neutm to pewnie wygral te 96 baniek w eurojackpot i w momencie gdy sie o tym dowiedzial to zaczal sapac, ze 10% wezmie podatek
FM2020 za darmo
https://www.epicgames.com/store/pl/product/football-manager-2020/home
neutm to pewnie wygral te 96 baniek w eurojackpot i w momencie gdy sie o tym dowiedzial to zaczal sapac, ze 10% wezmie podatek
Dokładnie, a z tym fmem za darmo to jakaś kpina, poważny sklep dałby nowego w przedsprzedaży za paczkę frytek, kto to kupi po roku od premiery.
ej mati, bo tak patrze na ten transfer thiago bayern -> liverpool i tak mi sie troche przypomina, ze barca go puscila, bo nie mialby gdzie grac w srodku pola xavi-iniesta-busquets i ze szkoda marnowac zawodnika, a zaraz przyjda nowi, lepsi, przeciez przed chwila mielismy 11 wychowankow z bayerem leverkusen w CL...
no nie wiem, w sumie chodzi mi o to, ze kibice sie jaraja tym, ze pospolite ruszenie i pogonia tego bartomeu, ale w takim razie czemu do sw. jana pawla ii pogonili laporte?
Do dzisiaj się zastanawiam czemu Thiago podjął taką decyzję. Iniesta i Xavi już się starzeli a Thiago sporo grał u Guardioli. Drogę do pierwszego składu miał rozłożoną czerwonym dywanem.
Laporta nie mógł być dłużej niż 2 kadencje.
Zazdro :(
Pamiętam jak oglądałem filimiki Thiago z Barcy B jak miał 17/18 lat. Smuteczek że jednak odszedł z Camp Nou.
Stworzyłem ligę, gdyby ktoś był zainteresowany grą w https://fantasy.bundesliga.com/
id: Pod Pomocna Dlonia
hasło: gol
Po prostu przyznajmy tytuł Bayernowi i niech reszta walczy o miejsca w pucharach.
W czwartek superpuchar Europy.
Taki niby wątek ekspertów, o nowych kreacjach celebrytów z pudełka pierwsi piszo. Ale jak już Kuchsrski robi smród Lewemu to żodyn nie wspomni. Dobrze, że chociaż na kolegów Loona mogę liczyć.
Znalezione na forum Barcy :D
"Jak patrzę na Sule to zawsze mam wrażenie, że 5 godzin temu pracował w tartaku przy wyrębie drzew, podszedł majster i powiedział: słuchaj Niklas, Bayern wieczorem gra mecz, może byś stanął przed Neuerem i pobronił. A Sule: na ja, naturlich"
A odnośnie rewolucji w Barcy zostawiam zdjęcie :)
A odnośnie Barcy najbardziej liczę z młodych że zrobią wielkią karierę.
Fati, Pedri, Araujo i może Trincao chodź za mało go widziałem jeszcze ale pierwsza trójka ma wielki potencjał i oby go wykorzystali.
Mam nadzieję, że wszyscy skauci sevilii wzięli do siebie poradę wolfa w sprawie obrony leeds, może odrobię tę pierwszą kolejkę dzięki temu wobec was :(
United tez jest wesołe :)
Niech oni szybko kasują ten transfer Smallinga do Romy, na pewno nie będzie gorszy od Lindelofa.
LB, CB i RW potrzebni na wczoraj.
Inna sprawa, że wystawienie w podstawie Jamesa oraz nieprzygotowanego Pogby to gol samobójczy pana trenejro.
Van de Beek od pierwszych minut Panie Norweg.
Son cztery gole i wszystkie prawie identyczne
Kepa to jest kasztan do potegi, poki Pulisic i Ziyech nie wroca, to ta druzyna nie istnieje takze z przodu
Lampard mógł się wczoraj nauczyć na błędach Solskjaera, który stawia na nazwiska, a nie formę, no to wymyślił - Arrizabalaga znów w akcji :D
W sumie to nie wiem na co byl ten Havertz, bez kitu mogli szukac jakiegos skrzydlowego, a tymczasem na skrzydlach graja pomocnicy i efekt jest taki, ze kupa z przodu
Ktoś tu chyba pisał, że Havertz wykręcał swoje staty, jak był akurat przesuwany do przodu, więc faktycznie spychanie go na skrzydło może nie być najlepszym pomysłem, ale dajmy mu trochę czasu.
