Fitzcarraldo!
Jest super, ale imho żaden inny film Herzoga nie oddał emocji targanych bohaterem tak sugestywnie, jak uczynił to Aguirre.
Ja pierdolę, dlaczego oni nie potrafią grać w lidze tak jak w lidze mistrzów? Do roboty!
Wiesz kogo mi oni przypominają Valem? Milan z sezonu 2011/12
Najzabawniejsze jest, że dopiero po chwili zdałem sobie sprawę, że ten sam trener :)
Powtórzę pytanie sprzed tygodnia. Czy Skorża ma jakieś job twoju mać kwity, że go jeszcze z Posen* nie wywalili?
Oglądam mecz na szczycie i jak na razie nie jestem rozczarowany :) Tylko nie lubie słuchać tego Hajto ale jakoś można przeboleć. Mam wrażenie że on krytykuje zawsze najlepiej wyszkolonych technicznie piłkarzy. Może sam wie że był dość drewniany i zazdrości takim piłkarzom.
Są tu jacyś fani mody?
http://www.pudelek.pl/artykul/84258/modelki_na_pokazie_ubrane_w_inne_modelki_zdjecia/
3-0. Z tego Lech się już chyba nie podniesie.
Z tego Lech się już chyba nie podniesie.
przynajmniej do wiosny
[edit]
Lewy przyspiesza, druga :)
Patrzcie ludzie patrzcie, przed wami jeden z najlepszych polskich piłkarzy w historii.
A Goetze dobrze, że potrafi czasami celnie podać bo na pustą bramkę strzelać niestety nie potrafi.
220 -> Nie no, Kaziu Deyna to był jednak Kaziu Deyna.
Gdyby Lewy utrzymał taką formę do grudnia to zgodnie z logiką* przyznających nagrodę powinien dostać Złotą Piłkę. Przypomnę tylko, że w 2010 roku Messi wygrał tylko ligę hiszpańską i dostał złotą piłkę, bo Sneijder (wicemistrz świata, potrójna korona z klubem, wielki udział we wszystkich sukcesach) "gorzej wszedł w sezon 2010/11, a nagroda jest za CAŁY 2010".
*tzn. zgodnie z naszą logiką, bo ich logika to messi/cr bez względu na wszystko
224 --> Te same wnioski mi się nasunęły odnośnie tej śmiesznej nagrody. Lewy ładuje bramki jak z CKM-u a i tak Złotą Piłkę dostanie pewnie Messi bo hormony.
Ze Sneijderem jest bardzo ciekawa sytuacja, bo jakoś dziwnym trafem wyszedł mu sezon życia, gdzie zdobył bardzo dużo. Najciekawsze jednak jest to, że zastanawiające jest to, jakim cudem miał taki sezon, skoro poza tym jednym wyjątkiem, resztę kariery piłkarskiej miał na poziomie współczesnego Lecha Poznań. Może Ci, co przyznają Złotą Piłkę, jakoś to przewidzieli :D
Ja sądzę, że Bayern ładuje tyle bramek gościom na allianz arenie bo lubią słuchać tej muzyczki co leci po zdobyciu gola :)
Ktoś oglądał Koguty? Po wyniku widzę, że Kane ma duże parcie na strzelanie bramek. Nawet jeśli mają być to bramki samobójcze...
Boniek, Lato, Deyna, ogólnie to nie da się tego porównać jako tako.
Zgadzam się. To były takie czasy, gdy w klubach grali głównie lokalni piłkarze, były obostrzenia dotyczące obcokrajowców. Teraz każda reprezentacja ma ogrom piłkarzy z zagranicznych klubów gdzie mogą ogrywać się z najlepszymi. Teraz jest zawodowstwo i nie ma miejsca w poważnej piłce na grę w "dreptanego" co w latach 70/80 było standardem. Wystarczy popatrzeć na archiwalne mecze, to wygląda gorzej od obecnego futbolu kobiecego.
Dlatego uważam Lewego za najlepszego polskiego piłkarza w historii.
Czy Skorża ma jakieś job twoju mać kwity, że go jeszcze z Posen* nie wywalili?
Może mieć jakiś zapis w umowie z horrendalnym odszkodowaniem za zwolnienie. Innej logicznej możliwości to ja nie widzę.
