Tam był faul? Zalapalem się tylko na końcówkę powtórki i wyglądało na niezły druk.
Gdyby dali choć jedną dobrą powtórkę łatwiej byłoby ocenić.
Słowo honoru, obronę Anglii wyciągnęli ze złotej ery komedii slapstickowej.
Douglas Costa podobno dogadany z Juve (6 milionow pensji). Zostaje walka Marotty z Bayernem o kwote odstepnego (Bayern chce 50, lysy daje 40).
Netflix mi zaoferował darmowy miesiąc abonamentu w ramach podziękowań za darmowy miesiąc, z którego kiedyś korzystałem. Sprawdźcie maile.
zamknij jape w koncu kapciu
grzeczniej chlopczyku, bo nastepnym razem jak bede w twojej wiosce to dostaniesz po uchu
robben to jeszcze pogra sezon na dobrym poziomie, ale ribery to juz slabo, a nie tak latwo sciagnac klasowego skrzydlowego obecnie
a tolisso to mega transfer, chyba najlepszy tego okienka poki co
#house of cards
ciezko sie zaangazowac w ten nowy sezon, jak mozna uwierzyc w sens intryg i politycznych zagrywek gdy realni amerykanie to durnie ktorzy godza sie na wszystko ;/
W pierwszej kolejności mogliby nie sprzedawać Costy.
I wciąż będę się upierał, że Ribery to słabo od trzech sezonów co najmniej.
Nowy HoC jest słabszy, ale mnie to w sumie nie przeszkadza. Są dwa seriale (fabularne), które mogą co sezon pokazywać to samo a ja i tak będę łykał jak młody pelikan. House of Cards i Shameless.
Nic na to nie poradzę i nawet mi nie wstyd.
Inna sprawa, że przewały Underwooda bledną gdy się włączy wiadomości z US of A.
on chyba jest zbyt glupi i inconsistent, wydaje mi sie, ze wladze bayernu licza bardziej na kogos, kto w wielkich meczach nie bedzie znikal
przeciez costa fatalnie gral ostatnio, wszyscy w bl nauczyli sie jego 2 zwodow i czar prysl
Z definicji kocham HoC bardziej nawet od koobona (tak sądzę), ale ten sezon jest naprawdę głupi. Jarek ma więcej gracji.
#lindelofwmu oficjalnie
Zobaczymy, co z tego będzie. O Baillym tez wcześniej niewiele wiedziałem, a dziś jestem bardzo zadowolony z tego transferu.
Poza tym Smalling PODOBNO wystawiony na listę transferowa. Szkoda, bo to utalentowany Angol, no ale człowiek nie będzie czekał w nieskończoność, aż ustabilizuje formę.
The paper says: “Douglas Costa was bought for €35 million from Shakhtar Donetsk and has a contract until 2020 and he earns €4 million a year. Bayern values the player at €50 million, and Juventus are hoping to start a deal with a base of €35 million with €5 million a year in bonuses.
Inter tried to hijack the deal by contacting the player’s agent and the club were willing to offer €8 million a year, but the player would rather join Juventus, even if the salary is less.
Inter jest taki beznadziejny, że już nawet Brazylijczycy nie lecą na kasę
stec to calkiem dobrze podsumowal
(...) Inter sprawia wrażenie – niezależnie od nazwiska aktualnego właściciela czy prezesa – instytucji, w której istnieje mnóstwo ośrodków władzy; w której piłkarz pozyskany jako kluczowy może znienacka, wskutek losowania, skarleć do zbędnego fajtłapy; w którym niezborne ruchy transferowe służą nie wiadomo czemu. Ministerstwo głupich kroków.
Kiedy czytam we włoskich mediach, kogo zaraz sprzedadzą – z woli własnej albo z woli piłkarzy – nawet nie rozmyślam, ile ci zawodnicy są warci w sensie sportowym. Upewniam się raczej, czy Inter zatrudniał ich wczoraj, czy przedwczoraj.