To niestety nie skauci sevilii mówili. Natomiast warto to powtórzyć - Havertz wykręcał liczby jak grał jako wysunięty napastnik w Leverkusen, którego atutem byli skrzydłowi. A Werner jest bezużyteczny jeśli nie ma w drużynie napastnika, który będzie mu angażował obrońców przy kryciu. I żadna Sevilla tego nie zmieni.
Dzisiaj grał jako 9 i jako tako to wygladalo, Mount na skrzydle to tez tak jakby jeden gracz mniej
Na miejscu Lamparda to bym probowal Werner - Ziru - Odoi, jezeli Pulisic i Ziyech predko nie wroca
Przecież havertz dzisiaj grał tak, że na miejscu lamparta bym go przyspawał do ławki karnie na miesiac, bezproduktywny jak Lewandowski w kadrze.
Swoją drogą, mówiłem że dla havertza za wcześnie, ewidentnie za wczesnie. Mówiłem że Werner potrzebuje drugiego napastnika żeby błyszczeć, nie błyszczy jako quasi skrzydłowy z havertzem na środku.
I w końcu, creme de La creme, Thiago niemal wysypał Liverpoolowi ten mecz.
Dobra passa poza skautów spoza Sevilli
To moze ty powiniens zostac tym skautem
Dzisiaj cala Chelsea grala od poczatku mocno defensywnie, wiec trudno, zeby Havertz sie tam jakos wyroznil, skoro on na lawce przez miesiac, to Mount chyba przez 2 miesiace
Tymczasem PODOBNO przez Bale'a pan Żoze cierpi na nadmiar bogactwa i próbuje wypchnąc z klubu Allego. W sumie szkoda, że nie Sona, wyszedłby na tę chwilę znacznie taniej, niż Sancho :>
Koguty z Bale'em i Requilionem.. No to bedzie mocna ekipa
Sporo czolowych ekip dostalo sporego boosta
Thiago Alcantara pobił rekord podań w Premier League przez 45 minut (75)
W swoim debiucie... Klasa.
Człowiek wyjdzie z Barcy ale Barca z niego nie :D
Powiem tak, Klopp zawsze powoli wprowadzał nowych piłkarzy. Dawał czas na rozpęd, poznanie schematów i zwyczajną aklimatyzację. Dziś Thiago wpuścił bez jednego wspólnego treningu z nowymi kolegami, praktycznie prosto z samolotu. I co? I facet wyglądał jak szef pomocy, jakby grał w Liverpoolu od 5 lat. Jakość zawsze się obroni.
Thiago Alcantara, Pan Piłkarz.
I co? I facet wyglądał jak szef pomocy, jakby grał w Juventusu od 5 lat. Jakość zawsze się obroni.
Dejan Kulusevski, Pan Piłkarz.
Prawda. Jak piłkarz jest ze światowego topu mityczne aklimatyzacje nie istnieją.
przeciez to co sie dzieje z transferem milik - dzeko - suarez to jest jakas komedia
na ten moment arkadiuszo najblizej valencii podobno
Zatrudnię senior develope... piłkarza. Praca w młodym, perspektywistycznym gronie.
No tak, ale to jest taka grafika robiona pod teze. Zawodnicy na czerwono wlasnie sa w trakcie podpisywania/negocjowania umow z nowymi klubami, zaznaczam na zolto Perisicia, ktory prawdopodobnie zostanie, choc Inter chcialby sie go pozbyc.
Podstawowa jedenastka Interu wygląda tak:
Handanović - 36 lat
Hakimi - 21 lat
de Vrij - 28 lat
Skriniar - 26 lat
Bastoni - 21 lat
Young(?) - 35 lat
Brozović - 27 lat
Sensi - 25 lat
Barella - 23 lata
Lukaku - 27 lat
Lautaro - 23 lata
Jeśli na to spojrzymy, to ten skład wydaje się wręcz młody. Pewnie dlatego (choć nie popieram takich transferów) Conte chcial doswiadczenia na lawke, to sobie sciagnal Vidala, Kolarova, a pewnie jeszcze Darmiana, ale to juz sobie lepiej pospiewac, ze inter merda, bo takie memy nie sa w ogole miarodajne.
Racja, grafika działająca na takich debili jak ja, którzy wrzucą ją, zanim zrobią jakikolwiek research, wybacz. W ogóle tak ludzie psioczą na tego Vidala, ale za te pieniądze, za jakie Inter go kupił, to jest całkiem spoko wybór na ławkę. Chyba, że kosi jakieś niebotyczne pieniądze w tygodniówce. Największym jego minusem jest chyba głowa, a raczej jej brak, bo widząc niektóre komentarze, czy wywiady, to agent chyba by wolał aby ten został niemową.
