No i zapomniałem o Kloppie, bo to świetny trener jest ale L'pool Public Enemy nr 1. Dla Arsenalu to naprawdę może zabraknąć miejsca w pierwszej czwórce.
Chyba bym się rozpłakał jakby do tego doszło ;/
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=68001&kom=ok
A ja jak patrzę na Liverpool to widzę same pokraki i paralityków i nie sądzę aby oni w ogóle zakwalifikowali się do pucharów.
Szacun dla Firmino ale akurat trafił na zgraję niedorajd.
A co do Kloppa to mam wrażenie, że on w ogóle nie panuje nad tym co się dzieje na boisku. Gra uparcie tym swoim 4-2-3-1 i myśli, że to recepta na wszystko.
Przecież dla Realu to nie problem ;/ Szkoda, że Verratti podpisał taki długi kontrakt z PSG i jest nie do wyjęcia dla Barcy. Przyznam się, że jakbym miał wybrać dowolnego piłkarza który trafiłby do Barcy byłby to zdecydowanie Włoch.
Tutaj trailer PES 17 z Barcą https://www.youtube.com/watch?v=NrTj7yRQNZQ
Miał przebłyski(...), lepiej grał w LM.
Zdajesz sobie sprawę z faktu, że właśnie scharakteryzowałeś Verona, czyli jeden z większych transferowych niewypałów United? :)
Tak szybko chce się pozbyć Depaya? A co z Matą?
Tak naprawdę nie wiadomo, kogo chce się pozbyć, mam tylko nadzieję, że pierwszy leci Rojo :P
Mata dostał ponoć zapewnienie, że nikt się go pozbywać nie będzie, ale musi zaakceptować fakt, iż niekoniecznie będzie pierwszym wyborem. Tłumaczyć chyba nie muszę :D
Nie umiem grać w strzelanki, ale gdybym umiał zmiana języka pewnie nie stanowiłaby dla mnie problemu.
mysle, ze valem tez umie zmienic jezyk, to bylo z jego strony zaproszenie do dyskusji
kolejny po [182], #watekautystykow, wszystko trzeba tlumaczyc
na PC do wyboru jest jedynie język polski i rosyjski, a to żaden wybór niestety
Już nawet rosyjski jest lepszy, będzie przynajmniej klimatycznie. :v Ciul z tym, że jako strona konfliktu dojdą dopiero w dlc.
Kapustka [*].
[207]
Czep się tramwaja. Skąd miałem wiedzieć, że wersja PC jest aż takim bublem?
Swoją drogą, zaprosił i poszedł spać.
dubbing jak dubbing, ale komentarze w watku o tym to dopiero koncentracja idiotyzmow
- nie podoba sie to grajcie po angielsku!!
- nienawidzicie bo nienawidzicie polski tak?!
- multi to tylko dodatek do singla
i oczywiscie klasyk "zrobcie sami lepszy dubbing"
ja bym dodal klasyczne jebie mnie to, chyba ze naprawde przejmujcie sie takimi rzeczami
Iniesta: Kilka dni przed El Clasico, Ronaldinho zadzwonił do mnie po północy, powiedział: 'Andres, wiem że jest 3 nad ranem, ale muszę Ci coś powiedzieć, opuszczę Barcelonę w czerwcu, mój brat dogadał się z Realem Madryt, oferowali mi wielki kontrakt, więc nie mogłem się nie zgodzić. Jesteś młody, wiem że mnie rozumiesz. Ale proszę, nie mów o tym nikomu, nie mów o tym innym piłkarzom i w klubie, ufam Ci jak nikomu innemu, nie zawiedź mnie. Dobranoc Andres!' Ronaldinho nie pozwolił mi odpowiedzieć.
Następnego dnia podczas treningu poczułem, że coś niezwykłego dzieje się wokół mnie. Każdy zachowywał się dziwnie i każdy podchodził i przytulał Ronaldinho jak nigdy dotąd.