Ever Banega? Wzięty przed sezonem, w 2016 roku. Marcelo Brozović? W 2015. Ivan Perisić? 2015. Schorowany Stefan Jovetić? 2015, już zimą został wypożyczony do Sevilli. Niesubordynowany Geoffrey Kondogbia? 2015. Przeglądam listę i przypominam sobie tych wszystkich Ademów Ljajiciów, Felipe Melo czy Xherdanach Shaqirich – mógłbym długo ciągnąć, naprawdę – w których pokładano mniejsze lub większe (często większe) nadzieje, a oni wytrzymali w drużynie ledwie parę chwil. Słyszę, że zasadzają się albo zasadzali mediolańczycy na Grzegorza Krychowiaka i aż się wzdrygam. Wybierać się do nich w sezonie przedmundialowym byłoby skrajnym ryzykiem, tam co pół roku sprowadza się do środka pola jakiegoś Roberto Gagliardiniego, czyli gracza obowiązkowo perspektywicznego, tam piłkarzy często się nie szanuje, łatwo skreśla, szybko wymienia na lepszy model. Bajzel na kółkach.
Tak, wiem, władzę bierze w Interze trener Luciano Spalletti, a on nie pozwala sobie włazić na głowę (w Romie nie przestraszył się nawet św. Francesco Tottiego), myśli spójnie, działa strategicznie. Tyle że akurat w mediolańskim rozgardiaszu w piątek możesz być guru, a w poniedziałek – przybłędą. Wystarczy wspomnieć los Franka de Boera, którego ściągnięto niemal w przededniu sezonu, by stworzył własny świat, a potem wylano po niespełna trzech miesiącach.
W obecnej szatni Interze uchował się jeden piłkarz ze stażem dłuższym niż pięcioletni, pozyskany w 2011 roku Yuto Nagatomo. (...)
szczerze? dziwie sie, ze taki icardi tam tak sie rozwinal
no m.in. dlatego go tak pompowałem, bo moim zdaniem od Higuaina, nawet mimo ciut gorszych umiejętności sportowych, odróżnia go na plus całkowity beton emocjonalny, zero presji - Curva Nord chciała go zabić w tym sezonie, a on po 2 brameczki na mecz i tyle, zero wahań formy
też się dziwię, bo nie raz powtarzałem, że Inter to nie jest klub dla młodych ludzi i to raczej notoryczny morderca talentu lub - w najlepszym wypadku - przegapiacz
ale czemu sie rozwinal w ogole? warto przypomniec, Inter tamtego lata sprowadzil do klubu dwóch, czy nawet trzech napastników; Cassano, Belfodila i Icardiego
Icardi początkowo nie powąchałby nawet murawy, jeśli ktoś był ogrywany, to Belfodil (obecnie chyba nie lapie sie do kadry klubu gdzies w emiratach)
ale to był sezon kontuzji, łamał się tam każdy, były mecze, że Ranocchia grał na szpicy, bo brakowało napastników (no, ze dwa mecze i nie od początku, ale to już pokazuje skalę)
no i w końcu już naprawdę z braku laku wpuścili tego Icardiego, a że to ww. beton kompletny, to zero presji, zaczął ładować bramkę za bramką
gabriel barossa tego szczęścia, do kontuzji kolegów, nie ma - w sezonie zagrał 105 minut, zwykle po 5-7 minut na mecz
o co z tym barbossą chodzi - nie mam pojęcia, moim zdaniem to jest materiał na gwiazdę klubu z top 5, więc ciekawe czy Inter mu złamie karierę zupełnie, czy tylko trochę
a gdyby tak w 1999 na rynku w płocku była ta koszulka beckhama, po która pierwotnie sie wybralem, zycie byloby o wiele prostsze, ech
koobon, chyba real znalazl nowego bramkarza :D
OFICJALNIE: Mino Raiola poinformował, że Gianluigi Donnarumma ocenił ofertę Milanu i postanowił jej nie przyjąć. Włodarze rossonerich poinformowali, że będą szukali alternatywy na pozycję bramkarza. Są zasmuceni, ale idą na przód.
lol, 4,5 banki mu dawali za sezon, ale gruby chcial klauzule 50 mln w wypadku gdyby milan nie zakwalifikowal sie do LM, trzeba przyznac, ze sie nowy zarzad nie pierdoli w tancu
A on to dobry jest? W ciągu ostatnich dwóch sezonów widziałem chyba tylko jeden mecz Milanu.
