Pisałem pare miesięcy temu o nim że wierzę że będzie wielkim zawodnikiem. Na razie idzie mu świetnie.
"Ronald Araújo rozegrał 9 wyjazdowych meczów ligowych (6 od pierwszej minuty). Barcelona wygrała je wszystkie, zachowując 7 czystych kont."
W tym sezonie 16 meczy i podobno tylko raz został przedryblowany. Styl gry podobny trochę do Dijka. W tym sezonie prawdziwa skała oprócz jednego kiksu gdzie po stracie piłki Barca straciła gola. Oby tylko zdrowie mu dopisywało.
Maco - wrzucałem jakoś w sierpniu, na początku zbiórki, tutaj o niej info. W sumie przeszło bez echa. Tak samo wątek. Jak masz ochotę to śmiało zakładaj wątek, będzie mi miło :)
Sporo info tu https://www.facebook.com/rycerzmikolaj/
Licytacje tu https://www.facebook.com/groups/299979461279639/
A sama zbiórka tu https://www.siepomaga.pl/mikolaj-sma
Mieliśmy we wrześniu falę koszulek piłkarskich bo Ekstraklasa nam pomagała. Jeszcze mam Wilczka, Marciniaka(z LM) i Sobiecha. Pewnie jutro wskoczą na licytacje :)
Jak będą u nas na grupie koszulki damskich piłkarskich klubów z Afryki to mam nadzieję, że samo Stra będzie walczył do ostatnich minut ;)
Loon - dzięki! Przy okazji odwiedzin Białegostoku zapraszam na bimberek ;)
Mam nadzieję, że jeszcze będę miał kiedyś więcej czasu i zrobimy reaktywację Haxa ;) Póki co zbiórka zjada życie
Skala zaangażowania środowisk kibicowskich imponująca, ale wobec znajomych średni masz marketing, ja wprawdzie dostalem od Ciebie 2000 powiadomien na fb w tej sprawie, ale po prostu myslalem, ze chcesz wyrwać jakąś gąskę na dobroczynność, więc z automatu zlewałem bez czytania. Szkoda tylko, że czasu zostało mało, a 5 mln uzbierać trudno. Czy tyle co jest wystarczy? Może są jakieś kraje UE, które refundują?
Czasu jest 2kg. Lek się podaje do 13.5kg, Mikołaj waży 11.5kg. Licznik na stronie fundacji to chyba ich taki chwyt - zbiórka zostanie przedłużona z automatu.
Refundują chyba Niemcy i Francja. Ale tam okres karencji jest aa długi z tego co się dowiadywaliśmy. No i przy covidzie to hgw jak to w tych krajach działa
Może są jakieś kraje UE, które refundują?
Na pewno Niemcy. Kuzyn wlasnie z tego z powodu ponad rok temu rzucil wszystko w Polsce i przeprowadzil cala rodzine do Berlina. Jakos niedawno udalo im sie wreszcie zaaplikowac maluchowi preparat.
Zreszta tam w ogole wszystko inaczej funkcjonuje.Szpital wypozyczyl im do domu jakies specjalne urzadzenie do rehabilitacji za kosmiczne pieniadze.
Czy tylko ja nie ogarniam fenomenu Tuchela?
Cztery akapity, milion przecinków, jedno zdanie. Dziennikarzyna pewnie po uniwerku i czuję się królem pióra.
Z tuchelem będzie taki sam fail jak z havertzem, w lato go wyjebią za brak top4.
Najgorsze dla Barçy w tym sezonie nie jest fakt, że nie stać ich na zapłacenie 5M€ za transfer Erica Garcii w styczniu, albo że piłkarze dostaną (z opóźnieniem) tylko 60% pensji. Otóż jeśli Messi odejdzie latem to trzeba będzie mu wypłacić bonus na pożegnanie. Bagatela 50M€...
jedziemy dalej
Barcelona are in serious debt and owe €126m to other clubs in unpaid transfer fees. (Source: GOAL)
Nie muszę już wchodzić na stronę Barcy. Bull mi wszystkie najważniejsze informacje tutaj wrzuca :)
A odnośnie zarobków Messiego gość jest wart każdego euro. Bez niego Barca marketingowo i sportowo straci bardzo dużo.
zazartowalbym czy barca w ogole ma jeszcze strony przy dzisiejszych cenach hostingu, ale u mnie nie jest duzo lepiej
jak sie barca chce z tego gowna wygrzebac to chyba trzeba zaczac od sprzedazy jakichkolwiek zawodnikow, ktorzy przejawiaja jakas wartosc, griezmann, dembele, fati etc.
ciekawe kiedy beda w stanie uczciwie ocenic z perspektywy historii tego calego messiego, ktory dal im chwile wielkosci, ale potem tez byl przyczyna ich upadku, 50 baniek na odchodne, ja pitole, kto klepał takie kontrakty, a myslalem, ze moj ziomek mial slaby rozwód
Kontrakt z dupy, uzależnienie się od jednego typa z dupy, jak już odejdzie to się okaże że ci wszyscy młodzi gniewni co od 15 lat zapowiadają się na złote pokolenie jednak tego nie ciągną i będzie dupal.
