[198] tak
[199] tak, ale tylko angielskie napisy
warto kupic, w tym miesiacu jeszcze daredevil wychodzi, ale potem to faktycznie do czasu narcos/marco polo nie ma sensu trzymac subskrypcji
Trzeba będzie wykupić tego CHEryshewa, dobry grajek. Bardzo dziwne, że w Realu szansy nie dostał.
To, że akurat w Realu szansy nie dostał nie jest w ogóle dziwne.
Vazquez jest lepszy, a skrzydłowych/ofensywnych pomocników w Madrycie multum. Ja bym jeszcze Isco opylił.
Za co Mata wyhaczył pierwszą żółtą?
Za durnoty, które takiemu dość inteligentnemu piłkarzowi nie przystoją :>
Zresztą sfrustrowany Mata może oznaczać, że Mou od wakacji w United :)
Według dzisiejszych plotek angielskiej prasy Mourinho odpuszcza, a nowym trenerem, w przyszłym sezonie, ma być Giggs.
Czyli wg dzisiejszych plotek angielskiej pracy, United przez 20 najbliższych lat będzie Liverpoolem. Nice.
Ależ ten Icardi to jest jednak kocur. Przy dobrym trenerze jeszcze będzie z niego drugi Lewandowski.
nie bedzie, bo jest leniwym latynosem z sianem we lbie
skąd ten mit o sianie we łbie, pomimo milfa i samochodu prowadzi sie lepiej niz 90% pilkarzy serie a
Zawsze mnie bolało, że jak jeszcze Casillas grał w Hiszpanii, to ciągle mówiono, że najlepszy bramkarz na świecie. Ciągle zbierał laury, a Buffon nigdy nie był tak doceniany. Minęło kilka lat, Casillas jeszcze grając w Hiszpanii, zaliczał sporo wpadek (zwłaszcza przed odejściem), a później w Porto to już prawdziwa katastrofa. A Buffon? Buffon od piętnastu lat na tym samym, wysokim poziomie. Dla mnie można teraz wysnuć jasną konkluzję, że obok Jaszyna, to najlepszy bramkarz w historii.
Według tuttosport, Buffon w obecnym sezonie Serie A, nie stracił gola już od 836 minut i potrzebuje tylko 94 minut, aby pobić rekord Rossiego.
Nawet gdy Casillas był jeszcze Święty i tak w opinii ogółu nie był najlepszym bramkarzem świata.
Według tuttosport, Buffon w obecnym sezonie Serie A, nie stracił gola już od 836 minut i potrzebuje tylko 94 minut, aby pobić rekord Rossiego.
Można teraz wysunąć jasną konkluzję, że Buffon to, obok Rossiego, najlepszy bramkarz w historii Serie A.
jak nazywala sie ta gierka gdzie rysowalo sie linie i trzeba bylo omijac kontaktu z liniami innych graczy?
die curve
a właściwie "curve fever"
czwarty sezon hoc fantastyczny (zwlaszcza druga polowa), genialne zakonczenie, jak dla mnie odkupili grzechy trzeciego sezonu i to jak
jedyny problem moj taki, ze jak czlowiek patrzy na takiego trumpa i durnote amerykanow to zaczyna watpic w to ile intrygi i sprytu wymaga to cale bycie prezydentem :p
Dunbar się trochę zbyt łatwo podłożyła, ale, z drugiej strony, dzięki temu mogli się skupić na Conwayu, który jest świetną postacią.
No i cały ten myk z wyborem vice jest jednak zbyt mocno naciągany.
po pierwsze, to ja popieram Trumpa i na pewno bym na niego głosował - on naprawdę zajebiście wpłynąłby na jakość życia przeciętnych, uczciwych Amerykanów
sezon jest bardzo naciągany w wielu aspektach, wrzucanie pod metro nie było tak naciągane jak to co się dzieje w tym sezonie
spoiler start
usypianie matki do celów politycznych, to już było, come on
zakończenie genialne? mnie zabrakło kropki nad i w tym zakończeniu, może jakby zrzucili atom na ICO to by było to :)
chociaz z drugiej strony, pisze to z perspektywy Polaka, oni pewnie jak juz kogos atakuja to tam sie to magluje bardziej niz u nas Smoleńsk 10.04
ale nadal mam watpliwosci czy to wystarczy do odwrocenia uwagi od takiego artykulu, jesli tak - to to naprawde jest naciagana akcja
spoiler stop
Conwayu, który jest świetną postacią
Niby tak, niby jest, trochę podjeżdża Zejdżakiem z Bossa, ale jednak liczyłem na to, że pójdą bardziej w Trumpa :P
atom lol
i w jaki sposob trump wplynalby tak cudownie na ta jakosc zycia?