Ze Sneijderem jest bardzo ciekawa sytuacja, bo jakoś dziwnym trafem wyszedł mu sezon życia, gdzie zdobył bardzo dużo. Najciekawsze jednak jest to, że zastanawiające jest to, jakim cudem miał taki sezon, skoro poza tym jednym wyjątkiem, resztę kariery piłkarskiej miał na poziomie współczesnego Lecha Poznań. Może Ci, co przyznają Złotą Piłkę, jakoś to przewidzieli :D
Dalej jest dobrym pomocnikiem i chętnie bym go widział w Interze na jeszcze 2-3 lata, ale fakt faktem, że jeśli komuś miałbym zdefiniować "sezon życia" to opierałbym się właśnie na Sneijderze 2010. Ale Złota Piłka to nie jest nagroda wróżbity Macieja i chyba wszyscy w wątku jesteśmy zgodni, że go wtedy wydymali koncertowo, bo naprawdę rzadko kiedy w futbolu tak wiele zależy od jednego człowieka.
Ja sądzę, że Bayern ładuje tyle bramek gościom na allianz arenie bo lubią słuchać tej muzyczki co leci po zdobyciu gola :)
https://www.youtube.com/watch?v=sTlTxFio6DY
Dlatego uważam Lewego za najlepszego polskiego piłkarza w historii.
Nie jestem w stanie kompetentnie go ocenić, bo nie oglądałem Bońka czy Deyny, ale futbol zmienia się tak drastycznie, że pewnie nawet Brazylia 1994 czy Francja 1998 nie wyszłyby dziś z grup na Mundialu, więc takie porównania nie mają też sensu. Niech Lewy mówi o sobie trofeami i statystykami, bo inaczej tego chyba nie da rady ustalić.
Wy tak na serio z tą Złotą Piłką dla Lewego? Zacytuje klasyk z tego forum. Bo co nastrzelał ogórkom w lidze :D
Zaznaczę że jestem dumny oglądając Lewego i Życzę mu jeszcze więcej sukcesów i goli ale żeby dawać mu Złotą Piłkę za ten rok to absurd.
bo Sneijder (wicemistrz świata, potrójna korona z klubem, wielki udział we wszystkich sukcesach) "gorzej wszedł w sezon 2010/11, a nagroda jest za CAŁY 2010".
A dajże jużspokój z tym Snejderem. Busquets też miał swego czasu fenomenalną formę wygrał z Barcą Lige Mistrzów pare razy Mistrzostwa Europy Świata i jakoś mu złotej piłki nikt nie daje.
234--> I tak go długo trzymali. Może faktycznie to prawda z tym Kloppem.
Zaznaczę że jestem dumny oglądając Lewego i Życzę mu jeszcze więcej sukcesów i goli ale żeby dawać mu Złotą Piłkę za ten rok to absurd.
Tak samo jak Messiemu za 2012 czy zwłaszcza 2010
A dajże jużspokój z tym Snejderem. Busquets też miał swego czasu fenomenalną formę wygrał z Barcą Lige Mistrzów pare razy Mistrzostwa Europy Świata i jakoś mu złotej piłki nikt nie daje.
I jaki był wkład z jego strony w te trofea?
bardzo sie ciesze, ze katorga z rodgersem sie skonczyla. dziekuje bardzo za 2013/2014, ale to co robil przez ostatni czas przerasta ludzkie pojecie.
czekam teraz na potwierdzenie, ze nowym trenerem bedzie klopp i licze ze moze mu sie uda uratowac ten sezon.
gdybym był kloppem to - z całym szacunkiem - nie objąłbym liverpoolu widząc co się dzieje w chelsea, united, juventusie (gratulacje btw) czy city
to jest jakieś sprawdzone info czy jutro rano wspólnie będziemy świetowali angaż mazzarriego?
dziekuje bardzo za 2013/2014
Naprawdę nie masz za co dziękować. Dobry sezon to wyłącznie zasługa Suareza i opatrzności która czuwała nad Sturridgem odganiając od niego kontuzje przez większość sezonu.
Dobry trener to by wtedy zdobył mistrzostwo.
Robert Lewandowski strzelił w tym sezonie tyle samo goli co Cristiano Ronaldo i Leo Messi. Łącznie.
podoba mi sie to
[238]
Nie wiem do końca, jak prowadzony jest Liverpool, natomiast w United pan Tulipan ma pełna kontrolę nad wszystkim, od transferów i sprzątaczek zaczynając, a na ustawieniu krzesełek w jadalni i ilości drzew na boisku treningowym kończąc. Więc to co się tam dzieje jest tylko i włącznie jego zasługą :)
I jaki był wkład z jego strony w te trofea?
