No tak, sprawdzilem go, nie o pozycje chodzi tylko o to, ze Mou potrafi kogos wyciagnac z dupy i sie przy nim upierac, a nawet wnieść go na jakiś czas na kilka leveli wyżej. Generalnie Mou nie jest jakims specjalnym asem transferów (choc do Guardioli mu jeszcze daleko), ja go kojarze z wielu średnich zakupów.
Ponoć jeszcze dość nierówno grający, no i częściej spinający się na tych większych, aby za chwilę popełnić błąd przeciwko teoretycznie słabszemu rywalowi, ale z tego co zdążyłem doczytać, to do obróbki, czyli dość obiecujący, choć oczywiście wolałbym Varana z Realu.
Ale beznadziejna ta Brazylia. Zagrali tak koszmarnie słabo i tylko dzięki złej decyzji arbitra, nie przegrali z Ekwadorem :D
De Gea raczej nie pogra sobie na Euro bo ten stary wąsaty dureń zrobił Ikera pierwszym kapitanem, parodia ;D
Widzialem, ale w tej cenie musialbym sie zabawic w sandalowego gladiusa, czyli "za taka kwote to kup cokolwiek, co nie bedzie uwieralo w stope".
A zreszta, co mi szkodzi :>
Denis Suarez z Villareal przeszedł z Villareal do Barcelony za 3,25 mln euro. Czy to jest jakiś przekręt z ceną? Jak za takie grosze tak zdolny zawodnik jest możliwy do pozyskania?
Everton jest bez managera. Może się wreszcie przeproszą z Moysem.
davis---> On jest zawodnikiem Barcy. Barca go wypożyczyła i teraz skorzystała z możliwości odkupu.
Co to znaczy dla Interu Loon ?
Czy możliwe są nieograniczone fundusze jak w przypadku City i PSG ? Czy raczej Fifa nie pozwoli na duże transfery ?
[210] Mogę się mylić ale to chyba Sevilla go wypożyczyła, a później Villarreal wykupił. A klauzula taka niska bo Barca zapewniła ją sobie gdy go sprzedawała.
Everton jest bez managera. Może się wreszcie przeproszą z Moysem.
Czasem Koeman już się z nimi nie dogadał ?
Co to znaczy dla Interu Loon ?
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-wloska/inter-idzie-na-sprzedaz-chinczycy-nowymi-wlascicielami/wgp2m8
Czy możliwe są nieograniczone fundusze jak w przypadku City i PSG ? Czy raczej Fifa nie pozwoli na duże transfery ?
Teoretycznie tworzy to nieograniczone możliwości finansowe, ponieważ Suning posiada Jiangsu - może kupować bez limitu i od razu wypożyczać do Interu. Jednakże chiński koncern już zdementował taką możliwość.
Podejrzewam, że inwestycja wcale nie ma na celu jakiegoś szczególnego zastrzyku kapitału, a jest jedynie elementem polityki intensywnego wprowadzania klubu na potencjalne rynki azjatyckie, w których upatruje się źródeł przychodów.
Erick Thohir pokazał się jako dobry zarządca. Wprawdzie nadal nie udało się zbudować zaplecza w postaci własnego stadionu i na tę chwilę nie wiadomo czy w ogóle Inter wyniesie się z Giuseppe Meazza, ale uporządkowano kredyty, wymieniono kadry menedżerskie na każdym szczeblu, pościągano między innymi ludzi z marketingu MTV, Disneya czy Coca-Coli zamiast 80-letnich dziadków.
Pomimo braku sukcesów sportowych doceniałem to co robił Thohir, ponieważ w perspektywie 30 lat na pewno bardziej to pomoże Interowi w powrocie do światowej czołówki, niż gdyby dosypał miliard euro w jeden sezon. Chodzi o zbudowanie klubu, który jest w stanie zarabiać na poziomie europejskich potęg i jak ten projekt popieram. Suning prawdopodobnie będzie tę drogę kontynuować, choć oczywiście przejęcie za tak dużą kwotę przez bogatego inwestora podreperuje sytuację finansową klubu, a tym samym pozwoli mu nieco bardziej zaszaleć. Głównym problemem Interu nie jest bowiem brak pieniędzy, co raczej brak odpowiedniego pod kątem FFP bilansu.