Wy tu pitu pitu, a tymczasem Szarapowa wyznała, że od 10 lat jest na dopingu. Teraz tylko Azarenka z Williams, po czym Iśce wpadnie pewnie parę medali wielkoszlemowych po zakończeniu kariery ;)
To nie jest wątek o polityce, ale jeśli naprawdę uważacie, że biznesmen, który kilkudziesięciokrotnie pomnożył swój majątek, więc musiał działać racjonalnie, jest gorszym wyborem od kobiety, która znana jest głównie z tego, że nie wiedziała, że 30 metrów od jej sypialni ktoś obciąga jej mężowi, to pozostaje cieszyć się, że nie jesteśmy w Ameryce i nie macie praw wyborczych.
Wujek google twierdzi, że od zwycięstwa w US Open 2006 zdołała jeszcze wygrać dwa razy we Francji i raz w Australii.
Błagam, nie karmcie trolla.
[228]
Czyli to wyznanie ma na celu powrót na szpalty, a w rankingu nic nie robi.
Ponoć zakazali od tego roku, więc Iśka musi liczyć na kolejne wpadki rywalek, względnie na rychłe zakończenia ich zbudowanych na wspomagaczach karier :D
Kurewstwo czystej postaci.
Szarapowa ty kanalio.
Isia - Szarapowa 2-13
Przez ostatnie dziesięć lat przyjmowałam lek o nazwie Meldronate, który zapisał mi mój rodzinny lekarz. Kilka dni temu, po tym, jak otrzymałam list od ITF, dowiedziałam się, że ten lek występuje również pod nazwą Meldonium, o czym nie wiedziałam. To bardzo ważne, żebyście wiedzieli, że przez ostatnie dziesięć lat ta substancja nie znajdowała się na liście zakazanych środków, więc brałam je legalnie przez ten okres. Jednak 1 stycznia przepisy się zmieniły i Meldonium stał się zabronioną substancją, czego nie wiedziałam
weź nie pierdol
Meldronate
W warunkach dużego obciążenia Mildronat® Przywraca równowagę pomiędzy wyprodukowaniem a potrzebą komórek tlenu, eliminując gromadzenie się toksycznych produktów przemiany materii w komórkach, chroniąc je przed uszkodzeniem; ma również wpływ wzmacniający. W wyniku jego użycia ciała nabywa zdolność do wytrzymywania stres i szybko przywrócić rezerwy energetyczne. Ze względu na te właściwości Mildronat® stosuje się do leczenia różnych zaburzeń układu sercowo-naczyniowego, dopływ krwi do mózgu, i poprawę wydajności fizycznej i psychicznej.
Szarapowa ty szmato!
no przeciez to jej wyjasnienie trzyma sie kupy
a isi akurat nie szkoda, ona przyjmuje smolencium
lex retro non agit
Sky: Mihajlović postanowił odejść z Milanu na koniec sezonu. Powód? Wtrącanie się Berlusconiego.
lex retro non agit
nie ma znaczenia czy agit czy nie agit
dobrze szmata wiedziała co bierze
W weekend majowy będę prawdopodobnie w Gdańsku więc jakby ktoś miejscowy coś ten tego (%) w klimatach bundesligi to niech da znać :)
ps. piękniejsze połówki puszczamy samopas (ale w zasięgu wzroku).
Jeeez, myslalem, ze chociaz tu sa ludzie, ktorzy posiadaja mozgi. Sorry, ze dosadnie, ale trzeba byc idiota kompletnym, zeby uwazac, iz jakikolwiek zawodowy sportowiec (szczegolnie z czolowki) nie koksuje.
