Wlasnie dzialam, tylko ze z bidonami Realu, co by Buffon wreszcie zdobyl te nieszczesna LM.
Hehe podobno Inter zaproponował powrót Ranieriemu, ale odmówił Interowi.
W sumie mu się nie dziwię. Cenię go, ale też uważam, że nie powinno się wchodzić do tej samej rzeki.
ale wstyd
a nawet kiedys dopytywalem w watku o to jak rozumiec to przyslowie i mi koobon powiedzial
Bzdury, nie bzdury, ale smiesznie sie czyta, jak to ponoc Cristiano torpeduje transfer De Gei do Realu :D
ponoc
a co sie stalo z naszym naczelnym piewcą sprawdzonych informacji?
btw, Perisicia widziano jak wsiadał do samolotu do Manchesteru, jest nawet foto*
*to oczywiscie nie znaczy, ze przejdzie do United, ale na miejscu kibica Czerwonych Diabłów przynajmniej przyjąłbym do wiadomości, że taki piłkarz istnieje
Jean Michael Seri (Nice)
Bull slyszales cokolwiek o gosciu? 16-19mln, nie wiadomo co o nim myslec przy obecnych stawkach
Akcja -licytacja biletów kończy się o 22, a póki co najwyższa kwota to 300 zł. Cholera, chyba coś wpłacę.
I tak na siepomaga wpłacam co miesiąc niezależnie od różnych akcji, więc nie widzę nic złego w tym, żeby połączyć to z wygraniem biletów na mecz życia.
A to jest ten serwis co na nim kobieta chciała żeby jej sfinansować powrót do Polski z UK i mieszkanie? Na loonowym portalu coś kiedyś pisali. Tylko nie wiem czy to ten sam serwis.
Nie wiem. Wiem, ze jest od chuja dzieciakow potrzebujacych operacji ratujacych zycie i na to warto wplacac.
Ten albo jeden z wielu takich:
https://bezprawnik.pl/prosze-nam-zbudowac-wielki-dom-300-tys-zl-horom-curke/
Ja generalnie pochwalam dobre uczynki, ale irytuje mnie ta gimbocharytatywność z hersztem Stanowskim na czele, który oprawia ostracyzm wycelowany w każdego kto nie dorzuci się na horom curke.
Bull slyszales cokolwiek o gosciu? 16-19mln, nie wiadomo co o nim myslec przy obecnych stawkach
promocja
choc z nice to wolalbym cypriena
#207 w koncu najlepszy mecz w sezonie zagral w sobote na prawej obronie takze miejsce w pomocy sie zwolni ;-)))
A co, Barca chce się pozbyć Gomesa?
obawiam sie, ze po takim sezonie to pies z kulawa noga sie nim nie zainteresuje
Inter kogos szuka na miejsce Perisicia, Gomes jest wszechstronny, da sobie rade i na lewej.
Kurza twarz, próg wejścia w te nowe Bliźniacze Szczyty jest dosyć srogi.
Prawda, obejrzałem pierwszy odcinek tydzień temu i za cholerę nie mogę się zmusić do tego żeby obejrzeć resztę.
Z kronikarskiego obowiązku, choć z lekkim opóźnieniem, dodam że nowy Slowdive mnie nie ruszył.
nie wiem czy sie przyzwyczaje do transferow milanu robionych nie w ostatnie 3 dni mercato
Bardzo dobry transfer.
edit
Tuchel odchodzi z Dortmundu. Czyzby Arsenal?
Nie no, Tuchel to akurat wylatuje z Dortmundu i to chyba nawet ze względów pozasportowych. Nie wiem jak to wygląda w Niemczech, ale odkąd we Włoszech to piłkarze zwalniają trenera, to nie prowadzi to do niczego dobrego.
Tak a propos, jutro Arsenal ma ogłosić co dalej z Wengerem.
spoiler start
Nowy, dwuletni kontrakt.
spoiler stop
Nowy, dwuletni kontrakt.
spoiler start
P
O
J
E
B
A
Ł
O
I
C
H
spoiler stop
Przypuscmy przez chwile, ze to prawda. Czy on spisywal sie swego czasu tak samo dobrze na obu skrzydlach?
jak dla mnie to na uj ten griezmann united, no ale
Z jednej strony mam podobne waty, z drugiej nie sposób nie dostrzec, ze w trakcie sezonu zawiodło wlasnie strzelanie, a nie obrona bramki.