W końcu nadszedł dzień El Clasico, siedzieliśmy w szatni na Bernabeu. Ronnie zaczął przemową do nas wszystkich: 'Chłopcy, dziś gramy bardzo ważny mecz, oni są silni ale kilka dni temu zdałem sobie sprawę, że jesteśmy prawdziwą rodziną. Zadzwoniłem do każdego z was po północy i powiedziałem, że przechodzę do Realu w czerwcu i nikt z was nie wyjawił tego sekretu. Po tym, zdałem sobie sprawę, że jesteśmy gotowi na wielkie poświęcenia wobec siebie. Zostaję w Barcelonie na wiele lat. A teraz, chodźmy na boisko i pokażmy im jak się gra w piłkę!'."
Właśnie tego dnia Ronaldinho zagrał wielki mecz przeciwko Realowi, strzelając 2 gole i wtedy też dostał owacje na Bernabeu.
Roni <3
jezus mati jaki ty jestes naiwny
[219]
Macie jeszcze suchara heheh
widziane w internetach-
"Słyszałem ze dziewczynie Milika zimno wiec Milik postanowił, że Napoli jej w piecu
Inter odrzuca kolejną ofertę za Icara 52+2,Milik jutro we Włoszech na testach medycznych,25mln+bonusy
Wędrowniczek Immobile zasilił Lazio.
Inwalida Pato będzie podbijał La Ligę z Villareal.
Świetnie szczeniaki z Castillii (w tym Odegaard) zagrały w drugiej połowie. Parę niemieckich klubów będzie miało pociechę z tych chłopaków.
Szkoda tylko, że nie udało im się tego występu przypieczętować choćby jednym golem.
Słyszałem, że toczą się rozmowy o Mahreza, ale czy coś z tego wyszło/wyjdzie to nie wiem. Chcieli też kupić Lacazette'a kupić, ale nie pykło.
Tak, na TVP Sport.
Edit - juz widze po tytule :P
Podczas dzisiejszej konferencji prasowej Susana Monje, wiceprezydent FC Barcelony ds. finansowych (...) podkreśliła, że ostatecznie Neymar kosztował Barcę 19,3 miliona euro – 17,3 mln za kupno praw do gracza i dwa mln za to, że znalazł on się w gronie finalistów Złotej Piłki.
No kurczę, jeśli takich specjalistów od kreatywnej księgowości kształcą w katalunii to po "odzyskaniu" niepodległości zwiną się w pół roku.
No to po Lidze Europy dla Zagłębia. Na szczęście jeszcze legia będzie grała dalej w LE.
zaglebie w fazie grupowej le, legia w lm, tak bedzie
jak coś powiesz, to już powiesz
Ja tam tylko w Starzyńskiego wierzę, ale jak widać w pierwszym się nie łapie.
Klassen jaki kłamczuszek - zazdrośnik: Wiedziałem o całej sprawie już po mistrzostwach Europy i nawet sam dostałem propozycję z Neapolu, z której jednak nie skorzystałem. Nie chciałem nawet słyszeć o oferowanych kwotach. Od razu zaznaczyłem, że pragnę pozostać w Ajaksie.
Wypada mu to przypomnieć, gdy będzie odchodził w następnym sezonie do jakiegoś średniaka w Premier Leauge.
Dobrze, że nie zdecydowałem się oglądać Zagłębia. Wybrałem Armię Ciemności na TV4 i jak zwykle, w kontekście polskich drużyn, miałem rację.
Generalnie podsumowując sondę z pierwszego posta to Euro było do dupy i mało komu się podobało. Tak jak się spodziewałem. Formuła z 1/8 finału się nie sprawdziła. Piłkarze byli jak zwykle przemęczeni sezonem. Po tak słabym występie Nawałka powinien sam ustąpić, mając taki skład i tak prostą drabinkę to finał był obowiązkiem Polaków. Zjebał sprawę, a tu ogłoszono sukces.... idioci.
Dlaczego miałeś rację? Pomijając wynik (oczywiście najważniejszy), to Zagłębie niezła gra i dobrze cisnęło, szczególnie w 2 połowie. Szkoda karnego, ale mają szanse w rewanżu.
W przeciwieństwie do Legii, to Zagłębie naprawdę dobrze się ogląda.
legia zagra w iv rundzie el lm, sadzac po wczorajszym wyniku, ciekawe z kim sie tam zmierza.
