a w interze by sie przydal, oj przydal strasznie
caly ten kryzys co sie zaczal po meczu juve, to glownie wina tego, ze perisić i candrevno nic (ale tak naprawde nic) nie grali, a na lawce null
a czy nic nie gra... z tego co widze staty ma akceptowalne 21 - 8/5
Loon ty wiecej w tej lodzi jestes niz ja, za kazdym razem gdy nic nie mowisz ucieka szansa na pierwsze watkowe spotkanie...
przeciez on tego shawa to juz drugi rok gnoi, nie wiem czemu ten chlopak nie poprosi o przehandlowanie go gdzie indziej
Wyglada na to, ze Zoze wieksza czesc skladu przehandluje, bo ponoc spora czesc szatni wyrazila swoje niezadowolenie z ww powodu.
za kazdym razem gdy nic nie mowisz ucieka szansa na pierwsze watkowe spotkanie...
Pokrętne koleje tindera wywiały mnie do Łodzi, ale to miasto jest tak parszywe, ze za każdym razem po powrocie do Plocka lub Warszawy tarzam się po lokalnym trawniku by pozbyć się łódzkości
A watkowych spotkań było już pare, Kompo nawet był u mnie w domu, nie wierze tez, ze przez tyle lat nie minęliśmy się na Grzybowskiej z koobonem. No i raz widziałem Mortana na cmentarzu z daleka
no nie gadaj ze do lodzi przyjechales dla jakiejs dziewoi? do lodzi? z kim ty sie umowiles, scarlet johansson?
mnie ostatnio lodzka zlotowa probowala przekonac, ze lodz jest piekna, bedzie jeszcze piekniejsza, a wwa to im moze naskoczyc
Wnioskuje, ze się głośno nie spieraleś, skoro wciąż z nami piszesz, bo choć Łódź nie ma tradycji maczetowania, to jednak jest tam pare miejsc, w które mógł Cię wywieźć.
To jest ltr, wiec w ostatnim półroczu juz przynajmniej kilka razy tam bylem. No Manufaktura fajna, cała reszta miasta wygląda jak miejsce akcji kolejnej części Fallouta. Z tą może różnicą, że ta miałaby fatalne recenzje ze względów na "nierealistyczną liczbę wrogich NPC-ów w każdej bramie". Słynna Piotrkowska też Fallout, może co najwyżej New Vegas...
Ja to jednak kocham Warszawę, Kraków lubię, a na trzecim miejscu mam - chyba - Katowice. Łódź, Poznań, Trójmiasto i Wrocław już mi tak nie leżą, choć oczywiście Łódź poza wszelką konkurencją... Po prostu cały czas się czuję jak podczas spaceru o 23.30 po warszawskim Gocławiu
lodz jest piekna, bedzie jeszcze piekniejsza, a wwa to im moze naskoczyc
https://www.youtube.com/watch?v=8ir4XD4V-60
ja jak jade z lodzi do innego duzego miasta to sie czuje jakbym 100 lat w przyszlosc polecial
ale dworzec ladny jest
Wawa > Trójmiasto bez Sopotu > Wrocek > cała reszta
Kraków może być na weekend, potem zaczyna mnie męczyć dość „scentralizowana” charakterystyka miasta podlana zbyt dużym tłokiem.
W Poznaniu jest dziwnie, bo tu nawet nie czuje miasta i zawsze mam wrażenie , ze to taki zlepek wysepek w rodzaju Pruszków, Piaseczno, Raszyn...
Ja ogolnie nie lubie w taxach i uberach gadac, jestem z ludzi z cyklu:
kierowca: ...
klient: ...
5 gwiazdek na uberze.
Ale podziwiam goscia za wyobraznie, ja bym tak o Lodzi nie mogl mowic.
Ta, tez nienawidze gadac, jeszcze zalezy jaki mam dzien, ale przewaznie miedzy nienawiscia, a niechecia
W uberach jeszcze gorzej ostatnio, juz trudno zrobic kurs bez wysluchania wspomnien z frontu donieckiego... Ostatnio mi typ spierdzielil sprzed nosa Uberem, bo kryminalni stali na tym samym przystanku i kogos trzepali, jeszcze sie patrzyl na mnie (bo mu machalem) z usmieszkiem "nie ze mna te numery hehe".