Ja na PiS? Żartujesz chyba.
Paudyn niezłapany nie oznacza niekoksującego. Dziwię się, że nawet dziennikarze sportowi pisali straszne pierdoły na ten temat.
Niezłapany nie oznacza również koksującego.
Widzę tu jednak niebezpieczne tendencje do oskarżania bez dowodów.
Ja zawsze myślałem, że świat jest szary :(
Jedni koksują, inni nie koksują, tak jak to w życiu ze wszystkim.
Natomiast twierdzenie "...iz jakikolwiek zawodowy sportowiec (szczegolnie z czolowki) nie koksuje" jest totalną głupotą choćby ze statystycznego punktu widzenia.
Wystarczy bowiem, że znajdzie się jeden taki i wychodzisz na debila.
Śmieszna sprawa z tym "koksowaniem". W przypadku Szarapowej chodzi o środek medyczny, z którego opisu [patrz 231] wcale nie wynika, że jest to jakiś straszny steryd. Ot coś co poprawia regenerację przez regulację przyswajania tlenu przez komórki i jednoczesnego wydalania przez nie toksyn. To coś co każdy z nas mógłby łykać. Na moje oko nie różni się to zbytnio od powszechnie używanych namiotów tlenowych [Raul ma coś takiego w domu i spał w tym przed każdym meczem], czy transfuzji krwi.
Więc ja bym jednak przystał do obozu Valema. Nie wydaje mi się, by był na świecie jakiś profesjonalny sportowiec z topu, który w którymś momencie kariery (na przykład podczas rekonwalescencji po kontuzji) nie wspomagał się czymś co jest obecnie, było w przeszłości, lub będzie w niedalekiej przyszłosci, zakazane.
Zaraz tzn, że jak bierzesz coś co nie jest zakazane, ale kiedyś będzie (o czym oczywiście nie wiesz), tzn że koksujesz?
Chyba cała rozmowa wymaga resetu i zdefiniowania słowa koksowanie, bo niedługo dojdziemy do absurdu, że ktoś biorący silne leki na alergię też koksuje.
No chwila, przecież Kowalczyk rozpętała kiedyś aferę o leki na alergię.
Włączasz się do dyskusji, szafujesz "debilami", a najwyraźniej nie jesteś zorientowany w temacie. Szarapowa łykała coś co każdemu z nas wydałoby się kompletnie niegroźne, łykała gdy było legalne. Teraz nie jest. I teraz jest szmatą.
Tak w skrócie wygląda tok rozumowania prezentowany przez davisa, tok z którym ani ja, ani Valem się nie zgadzamy.
Uf, jeden normalny.
BTW co to za jakieś nowe bzdurne przepisy nt czerwonej kartki? Oby tego nie wprowadzili...
http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/585150/fifa-zmienia-przepis-dot-czerwonej-kartki
Tak, wiem, sportowe fakty.
No chwila, przecież Kowalczyk rozpętała kiedyś aferę o leki na alergię.
Skoro dla ciebie astma i alergia to jest to samo to o czym mamy dyskutować, o panie jakże zorientowany w temacie.
Jakiej zasady. Użyłem przykładu alergii, żeby pokazać absurdalność rozmiaru worka, do którego usilnie wrzucacie wszystkich sportowców. Jak lek nie jest zakazany to go można brać i tyle.
Tak jest w dzisiejszym sporcie. Wspomaganie różnego rodzaju chemicznymi środkami nie jest tożsame z koksowaniem, dopóki te środki nie wylądują na czarnej liście.
Takie są czasy. Co wy byście chcieli, żeby sportowcy tylko wodę i warzywka spożywali?
Bjoergen koksuje czy nie koksuje, wg was koksuje, a wg FIS nie i kto ma rację?
Można czy nie można, linia jest cienka i stety/niestety nie nam jest ją ustalać
Jeśli to co Maria mówi jest prawdą to wystarczyło jej odstawić ten lek na początku tego roku i całej afery by nie było, a jej nikt nigdy nie oskarżyłby o koksowanie.
