biel: Ścieżki przeznaczenia, w polskim Disney XD. Za dubbing do nowych odcinków ponownie odpowiada studio SDI Media Polska. Jak widać, zapowiada nam się wyjątkowa Złota Pokemonowa Polska Jesień.

14.10.2012 10:45
raziel88ck
👍
234
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

kęsik - I po co ja oglądałem angielską wersję? Ehh.

Mimo to, dobre wieści. Nie mogę się już doczekać.

14.10.2012 10:56
Damian1539
😜
235
odpowiedz
Damian1539
87
4 8 15 16 23 42

I po co ja oglądałem angielską wersję

Bo polska wersja nie dorównuje angielskiej?

14.10.2012 14:44
kęsik
👍
236
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image

Bo polska wersja nie dorównuje angielskiej?

Czy ja wiem... Angielska wersja od 4Kids była bardzo dobra, ale potem jak zmieniło się studio i aktorzy, to jest ona zauważalnie gorsza. A polska wersja zawsze jakiś tam poziom trzyma...

A tymczasem... ------>

14.10.2012 14:47
Damian1539
237
odpowiedz
Damian1539
87
4 8 15 16 23 42

A tymczasem... ------>

Z tego co czytałem, to długo nie pograsz. Gra tylko działa do pewnego momentu na emulatorze z tego co słyszałem.

04.11.2012 16:32
kęsik
👍
238
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Wideo

Dzisiaj była premiera 15 sezonu Pokemona, Pokemon Czerń i Biel: Ścieżki Przeznaczenia. Disney XD zakoksiło i dało nawet polskie logo :D
Opening: http://www.youtube.com/watch?v=G14nYUZa85s

PS. Kolejny raz potwierdziło się, że jestem geniuszem i poprawnie wyliczyłem kiedy może nastąpić emisja tego sezonu w PL. Mój post z innej strony:

kęsik 2012-02-21 19:58:36
Według moich prostych obliczeń i kalkulacji najwcześniejszy możliwy termin emisji 15 sezonu u nas to jesień 2012.

31.12.2012 11:33
kęsik
👍
239
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image
Wideo

A przygoda trwa. Jeszcze tylko trzeba rozprawić się z Teamem Plasma, który ponownie chce zdobyć Unovę (zwyrodnialce chcą cały region zamrozić!!!), a potem lecimy walczyć w lidze. Kto wpadł na pomysł, żeby to ona była Mistrzem Unovy?! Praktycznie przez całą grę, szczególnie podczas walk z Plasmą mówią do mnie, że przypominam im tego trenera (bohatera pierwszych Black/White) sprzed dwóch lat :D Podoba mi się także, że nareszcie w każdej sali leci inna muza (muza w sali w Nimbasie FTW!), bardzo miły akcent. Jedynie pierwsza sala ma tę domyślną gdyż jest ona nowo otwarta. A nie podoba mi się z to, że jest od groma trenerów, którzy mają ledwo jednego pokemona... no co to ma być? Nawet nasz rywal, z którym walczymy przed 7 odznaką ma ledwo 3 poki? No proszę was...

Gratis muza z sali w Nimbasie: http://www.youtube.com/watch?v=li7BJdF_pjs
I muza z samej Nimbasy, także moja ulubiona: http://www.youtube.com/watch?v=sYAoD710Dxo

08.01.2013 12:11
kęsik
👍
240
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image
Wideo

Witamy VI generację, Pokemon X i Pokemon Y. Nowe gry Pokemon, tym razem na 3DSa.
http://www.youtube.com/watch?v=qUe45m9J_CM&feature=youtu.be

A jeżeli chodzi o anime w PL, to właśnie dziś wyprzedziliśmy USA! Wielka chwila.

08.01.2013 13:07
raziel88ck
241
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Widać, że twórcy nie mają już pomysłu na nazwę...

Ja sobie pykam aktualnie w Fired Red. Ulepszenia są w pytę i gra mi się w niego o wiele przyjemniej niż w starsze edycje. Szkoda tylko, że nie odświeżyłi Yellow. Taki Thunder Yellow byłby znakomity.

08.01.2013 13:14
kęsik
242
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Ja sobie pykam aktualnie w Fired Red.

Miałeś grać w HeartGold!

08.01.2013 13:18
raziel88ck
243
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

To wejdź na steama.

08.01.2013 13:44
kęsik
😊
244
odpowiedz
kęsik
165
Legend

To wejdź na steama.