Jedyny plus to słaba liga, poza top 3 na dłuższą metę nie da się wypaść.
w jego wieku john terry siedzial na ganku ze szklanka lynchburg lemonade i fantazjowal o ruchaniu zon kolegow z zespolu
https://weszlo.com/2021/01/26/barcelona-transfery-finanse/
mati zobacz, barca na minusie ponad miliard euro xDD
Z jednej strony Messi wykorzystuje klub (nieźle kontrastuje to z tym, co dla Wisły robi Błaszczykowski), a z drugiej gdyby Barceloną nie rządziła banda kretynów, to do takiej sytuacji nigdy by nie doszło.
Przecież Barca na Messim zarabia ogromne pieniądze. Jak on odejdzie to kontrakty sponsorskie będą dużo niższe.
To bedzie ciezki tydzien, bo w weekend szykuje sie kolejny wp***, jako ze wuefista nie potrafi grac przeciwko Artecie.
https://www.gry-online.pl/forum/pozbyl-sie-ktos-kiedys-blizny/zab68082?N=1
komentarz nr 2
Już wiem czemu Bull nie raz głupoty pisze D
tak wlasciwie to byla to kostka brukowa

Ja wiem, że czasami lepiej mądrze stać, niż głupio biegać, ale na litość boską...

Bull wyręczę Cię.
"555 237 619 euro - ogromny kontrakt Messiego rujnuje Barçę" - Argentyńczyk podpisał w listopadzie 2017 roku dokument dający mu nawet 138 mln euro na sezon (kwota stała + zmienne). Porozumienie zawiera dwie premie - 115 225 000 euro za samo przedłużenie umowy i 77 929 955 euro za "lojalność". Mimo rozczarowań w Lidze Mistrzów, w której premie są najwyższe, Messi zapewnił sobie już wypłacenie 92% kwoty. To najdroższy kontrakt w historii sportu. "Pieniądze pozwalają żyć lepiej, ale to nie one mnie inspirują. Ja żyję, by grać w piłkę, a nie dla zysków finansowych. Ponadto gram dla zespołu, a nie dla siebie" - powiedział kiedyś Messi.
Dobra wkleję też coś od siebie :)
Przed pandemią, zostały przeprowadzone obliczenia w klubie i oszacowano, że Leo Messi wygenerował około 300M euro rocznego dochodu dla Barçy. [Marta Ramon - RAC1]
Spoko spoko.
4x300 - 555, czyli powinni być jakieś 650 na plusie, tymczasem ponad miliard długów więc no gdzieś przepierdalają ten hajs nawet jeśli messi to buk marketinguf
Birmingham City have reached agreement with midfielder Josh McEachran for the termination of the remainder of his contract. (Source:
LEGEND
Spoko spoko.
4x300 - 555, czyli powinni być jakieś 650 na plusie, tymczasem ponad miliard długów więc no gdzieś przepierdalają ten hajs nawet jeśli messi to buk marketinguf
Oblicz proszę jeszcze skąd się wzięło 900 baniek długu Realu.
Pozbywania sie szrotu ciag dalszy, czyli Rojo out.
Niepokoi mnie tylko fakt, ze wuefista ponoc wciaz wiaze jakies nadzieje z Jonesem :/
- Na pewno była to, nie tylko dla mnie, ale dla każdego szokująca decyzja. Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest miła, ani przyjemna sytuacja dla każdego z nas. Nie oszukujmy się, zwolnienie trenera jest też w jakiś sposób porażką piłkarzy. I tak trzeba sobie o tym jasno powiedzieć - powiedział Robert Lewandowski w programie "Dzień Dobry TVN".
ja pierdole, w telewizji sniadaniowej, serio?
Ten Werner to parodia piłkarza, tu nie chodzi o to, ze on jest wystawiany na zlej pozycji
On po prostu jest słaby, za kazdym razem kiedy przyjmuje piłke ta mu odskakuje na pół metra
#niemieckie #patałachy
edit. Dajer to idiota
Jezu, ależ Tottenham zaliczył zjazd formy :o
Generalnie to wygląda na pojedynek dwóch upośledzonych drużyn, z których jedna bardzo chce (Chelsea), a druga nie chce w ogóle (Tottenham).