Takie są czasy. Co wy byście chcieli, żeby sportowcy tylko wodę i warzywka spożywali?
To chyba ja Ciebie powinienem o to zapytać.
przeciez ona swiadomie brala jakies cudo, ktore zostalo zakazane, tym samym liczyla sie, ze jak wykryja to bedzie po zawodach,
glupota i tyle
No cóż, wszyscy wielcy upadają, Messi hormony, Szarapowa coś tam, Amstrong coś tam, tylko Cristiano Ronaldo żyje o koktajlach białkowych. Może historia doceni...
pepe od dluzszego czasu zgodnie z zaleceniami lekarza, przykladne pacjent,
tak wiec mozna byc spokojnym o jego dobry poziom
arsenal znow wygra ef ej kap i wenger dalej bedzie meczyl bule.
boze dopomoz temu klubowi. :< zrob cos. cokolwiek.
Wystarczy spojrzeć na Real.
Łysy, zdejmij już tego Kolumbijczyka!
Oba mecze na 0:0? Ktoś pamięta ostatni taki dzień w fazie pucharowej
referee :
Szymon Marciniak (Poland)
Moldas w tej chwili...
...i zdjął Bale'a.
Mówiłem, że Lucas lepszy, i od Jese, i od Jamesa, i od Isco, i od Czeryszewa.
ed.
Pies
To jest kurna skandal, że Carvajal i Isco cały mecz na ławce, konsekwencje zostaną wyciągnięte.
Gapa jesteś, wiadomo było, że nie zagrają. Mogłeś spytać.
------------------
Dobrze, że jest Navas.
O wylosowaniu Wolfsburgu w ćwierćfinale to chyba będzie marzyła każda drużyna. Jedynie mają szansę rywalizować z kimś z dwójki Zenit-Benfica. Analogicznie, o zwycięzcy tej drugiej pary, też każdy będzie marzył. Wylosowanie niemieckiej drużyny lub Zenitu/Benfici to gwarancja uczestnictwa w półfinale.
Może City ich trafi? :D
Tak jak o wylosowaniu juve w zeszlym sezonie? :-)
Byle nie atletico reszta obojętnie
Umówmy się, Juve reprezentowało mimo to poziom, poza tym, z Juve zawsze się gra trudno. Przyznam sam, że chciałem, aby Barca wylosowała Juve wtedy, a nie Bayern, ale jak zobaczyłem grę Juve w meczu z Realem, to jakoś podziękowałem, że jednak to był Bayern.
Wolfsburg to nie to samo, w dwumeczu raczej nie da rady. Podejrzewam, że w przypadku wylosowania mocniejszego zespołu, skończą jak swego czasu Leverkusen lub Schalke.
A to kłamczuszka, a to nieładnie.
http://www.sport.pl/tenis/1,64987,19742966,tenis-szarapowa-pieciokrotnie-ostrzegana-o-pojawieniu-sie-meldonium.html#MT_1Zdjecie
nie czaje o co chodzi z ta maria, przeciez ona nigdy nic nie wygrala tylko swiecila dupa i cyckami
to tak jakby robic afere, ze ktos z arsenalu jedzie na dopingu
Trochę jednak wygrała, do tego zarabiała masę kasy na swoim wizerunku, taka ikona tenisa.
nie czaje o co chodzi z ta maria, przeciez ona nigdy nic nie wygrala tylko swiecila dupa i cyckami
Wygrane turnieje 35 WTA, 4 ITF
Najwyżej w rankingu 1 (22 sierpnia 2005)
Australian Open W (2008)
Roland Garros W (2012, 2014)
Wimbledon W (2004)
US Open W (2006)
Mniemam że pojebało ci się z Kurnikową.
psg moze wyjsc bokiem brak verrattiego
Oby
ed.
No i zapeszyłem, sorry Macco.
No i po meczu raczej. Dwóch bramek z taką ofensywą to oni nie strzelą
Oczywiście, PSG od zawsze jest u mnie na czarnej liście.
