Kupiłem w końcu 15-tkę FMa. Czas sprawdzić.
Real Madrid have agreed a deal to sign Mateo Kovačić from Inter for 21m GBP. Official confirmation expected soon. (Source: Eurosport)
Jeśli się faktycznie okaże, że Guardiola sprzeda Mullera to po pierwsze: potężnie podpadnie kibicom, a po drugie: zrobi największą głupotę odkąd jest w Bayernie.
Jestem też ciekaw jak długo wytrzyma zarząd Bayernu to marginalizowanie i pozbywanie się niemieckich piłkarzy.
Loon często ustawiasz przygotowanie do meczu na "save/load"?
nie no, come on, tak to się bawiłem w cm 04 wisła płock, teraz to już nie ma satysfakcji z takiej gry
screena wkleilem, bo sam nie do konca rozumiem ten wynik, w poprzednim sezonie chelsea objechala mnie 10-0 w dwumeczu w grupie LM
zbudowałem potęgę jak na ligę polską, ale nie na tyle by dymać Chelsea, Romę, a wcześniej m.in. Atletico i Schalke w grupie
teraz finał (jednak) z Realem, ale trochę boję się grać :))
Real Madrid have agreed a deal to sign Mateo Kovačić from Inter for 21m
Jezu, aż mnie coś ukłuło w sercu jak to przeczytalem :((((
Wielka szkoda, ale z drugiej strony fajnie, że Real, czyli klub, który darzę sympatią. Może tam jego talent eksploduje, bo Serie A to nietypowe środowisko. Ale kto by się spodziewał, taka bomba z rana?!
Ale 30 mln euro? 30 mln euro + Coentrao - ok. Ale 30 mln euro to jest za mało za tak utalentowanego piłkarza. Zwlaszcza, gdy kupuje Real. Oi tyle potrafią płacić za pastucha, o którym nikt nigdy nie słyszał....
nikt nigdzie nie pisze, że aż tyle
tak jak mowie, bardzo ciezko rozstawac sie z mlodym chorwatem, ale nie bede psem ogrodnika - Inter zajezdzil niejeden mlody talent (vide wasz coutinho), serie a to trudna liga dla mlodych graczy, mam nadzieje, ze bedzie mu sie dobrze wiodlo i eksploduje w tym realu
tutaj skrot kovacic vs real 2 tygodnie temu
mozna sie klocic, ze nieefektywny, ale jakosci odmowic nie mozna
skoro pisze o (chyba) bylym juz pilkarzu Interu, to moze chlopaki z frakcji - co ciekawe - madryckiej odpuszcza mi, ze podniecam sie bez powodu :P
https://www.youtube.com/watch?v=63CuIv737OY
Jakoś mi wyleciało z głowy, że gra Arsenal. Dopiero teraz włączyłem. Może ktoś kto ogląda napisać jak się spisywał Alexis, czy zszedł bo bez formy?
davis - byl aktywny, mial sporo strzalow na bramke, ale wiekszosc z nich bylo zablokowanych. zrobil glowke, po ktorej obronca palace strzelil samoboja.
ogolem, nie gral zle, jeszcze 1-2 mecze i wroci pewnie do swojego rytmu po kopa ameryka.
Jeśli ten Kovacić to faktycznie taki talent to go szkoda, bo za Chiny nie wiem gdzie Benitez chce go upchnąć.
Kroos, Silva, Illarramendi, Casemiro, Isco, Modrić, Rodriguez, Czeryszew. Nawet jeśli wypożyczą Lucasa Silvę (a na to się zanosi) wciąż nie ma wielu szans na grę.