Zastanawiam się, jak plan na ten mecz ma Żoze, bo w pierwszej połowie Koguty wyglądały, jakby dostały zakaz opuszczania własnej połowy, a jak już im się to udało, to natychmiast podawały do rywala.
W drugiej nie jest lepiej, choć pojawił się cień szansy w osobie Mendy'ego, któremu bardzo spodobały się zabawy z napastnikami rywala we własnym polu karnym :D
No chyba, że to już jest ten moment, w którym kolejna drużyna chce się po prostu pozbyć Portugalczyka.
edit. Dajer to idiota
Powiedzmy sobie szczerze, że Werner dodał od siebie sporo dramaturgii, ale sam Dier w ogóle nie był zainteresowany piłką i w pewnym momencie wyglądał po prostu na dzieciaka, który leżąc na ziemi kopie na oślep w przypływie furii :D
PS. W studio twierdzą, że Portugalczyk po raz pierwszy przegrał dwa mecze pod rząd w roli gospodarza, wow!
Po prostu nie ma Kane'a i Koguty sa w tyłku
Cała ich dobra gra polegała na dobrej grze w defensywie (w wiekszosci wielkich spotkan bardzo niskie posiadanie pilki) i duecie Son - Kane
Werner jest dobry, tylko trzeba potrafić go dobrze wykorzystać. W Lipsku jakoś przez kilka lat miał świetne liczby.
W ogóle w Chelsea mają jakiś dziwny problem z napastnikami. Poza Drogbą w ciągu ostatnich kilkunastu lat w zasadzie każdy miał mniejsze lub większe problemy.
costa przez dwa pierwsze lata wymiatal przeciez
True, miał siano w głowie ale uwielbiałem jego grę na linii spalonego. Nie byłem fanem sprzedaży.
Costa był bardzo dobry, ale tylko przez jakiś czas. Nie potrafił utrzymać swojej wysokiej formy przez dłuższy okres i ostatecznie i tak zgasł.
Ja chciałem tylko to zostawić tutaj.
https://mobile.twitter.com/TotalLeoMessi/status/1358127700687417347/photo/1
Cieszę się, że nie oglądałem tego meczu z City, bo bym chyba zwariował. Ciężko będzie wygrać tą ligę Liverpoolowi, dlatego mam nadzieję, że Klopp będzie oszczędzał piłkarzy na Ligę Mistrzów, która przynajmniej jest jeszcze do wygrania.
Jak ma oszczędzać jak muszą walczyć o top4?
Nie mówię, żeby robił to cały czas, wszystko w granicach rozsądku. No chyba, że top 4 się oddali. Wtedy należałoby całkowicie olać ligę i rzucić wszystkie siły na LM. No a przynajmniej ja bym tak zrobił.
Jak się dowiedziałem, że Suareza wyganiają z Barcy to zrobiłem wielkie oczy, przecież to był ich najlepszy grajek obok Messiego
jaka dostaje premie od barcy za kazda bramke?
nie zdziwie sie, ze zapisali w ukryciu jakies klauzule na dodatkowy hajs za xgoli w sezonie, czy za mistrzostwo
niczym mnie juz nie zaskocza
Barka wczoraj 2-0 w plecy z Sevilla.. Jedna bramke strzelił Rakitic
Ta piosenka ma już tyle lat, a ja dopiero dzisiaj na nią trafiłem.
I nawet Lewy się załapał :) Znaliście?
https://www.youtube.com/watch?v=lv0wm2rAlDU
Ilkay Gundogan - to w tej chwili chyba najlepszy piłkarz ligi. Co sie gość odpalił w tym sezonie to kaplica.