Dlaczego miałeś rację?
Bo nie warto poświęcać czasu na przegranych. Polskie drużyny są tak żenująco słabe... czasami włączę jakiś mecz ekstraklasy i po 10 minutach mam zwyczajnie dosyć.
ciekawe z kim sie tam zmierza.
Zależy kto awansuje i jakie będą rozstawienia. Ale wystarczy jakiś Olympiakos albo Partizan i tradycja zostanie podtrzymana.
Ten tego, co ta Isia... 4:6 w pierwszym secie :(
Bo nie warto poświęcać czasu na przegranych.
To czemu rok temu nie przerzuciłeś się z Borussii na Bayern? Przecież ci pierwsi przegrywali mecz za meczem.
Edit: Ale te emotikony są daremne.
Przeraża mnie to co robi Juventus w tym mercato. Większość jego ruchów ma charakter imperialny i to wcale nie w skali ligi włoskiej, ale wręcz całej Europy.
W przeciwieństwie do Legii, to Zagłębie naprawdę dobrze się ogląda.
W piłce nożnej nie ma punktów za styl. Szczególnie w tej fazie eliminacji liczy się zwycięstwo i tyle. Jak na razie z dwóch polskich zespołów bliżej kolejnej rundy jest ten grający brzydko.
Racja, nie mam nic przeciwko, żeby Legia z takim stylem prześlizgnęła się do fazy grupowej LM. Jednak Zagłębie daje przynajmniej umiarkowaną przyjemność z oglądania ich gry z walecznością i sercem, co nie jest takie oczywiste u polskich drużyn.
Jakub Meresiński i Marek Citko będą nowymi właścicielami Wisły Kraków. Tym samym era Bogusława Cupiała przy Reymonta dobiegnie końca.
#dobrazmiana
To czemu rok temu nie przerzuciłeś się z Borussii na Bayern?
Czy ty porównałeś właśnie Dortmund do dowolnego kiepskiego polskiego klubu? Nie widzisz różnicy w stylu gry, jakości, osiągnięciach?
Przecież ci pierwsi przegrywali mecz za meczem.
???
Marek Citko
Myślałem że nadal handluje magnesami neodymowymi w Słomczynie, a tu proszę jak się dorobił... Wisełkę kupił.
EA SPORTS FIFA @EASPORTSFIFA
Your pick for most loyal player is @gianluigibuffon of @juventusfc!
Internauci to debile
Byś davis stan futbolu czytał to byś wiedział, że Citko trochę pieniędzy ma.
Kubun
Bo? Już abstrahując od tego, że sam plebiscyt debilny, nie rozumiem co jest takiego debilnego w wybraniu Buffona?
Och kurczę, na Juventus plują, bagnety na broń.
Valem, weź oddech i zastanów się najpierw nad znaczeniem "one club man", a potem sprawdź kto był nominowany.
Nawet ja wiem, bez sprawdzania, że Buffon zaczynał w Parmie.
stan futbolu
no i nie wiem czy sobie żartujesz, czy naprawdę coś takiego istnieje :)
Nie mam włączonych obrazków na telefonie, tylko tweeta widziałem. Debilizm, fakt. Nie rozumiem kubun gdzie tam jakąś agresję widziałeś.
Davis
Nowa książka Stanowskiego. Loon potwierdzi, że dobra. Kto czytał np Szamo ten wie o czym mówię
Ja kiedyś na jutubie próbowałem obejrzeć "Stan futbolu", ale występuje tam Zarzeczny więc nie dałem rady.
Z czego Citko ma kasę? Nie trzymaj w napięciu.