A Thohir kupił 70% udziałów za 250 mln. Po 3 latach Suning za 70% udziałów Interu płaci od 500 do 750 milionów (bardzo rozbieżne spekulacje padają w mediach). Czyli ewidentnie facet zrobił z klubem coś dobrego i to pomimo braku trofeów.
TL;DR - niestety nie będzie wielkich transferów.
Czyli reasumując nie jest to spektakularna wiadomość dla fanów Interów. Szkoda, bo przydałby się jakiś wyraźniejszy rywal dla Juventusu na włoskim placu gry.
A Thohir kupił 70% udziałów za 250 mln. Po 3 latach Suning za 70% udziałów Interu płaci od 500 do 750 milionów (bardzo rozbieżne spekulacje padają w mediach). Czyli ewidentnie facet zrobił z klubem coś dobrego i to pomimo braku trofeów.
Tak rozbieżne, że dzisiaj kupili za 270.
no to slabo, ale nie wiem z czego sie smiejesz, skoro od paru tygodni w spekulacjach przewijaly sie o wiele wyzsze kwoty
Fabiański-Kapustka, Glik, Cionek, Wawrzyniak-Krychowiak, Błaszczykowski, Mączyński, Grosicki, Starzyński-Milik
http://naekranie.pl/aktualnosci/pilkarska-valencia-inwestuje-w-e-sport-877779
Czekam na zakup drużyny CS:GO.
!!!
co jak co, ale zgredek to myslalem ze oplujesz e-atletuw ;)
Maco - nie wiem na ile to traktowac powaznie, Ty zdaje sie robisz w bankowosci to moze lepiej zrozumiesz cos z tego belkotu finansowego wypaczonego przez dziennikarzy sportowych, ale chyba jednak Suning zaplacil wiecej, tylko z czesci splacono dlugi Interu
Thohirowi przed dwa lata pracy udało się praktycznie podwoić wartość klubu. Suning zapłacił za 68,55% udziałów kwotę 270 milionów euro po odliczeniu długów, które wynoszą około 380 milionów euro.
Długi to przede wszystkim 220 milonów euro kredytu u Goldman Sachs oraz 110 milionów "pożyczonych" od Ericka Thohira podczas jego prezydentury.
Tłumaczenie władz La Liga odnośnie braku wprowadzenia goal-line technology jest wręcz komiczne. :)
Aczkolwiek niektórym klubom może pasować.
Fajny sparing się szykuje :)
20 lipca.Pep Guardiola i jego Manchester City przyjeżdżają na Allianz Arena na mecz z Bayernem Monachium Carlo Ancelottiego
Może i dobrze, że dali ciała z Holandią i Litwą, tak to media nie pompują balonika dalej :)
sprawdzam wyniki z dzis, patrze a tu gola dla islandii zaladowal eidur gudjohnsen, nawet nie wiedzialem, ze jeszcze gra
jeden z bardziej niedocenianych pilkarzy imo, w chelsea byl kozak, w barcelonie jeszcze jak dalo sie ja lubic tez
no proszę, Banega pokazał, że też potrafi grać w reprezentacji. Ogólnie całkiem fajny mecz.
to slabo, ale nie wiem z czego sie smiejesz, skoro od paru tygodni w spekulacjach przewijaly sie o wiele wyzsze kwoty
Bo mnie rozśmieszył ten nagłówek z kwotą 270 mln jak sobie przypomniałem Twoje posty, w których wychwalałeś model zarządzania byłego właściciela i jego stuprocentowy zysk :P
Ale jeśli faktycznie spłacili jeszcze ponad 300 mln długów to ma jakiś sens.
A i ja nie w bankowości. U mnie króluje flanela w kratę ;)
Bullzeye --> przed ME trochę głośno było o jego powołaniu. Chłop ma już chyba 36 lat. Jactam żałowałem, że odszedł z Chelsea.
Polaków, na szczęście, nie oglądałem bo bym sobie pewnie oczy wydłubał. Ponoć mówi się o niwej taktyce i geniuszu Nawałki. Specjalnie gramy kupę w towarzyskich żeby kibice się nie spinali a rywale nie wiedzieli na co nas stać!