Niech mnie ktoś utemperuje, bo znowu mam nadzieję na to, że Arsenal może się ogarnąć w tym sezonie.
Ja tylko ostrzegam, że jak Skriniar odejdzie do Spurs to w wątku żałoba
Ps. Godin w Cagliari, Candreva w Sampdorii
Póki jest Busketz to DNA Barcelony nie umrze a żyć będzie. I powiadam wam, zanim kataloński piłkarz trzy razy przysymuluje, barwy Barcy przywdzieje.
Cieszy mnie że w końcu po tylu latach zgadzamy się ze sobą w jakiejś kwestii w pełni.
A tak szczerze trochę się boje o Busiego za każdym razem jak jest powoływany na rep.
Zderzy się z Traore i będzie po nim :(
Messi pożegnał Suareza haha
"Dochodziła do mnie ta myśli już wcześniej, ale dziś wszedłem do szatni i dotarła do mnie prawda. Jakże trudno będzie nie dzielić z tobą codzienności, zarówno na boisku, jak i poza nim. Będzie nam was bardzo brakowało. To było wiele lat, wiele mate, obiadów, kolacji… Wiele rzeczy, o których nigdy nie zapomnimy, tych wszystkich wspólnych dni.
Dziwnie będzie cię oglądać w innej koszulce, a jeszcze bardziej mierzyć się z tobą. Zasłużyłeś, żeby cię pożegnano takim, jakim jesteś: jednym z najważniejszych piłkarzy w historii klubu, osiągającym znaczące rzeczy zarówno na poziomie grupowym, jak i indywidualnym. A nie, żeby wyrzucano cię tak jak to zrobili. Jednak prawda jest taka, że w tym momencie już nic mnie nie zaskakuje.
Życzę ci wszystkiego najlepszego podczas tego nowego wyzwania. Bardzo cię kocham, bardzo was kocham. Do zobaczenia wkrótce, przyjacielu."
to ja w temacie
Marca - Lautaro ma dość Barcelony.
Barcelona zabiega o Lautaro. Specjalnie z myślą o tym zatrudniła agenta piłkarskiego Mendesa, by ten pomógł w sprzedażach i negocjacjach z Interem. Mendes dokonał sprzedaży Semedo i Todibo, a oferta Barcelony, którą Mendes miał przedstawić Interowi wynosiła... 15 mln euro oraz dużą ilość bonusów. Mendes przyjął ten fakt z niedowierzaniem, Lautaro powiedział dość. Agenci piłkarza w Mediolanie by przedłużyć kontrakt z Interem.
dalej nie wierze, ze udalo sie typa sprzedac bez duzej straty
Oby nigdy Lautaro nie trafił do Barcy. Jak z Interu to tylko Lukaku.
Proste, Lautaro powinien siedzieć cicho i być zadowolony że Barcelona dała za niego choćby eurocenta. Gdyby miał DNA jak Busketz to by tak zrobił.
A piatek od następnej kolejki na ławkę, cordoba się lepiej sprawdza w tej hercie
Silva to jednak nie byl dobry pomysl
Ogolnie Lampardzik poleci niedlugo
no niestety, nie kazdy brazylijski obronca po 32 roku zycia trzyma fason jak aldair czy cafu
postarzalem sie o 3 lata w 90 minut
Loon bo jest przereklamowany. Przecież on w niektórych spotkaniach miał coś około 6/7 podań celnych na 90 minut. Początek poprzedniego sezonu też strzelał ładnie a następne pół roku znikał na całe mecze.
Bayern też nieźle...
O kurde teraz zauważyłem że za Vidalem jest Radja! Zawsze chciałem ich razem zobaczyć na boisku. Jestem wielkim kibicem Interu od dzisiaj.
Ktoś tu się chyba za bardzo poczuł po Schalke. Juz ze skautami z Sevilli była padaka, a dzisiaj zostali w szatni.
Swoją drogą Alaba prowadzi niesamowita politykę proszenia o podwyżkę, póki jej nie dostanie to z każdym meczem coraz gorzej.