Citko ma więcej kredytów niż kasy więc albo jest zwykłym słupem albo Wisła poszła za 1pln.
http://bip.umwp.wrotapodlasia.pl/resource/file/preview/id.103348
moze firmuje twarzą jakiś VC, przeciez ci z legii tez w wiekszosci nie bawia/bawili sie za swoje (o ile dobrze kojarze)
w gaszczu biografii sportowych itp.
to co napisal stanowski w trzech ksiazkach: stan futbolu, spalony czy szamo, to pozycje godne polecenia
trudno sie dziwic, ze sprawy sie tak potoczyly, barca oferowala jedynie 19,3 miliona euro
juve bez kitu krolowie tego mercato i to tak o 20 dlugosci
swoja droga, mam typa z aspergerem w robocie, ubiera sie jak taki hardkorowy pielgrzym (sandaly, sztruksy, koszula xxxl gdy wazy 65 kg), smierdzi od niego niemilosiernie i najgorsze jest to, ze szuka milosci i kazdej osobie, ktora ma pochwe proponuje randke :D
btw prezentacja linetty'ego masakra, jak z tego kraju ma zniknac ten jebany lektor z filmow skoro mlode chlopaki nie potrafia sklecic bez bledu dwoch zdan po angielsku, ja pierdole
Juve faktycznie zaszalało z transferem Higuaina ale ja nie przypominam sobie tak intensywnego okna transferowego w wykonaniu Borussi: http://www.transfermarkt.com/borussia-dortmund/transfers/verein/16/saison_id/2016
Na ocenę przyjdzie czas dopiero po rundzie jesiennej. Nadal jednak twierdzę, że w tym sezonie Bayern polegnie w lidze.
Królem mercato to jest Raiola. Ciekaw jestem kogo jeszcze wciśnie United.
Co do BVB to poza Bartrą same dobre transfery, z tym że ten link trochę zakłamuje rzeczywistość. Błaszczykowski w Dortmundzie chyba już sobie nie pogra.
Nadal jednak twierdzę, że w tym sezonie Bayern polegnie w lidze.
Nie wydaje mi się. Duża rotacja, młodziutki skład, nie w tym roku.
Ale nawet gdyby to w Monachium tragedii nie będzie, bo oni celują przede wszystkim w to drugie trofeum.
Zawsze lubię jak Barca sprowadzi kogoś młodego utalentowanego ( to chyba zboczenie od Football Managerów )
Chciałbym Gabigola albo Jesusa ale i tak jak się ogląda ich na filmikach to się wydają o jakieś 2 klasy słabsi niż Neymar w ich wieku. No ale zobaczymy. Barce raczej na niego nie stać. Ostatni news jednak jest o tym, że Gabi poczeka na oferty
http://www.fcbarca.com/71529-gabigol-odrzuca-oferte-juventusu-i-czeka-na-barce,sortuj-najlepsze.html
młodziutki skład
Nie taki młodziutki. Średnio 25 lat. Rode, Schurrle, Goetze już w wieku optymalnym. Gdy ostatnio Borussia zdobywała mistrzostwo średni wiek piłkarzy był 23-24 lata.
Widzę tylko jeden mały zgrzyt w składzie Dortmundu, brakuje doświadczonego CB. Ginter, Bender, Subotic to w sumie zmiennicy. Bartra to niewiadoma. Tylko Sokratis jest pewnym punktem. Szkoda, że nie kupili tego Topraka z Leverkusen, no ale okienko jeszcze trwa więc może jeszcze nas zaskoczą.
I kto to u licha jest gabigol?
czemu uwazasz ze bayern polegnie w lidze davis?
davis---> Gabriel Barbosa. Wielki talent z ligi brazylijskiej. On nie jest jakiś anonimowy. Jak grasz w Fma to powinieneś go znać ze wcześniejszych edycji.
http://www.transfermarkt.pl/gabriel/profil/spieler/244275
4 mecze w rep i 2 gole. Nieźle zaczął. Zobaczymy jak się spisze z Neymarem i Jesusem na Olimpiadzie.
Znam ale nie wiedziałem, że już dostał wypasioną ksywkę.
adrem --> bo ja tam widzę zmęczenie materiału. Wiecznie kontuzjowani Robben, Martinez i Ribery. Muller to ostatnio chodząca katastrofa. Brak jakiegokolwiek zmiennika dla Lewandowskiego.
Poza tym wygrali już 4 razy z rzędu ligę i niewidzialna ręka bundesligowego marketingu nie pozwoli im wygrać po raz 5. Już nadszedł czas na przerwanie hegemonii, nawet jednosezonowe ale zawsze.
Może jego na 9 do Barcy :) Doświadczony dobry lis pola karnego.