nie idzie ogarnac tego varu,
chyba, ze mii astygmatyzm mocno polecial
To pewnie przez kolejną porażkę Liverpool'u bo ja tu widzę spalonego wg tych linii
najlepsze jest to, ze podobno byl juz dograny transfer kyliana za 155 baniek do barcy gdy ten ciagle kopal w monaco, ale zarzad zablokowal :D
no a potem rozpierdolil 250 baniek na dembele i coutinho
Obu hiszpanskich gigantow czeka gruntowna przebudowa i to na dodatek w dosc nieciekawych czasach, wiec obecnie plan w rodzaju "choc Kylian, bedziesz przewodzil naszym najwiekszym tuzom z La Masia" moze nie wystarczyc ;)
Barka i Real sa IMO w czterech literach w najblizszych latach, no chyba, ze trafia im sie jakies fenomenalne mlodziki
Jedni i drudzy na transfery siana za bardzo nie maja, a jak jeszcze odejdzie Messi do City/PSG to kaplica
obecnie plan w rodzaju "choc Kylian, bedziesz przewodzil naszym najwiekszym tuzom z La Masia" moze nie wystarczyc ;)
https://www.transfermarkt.pl/kylian-mbappe/leistungsdaten/spieler/342229/plus/0?saison=ges
popatrz sobie chlopie na jego statystyki, zobacz co juz zdazyl wygrac, poogladaj jak gra i zdaj sobie sprawe, ze koles ma dopiero 22 lata
jesli jest jakis pilkarz, ktory moze wygrywac w pojedynke nie mecze, ale trofea to jest to jest to wlasnie on, ja w zyciu nie widzialem kogos tak przypominajacego brazylijskiego ronaldo
rozkurwiator konkretny ten mbape, ale w glowie gowno skoro rzucil do desta, ze zabije go na ulicy ;d
Przecież to dzban, który skończy się pewnie jak Ronaldinho. Chyba nie ma już nikogo w wątku, kto by się łapał na te wielkie przewidywania Bullza.
Jeszcze rok temu bym powiedział, że to prawdopodobne. Najwięcej koncertów jest w Kraku na Tauronie. Ale teraz to cholera wie kiedy dane mi będzie kolejny raz nawiedzić tę kolebkę sknerusów.
a myslisz, ze skad forumowy beef wszech czasow
bullz pozyczyl gestochowie 3 zl na bilet, a gestochowa myslal, ze to darowizna
jesli jest jakis pilkarz, ktory moze wygrywac w pojedynke nie mecze, ale trofea to jest to jest to wlasnie on, ja w zyciu nie widzialem kogos tak przypominajacego brazylijskiego ronaldo
Dokładnie. To taki trochę słabszy technicznie Ronaldo.
Messi, Ronaldinho, R9 najlepsi jacy biegali po boiska z tych co miałem przyjemność oglądać.
Odnośnie jego transferu do Barcy podobno prawda ale on jest wielkim fanem Realu więc po sezonie tam pewnie przejdzie :(
Ja po cichu liczę, że uda się jakoś kupić Halanda do Barcy.
"Transfer Pjanicia jest najlepszym transferem Barcelony w ostatnich latach, biorąc pod uwagę stosunek oczekiwań od uzyskanych efektów.
Nikt niczego nie oczekiwał i nikt niczego nie otrzymał. Fair."
Stano dobrze podsumował. Żeby najlepiej zobrazować jego grę gość jest ponad pół sezonu i jeszcze ani raz nie udało mu się poprawnie wykonać rzutu rożnego...
No ale na cholerę Barcelonie mbape czy inny w papę jak mają fatiego i tego dwudziestoletniego obrońcę, co jak wychodzi w 1 składzie to Barcelona traci 3 bramki na 7 meczów czy jakoś tak. Od lat wiadomo że ta drużyna wychowankami stoi, najlepsza szkółka w europie.
Teraz nie mają wyjścia i muszą korzystać z wychowanków bo nie mają kasy. Ale fakt potencjał mają. Fati, Araujo Pedri już są świetni do tego Dest i możliwe że nie długo na lewej Balde.
Ale na 9 kogoś muszą kupić. Może Aguero z wolnego transferu ale oczywiście moje marzenie to Haaland.
No dobra, ale jak wyciągną tego haalanda, zapłacą z 75 grubych i okaże się że to nie jest drugi messi to będzie jak z całą resztą ostatnich głośnych transferów?
Ten klub od jakiegoś czasu kupuje piłkarzy za astronomiczną kasę bo oczekuje jakości karła, daje kontrakty z odbytu a potem zdziwko że 1) murzynowi odwaliło, 2) latynos nie taki dobry 3)norweg dokłada nogę i jest szybki i tyle. Nie tędy droga. Dobry transfer zrobili z destem, rozwijający się grajek, nikt nie oczekiwał kozaka, finansowo się spięło, ma czas chłopak na rozwój.
3)norweg dokłada nogę i jest szybki i tyle.
Wystarczy żeby bić rekordy strzeleckie.
Wystarczy żeby bić rekordy strzeleckie.
przypominam, ze w barcelonie nie sprawdzil sie zlatan, a co dopiero jakis 19letni norweg, ktory ma dobry drugi sezon w powaznej pilce :F
Od lat wiadomo że ta drużyna wychowankami stoi, najlepsza szkółka w europie.
uwaga, zapodaje zloto
https://www.youtube.com/watch?v=JLG4pW0DMik