Na Steama to ja wchodzę od święta, jak mam w coś zagrać co wymaga Steama, a teraz już nie mam...

No a w Black 2, rozwaliłem Team Plasma, pojawił się nawet N, chcąc powstrzymać swoich starych kumpli. Pierwszy raz zdarzyło się, żeby walczyć z główną legendą, i nie móc jej złapać. A teraz zgubiłem się w Victory Road :D

09.01.2013 13:23
NewGravedigger
245
odpowiedz
NewGravedigger
199
spokooj grabarza

czy można już komfortowo grać w takiego Black albo chociaż pearl na pc?

Fajny byłby jakiś emulator, który pozwalałby przyspieszać rozgrywkę, tak jak w emu GBA

09.01.2013 17:27
kęsik
😱
246
odpowiedz
kęsik
165
Legend

czy można już komfortowo grać w takiego Black albo chociaż pearl na pc?

Od x lat można. Pokemon Diamond/Pearl w US wyszły w 2007, i już wtedy przecież komfortowo w nie grałem.

Fajny byłby jakiś emulator, który pozwalałby przyspieszać rozgrywkę, tak jak w emu GBA

Ale po co? Gra na emu chodzi w ponad 30 klatkach, więc jest płynnie. Poza tym, takie przyśpieszenie wpływa także na muzykę, a w Pokemonach zawsze audio jest świetne.

09.01.2013 17:52
NewGravedigger
247
odpowiedz
NewGravedigger
199
spokooj grabarza

no nie, pamiętam, że trzeba było mieć naprawdę mocnego lapka, żeby móc zagrać płynnie w tytuły z NDS. Poza tym, często gra mi się po prostu wieszała.

gram bez muzyki, a dodatkowo dobija mnie to powolne wałęsanie się, wyskakiwanie tekstu i rozpoczynanie walk.

16.01.2013 17:39
kęsik
👍
248
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Image
Wideo

Już jutro w JP startuje nowy sezon Pokemon: Best Wishes! Season 2: Episode N. Wreszcie do gry wkracza Team Plasma oraz N. Zerżnięcie z gier aż nad wyraz widoczne.
http://www.youtube.com/watch?v=evPNVLlK4nY

17.01.2013 19:55
kęsik
👍
249
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Wideo

Opening Best Wishes! Season 2: Episode N praktycznie potwierdza już to czego fani na całym świecie długo oczekiwali, i czego w ostatnim czasie pojawiły się lekkie zapowiedzi. http://www.youtube.com/watch?v=UXsF44gTCNk&feature=player_embedded
Jeżeli ta seria będzie przynajmniej w połowie tak dobra jak jej opening to będzie dobrze, najbardziej mroczny opening Poków ever. Na rzecz tej serii poświęcono Ligę Unovy więc musi być dobrze!

17.01.2013 20:18
raziel88ck
250
odpowiedz
raziel88ck
213
Reaver is the Key!

Pokemony bez Brocka to jak kęsik bez kęsika.

Tak, czy siak coraz bliżej do kolejnego podsumowania tego anime.

04.02.2013 17:24
kęsik
👎
251
odpowiedz
kęsik
165
Legend
Wideo

Tak jak opening Best Wishes! Season 2: Episode N jest genialny, to amerykański opening sezonu 16 Black & White: Adventures in Unova jest tragiczny. Piosenka mocno średnia, a i wszystkie sceny żywcem przeniesione z japońskiego openingu BW2... Żałosne...
http://www.youtube.com/watch?v=nf1BIWoriIU&feature=player_embedded

04.02.2013 17:28
karelpeter
252
odpowiedz
karelpeter
44
SirDzastelot

O odnośnie pokemonów :P Może ktoś lubi gry przeglądarkowe w klimatach pokemon ?
http://poke-life.net/pokemon.php?p=16865156&nakarm <---- Tutaj link do nakarmienia mojego pokemona (jeden klik = jeden pkt. expa)
Jak ktoś zdecyduje się na granie to proszę o podanie mnie jako osoby polecającej :P Nick w grze : Dzastelot.
Pozdrawiam :)

04.02.2013 17:32
bogi1
253
odpowiedz
bogi1
128
The Best in the World

Powie mi ktoś dlaczego odcinek ''Shaking Island Battle! Dojoach VS Namazun!!'' nie został wyemitowany ani w Japonii ani w USA. Wiem, że były powody, żeby nie emitować w USA odcinków:

- Electric Soldier Porygon
- The Legend of Dratini
- The Ice Cave

Oglądałem je po japońsku ale odcinka 377 nie ma nawet w tym języku. Co z nim nie tak ?