Ale chyba gral swego czasu z boku, wiec tak probuje go sobie ustawiac na roznych pozycjach i jedna z nich jest boczny napastnik.
W Sociedad grał na lewym skrzydle. Ale właściwie był takim pół skrzydłowym, pół napastnikiem.
spoko, paudyn nawet pirlo ustawilby z powrotem na ofensywnego pomocnika, bo na defensywnym gra carrick
Yahoo: Aubameyang w PSG! Cena? 70 mln euro*
bardzo ciekawy transfer
spoiler start
*Paudyn - źródłem tej informacji jest portal internetowy Yahoo, osobiście nie ręczę, ani nie jestem w stanie ręczyć za jej prawdziwość, nie jest to też moją intencją. Taka informacja może oznaczać, że Aubameyang zmieni klub za określoną kwotę lub zupełnie nie znajdować odzwierciedlenia w praktyce. Może też potwierdzić się tylko część tych informacji. Jako użytkownik forum internetowego uwalniam się od wszelkiej odpowiedzialności od tych spekulacji, wskazując ich oryginalne źróło
spoiler stop
oficjalnie wenger dostal nowy, dwuletni kontrakt
skomentowalbym to jakos, ale to sie samo komentuje
W kontekscie Arsenalu zostaje nam jedno wazne pytanie - gdzie wyladuje Sanchez?
Podoba mi się sposób w jaki Inter nie oszukuje samego siebie i przeprowadza transfery. A raczej stara się przeprowadzać. Np. za gracza Romy oferują 30 milionów lub 35 milionów plus Nagatomo :D
W ogóle to co się tam teraz dzieje pięknie wpisuje się w cały sytuacyjny tragizm. Jest dwóch dyrektorów sportowych, obaj otwarcie rywalizują ze sobą w mediach i szantażują się w wywiadach, a dodam, że każdy ma mocniejsza pozycję od trenerów, ja nie wiem za jakie grzechy ja ten Inter sobie kiedyś wybrałem.
Też niejako stąd wynika, że nagle Inter kompletnie nie deklaruje zawodnikami, których miał już ponoć dogadanych w lutym. Szkoda, ja mimo wszystko wolę Ausilio od Sabatiniego, który na razie ma taką wizję, żeby ściągać przegrywów z Romy.
A Roma wkurzona, bo Inter podjebał i Sabatiniego, i Spalettiego, więc rzuca po 100 mln za Nainggolana.
Nie interesujecie się zbytnio, bo to taka kuchnia kuchni, ale to jest tak smutne i zabawne jednocześnie, że choćbyście błagałi bym przestał będę relacjonował na bieżąco.
I tak nic pewnie nie pobije gównianych transferów dyrektora sportowego Barcelony. Fernandez zawsze miał "nosa" do transferów.
BREAKING: Benfica confirm €40M deal for goalkeeper Ederson to join Manchester City
i to nawet nie jest podstawowy bramkarz kadry brazylii, bo ten z kolei przegrywa rywalizacje ze szczesnym :D
#angliastanumyslu
Tak a propos powyższego hashtaga, Squawka dostarcza:
The numbers reportedly mooted suggest it’s going to be a world record fee for a shot-stopper eclipsing the amount Serie A giants Juventus paid Parma for Gianluigi Buffon back in 2001. And look how successful that purchase turned out to be.
Ponieważ kompletnie nic nie wiem o tym bramkarzu zajrzałem w statystyki. W sumie niezłe, ale trzeba pamiętać, że to liga portugalska. No i Casillas ma podobne statystyki, a wiadomo jak to z nim jest.
Ciekawe co z tego będzie. Jakoś nie jestem przekonany do tej tegorocznej mody na tych Kessiech, Belottich, Schicków itd.
Chociaż w sumie Gagliardini też był z tego pokolenia "mody 2016/17" i świetny pomocnik.