Po prostu zwatpilem wtedy, wyobraz sobie, ze idziesz do dentysty i ten dentysta zaczyna uciekac na widok policji
W Poznaniu jest dziwnie, bo tu nawet nie czuje miasta i zawsze mam wrażenie , ze to taki zlepek wysepek w rodzaju Pruszków, Piaseczno, Raszyn...
O to, to, to. Aglomeracja Śląska wygląda sto razy bardziej jak jedno miasto, niż Poznań
no nie gadaj ze do lodzi przyjechales dla jakiejs dziewoi? do lodzi? z kim ty sie umowiles, scarlet johansson?
Jeszcze jedno słowo o Scarlet i będziemy inaczej rozmawiać.
u mnie firma placi i praktycznie zawsze z roboty wracam z tym samym taksiarzem, koles ma ~65 lat i jest mega graczem, ostatnio mi sie chwalil, ze przyjechal po mnie prosto z ruchania swojej 'kolezanki' = starej jednookiej sasiadki
i tak dzien w dzien, podboje seksualne pana slawka znam juz na pamiec
Dzisiaj zdałem sobie sprawę, że prawie połowę moich sympatii muzycznych da się opisać słowami "duet francuskich DJ-ów" https://www.youtube.com/watch?v=tzKfGsr1t8o
jak juz o muzyke chodzi to nigdy nie bylem fanem foster the people, ale ta now plyta to jest cos przynajmniej swietnego
https://www.youtube.com/watch?v=Asgpp681bAQ
Od początku przygody w PSG mówi się, że Neymar jest we Francji nieszczęśliwy. Autor 29 bramek i 19 asyst w zaledwie 30 meczach tego sezonu ma żałować swojej decyzji odejścia z Barcelony i wyraża chęć powrotu do Hiszpanii. Brazylijski "UOL Esporte" doniósł ostatnio o pięciu czynnikach, które powodują, że Neymar chce szybko opuścić Paryż. Jednym z nich była chęć występu w barwach Dumy Katalonii lub Realu Madryt.
"The Times" poszedł jednak krok dalej i donosi, że sprawa tyczy się... pieniędzy. Mimo gigantycznej tygodniówki, która na mocy obecnej umowy wynosi aż 750 tysięcy euro Brazylijczyk miałby żądać od właścicieli PSG zwiększenia jej do absurdalnej kwoty 1,3 miliona euro za tydzień. To właśnie negocjacje kontraktowe miały być prawdziwym powodem wizyty właściciela PSG w Brazylii.
Jeszcze się z Barcą nie skończył procesować o pierwszą premię dla niego i dla tatusia. Swoją drogą, gdyby miał wrócić do Barcelony, to ciekawe, ile chciałby dostać za podpis na kontrakcie xD
No, ale przecież we Francji skusił go projekt sportowy :D
Wielka szkoda, że nie został w Barcy ;/ pooglądało by się MSN z przyjemnością.
Thiago Cionek: "Buty Lotto? Tak, Mączyński mi dokuczał w tej sprawie. Wtedy byłem w Serie A z Palermo. Powiedziałem mu, że lepiej grać w butach Lotto niż w Lotto Ekstraklasie"
Patrze na kadrę i nie jest dobrze. Kuba nie gra, Grosik rezerwa w 2 lidze, jego zmiennikiem jest pijak z 14. drużyny Ekstraklasy. Dla porównania Senegal: Keita Balde i Sadio Mane. Mamy dużo słabszy skład, niż na Euro 2016. #KownackiMusisz odpalić
http://blaugrana.pl/25113-Xavi-Wybijanie-pilki-to-intelektualna-porazka
Miłej lektury. Ależ to będzie kiedyś trener idealny dla Barcy :)
na pewno, konferencje mou beda przy nim wypadaly jak przemowy matki teresy z kalkuty
Nic o tym nie wspominał ale za to stwierdził, że chciałby mieć 99% piłki w meczu a jakby się dało to 100% :)
I nie sugerujcie się tytułem.