W Realu opcja "nowy bramkarz" chyba zdechła, co mnie odrobinę martwi.
ed.
Swoją drogą dziwna akcja, jakieś dwa dni temu mówił, że chce zostać.
jak na swoj wiek jest swietny, jak na bramkarza bardzo dobry, ale sa lepsi bramkarze - w top10 na swiecie imo obecnie by sie znalazl z forma z tego sezonu
no ale gra nogami do poprawy
teraz pytanie co z abate i bonaventura, agentem obu jest raiola, a ten teraz bedzie persona non grata w siedzibie klubu
Bawi, ale nie dziwi. Ja jestem kibicem Interu, mnie w pilce noznej juz nic nie dziwi.
BTW, a jak oceniacie Kovacicia? Dobry to pilkarz czy taka zapchajdziura ostatecznie?
Z piłką przy nodze jest doby łamane na bardzo dobry, bez piłki słaby.
Do Modricia nie ma startu.
Generalnie jako zmiennik daje radę. Czyli raczej to drugie.
No ale to moje zdanie, Kerlo wróży mu wielką karierę.
No ja też wróżyłem, ale kolejne 2 lata minęły, trudno mówić o 23-latku per "cudowne dziecko", a efektów jakoś nie widać - nie rzuciły mi się w oczy jako osobie, która ogląda real 5-7 razy w sezonie.
Modric miał słabą pierwszą część sezonu i Kovacic mocno na tym skorzystał. Nadal ma spore braki, ale momentami czaruje tak bardzo, że nie mógłbym w jego sukces nie wierzyć. Jesli nie w Realu to na pewno w jednym z czołowych europejskich klubów.
No wiesz, też nie jest tak, że to jakaś łamaga jest. Ilekroć grał wypadał dobrze, a w jednym meczu ligowym (nie pomnę z kim), w którym grał od początku bo Zidane dał odpocząć podstawowemu składowi, wręcz świetnie.
To po prostu nie jest gość na podstawowy skład takiego klubu jak Real*. Jako zmiennik się sprawdza, a że i klubowi i jemu ta sytuacja zdaje się odpowiadać, to wszyscy zadowoleni. Kibice też się go nie czepiają, co w Madrycie częste nie jest.
Umie podprowadzić piłkę, potrafi zagrać świetne prostopadłe, potrafi przerzucić nad obrońcami, w ofensywie trudno się do czegokolwiek przyczepić. Po prostu są od niego lepsi.
No i jeśli ma grać jako box-to-box musi poprawić odbiory i przechwyty, bo to kuleje.
*w tej chwili
Czy A Bola to jakis dziennik sprzyjajacy Realowi? No, bo chyba postanowili pomoc Ronaldo i niejako zaszantazowac hiszpanskiego fiskusa.
Powiedzmy sobie szczerze, Ronaldo nigdzie sie nie wybiera, ale i tak czlowiek ma beke z focha.
messi ostatnio dostal podwyzke do bodajze 40 baniek za sezon, to zwykla gra o kase jest, nigdzie nie odejdzie
Ja to bym go spylił.
Inna sprawa, że O Bola to takimi newsami szeruje co lato.
Dani Alves potwierdza DNA Barcelony.
co gorsze, pilka kobiet czy u-21, naprawde ciezko mi odpowiedziec na to pytanie
koobun -> Hiszpania jak na U21 ma rewelacyjną kadrę, z takim potencjałem powinni wygrać ten turniej w cuglach.
Edit
Bullzeye -> Jasne Włosi i Niemcy też mają ciekawe drużyny, ale jednak Hiszpanię upatruję jako zdecydowanego faworyta (gdyby nie choroba Yeraya Alvareza byliby w stanie wystawić dwie bardzo mocne jedenastki).
co gorsze, pilka kobiet czy u-21, naprawde ciezko mi odpowiedziec na to pytanie
bez przesady... kobiecy futbol oglądają tylko zawodniczki jak sobie nagrają mecz na dekoder.
No cóż, bardzo wiele wskazuje na to, że Perez będzie miał tego lata pierdyliard do wydania.