Polecam tę dogłębną analizę:
https://www.gry-online.pl/forum/szanse-reprezentacji-polski-na-turnieju-euro-2016/zcd661f5?N=1
ed.
Uwaga! Do dyskusji włączył się Ahaswer, więc wskoczyła na jeszcze wyższy poziom. Teraz już nie tylko polecam, ale wręcz zalecam.
Nick autora na starcie psuje efekt. Ale podobają mi sie przebiegłe posty koobona w tym temacie i to, że powstrzymał się od opinii na temat tej karykatury języka polskiego.
ja ahaswera akurat lubie, cos tam ogarnia w tym swoim chlopskim rozumku
ale mysle, ze oficjalne stanowisko ppd przedstawil valem w [8], nic tylko łapkować
Imc Ahaswer to typowy przyjezdny ze sporym kompleksem. Pozuje na bardziej wyksztalconego i warszawskiego, niz wyksztalcony warszawiak. Do tego zwalcza to, o czym od zawsze probuje zapomniec, czyli pochodzenie chlopskie. To sie chyba efekt wyparcia nazywa.
Wystarczy wczytać się w jego posty(wiek jakie to bolesne) żeby łatwo wydedukować, że to kolejne wcielenie Kruka.
#Italia #ProgRock #WWII
eee, watpie, to chyba kolejne wcielenie tych obecnie 30-40-letnich warszawskich rekinow finansjery, prawa i biznesu z poczatkow gola typu tam, hmm, no wlasnie
typu azzie, ale azzie byl akurat spoko
chociaż te niderlandy...
O kurczę, Hellada i Helwecja... I<3Ahaswer
Ciekawe czemu Francja, a nie Galia.
Azzie lubil potrollowac, ale nigdy nie pozowal na pseudointelektualiste, takze to raczej nie on.
Jakby to coś zmieniało, z Norlin Airlannami to akurat gramy przede wszystkim z własnymi demonami narodowymi.
ps. nba2k16 juz sie pobiera #cebuladeal
ps2. musialem oczyscic konsole #500gb #takmalo :/
obstawianie meczow towarzyskich...
widze, ze doswiadczony gracz z Ciebie davis i niejednego bukmachera pusciles z torbami
jw.
z tym nba2k16 to niezla wtopa panowie
tak sie podniecilismy, a ja juz nawet zagralem jeden meczyk, ze zupelnie zapomnielismy, ze koszykowka to taka pilka ręczna tylko z murzynami
Moglibyście chociaż trzymać kciuki, a nie od razu szydzić!
skiter --> w zeszłym tygodniu 6 strzelili...
widze, ze doswiadczony gracz z Ciebie davis i niejednego bukmachera pusciles z torbami
ja przynajmniej pokazuję kupony przed zdarzeniem, a nie tylko te wygrane
z tym nba2k16 to niezla wtopa panowie
aha, ok
nadal bullsi wchodzą przy tym na mecze? https://www.youtube.com/watch?v=Mp0ZISBYidI
nah, koszykówka ma dunki i inne ekwilibrystyczne zagrania, przez co jest widowiskowa, remisy 90% spotkania to rzadkość.
Ja się jaram, ostatnim NBA w które grałem było 2003, ligi też nie śledziłem 8 lat bo za stary jestem żeby siedzieć po nocach, może w końcu będę teraz wiedział kto jest kim i przypomnę sobie dlaczego Lebron to niemalże tak przehajpowany klocek jak Yao Ming.
Póki co się ściąga, 43 GB ostro sobie pogrywają.
davis
ja przynajmniej pokazuję kupony przed zdarzeniem, a nie tylko te wygrane
Ja nie pokazuje w ogole. Sam wiem, ze jestem na plus i mi wystarczy
Kurczę blade, poszaleli w Wiedźminie z tymi zestawami arcymistrzowskimi. W życiu nie uzbieram tylu składników żeby to sobie poskładać.
ja to nie uzbieram leveli na zbroje vlada palovnika (98 lvl)
edit: hihihi ->
Bailly w MU. Pozostaje zyczyc powodzenia i liczyc na to, ze wyhoduje sie prawdziwego kocura na obronie.