Godin to nadzwyczajny obrońca. Nie robi tego, bo to lubi. Nie gramy na tej samej pozycji, więc nie wiem, ale nie widzę w tym żadnej przyjemności. Robić to w 93. minucie, by utrzymać kontrolę nad meczem? OK, ale w 60. czy 70.? Gdzie w tym sens? Nadal masz czas, by znaleźć rozwiązanie, by zdobyć przewagę. Wybijanie piłki to intelektualna porażka: "Czy nie mogę zrobić niczego innego?". Kiedy odzyskujesz piłkę i tracisz ją ponownie, twój rywal znowu ma ją w posiadaniu. Nie rób tego. Znajdź miejsce, podaj piłkę do bramkarza, drybluj, nabij kogoś przy linii. Zrób coś, cokolwiek, ale nie wybijaj. Moje poczucie odpowiedzialności zabrania mi tego.
2018.04.03 Liga Mistrzów - 1/4 finału - 1. mecz Juventus FC - Real Madryt
2018.04.08 Primera División - 31. kolejka Real Madryt - Atlético Madryt
2018.04.11 Liga Mistrzów - 1/4 finału - rewanż Real Madryt - Juventus FC
Fajny kwiecień dla Realu nie ma co :)
Spoko. Można gościa nie lubić ale na piłce to się oczywiście zna.
2018.04.03 Liga Mistrzów - 1/4 finału - 1. mecz Juventus FC - Real Madryt
2018.04.08 Primera División - 31. kolejka Real Madryt - Atlético Madryt
2018.04.11 Liga Mistrzów - 1/4 finału - rewanż Real Madryt - Juventus FC
Fajny kwiecień dla Realu nie ma co :)
matrix mysl, przecież liga pozamiatana, 3 czy 4 miejsce bez różnicy, mogą wystawić na atletico mega rezerwy
Mortan przecież o tym wiem. Ale myślisz że np. Manchester United chciałbym wystawić rezerwy w meczu City jak była by analogiczna sytuacja? Jednak co by nie było prestiżowy mecz. Do tego Real nie chciałby grać w eliminacjach do LM więc raczej 4 miejsce im nie bardzo pasuje.
Umtiti w końcu pierwszy na transfermarkt z Varanem :)
Aresztowaliby go i wyrzucili z klubu. Inne czasy, trzeba sie pogodzić lub nie kupować Francuzów i Brazoli
mati od przeszlego sezonu druzyny z 4 miejsca z najmocniejszych lig maja awans zapewniony bez eliminacji
Do tego Real nie chciałby grać w eliminacjach do LM więc raczej 4 miejsce im nie bardzo pasuje.
a to od przyszłego sezonu czwarte drużyny z najlepszych lig nie grają czasami od razu w fazie grupowej lm?
edit.
niezłe wyczucie robi :D
Czyjś komentarz o tym, że jego styl jest adekwatny do jego gry skradł moje serce.
Paudyn i kto tam jeszcze (Tomus665?) interesował się NHL - Eastside Hockey Manager, ten od Sports Interactive, za 7 zeta na Steam. Aż kusi żeby przetestować :)
Niestety od niedawna moje wieczory uplywaja głównie pod znakiem nauki niderlandzkiego (mocne postanowienie noworoczne), wiec żadnego managera już tam nie wcisnę.
Nie wiem w sumie dlaczego ten mecz ogladam, ale duet z tvp to jest koszmar. Pomijajac bledy przy nazwiskach, informacji o tym, kto jest przy pilce, mamy jeszcze cholernie jaskrawa stronniczosc. Sytuacja z pilka na linii bramkowej, a oni od razu pewni, ze gol. Ewidentny karny dla Nigerii, a dla nich nie ma faulu.
Wolalbym, zeby prawa do tych meczow tv trwam miala chyba. Tylko Laskowskiego szkoda.
Oho sędziowie z Anglii uparcie pragną przegonić tych z Hiszpanii.
Ewidentny karny dla Nigerii, a dla nich nie ma faulu.
E panie, ewidentny to on na pewno nie był, nogi przecież nie urwało.
Oglądam 4 transmisje jednocześnie, więc nie bardzo przywiązuję uwagę, ale czy mi się wydaje, czy Kurzawa naprawdę ma zajebiste wrzutki? Mam wrażenie, że co stały fragment gry to jest niebezpiecznie pod bramką Nigerii.