Takie rzeczy tylko w Realu.
wiele tez wskazuje, ze CR7 niepotrzebnie chcial byc lepszy od Messiego nie w tych zawodach co potrzeba. Ale abstrachujac od tego faktycznie, to moze byc niezla kula transferowa.
Przy okazji co z bramkarzami? Oblak zostaje na miejscu, de Gea chyba musi szukac innego zastepcy, zeby MU go puscilo
No to co obstawiamy? Pewnie Anglia, ale... może wymianę z Bayernem?
Chociaż dalej wydaje mi się to nieprawdopodobny scenariusz. Ronaldo nie dogoni Messiego w La Liga, ale wiadomo, że rywalizacja pomiędzy nimi trwa, a lepszych warunków do kolejnych Złotych Piłek raczej nie będzie miał.
Jeśli ten cały meltdown to prawda, to CR7 jest ultra pipą i niech sobie idzie, płakać nie będę, ale czy naprawdę w każdą, kurza twarz, wypowiedź kibica katalunii trzeba wplatać to domyślne "Messi jest lepsiejszy"?
Co jest o tyle dziwne, że w wyścigu o to kto jest odrobinę mniejszym chujem Pchła i tak przegrywa.
ed.
lepszych warunków do kolejnych Złotych Piłek raczej nie będzie miał
Finałem LM właśnie się z Messim zrównał w ilości Złotych Piłek. A skoro zdobywał je głównie triumfami w Lidze Mistrzów i reprezentacji, to pewnie kombinuje, że La Liga nie jest mu potrzebna.
Zresztą nie sądzę by nawet Mendes wiedział co siedzi w głowie tego bęcwała.
To jest tak nieprawdopodobne, że aż nieprzyzwoicie żartować w ten sposób, ale wyobraźcie sobie jaki bym się zrobił nieznośny w wątku.
Zresztą nie sądzę by nawet Mendes wiedział co siedzi w głowie tego bęcwała.
La Liga nie jest mu potrzebna do Złotych Piłek, ale wciąż warto pisać jej historię, a ma w niej więcej bramek, niż rozegranych spotkań. Ale młodszego od siebie Messiego nie przegoni, więc raczej temat do odpuszczenia.
A co do bęcwała... Jest egocentrykiem i tyle. Ja też jestem i doskonale rozumiem co mu siedzi w głowie w tej sytuacji.
Jesteś gwiazdą, legendą, numerem jeden świata oraz swojej drużyny. Jak ten generał po prostu masz oczekiwania, że skoczą za Ciebie w ogień - nie skoczyli, można się czuć rozczarowanym. Nie każdy musi na to patrzeć w ten sposób, ale ja również oczekuję bezgranicznej lojalności od osób z mojego otoczenia. Taki rodzaj charakteru.
Wydali, do ciężkiej anielki, oficjalne oświadczenie.
Co mnie, jako przykładnego obywatela, mocno oburzyło, bo do cholery ściemniał z podatkami.
Zresztą to generalnie jest jakieś pierdololo z tą lojalnością. Klub dowiedział się o jego decyzji z prasy. Błagam, to jest straszna żenada.
Przecież ja nie mówię, że on ma rację - mówię "co siedzi w głowie tego bęcwała"
Barcelona wsparła Messiego hasztagiem. Może Ronaldo liczył na coś podobnego? :D
A tak swoją drogą chciałbym żeby jakiś rzutki dziennikarz zadał CR7 pytanie gdy/jeśli ten będzie płakał nad brakiem wsparcia, o to jakiego wsparcia oczekiwał.
Przecież ja nie mówię, że on ma rację - mówię "co siedzi w głowie tego bęcwała"
No tak, ale mnie nie chodziło o to, że w głowie siedzi mu to, że jest niekochany, wygwizdywany, niedoceniany, a klub go nie broni, bo to już wiemy. Bardziej chodziło mi o to co siedzi mu w głowie odnośnie przyszłości. A przecież o tym mówiłeś odnośnie rekordów, pisania historii, etc.
Mnie się wydaje, że żadnej głębszej myśli to tam nie ma.