Niech wchodzi z ławki i się uczy od Modricia. Za sezon-dwa może będzie jego naturalnym następcą. Kovacić ma ten atut, że może grać DMF (regista), CMF i AMF (moim zdaniem najlepszy jest jako CMF, taki trochę rozgrywający b2b, choć co kibic to inna opinia), więc jako uniwersalny zmiennik pewnie się odnajdzie. Pamiętaj koobon, że Kova jest 2 lata młodszy od tego Waszego Casemiro. Podniecam się nim dość długo, bo od dziecka gra w Interze, ale to nadal szczyl :)
Inna sprawa, że tak często zmieniano mu pozycje, bo trenerzy Interu wiedzieli tyle, ile ja - gigantyczny talent, tylko jak do cholery wykrzesać z niego pełnię umiejętności. Myślę, że głownie z tego powodu Real płaci za niego takie śmieszne pieniądze, a nie jakieś 50 mln euro. Ale jak Wam od razu odpali to za rok będzie warty 70, Inter powinien zawrzeć jakieś klauzule 25% zysku z następnego transferu.
35 baniek to grosze? Depay czy Dybala kosztowali mniej a porównaj sobie jak oni grali a jak Kovacić w poprzednim sezonie :|
216---> Nie musisz mnie przekonywać, że Kovacic to ogromny talent bo sam uważam tak samo lecz cena jak dla mnie nie jest śmieszna a odpowiednia jeśli chodzi o realia współczesnej piłki.
Też nie możesz tak myśleć, że Illara kosztował 30 baniek to Kovacić już powinien kosztować nie wiadomo ile. Jakby przyjąć taki tok rozumowania to jak Illara kosztował 30 baniek to taki Kovacić powinien kosztować 90 a piłkarze z absolutnego topu powyżej 200 mln.
Patrzmy na kontekst. Kluby takie jak Real wykładają takie drobniaki na noname'ów, a Kovacić jest powszechnie uważany za jeden z największych talentów współczesnej piłki...
[216] Za takie drobniaki w ostatnim czasie przechodzili: Modric, Kroos i Isco.
no moze racja, przesadzam z tą neymaryzacją kovacicia
57 minuta, sciskajcie kciuki chłopy, piszemy historię polskiego futbolu na Waszych oczach
No w końcu.
Jak rozumiem, obrona Chelsea gra tak słabo z powodu fatalnej opieki medycznej.
Kun jest fajny, ale nie będzie wielki dopóki nie uda mu się rozegrać całego sezonu.
ed.
Lekarze mocno ryzykują wbiegając na boisko.
Nie wiem po co tam w Londynie trzymają tego Williana.
Ten gość ma w ogóle jakieś asysty/bramki?
Ale w sumie u Jose nic mnie nie zdziwi skoro wyleciał Mata, De Bruyne, Lukaku, Szurle
To nie wina Brazylijczyka. Przecież Chelsea zabija nawet Hazarda.
ed.
Costa jest śmieszny.
Rio Ferdinand @rioferdy5
#aguero #suarez #benzema #ibrahimovic #lewandoski Best strikers in the world...In that order
Loon teraz uczestniczy w konferencji prasowej po meczu i nie może do was napisać. Z pewnością zrobi to najszybciej jak tylko możliwe.
lewandoski
Ten klardado to jest miszcz XD
Ten klardado to jest miszcz XD
zastanawiam sie co chcieli osiagnac sciagajac go.
Z taką grą to Jose za 3 tygodnie wyleci ;)
Chyba nawet zdawał sobie z tego sprawę, dlatego przedłużył kontrakt ;dd
oho, 2007 w pelnej krasie
teraz tylko pozbyc sie manciniego i jose wracaj do domu po kolejną triplettę
a w madrycie bez zmian ->
Obstawiam kierowcę autobusu ;)
Ciekawe czy Romek sypnie jednak jakąś kasa bo bez transferów to ciężko im o top 4 będzie.
Bronek jest dramatyczny na PO, na środku obrony to najlepiej gra ten młody (nie wiem jaki ten stones jest ale raczej chyba lepszy od wypalonego terrego). Fabregas wygral to co chcial i teraz mu juz chyba nie zalezy wiec nie ma kto rozgrywac. Costa tylko sie obraza, Hazard od 2 sezonów jakoś nie potrafi wskoczy na tzw. najwyższy poziom choć i tak jest najjaśniejszym punktem.