Faul nie musi byc brutalny, zeby byc ewidentnym. W tym watku musze to tlumaczyc? I to nie Kamilowemu, serio?
edit
Kurzawa sie wyroznia. Ale ciezko sie w tym meczu nie wyrozniac grajac poprawnie po prostu.
Moze i ma zajebiste wrzutki, tylko co z tego skoro w ataku pozycyjnym biega po boisku jak pies ze sraczka i nie wie co ze soba zrobic.
[247]
Co się tak grzejesz, jaja sobie robię :P
Dla mnie kiepskie były te powtórki, żeby stwierdzić czy ten faul był ewidentny, a i Moses swoje aktorstwo dołożył.
Zresztą na MŚ będzie VAR, a mecze towarzyskie są i tak nic nie warte, nie ma co się podniecać.
Banega potrafi grac jeszcze w pilke. Brawo.
Jonca to tez jest dramat komentatorski .
My w ogole nie mamy zawodnikow do grania taka taktyka, ani wahadlowych u nas w kadrze dobrych nie znajdziesz, ani tym bardziej trzech solidnych ŚO. Nie wiem po cholere ten test skoro juz przed meczem bylo wiadomo ze go oblejemy.
No ale przed euro Nawalka tez stawial zaslone dymna i w sparingach nic nie gralismy, nie ma sie co dolowac.
Z pewnego zrodla wiem, ze Nawalka obstawiał 3 przegrane sparingi ;)
My w ogole nie mamy zawodnikow do grania taka taktyka, ani wahadlowych u nas w kadrze dobrych nie znajdziesz, ani tym bardziej trzech solidnych ŚO. Nie wiem po cholere ten test skoro juz przed meczem bylo wiadomo ze go oblejemy.
na miejscu nawalki w obecnej sytuacji kadrowej tez bym sprawdzal 3-5-2
Krychowiak pijany lub niespełna rozumu.
Jedno z gorszych doświadczeń ostatniego miesiąca. Nie dało się tego oglądać na trzeźwo. Komentarz tvp jak zawsze dno (y)
Khedira skonczyl z kontuzja kolana. Czyli na Real ze srodkowych pomocnikow zostaje Marchisio, Matuidi i Bentancur. No i oczywiscie Sturaro...
No wlasnie czytam
Problemy kadrowe Juventusu. W pierwszym meczu z Realem może zabraknąć połowy wyjściowego składu
Az tak zle?
Po 29 kolejkach Serie A bramkarze Juve zostali pokonani tylko 15 razy. Ponadto w samym 2018 roku mistrzowie Włoch w samej lidze nie stracili jeszcze ani jednej bramki i mają za sobą passę 10 kolejek z rzędu z czystym kontem z tyłu.
Wow niezła seria. Może nie jest z nimi tak źle
Pjanic, Benatia będą pauzować za kartki.
Bernardeschi, Cuadrado, Khedira kontuzje, które wykluczają z meczu z RM raczej na pewno.
Alex Sandro kontuzja, która może go wykluczyć.
Skład do złożenia jest, ale ze zmiennikami będzie strasznie krucho, szczególnie z przodu.
w sumie gorzej niz za wengera byc juz nie moze, wiec jestem za jesli dojdzie do tego ekserymentu z tuchelem.
ale nie zobacze to nie bede w nic wierzyl. dziadek moze jeszcze nie odpuscic.
Tuchel ma 44 lata
to na pewno kolejny argument za :D
Stefan de Vrij zawodnikiem Interem Mediolan! Jak informuje La Gazzetta dello Sport Holender zaakceptował wszystkie warunki umowy i zdecydował się odrzucić propozycje Barcelony i Manchesteru City.
debil
A ja znam życie, jeśli naprawdę wybrał Inter to ma ukryta wadę serca, zerwie dwa więzadła w lipcu i przez 10 lat nie będą się go mogli pozbyć, a zagra w tym czasie 6 razy
debil
Kompany, Stones, Laporte, Otamendi.
Nie wiem, jak stoi Barcelona srodkowymi obroncami, ale patrzac na City, to de Vrij zachowal sie bardzo przytomnie.