Też mi się wydaje, że sobie tego jeszcze nie przemyślał, więc jak ktoś mu przypomni, że w Chelsea Messi go przegoni, to szybko wróci do status quo.
ja tam srednio w ogole siedze w tym, co sie dzieje teraz w la liga, ale czy naprawde odejscie ronaldo az tak prawdopodobne? :D
Nie jestem w stanie ocenić prawdopodobieństwa, ale wiem, że w Realu może się zdarzyć wszystko.
Wygląda to dosyć poważnie. Na tyle poważnie, że Floro zamiast zbyć ploty śmiechem przypomniał o klauzuli. Wydaje się, że nawet on nie wie co jest grane.
ale wiem, że w Realu może się zdarzyć wszystko.
jesli chodzi o wspieranie ronaldo, to na poczatku bylo info ze real poprosil media w hiszpanii o nie pokazywanie go w koszulce realu w materialach o przekrecie - o to sie juz mozna troche fochac ;-)
To jest dziennikarstwo śledcze ze sport.pl. I na tym można by zakończyć.
Dalej uważam, że jeśli chce mieć do kogokolwiek pretensje to w pierwszej kolejności do swojego agenta. Jakoś dziwnym trafem wszyscy jego klienci mają problem z fiskusem.
Jeśli CR7 chce ciągnąć tę farsę, to może się okazać, że narobi sobie wrogów w szatni i i tak nie będzie miał po co wracać. Właśnie prasa angielska podała, że Real wstrzymał negocjacje z ManU w sprawie transferu Moraty.
moze i tak, ale jak on taki wrazliwy to plotka wystarczy...najlepsze dla realu to to ze co by sie nie stalo i tak sa wygrani
podobaja mi sie chinczyki z mialnu, donnaruma rok na trybunach, raiola musial sie troche wkurwic
On jest tak młody, że w jego wieku większość bramkarzy i tak nie ma pojęcia nawet jak wiązać buty, więc - nad czym ubolewam - ta kara nie złamie mu kariery.
Najlepsze, że w sumie typa jebią za całą akcję chyba wszyscy kibice na świecie, nawet Interu i Juve ;)
bardziej mi chodzilo o to ze po roku siedzenia na trybunach wyciagna mniej kasy...akcja krzywa na maksa, wiec nie ma sie co dziwic...
Ile by nie siedział na tych trybunach, to krzywdy mu nie zrobią. Tomek Kuszczak swoj pierwszy mecz zagrał w wieku 46 lat i jeszcze nawet coś tam potem pograł, więc...
Tak że ja bym go sprzedał juz teraz, z wielkim soczystym chujem na drogę, bo mimo wszystko Milan sobie robi krzywdę i nawet honor na wiele się tu nie zda, bo dla niego trybuny w wieku 18 lat to jest naturalna kolej rzeczy i tak.
Rzecz robi furorę na fejsbukach więc pewnie wszyscy już widzieli, ale jeśli nie widzieli to polecam, bo historia zacna:
https://www.facebook.com/malkolmxd/posts/1030793280356393:0
mnie to bardziej ciekawi co z abate i bonaventura
btw >>>
Spokojnie. Poczekajmy i zobaczmy , czy dadzą mu pobyć kimś więcej, niż opcją rezerwową.
Nie znam się na piłce, nie wiem co oglądam.
Mateo Kovačić completed more take-ons (60) than any Real Madrid player in LaLiga 2016/17.
3.2 per 90
75% succes rate
arsenal zamierza wzmocnic kadre i stwierdzili, ze dobrym pomyslem by to zrobic jest kupno nianga
WENGER IN
https://twitter.com/ThatBoyAmro/status/876520255962714112
Bullz widze tweetuje, ale na mecz chyba tez dotarl :F
nie no, wiadomo, ze totalnie mnie to tak nie obeszlo, bo to mial byc bramkarz na lata i kapitan, ale za stary jestem, by sie tym tak przejmowac, bardziej boli to, ze jak milan sprzedawal swoich zawodnikow to z reguly za chore kwoty, a tu bedzie za frytki
Zamiast się obrażać i wywalać chłopaka na trybuny trzeba go teraz sprzedać za grubą kasę.
co to sie dzieje z tymi powtorkami wideo panowie?