Miał rację tam wyżej ghost z Ivanovicem.
Tylko czy to po prostu chwilowa niedyspozycja czy też może zmierzch kariery na najwyższym poziomie? Jedno jest pewne, w takiej dyspozycji to cień zawodnika z poprzednich sezonów.
Loon gratuluję ale i tak ci nie wierzę że to uczciwie osiągnąłeś. Sorry, taki mamy klimat :)
zaden pilkarz, ktory w pewnym momencie chce byc najlepszym na swiecie nie powinien isc do chelsea
strasznie jose niszczy tego hazarda
Niby tak, ale Mata odszedł i raczej dobrze nie zrobił
Hazard najbardziej pasuje do Barcelony/Realu/Arsenalu
Ładnie Loon, ale spokojnie. Inni przed Tobą też robili LM polskimi klubami. A nawet cztery finały z rzędu mając połowę składu złożonego z Polaków :P
przysięgam i niech real kupi icardiego za 5 mln euro jeśli kłamię, ani jednego nieuczciwego save/load
sam jestem zaskoczony bo miewałem znacznie mocniejsze drużyny (np. nottingham forest) gdzie ciężko było wyjść z grupy, a tu jak burza
mefek -> tez juz wygralem LM Wisłą Kraków w FM 2011, ale wtedy na remisach, nie tak efektownie :)
Czyżby kolejny niewypał?
Ramos w Realu, Otamendi w City, a tymczasem w United...
...Blind, najnowsze odkrycie Jajcarza.
"Ten rezultat jest fałszywy. Nie oddaje tego, co działo się na boisku. W drugiej połowie byliśmy lepszym zespołem i zrobiliśmy tyle samo, co Manchester City w pierwszych 45 minutach. Nasi przeciwnicy wykorzystali każdą sytuację, którą mieli. Zdominowaliśmy ich i oni czuli, że mają kłopoty. Zmiana Aguero i Sterlinga miała przywrócić gospodarzom kontrolę nad meczem. Właśnie wtedy strzelili nam drugiego gola. Ten wynik to kompletne nieporozumienie. Ich bramkarz bronił dzisiaj świetnie i nie potrafiliśmy zdobyć bramki. Jedyny pomysł, jaki mieli to rzucanie długich piłek i nawet wtedy kontrolowaliśmy mecz. Nie mieliśmy najmniejszych problemów w drugiej połowie. Dosłownie żadnych. Źle ten mecz zaczęliśmy. Już chyba po dziesięciu sekundach Aguero był z moją linią defensywną." - Jose Mourinho
ogladam jednym okiem inter - aek
matko, co za cierpienie
inter gra w sparingach takie dno, takie totalne dno, ze to sie nie moze dobrze skonczyc
chyba, ze wymieni trenera...
tak sobie mysle, ze chyba nawet nie byloby mocno podejrzane, gdybym nagle wyznal, ze kovacicia kocham bardziej od interu i sie przerzucil na benitezowo :D
jakkolwiek nazwisko manciniego przyciaga duze pilkarskie marki, to jednak w tym watku powszechnie znana jest moja pogarda do jego trenerskiego warsztatu
na razie nie wyglada to za dobrze
mam nadzieje, ze walka o udzial w lidze mistrzow nie skonczy sie - czwarty sezon z rzedu - jeszcze w listopadzie
nc+ niedlugo zostanie z golfem mma i cholera wie z czym jeszcze
z lig zostala im tylko polska i premiership, ujebali wloska i francuska, teraz hiszpanska
Ten netflix polega na tym, że za 35 zeta będę mógł oglądać wszystko jak leci? I jak tam jest z nowościami filmowymi? No i czy to wszystko jest w hd?
la lige na polske wykupily arabusy od al-jazeera, nie wiadomo jeszcze do konca co z tym zrobia dalej, czy beda handlowac czy sami cos odpala (maja orange sport ale tam jakosc katastrofalna)
francuska jest na eleven, poki co darmowy i jakos b dobra, wlasnie leci psg, mozna sprawdzic
( a i bialas sie odnalazl)
Canal + straciło La Ligę ?!