Chłopie wiele osób oglądających mecze Barcy twierdziło że był po Messim najważniejszym zawodnikiem w sukcesach Barcy więc to chyba bardzo wymowne.
Teraz Lewy strzela ale i tak mu daleko do Ronaldo jeśli brać pod uwagę cały rok kalendarzowy.
Tak samo jak Messiemu za 2012 czy zwłaszcza 2010
Moim zdaniem od wielu lat nikt nie dorównuje Cristiano i Messiemu i oni wszystkie złote piłki wygrali zasłużenie.
Kibice hiszpańskich klubów używający argumentu bramek dających punkty/bramek strzelonych ogórom, nice.
To jak w zdecydowanie najmocniejszej lidze świata jest pełno ogórków to jak nazwać drużyny w innych ligach?
Kibice hiszpańskich klubów używający argumentu bramek dających punkty/bramek strzelonych ogórom, nice.
+1
Moim zdaniem od wielu lat nikt nie dorównuje Cristiano i Messiemu i oni wszystkie złote piłki wygrali zasłużenie.
Moim zdaniem wieczne nagradzanie Cristiano i Messiego jest po prostu niegrzeczne względem zawodników takich jak Neuer, Robben, Iniesta, Sneijder czy Ribery. Kiedy dziennikarze przyznawali tę nagrodę, umieli wyczuć dramatyzm futbolowy i docenić nie tylko bombardowanie bramkami Dynama Zagrzeb czy Celty Vigo.
Tak, Cristiano i Messi są najlepszymi piłkarzami ostatniej dekady, co nie znaczy, że trzeba ich nagradzać co roku. Są trochę jak PiS i PO, które zabetonowały scenę polityczną sprawiając wrażenie, że nie ma innego wyboru.
Fajnie, że piokos jest z nami, w końcu jakaś równowaga względem wiecznie niezadowolonego Sąsiego i jego minionów.
248---> To komu byś wręczył złotą piłkę za rok 2015?
Dzisiaj w Atletico Correa, Griezmann i Olivier. Coś pięknego :)
Nie używam żadnego argumentu, pytam o to ile punktów dał Bayernowi. Mam kompletnie w tyłku kto, kiedy i za co dostanie Złotą Piłkę. Zamiast się obrażać podajcie odpowiedź.
Chryste, teraz na temat Lewego można się wypowiadać jedynie z pozycji klęczącej?
bez sensu, albo sa najlepsi albo jedyne co to bombardują bramkami Dynamo Zagrzeb czy Celte Vigo, a jesli to pierwsze to czemu nagrode mialby dostac ktos inny
a w ogole to liga hiszpanska dupa wciaga pozostale ligi, co jasno widac po jej wynikach w europie
Trudno powiedzieć, zostały jeszcze 3 miesiące. Na tę chwilę nie ma jakiegoś zdecydowanego faworyta. Gdybym musiał dziś przyznać to dałbym Messiemu, ale on teraz będzie leżał na dupie 2 miesiące, a Lewy/Suarez/Neymar go gonią. Aha, dałbym Messiemu TYLKO dlatego, że w 2010 dałbym Sneijderowi, w 2011 Messiemu, w 2012 Inieście, 2013 Robbenowi, 2014 Cristiano/Neuerowi.
edit, bez sensu to jest cały post [251]
Doliczyłem się 4 meczów na 7 w BL, w których gole Lewandowskiego były decydujące o 3 punktach dla Bayernu.
A teraz powiedz dokąd zmierzasz?
A ja, nawiązujących do ostatnchi (w ciągu kilku tygodni) postów matiego oraz adrema w 251, powiem jedno. Ostatnio tego typu wypowiedzi na forum solidarnie pisali kibice angielskich klubów. Gdzieś są one teraz na tle europy każdy widzi. I tyle, bycie najlepszym niestety źle wpływa na kibiców, którzy zapominają, że nic nie trwa wiecznie :)
Sprawa wygląda tak - zadałem pytanie, dostałem odpowiedź, dziękuję. Proszę nie traktować mnie jakbym naszczał na najświętszą panienkę.