Inter oczywiście najpierw zaatakował Jamesa, Di Marie i Verattiego, nikt nie chce iść do 15 drużyny Serie A, a tych Schicków, choć to ryzykowne, zaraz mu wszyscy wykupią i sie skończy na gównianych zakupach w Celta Vigo.
Trybunał Arbitrażowy nie skrócił zakazu transferowego Atletico. Co oznacza, że latem nie będzie można zarejestrować nowych piłkarzy.
To chyba nici z Lacazette'a.
byle nie arsenal, w sumie jak psg wezmie aubameyanga to moze go dortmund przytuli
To Manchester wylozy na stol kwote klauzuli i nie beda mieli nic do powiedzenia.
Sam Griezmann jest już PODOBNO dogadany, została tylko kwestia kwoty jaką otrzyma Atletico.
Warto też przypomnieć, że w Hiszpanii od tego roku klauzule odstępnego są zwolnione z podatku. Dotychczas kwota z kontraktu była dodatkowo obciążana podatkiem, co za tym idzie cena Griezmanna spadła o prawie 50 baniek.
Żaden tam ze mnie podatkowiec, ale nie brzmi mi to za legalnie w kontekście regulacji unijnych.
W Hiszpanii mają ciągle jakieś problemy z regulacjami unijnymi.
Tyle, że to problem Atletico, a nie United. Manchester teraz zapłaci Rojiblancos 100 baniek zamiast 148, a resztą niech się martwią w Madrycie.
Tu szczegóły:
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=69522
Rzekomy koniec chińskich transferów. Smutne, bo była to dobra metoda na oddzielenie ziarna od plew.
http://transfery.info/101211,oficjalnie-szokujaca-zmiana-koniec-wielkich-transferow-do-chin
Wersja 1
MU PODOBNO już nie chce Griezmanna, teraz priorytetem jest klasyczna dziewiątka (jakby nie można było rotować Runejem i Rashfordem*)
*-sam nie wierzę, że to napisałem
#jakzyc
Wersja 2
PODOBNO Griezmann obiecał Atletico, że nie odejdzie, jeśli ci dostaną zakaz transferowy, więc MU musi poszukać kogoś innego.
No, jak to co? Jeden wielki znak zapytania, na którym ciężko opierać przyszły sezon, jako że PODOBNO Mou ma już na serio powalczyć o mistrza.
Opierać może trudno, co nie zmienia faktu, że swoje i tak nastrzelał.
Jedenastka sezonu wg WhoScored:
Donnaruma - D. Alves, Fazio, Otamendi, Alex Sandro - Thiago, Emil Forsberg (RB Lipsk) - Hazard, Messi, Neymar - Dżeko
Morata dogadany z Milanem, 8 baniek rocznie (jak na serie a duzo), pozostaje tylko kwota, za ktora go pusci Real.
edit
oczywiscie podobno, tak mowia na miescie
A Mbappe PODOBNO powiedział, że zaakceptuje tylko ofertę Realu, bo będzie grać tam, gdzie będzie chciał, a chce w Madrycie.
I tak to mniej wiecej wygląda od kilku lat :D
- Chce Milika
- Ok, kupiliśmy Ci Glika
Wiadomo, ze przydaloby sie wzmocnic obrone, ale zasadniczo, w mojej ocenie, Inter nie ma problemu z obroncami (poza LO), tylko z brakiem sensownego DMF. Troche jak Polska Smudy, przed era Krychowiaka. To tutaj zaczyna sie wiekszosc traconych bramek.
W ogole zauwazylem, ze wiele druzyn nie do konca ogarnia ten problem i zbroi sie w obronie non stop, a dziura jest w drugiej linii.
ten slynny pilkarz ktorego wszyscy dobrze znaja w milanie? prosze prosze
alez mi przykro ze nie zobacze dzis jak real klepie juve...
adrem rozpoznaje pilkarzy, tylko jesli sa warci > 100baniek albo napisal o nich as :-/
@bullz spoko transfer, ktos tam zaczyna ogarniac temat, ciekawe co z morata wyjdzie...
alez mi przykro ze nie zobacze dzis jak real klepie juve...
ani ty nie zobaczysz adrem ani nikt inny, nawet jak bedzie ogladal ten mecz. juve dzis 2-1.