04.02.2013 20:29
kęsik
📄
254
odpowiedz
kęsik
165
Legend

Powie mi ktoś dlaczego odcinek ''Shaking Island Battle! Dojoach VS Namazun!!'' nie został wyemitowany ani w Japonii ani w USA.

It was set to air in Japan on November 4, 2004. The episode was skipped in Japan due to strong earthquakes in Niigata prefecture nearly a week before the first airing of AG100. It was also subsequently skipped in the English-language broadcasts, and has never aired. Also, the move Earthquake, has never been used since this episode due to this event.

28.11.2015 12:35
bogi1
255
odpowiedz
bogi1
128
The Best in the World

Szpadel w ruch i odkopujemy ;)

Jakiś czas temu zacząłem oglądać anime od początku i jestem na końcówce Diamond & Pearl. Wcześniej za dzieciaka w telewizji skończyłem oglądać gdzieś na połowie Johto. Jako fan starszych serii muszę powiedzieć, że te nowsze nie są złe a martwiłem się, że to nie będzie to samo jednak. Trochę mnie martwi, że zbliżam się do Black & White a tam nie ma Brocka ;( Jego postać jest genialna ;) Croagunk też jest genialny ;)

Także Advenced Generation i Diamond & Pearl oceniam na duży plus. Ale najważniejsze, żeby oglądać po angielsku ! Sprawdziłem ostatnio z ciekawości polski dubbing i jak zwykle w tych sprawach mam wrażenie, że jest bardziej infantylny niż angielski...

Wątek odkopałem bo może ktoś będzie miał chęć coś popisać

28.11.2015 12:54
256
odpowiedz
Juanhijuan
200
Hawkeye

Skoro taki temat istnieje, a jakiś czas temu załatwiłem swojemu młodemu kuzynowi konto w grze przeglądarkowej związanej z tym anime, zresztą ktoś z forum podarował...

Może ktoś chciałby pograć i przy okazji wspomóc mojego kuzyna to serdecznie zapraszam pod ten link polecający:

http://poke-life.net/rejestracja.php?polec=278755

oczywiście link bez polecenia poniżej:

www.poke-life.net

O co dokładniej chodzi to nie jestem w stanie powiedzieć, pokemony to jednak nie moje czasy. Mogę odesłać do kuzyna jeśli ktoś się zainteresuje! Podobno wciąga nawet starych!

25.02.2016 16:40
bogi1
257
odpowiedz
bogi1
128
The Best in the World

Wygląda na to, że 7 generacja nadchodzi. Nintendo zarejestrowało dziś znaki towarowe dla Pokemon Sun i Pokemon Moon. Pewnie na jesień wyjdą gierki

Co do anime to obejrzałem wszystko włącznie ze zbanowanymi odc. które można obejrzeć po japońsku.

W USA właśnie wystartowała seria XYZ. W końcu jestem na bieżąco. Muszę powiedzieć, że aktualna ekipa towarzyszów Asha bardzo przypadła mi do gustu. Szczególnie wątek Sereny i tego, że buja się w Ashu xD. Mam nadzieje, że w następnej generacji nie pójdą sztampą i nie wymienią całego składu gangu ;)

Całe XY jest o wiele lepsze od Black & White ale o gorsze według mnie od serii Diamond & Pearl (według mnie najlepsza seria Anime)

Taki mój ranking po obejrzeniu wszystkiego:
1. Diamond and Pearl
2. Pierwsza klasyczna seria z Kanto i Johto (albo jak kto woli. Ta z Misty)
3. XY
4. Advanced Generation
5. Black & White

25.06.2016 10:14
bogi1
👍
258
odpowiedz
bogi1
128
The Best in the World

Zbliża się koniec serii XY. Za tydzień mamy pierwszy epizod z Kalos League.

spoiler start

Wiemy już, że Ash dojdzie do finału, gdzie zmierzy się z Alainem. Ash wcześniej 2 razy z nim przegrał więc na chłopski rozum do 3 razy sztuka. Ale czy wygra ligę ? Co by było jakby wygrał ? No bo chyba nie udałby się do kolejnego regionu żeby znowu zbierać odznaki i znowu brać udział w kolejnej lidze. Może w końcu zmienią ten sztampowy szkielet każdej kolejnej serii.

spoiler stop

Forum: PoKéMoN | Oficjalny wątek | Gry, Anime, Manga | Cz. 1
początekpoprzednia12