Przy okazji, nie ma ani jednego argumentu przemawiającego za tym, że tej nieszczęsnej ZP nie należy przyznawać Messiemu.
Benz <3
nie wiem co to zmienia, obecnie na topie jest liga hiszpanska, nie mowie przeciez ze tak bylo/bedzie zawsze
rany julek ubzdurało mi się że mecz o 21
lol, włączyłem i od razu faul na thiago
Uwielbiam Keylora! Fajnie że De Gea nie przeszedł :D W sumie tak jak Bravo przeciętniak z La Liga.
Correa jeszcze zniszczy dzisiaj Real
NAVAS BOG
jak dobrze ze de gea siedzi w united
Jeżeli Perez będzie chciał Davida po sezonie i wywali Navasa to już nie mam słów jakim jest debilem.
szczęście fiorentiny z meczu na mecz coraz bardziej intryguje
wybaczcie pisowską podejrzliwość, ale to w końcu serie a
isco musi odejsc niestety
Mnie zastanawia tylko jedno. Co to za prawo jest obecne w polskiej piłce i w całym związku? Jak już w końcu zwolnią z Lecha tego Skorżę, to i tak za jakiś miesiąc czy dwa, chłop znajdzie w Ekstraklasie nową posadę i będzie przez nowy klub traktowany jak zbawiciel, który ma odmienić losy drużyny :D Przecież ten facet prowadził już tyle drużyn, wyniki miał takie, jak wszyscy wiemy, a i tak znajdzie szybko robotę i każdy będzie z nim wiązał niesamowicie wielkie nadzieje. To nie tyczy się tylko Skorży, ale większości trenerów z naszej rodzimej ligi.
U nas w lidze jest takie grono trenerów. Cały czas te same ryje, które tylko zamieniają się stołkami. Nie potrafię tego ogarnąć i zrozumieć...
Na nic, dwóch niezłych napastników, fajny bramkarz, a reszta drużyny to pokraka
Stary mu obiecał, że będzie gościem honorowym na każdej kolejnej imprezie u niego na chacie.
Nic z tego nie rozumiem. Teraz żółta dla Godina, a minutę wcześniej, przy takim samym "zagraniu" w polu karnym nic nie było.
montolivo jest tragiczny, bertolacci nie zagral nawet dobrych 10 minut od poczatku sezonu, z elym to nie wiem - mihajlovic chyba stwierdzil, ze jest madrzejszy i widzi wiecej niz wszysci inni, dlatego sciagneli typa z 2 ligi...
Jak można najpierw nie odgwizdać faulu a po chwili za identyczne zagranie poza polem karnym dać żółtą kartkę? Sędziowie najlepszej ligi świata.
Arbeloa oczywiście zawalił. Wiedziałem w momencie, w którym wszedł na boisko.
Nic nie mówiłem, żeby nie zapeszyć, ale tak czułem, że dziś będzie 1:1.
Paudyn -->
No wiesz, jeśli w Realu najlepsi byli Casemiro (mistrz!), Navas i Varane to sam rozumiesz, że derby były widowiskiem as f@ck.
Ely jest zajebisty, w debiucie czerwona karta, a teraz samobój...prawdziwy talent!
[283]
Po statach widze, że Atletico trochę gniotło, no ale staty bywają mylne, w końcu mogli walić na pałe z dystansu :))
Gniotło, gniotło, nie za wiele z tego wynikało, ale w sumie z gry mieli więcej niż Real.
Inna sprawa, że Królewscy grali nędzę, ale i tak karnego im sędzia ukradł.
Tydzień temu nie uznali im legalnej bramki, więc sędziowie sprzyjają Madrytowi na pełnej...
Cóż, przy tak słabej Barcelonie (która przespała zmianę pokoleniową, ratuje ją jeno linia ataku) Real i tak powinien ligę w tym roku wygrać, no bo jeśli nie teraz, to kiedy?
A w jego miejsce ten cały Czerczesow z żelaza? Sam jestem ciekaw tak drastycznej zmiany metod szkoleniowych :>
przepraszam, ze wykrakalem kolejne nudne derby
kubun
real chce morate z powrotem pewnie?
70 spotkań Serie A w tym sezonie, tylko jeden bezbramkowy remis.
nowa https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-762-wengeracja/z5d31ece?N=1