Jeszcze ładnych parę lat temu Ranocchia też miałby pierwszy skład w każdym z klubów, ooo tak mówili.
Jak donosi brytyjski dziennik Daily Mirror, obrońca Manchesteru United Luke Shaw znalazł się na celowniku Barcelony. 22-latek nie może liczyć na regularne występy na Old Trafford.
:D Paudyn on podobno leniem jest to prawda? Też chyba przytył?
Ciekawą informację podało La Gazzetta dello Sport: według dziennikarzy Walter Sabatini 2 tygodnie temu poprosił o rozwiązanie kontraktu z Suning!
Póki co nie ma pewności jakie są powody tej rezygnacji, jednak Gazzetta wierzy, że ma to związek z trudnościami jakie napotkał Sabatini we współpracy z Suning podczas zimowego okienka transferowego. Sabatini przez brak autonomii finansowej nie mógł sfinalizować transferów takich jak Ramires, Javier Pastore czy Alex Teixeira. Wobec zaistniałej sytuacji Sabatini nie czuje, że mógłby kontynuować swoją pracę, nawet biorąc pod uwagę fakty, które zablokowały okienko w styczniu czyli FFP oraz restrykcje w Chinach.
Sabatini i przy okazji Capello będą do wzięcia
Typ się w Interze nie popisał w sumie, ale też warunki do pracy specyficzne.
Ależ atak dzisiaj wystawiła Francja na mecz z Rosją. Martial Mbappe Dembele.
Kupiłem Pillarsów na XOne bo w końcu była promocja, mam nadzieję, że się nie zawiodę, ponieważ kupiłem po waszej rekomendacji.
A ja wbilem maksymalny level i od miesiąca nie mogę się zebrać na dosłownie 2-3 ostatnie walki ;)
Pillars super, ale oba DLC moim zdaniem kolejno bardzo słabe i słabe. Icewind Dale, czyli tępy hack&slash dosłownie.
Jędrzejczyk na wahadle. Adaś to jednak cwana bestia jest z tą zasłoną dymną. No, chyba że nie jest.
Pillars super, ale oba DLC moim zdaniem kolejno bardzo słabe i słabe
ech...
druga czesc jest o wiele lepsza niz podstawka, fajna historia i super design mobow
Czyli jednak bez Messiego, dno totalne. :D
Biglia nadal jest w tej reprze, serio...
"Kocioł czarownic" odczarowany. Atmosfera na stadionie świetna, tylko formacja Nawałki beznadziejna. Mam nadzieję, że do MŚ się mu odwidzi.
Umtiti do wzięcia. Klauzula 60 baniek. Kto chce? Tylko pensja trzeba mu dużą dać.
Dziennikarz Mootaz Chehade podał informację, że Lazio padło ofiarą oszustów, którzy w mailu podali się za przedstawicieli Feyenoordu i zażądali wpłaty zaległych pieniędzy za transfer Stefana de Vrija. Lazio przelało im 2 miliony euro.
hehe nieźle
Fajne mecze sobie włączyłem, ten w Monachium i ten w Liverpoolu, szkoda tylko że takie jednostronne :)
Borussia dostaje od Bayernu wpierdol 5:0 do przerwy. Nieźle.
Jakby kogoś kusiło obejrzeć The Titan (film Netflixa), który wczoraj wypuścili to odradzam z całych sił. Beznadzieja ...
To samo mozna powiedziec o Mechanisn, nie wiem jakim cudem zdzierzylem wszystkie odcinki, po 5 chyba sam sobie wmowilem, ze sila go wezme
1 pkt nie jest zly :) dobrze ze udalo sie pozytywnie zakonczyc mecz. Remis przyda sie w lidze.
Ehhhh, można było dzisiaj nawet wygrać, a skończyło się jak się skończyło :(
Zabrakło trochę sił w końcówce, zabrakło chłodnej głowy w kilku sytuacjach, a przede wszystkim zabrakło napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Mam nadzieję, że chłopaki przynajmniej zrozumieli, że Juve jest w zasięgu i w finale Coppa Italia uda im się wygrać.
Brawo Barca. Jeszcze jest szansa na historyczną ligę bez porażki :D
Zlatan! https://www.facebook.com/EurosportPL/videos/1205935059537468/