--------------------
A tak się Twarowski spuszczał nad Thiago Silvą :F
Obi Mikel doprowadza mnie do białej gorączki prawie jak James wczoraj. Ten cały Matić jest aż tak zły?
W zeszłym sezonie wymiatał, a w tym ponoć gra BARDZO słabo.
to tak jakby robic afere, ze ktos z arsenalu jedzie na dopingu
Czyli w dupie byłeś i przez ten czas gówno widziałeś.
kur** matuidi gra, mial nie gra z powodu kontuzji, no przecież to jest jakiś skandal
jeszcze koobon z tą chelsea, ja juz od pewnego czasu odbieralem niepokojace sygnaly, ale...
Obrona chelsy = dno
Serio kibicujecie PSG? :O
Ta drużyna jest totalnie bez charakteru no i gra tam ten debil Luiz ;d
jeszcze koobon z tą chelsea, ja juz od pewnego czasu odbieralem niepokojace sygnaly, ale...
Tu nie chodzi o Chelsea, tu chodzi o PSG, którego nie lubiłem gdy było pośmiewiskiem całej Ligue 1, i nie lubię gdy tę Ligue 1 zmonopolizowało grając football gówniany i nudny jak flaki z olejem.
Ja jakoś nigdy nie miałem żadnych problemów z Chelsea, nie kibicuję, ale też nie hejtuję.
no i gra tam ten debil Luiz ;d
Debilami to są kibieę Chelsea, którzy zamiast buczeć na Luiza powinni oklaskiwać najlepszy deal w nowożytnej historii.
Serio kibicujecie PSG? :O
Ta drużyna jest totalnie bez charakteru no i gra tam ten debil Luiz ;d
Jeżeli nazywasz Luiza debilem, to jakiego określenia użyjesz wobec Diego Costy?
Poza tym, w PSG gra Ibra, który ma charakter, wystarczy na cały zespół. Gościowi należy się jakieś ważne trofeum europejskie za ukoronowanie jego kariery, bo piłkarz to przecież fantastyczny. Niech w końcu coś wygra.
Fabregas, co z tym chłopem się stało, aż przykro patrzeć.
Ohh Ibra, jak dla mnie jeden z najbardziej przereklamowanych napastników ever.
Nie że zły czy coś, po prostu nie tak dobry jak wszyscy o nim mówią.
Barca go popsuła. Po pobycie w katalunii jest cieniem piłkarza z Arsenalu.
Tu masz niestety rację. Popsuł to go Martino, po całości. Notorycznie wystawiał go w ataku, gdzie gość sobie ewidentnie nie radził. Jak grał w drugiej linii, to przecież słał takie piłki, że głowa mała - aż się prosiło, aby częściej na niego tam stawiać. Mimo wszystko, na pozycji fałszywej "9" jakoś dawał radę jeszcze. Ale jego gra w Chelsea, to już totalna kupa.
Ohh Ibra, jak dla mnie jeden z najbardziej przereklamowanych napastników ever.
Nie że zły czy coś, po prostu nie tak dobry jak wszyscy o nim mówią.
Ibra przereklamowany? Wymień mi czołówkę (tak z dziesięciu) najlepszych napastników, którzy są lepsi od Ibry, skoro ten jest przereklamowany. No i odpowiedz na moje pytanie dotyczące Diego Costy.
Jest jakiś straszny problem w tym, że cały wieczór mam ochotę przybijać piątki Ghostowi.
Dla mnie Ibra to ten sam przypadek co Bielsa. Fajnie, hipstersko i w ogóle krzyknąć sobie "ZLATAN" będąc na lekkiej bani w pijalni wódki, zawsze ktoś ci przybije piątkę i postawi lufę, ale jako piłkarz to więcej szumu i pijaru niż faktycznego wkładu.
W zeszłym sezonie miał najwięcej asyst i też zagrywał takie piłki.
a tam, pewnie chodzi o to, ze mozna byc bardzo dobrym pilkarzem ale tez przy okazji cipka, a mozna tez byc pilakrzem dobrym, nawet nie wybitnym, a szacun i tak jest wiekszy
tu chodzi o PSG, którego nie lubiłem gdy było pośmiewiskiem całej Ligue 1
Kiedy PSG było pośmiewiskiem całej Ligue 1? Nie grali za dobrze w pierwszej dekadzie XXI wieku, ale przecież też nigdy za bardzo nie mieli tam ekipy na jakieś większe trofea.