Po dzisiejszym dniu mam wrażenie, że one zabiją futbol. Oby to nigdy nie weszło do użytku. Już wolę tych ślepych sędziów.
Co sie dzieje z Wami skoro serio ogladacie to U21. Do tej pory zylismy w blogiej niewiedzy przez lata, nawet nie wiedzac, ze taki turniej ma miejsce.
Zamiast się obrażać i wywalać chłopaka na trybuny trzeba go teraz sprzedać za grubą kasę.
no wiadomo, ze tak logika mowi, ale hell hath no fury than an asian scorned :D
Hahaha, chłopaki z MCP dają radę i jakoś mi młodego w ogóle nie szkoda.
Mógł nie gadać bzdur o przywiązaniu itp itd tylko wprost powiedzieć, że chce grać dla mocniejszych klubów i za większą kasę.
Mówiąc szczerze nie kumam tej radości z powodu odesłania Donnarummy na rok na trybuny. Nie dość, że to decyzja w rodzaju "na złość babci odmrożę sobie uszy", to jeszcze próba odpłacenia głupoty czystym skurwysyństwem.
Przecież to jeszcze nastolatek, na dodatek piłkarz (a ci nie słyną z przytomności). Raiola nim kręci, a dorośli i wydawałoby się poważni ludzie robią chłopakowi na złość. Jedni i drudzy zniżają się do poziomu piaskownicy.
Gość i tak ma już przechlapane nie tylko wśród kibiców Milanu, ale generalnie wszędzie (vide dulary w bramce). Na grzyba robić bydło w klubie?
mlody w tym wypadku to jest po prostu collateral damage, im chodzi po prostu o zgnojenie raioli
https://www.fourfourtwo.com/news/raiola-milan-bullied-and-created-hostile-environment-donnarumma
tutaj opisane ladnie wymysly grubera
no, ja tez uwazam ze troche dick move ze strony mlodziaka, ale zachowanie klubu jest zalosne
nikt nikogo nie wysyla na trybuny
Bardzo zachęcający przekaz. Ale co z groźbą odesłania na trybuny?
„Nie ma żadnej groźby. Nasze stanowisko jest jasne. Donnarumma dla właścicieli jest nie na sprzedaż, dlatego przyszły sezon spędzi w Milanie. Decyzja będzie należała do trenera, który dokona oceny tydzień po tygodniu. Dla mnie może nawet grać w każdym meczu. My jednak nie możemy w żadnym wypadku ryzykować. Musimy, chcąc nie chcąc, poszukać innego bramkarza. Na tak newralgicznej pozycji nie możemy opierać się na zawodniku, któremu kończy się kontrakt i być może myśli o Realu. Muszę mieć pewność, że mam bramkarza gotowego do gry, spokojnego, w najlepszej formie psycho-fizycznej”.
@287
I dlatego nie wierzę w Donnarummę w Realu. Perez nie znosi Raioli.
Zresztą on generalnie ciężko znosi agentów. Ozil przecież poleciał przez tatę i jego techniki negocjacyjne.
nikt nikogo nie wysyla na trybuny
Oby. Moim zdaniem w wielkim klubie nie ma miejsca na Wojciechowskich.
to spoko, gdzies tam mi mignelo ze go odesla, ale jak nie to zwracam honor
pewnie to bylo takie straszenie, to nie polonia ze zrobia klub kokosa ;-)
ale z drugiej strony wiadomo ze grac raczej nie bedzie, moze w jakims pucharze wloch...
no jak sprowadza perina o ktorym sie mowi to nie bedzie gral, bo jest zwyczajnie teraz mniej wiecej na tym samym poziomie, a nie ma za bardzo sensu komus bramkarza ogrywac
Lato dramatów.
"Robert told me there was no support from the coach [for him] to become top scorer. He was really disappointed, like I have never experienced before."
Maik Barthel w wywiadzie dla Kickera
Jakby Robert tez nie chcial juz wracac do Munchen, to jego akurat - w przeciwienstwie do Ronaldo - bardzo chetnie przygarne.
a to united za dobre na ronaldo?
Wczoraj lub dziś Mirror wyrwał się z rzekomą ofertą 175 milionów GBP + De Gea
XD
Sprzedawałbym aż by się kurzyło.