Oficjalnie nikt się jeszcze nie przypucował.
O licencję biły się Eleven Sportc i NC+, a według plotek trafiła do Bein Sports, które podobno ma przejąć kanał Orange.
Generalnie **ujnia jak siemasz wiktor.
Włoską i francuską (i parę innych) ma coś co się nazywa Eleven Sports i jeszcze nigdzie nie nadaje. Transmisje puszczają na swojej stronie internetowej.
francuska jest na eleven, poki co darmowy i jakos b dobra
Gdzie to niby dają w bardzo dobrej jakości?
Gdzie to niby dają w bardzo dobrej jakości?
w internetach, rzecz jasna
Tutaj w opcji Basic (7.99) nie ma HD, pojawia się w opcji Standard (8.99).
Oglądasz wszystko, co dostępne w katalogu.
Nie wiem, czy wszystko w HD, akurat to co chciałem, to było. Podejrzewam, że nie wszystko, ale na pewno sporo.
Co do nowości, to zajrzyj na taki katalog UK i sam oceń:
http://uk.newonnetflix.info/catalogue
Robi, proszę Cię, to ma być bardzo dobra jakość? To ichnie HD wygląda jak Rambo z wypożyczalni VHS.
niby jakies ploty od dziennikarzy ida, ale ile w tym prawdy?
https://twitter.com/matiswiecicki/status/633006328626184192
https://twitter.com/k_stanowski
Swoją drogą niezła muka. Włączyłem końcówkę PSG i przez dobrych kilka sekund zastanawiałem się kim jest ten gość biegający po boisku w białym stroju.
no oczywiscie w porownaniu z innymi darmowymi transmisjami z netu,
telewizyjne hd to nie jest
Rano napisałem (na twitterze), że BeIN Sport będzie miało La Liga. Chyba mam lepszych informatorów od dziennikarzy :D
a ch**, nadal uwazam, ze 35 mln za takiego goscia:
https://www.youtube.com/watch?v=aKH3eIzbuww
to jest za malo, depay tak nie potrafi
No dobra, ciąg na bramkę ma, ale takich w Realu nie brakuje. A czyścić potrafi? Bo na tym polu deficyt.
no wlasnie potrafi, moze nie world class dmf, ale jak na pomocnika to az nadto
jak tak patrze na te kompilacje to coraz bardziej mam wrazenie, ze to nie Kovacic tylko Inter byl problemem i on sie przebije do pierwszego skladu Realu juz w tym sezonie
jedno jest pewne, po raz pierwszy od dawna bede ogladal lige hiszpanska (nawet u arabow) :P
Z kompilacjami jest ten problem, że nawet Grzesiu R. jest na ich podstawie wart dobrych 20 baniek.
Już można oficjalnie potwierdzić, że LaLiga przez kolejne dwa lata będzie pokazywana w Eleven Sports. BeIN porozumiało się z nową stacją, a NC+ jest w tej chwili w głębokim ciemnym lesie pod względem meczów.
a w ogole to skad ta zaloba?
wszedlem na stronke, mozna za darmo ogladac meczyk online
zyc, nie umierac
chodzi o tesknote za wojtkiem jagoda czy wmanewrowaniem sie w abonamenty, gdzie teraz beda pokazywali tylko powtorki 13-ego posterunku 2?
Za oglądaniem spotkań w wysokiej jakości, a nie jak za króla Ćwieczka. Poza tym, teraz za darmo, ale na sto procent to nie jest opcja na wieki wieków.