Ja mam w stosunku do PSG ambiwalentne uczucia, z jednej strony arabska forsa, ale z drugiej to mój ulubiony kadrowo włoski klub będący obecnie w europejskiej czołówce ;)
Dla mnie Ibra to ten sam przypadek co Bielsa. Fajnie, hipstersko i w ogóle krzyknąć sobie "ZLATAN" będąc na lekkiej bani w pijalni wódki, zawsze ktoś ci przybije piątkę i postawi lufę, ale jako piłkarz to więcej szumu i pijaru niż faktycznego wkładu.
Wytrzeźwiej koobon, Ibra to jeden z największych napastników w dziejach, a do tego ma swój styl, a Ty robisz z niego jakiegoś nieudacznika-hipstera, któremu czasem się fartnie.
Przecież to i przed przejęciem przez szejków nie był biedny klub. Jedyny klub w stolicy Francji, zyliony kibiców, jebaszczy stadion, niemały budżet... co roku odgrażali się, że będą walczyć o mistrzostwo i zwykle uciekali przed strefą spadkową.
Zresztą gdy już dostali zastrzyk petrodolarów też potrafili spartolić sprawę i przegrać mistrzostwo z klubem śmieciarzy.
----------------
To nie ja robię z niego hipstera tylko cała ta dziennikarska tłuszcza. I nie robię z niego nieudacznika, bo to świetny napastnik, tyle że ja nie widzę w nim tego piłkarza, który decyduje o trofeach.
Tyle lat na karku, od szczeniaka w Lidze Mistrzów z zylionem klubów, a dziś zagrał chyba swój najlepszy mecz w tych rozgrywkach... come on.
No, ale wiesz przecież, że na Messim i Ronaldo też można wieszać psy, że nie decydują na trofeach, są nawet setki artykułów na ten temat wskazujące jak zawieszają się w ważnych meczach.
No i Barca oraz dawne United/Real to jednak inny kaliber, niż PSG, które w zasadzie zaczął budować czy podupadły Milan. To nawet nie Inter czy Juve, choć u nich akurat grał w czasach ich świetności i na pewno bliżej do stawiania racjonalnych zarzutów.
Świetny napadzior, ja cały czas mam jeszcze nadzieje zobaczyc go na szpicy jakiejs druzyny z TOP3, chociaz przez sezon.
No, ale wiesz przecież, że na Messim i Ronaldo też można wieszać psy, że nie decydują na trofeach, są nawet setki artykułów na ten temat wskazujące jak zawieszają się w ważnych meczach.
Tak raz na jakiś czas się zawieszą ale nie przez całą karierę :D
przeciez ibra ma 35 lat, a i tak patrzy sie na niego jako na jednego najlepszych napastnikow na swiecie, ilu takch, w tym wieku bylo przez ostatnich 25 lat?
chlop ma taki charakter, a nie inny, ciezko budowac wokol niego zespol, by wygrywal najwieksze trofea, ale napastnikiem jest po prostu wybitnym, zreszta same statystyki o tym swiadcza
Ibra jest zajebisty. Na pewno nakrywa czapą napastników pokroju Costy czy Benzemy. Tak jak powiedział Bullz, jeden z najwybitniejszych.
Football Manager to czasami gra fikcyjna. W ostatnich trzech edycjach Ligi Mistrzów, Chelsea trzy razy z rzędu wygrała te rozgrywki (nie, nie prowadziłem ich).
Football Manager to czasami gra fikcyjna.
Źle się wyraziłem, nieważne :D
Swoją drogą, wszyscy naśmiewali się z Luiza, a wczoraj zagrał sto razy lepiej, niż cała obrona Chelsea razem wzięta :P
przeciez ibra ma 35 lat, a i tak patrzy sie na niego jako na jednego najlepszych napastnikow na swiecie, ilu takch, w tym wieku bylo przez ostatnich 25 lat?
Aduriz