Dziś tworzy się historia. Real po raz pierwszy obroni LM, a do Radomia zawitał Kante.
No w końcu sobota, dawno się tak tydzień nie dłużył.
Nie będzie mnie w wątku podczas finału, bo idę w gości, więc przypomnę, że jeśli Real zapisze się w historii kolejna część jest moja.
Oprocz Valema i mnie ktos trzyma dzis kciuki za Juve? W zasadzie ja trzymam za Buffona.
Przecież 90% wątku śle Buffonowi laurki.
W zasadzie ja trzymam za Buffona.
Dobra, dobra, kibicowałbyś każdemu rywalowi Realu.
kto w watku przeciwko realowi?!
tak jakby sie to zmienialo zaleznie od tego z kim graja :D
Właśnie miałem pisać o Isi, ona jest niemożliwa. Kerber odpada, Sereny brak, a ona co? To co zwykle :-D
Teraz Murray - DelPotro, mała rozgrzewka przed LM.
Ja dziś jestem za Realem, to nie ulega wątpliwości.
Polska drużyna zagrała w LM to trzeba w końcu też obronić to pieprzone trofeum
Ani Realu ani Juve za bardzo nie lubie wiec mi to w sumie wisi. Licze po prostu na dobry mecz.
http://www.lfc.pl/66562/salah-przyjal-warunki-kontraktu
moze mi ktos powiedziec czy za 35 mln funtow to dobry deal? nie mialem przez ostatni rok zbyt duzej stycznosci z liga wloska, totez nie mam bladego pojecia jak rozwinal sie egipcjanin od odejscia z chelsea.
czy za 35 mln funtow to dobry deal?
Przy dzisiejszych cenach chyba znośnie.
Tyle, że według mnie to słaby piłkarz jest. Nie podniesie poziomu. Ja bym nie dał za niego połowy.
Jeden z najlepszych skrzydłowych ligi. W dzisiejszych czasach te 35 baniek funtów to promocja.
koobun, a Ty jakie masz właściwie zdanie o Valverde i jego umiejętnościach trenerskich?
Ma się Real czego bać? valverde mial wtopy w hiszpanii, wiec moze i taka wtopa bedzie ta w barcelonie.
O. Higuain w pierwszyn skladzie. Ciekawe czy zagra klasyczny final w swoim wykonaniu czy moze jednak cos strzeli. .
Wesele w szczerej wsi, hsdpa raz na 10 minut, brak tv i wifi, z atrakcji pani od jedzenia bezy, ale jest też jeden bohater
A Real faktycznie wykupił pakiet na określoną liczbę kartek. Casemiro i Kroos już powinni mieć po jednej.
juve gra za ladnie, zeby to wygrac...real bedzie wloskim zwyciezca
Na szczescie nie byl potrzebny rykoszet xD
Real zawsze na farcie. Na farcie wygrali mistrzostwo, a teraz na farcie obronią LM :(
valem, real moze i bilardowo gra ale jest w tym meczu po prostu lepszy,
juve nie daje rady
Higuain dziś nie gra tak jak w Serie A
Higuain gra w tym meczu?
Juve fizycznie słabo wygląda.
To nie Juve wygląda słabo fizycznie, to Real jest tak dobrze przygotowany.
Ramos aktoreczka
W sumie szkoda Buffona, niczego nie wyjął, a w zasadzie nie miał czego wyjąć :(
jak mowia mlodzi ludzie, masakracja
szczery szacuneczek dla realu, bo to byl ich b dobry sezon i zgarneli co im sie nalezalo, do tego zrobili to czego nie wolno bylo zrobic,
kozaki
Juve traci gole po błędach niedopuszczalnych na tym poziomie.
Na Ramosa szkoda słów, tym pajacem zawsze gardziłem i mam nadzieje, ze przejdzie pomysł zawieszania za symulki, nawet po zakończeniu meczu.
Real Bayern to byłby prawdziwy finał, niestety sędziowie i losowanie zdecydowali, że Real zlał Juve.
GG dal Realu, mam nadzieję, że w przyszłości, kontrowersji będzie coraz mniej, a VAR będzie odgrywał kluczową rolę.