Wczoraj Mount mega brameczka, dzisiaj Maddison
Odpalam skład Barcy i widzę. Neto - kto to kurwa jest? Jordi Alba? Melodia przeszłości. Lengleta odpaliła Sevilla. Pique myślami przy Shakirze, Sergi Roberto nie wie na jakiej pozycji ma grać, Busquets ledwo się porusza, de Jong milionowy niewypał transferowy, Coutinho potyka się o swoje nogi, Griezmann ma depresję, Messi rozpierdala szatnie. Ansu? No, on jest dobry, na niego trzeba uważać
No nie wiem, calkiem spoko to poukładał, Coutinho gra na swojej pozycji (przynajmniej z tego co widze na papierze, bo nie ogladam)
Loon rozśmieszyłeś mnie :D
"Ansu? No, on jest dobry, na niego trzeba uważać"
19 min 55 sekunda https://www.youtube.com/watch?v=nI86BMe-gnY
A tak na serio nie rozumiem krytyki Alby na przestrzeni miesięcy lat. Jasne zawalił też na Anfield czy w Rzymie ale kurde gość od lat prezentuje niesamowicie wysoki poziom. Oczywiście jest strasznie irytujący jako osoba. Symulki, pyskówki i machanie rękoma ale kurde poziom sportowy bez zastrzeżeń.
To chyba jeden z lepszych weekendów w piłce od dawna. Dawno nie było tylu bramek i niespodzianek :D
pieknie gasperini wyjasnil gorszego inzaghiego, ale jak patrze na papu to sie dziwie jakim cudem ta catania sie nie utrzymala
mam nadzieje, ze uda sie nie wylosowac trzeci rok z rzedu "grupy smierci", jakis zenit, united, inter, wegry, taki zestaw poprosze
Przy takiej aktywności transferowej to byle odpadli jak najszybciej, będzie się można skupić na walce o TOP4.
To jest prawdziwy kapitan a nie jakiś Messi
W KOŃCU!
https://www.youtube.com/watch?v=w4Ps9IfzUpk&ab_channel=FCBarcelona
W skrócie. Młody ofensywny świetna technika i drybling. Oby wypalił.
Lucien Favre chyba pomylił wczorajszy superpuchar ze sparingiem. Te jego "genialne" zmiany to jawny sabotaż.
Większość rozlosowana:
A: Bayern, Atletico Madryt, Salzburg, Lokomotiw - wszystko jasne
B: Real, Szachtar, Inter, Borussia Mönchengladbach - tu raczej też, ale może będa jakieś emocje
C: Porto, Manchester City, Olimpiakos Pireus, Olympique Marsylia - nic ciekawego
D: Liverpool, Ajax, Atalanta, FC Midtjylland - tu będzie ciekawie
E: Sevilla, Chelsea, Krasnodar, Stade Rennes - też raczej bez historii
F: Zenit, Borussia, Lazio, Club Brugge - orly? :D :D :D
G: Juventus, Barcelona, Dynamo Kijów, Ferencvaros - wszystko jasne
H: PSG, Manchester United, RB Lipsk, Basaksehir Stambuł - tu może być ciekawie
Najciekawsze grupy moim zdaniem to : B, D i H.
Najwięcej bramek pewnie będzie padać w meczach Liverpoolu z Atalantą. No ciekawie się ta edycja zapowiada, oby wirus niczego nie pokrzyżował i człowiek z przyjemnością będzie te mecze oglądał.
Kuźwa miałem w planach się w końcu na LM wybrać gdziekolwiek (najlepiej na Bayern, bo resztę topu w zasadzie widziałem), to to dziadostwo nie zanosi się, że szybko przeminie.
Spoko, bo tak naprawdę każda włoska drużyna jest na papierze faworytem do wyjścia z grupy. Teraz wystarczyłoby niczego nie odjaniepawlić, no ale niestety to włoskie drużyny, więc może być różnie ;)
zajebiscie lech
ogolnie duzo bardziej lubie ten zespol odkad lukis pojechal do wietkongu
lukis to prawie temu mojemu ziomkowi kawalerski organizowal w tym wietkongu
ostatecznie ekipa wykruszyla, kawalerski byl nad Balatonem (dobry, ale miejscówka słaba), ślub się odbył w 2017
a lukis co 3 dni nadal pisze lub dzwoni czy cos sie juz moze zmienilo, czy nie jestesmy aby zainteresowani
Klopp obsrany po raz pierwszy :)
Przecież te mecze pucharowe to nic, ktoś traktuje je poważnie, poza kibicami Arsenalu dla których puchar to jedyne pocieszenie za chujowy sezon? XD
Jak ktos bardzo lubi karne, to podrzucam dzisiejszy Milan https://twitter.com/MilanEye/status/1311789757945577481
Jak tak dalej pójdzie, to The Reds znów w cuglach zdobędą tytuł.
No, ale naprawdę fajne meczycho w Leeds.