Mam kablówkę, a C+ wykupiony nie tylko dla sportu, więc mnie akurat ten abonament nie boli (swoją drogą, Vectra właśnie podniosła cenę pakietu C+, co zakrawa na kpinę), ale klienci NC+ mają prawo być wrukwieni, co chyba każdy kto posiada odrobinę empatii potrafi zrozumieć.
FCB i Real to najpopularniejsze kluby piłkarskie w naszym kraju, więc rzesza osób, którym NC+ podpadło jest na pewno olbrzymia. Co zresztą widać na ich profilu.
chodzi o tesknote za wojtkiem jagoda
Przebijam Radkiem Majdanem.
no to ladnie. nc+ moze pochwalic sie jedynie nasza swietna liga i (jeszcze) liga angielska z europejskich lig.
bieda, a takie mieli prawa w tamtym sezonie. teraz klepia biede, a abo wysoki nadal bedzie. wyczuwam mase wypowiedzen w najblizszym czasie.
i co zrobi orlowski, wolski i reszta ekipy? tez uciekna do eleven?
Nie sądzę.
i co zrobi orlowski, wolski i reszta ekipy? tez uciekna do eleven?
Pamiętam, że gdy C+ przejmowało nSport mówiło się, że wywalą ichnią redakcję sportową. Okazuje się, że to ekipa C+ jest zbędna.
w sumie to napiszemy o tym na bezprawniku, moglby ktos podpowiedziec jakie ligi stracila nc+ oprócz la liga?
Do tego jeszcze ze sportu najprawdopodobniej NBA i WNBA, które wiadomo gdzie mają szansę się pojawić. Eleven weszło z przytupem do naszego kraju, a C+ czkawką odbija się fuzja z ITI, miało być wzmocnienie oferty, okazało się że jest gorzej niż ktokolwiek myślał.
edit: Ligi Europy też raczej nie zachowają, kondycyjnie C+ leży i kwiczy, szczególnie po tym jak wyłożyli kasę na Ekstraklasę. Z tego co wiem to w przyszłym roku Canalowi kończą się prawda do BPL, ciekawe czy dadzą radę ją utrzymać.
A wytłumaczy mi ktoś dlaczego w ciągu jednego sezonu potęga nc+ tak nagle upadła? Przecież nic tego nie zapowiadało. Sam we wrześniu chciałem wziąć nc+ dla pakietów sportowych a tu dupa.
cwierkaja, ze otamendi juz blisko manchesteru, tylko nie united, a city
a sie zastanawialem czy kupic kablowke czy nc+, problem solved :D
no coz, pora sie zastanowic nad tym eleven, maja w tej chwili dwie najbardziej interesujace mnie ligi wiec czemu by nie
[296], przede wszystkim czkawką odbija im się fuzja z ITI, nowy prezes nowo powstałego tworu stwierdził, że Canal+ powinien być platformą o bardziej różnicowanym materiale i zaczęło się cięcie kosztów zarówno pod sport jak i częściowo filmy. Do tego francuski oddział Canal+ również kiepsko sobie radzi, mają coraz większe problemy finansowe, a to odbiło się na polakach jeszcze przed fuzją, która tylko pogłębiła kryzys. No i do tego jak już wspomniał gracz, zapłacili ogromną kwotę za Ekstraklasę, chcąc ją za wszelką cenę utrzymać, zapominając o reszcie wygasających praw. Wątpię, że w ogóle się podniosą szczególnie że w 2017 roku do Polski ma w końcu wejść BeIN, a jak oni wyłożą kasę na stół, to reszta odpada w przedbiegach niestety.
edit: Swoją drogą nieoficjalnie mówi się, że jutro w NC+ zaczną lecieć głowy redakcji sportowej, fuzja zniszczyła coś na co pracowali dobre 20 lat.
ciekawe ktorych komentatorow odpala, w sumie to slabo, bo przeciez eleven zbiera totalnie nowa ekipe, wiec niektorzy predko roboty nie znajda