Hodował to go Marcelino.
Rafal Lebiedzinski @rafa_lebiedz24
Eric Bailly w MU za 35M€. Marcelino: "Co ty wyprawiasz, zmienie cie jak nie bedziesz trzymal linii. Kurwa jego mac"
Z ilustracją, jakby co: https://twitter.com/rafa_lebiedz24/status/739948986715516929
--------------------------------------------
Podobno nowym trenerem PSG ma być Unai Emery. (O_O)
Trochę mnie zaskoczyli, ale z drugiej strony, doskonale rozumiem.
35 milionów euro.... wspominal juz ktos dzisiaj o totalnym psuciu rynku przez premier league?
Ja czytałem, że z bonusami transfer zamyka się w wysokości 40 milionów funtów.
Po naszemu wychodzi ponad 50 milionów euro.
To chyba Hummels poszedł taniej.
Ty lepiej napisz jak się w to gra, bo póki co robię jak w Tekkenie - napieprzam we wszystko co daje się wcisnąć.
Ty lepiej napisz jak się w to gra, bo póki co robię jak w Tekkenie - napieprzam we wszystko co daje się wcisnąć.
+ milioooon
tak patrzac na [270] to przeplacony, ranocchia gra tak samo, a wyjebliscie go za 5 mln (i Inter nadal bylby zadowolony :D)
Ogladaliscie juz 2 sezon Gomorry? Ja jestem po 3 odcinkach. Jeszcze lepszy sezon niz 1. Rezyser Gomorry i Suburry ma robic Sicario 2, to bedzie cos wspanialego.
ja nadrobilem ostatnio 8 odcinkow, bardzo mi sie podoba, ale pierwszy sezon lepszy jednak
Vidic był fantastycznym obrońcą a Torres zrobił go tak samo.
https://www.youtube.com/watch?v=znJiEadUEc8
Po pierwsze, Vidic tworzył świetną parę z Ferdinandem ale sam nie był fantastycznym obrońcą. Po drugie, tamtego Torresa już nie ma. Nie można go porównać z piłkarzem, którym był kilka lat temu. Za duża różnica klas. Po trzecie, w moim filmiku obrońca został ośmieszony dwukrotnie.
M@co --> Zgoda. Tamten Torres i obecny to dwa różne Torresy.
Ale Vidic grał świetnie.
Ten Bailly też może kiedys będzie tej klasy stoperem. Jeśli się nie spali,
będzie pracował i się rozwijał to ma szansę. Talentu pewnie mu nie brakuje.
Póki co nie jest wart nawet połowy tej kwoty. Zobaczymy za dwa lata.
nie wiem czy było, unai emery w psg
nie wiem za co chca sie arabusy zabierac w nastepnym sezonie, za lm, czy za lige europy
no tak, w koncu trener, ktory wygral lige europy trzy razy z rzedu nie ma papierow na trenowanie psg
kubun, mohenjodaro - nie ma problemu ;) mogę poduczyć. Szkoda tylko, że te serwery 2K działają jak gówno. Swoją drogą dziwne, ze nie ma żadnego tutoriala.
gratulacje
Graty Skiter. Masz już strzelbę na absztyfikantów? ;)
No to pierwszy etap "the road to flaszkowe 500+" za Tobą, teraz musisz jeszcze tylko strzelić drugiego gola! :>
Gratz :)
Po pierwsze, Vidic tworzył świetną parę z Ferdinandem ale sam nie był fantastycznym obrońcą.
co
Darth Father
Niepotrzebnie sie unosisz, na pewne rzeczy nalezy po prostu spuscic zaslone milosierdzia :>
No, wiecie rozumiecie, w Interze to on tak jakby potwierdził twierdzenie Macco.
Poza tym, "nie był fantastycznym obrońcą" nie oznacza "był kupą gówna", to tak gwoli wyjaśnienia.
----------------------------------
- Czyli Pogba out
- oby do realu
Wiele na to wskazuje. Podobno Zizou się uparł.
Wolałbym Kante, ale co ja mogę.
mysle ze kolejny pomocnik to dobry pomysl, w koncu tam najwieksza bieda w realu ;-)