Z tak broniącym Bayernem Barca mogłaby wyjść bez bramkarza, a i tak by awansowała.
lewandowski ladnie zyebal setke, trzeba mu oddac.
przypomnialy mi sie wczorajsze nieporadne strzaly arsenalu.
Zieeew ta druga połowa. Barcelonie się nie chce, ewidentnie czeka na końcowy gwizdek. Jak już Pedro wchodzi na boisko, to wiadomo.
Nie dziwię mu się. Pierwszy z czterech meczów półfinałowych, którego nie przegrał do zera.
Nieładnie tak grać na odwal się.
EDIT: O, widzę, że Robercik przejął już niemieckie zachowania
O, widzę, że Robercik przejął już niemieckie zachowania
Nie pajacuj, kibic Barcelony powinien się powstrzymać od takich komentarzy.
Kurczę, ci Assassyni zawsze tak fajnie wyglądają na zapowiedziach.
Akurat w pyskówce z wielkimi pretensjami do całego świata, to Niemców nigdy nikt nie przebije :D
EDIT: Nawet Xavi, Alves czy inny Marcelo z Ramosem
Barca gra zawsze o zwycięstwo:| Pokazali to w drugiej połowie.
Kurczę, ci Assassyni zawsze tak fajnie wyglądają na zapowiedziach.
Nom, zupełnie jak kandydaci na prezydenta.
Serio, nie wiem jak można się jeszcze na ten serial nabierać.
Zawsze sobie obiecuję, że tym razem odpuszczę. A potem, parę miesięcy po premierze, dają przecenę, a ja kupuję... i pluję sobie w brodę. Unity nie jestem w stanie skończyć.
Znaczy, Black Flag, nie było takie złe. Szczególnie, że kosztowała grosze.
No i tego spin-offa ominąłem. Jestem z siebie dumny.
Ja przeszedłem Black Flag i nawet mi się podobało, ale w chwili oglądania napisów końcowych wiedziałem już, że "nigdy więcej".
Assassin's Creed to jest niestety kazus Lost - mogła być z tego naprawdę wielka seria, ale dla kasy schrzanili fabułę. Za 2-3 lata skończy w skrajnej niesławie przy takiej polityce wydawniczej.
Z drugiej strony może się mylę, bo znam wielu graczy (i to takich graczy często starszych stażem), którzy kupują co roku i to w zasadzie jedyne w co obecnie grają. I może faktycznie tak jest, razem z GTA i FIFA raj casuala.
Szkoda Polski.
A i koobon, jako że tyś uczony, czemu tak jest, że wszyscy mi w Bloodborne wmawiają wiktoriański Londyn, a ja oczyma wyobraźni identyfikuję go z Austro-Węgrami i Czechami (nie wiem zupełnie skąd mi się to bierze).
a moja przygoda z assasynami skonczyla sie na dwojce. nigdy mnie do tego nie ciagnelo.
Oj już nie czepiaj się GTA. Ostatnia część jest przedobra.
czemu tak jest, że wszyscy mi w Bloodborne wmawiają wiktoriański Londyn
Bo są nieoczytanymi i nieobytymi prostaczkami. Ani to wiktoriańskie, ani londyńskie, ale temat jest nośny i modny, więc pakują do tego wora.
Budapeszt, Wiedeń, paryskie katakumby, Lovecraft, neogotyk, Lovecraft, powieść gotycka, Lovecraft, wytwórnia Hammer, Lovecraft...
Jak informuje Corriere dello Sport porozumienie między Interem Mediolan i Yayą Toure w sprawie kontraktu indywidualnego zostało praktycznie zawarte. Iworyjczyk zgodził się na przenosiny do Mediolanu.
Toure ma podpisać z Interem 4 - letni kontrakt na mocy którego zarabiać będzie 5 mln euro rocznie + premie, które pomocnik ma otrzymać w przypadku kwalifikacji Nerrazzurrich do Ligi Mistrzów.
Według dziennikarzy Erick Thohir jest zdeterminowany, aby pozyskać gwiazdę Premier League i przy transferze Toure nie będą miały znaczenia dla niego restrykcje UEFY dotyczące Finansowego Fair Play. Manchester City oczekuje za swojego gracza około 15 mln euro.
Z jednej strony - jeśli to prawda - to się jaram, bo to chyba największe nazwisko w Interze od czasu Eto'o, a z drugiej strony mam złe przeczucia.
Budapeszt, Wiedeń
Ha, czyli jednak coś jest na rzeczy!
Muszę sięgnąć po tego Lovecrafta. Nie jestem czytelnikiem miesiąca, ale możliwe, że od dawna szukałem w swoim życiu tego typu doznań. Co na początek?
Oj już nie czepiaj się GTA. Ostatnia część jest przedobra.
No chyba sobie żartujesz. Nudny i przykrótki główny wątek. Sytuację ratuje humor, jak zawsze. Pod względem opowiedzianej historii czwórka zdecydowanie wygrywa.
Muszę sięgnąć po tego Lovecrafta. Nie jestem czytelnikiem miesiąca, ale możliwe, że od dawna szukałem w swoim życiu tego typu doznań. Co na początek?
kup po prostu zew cthulhu, tam masz zbior opowiadan
tak o bloodborne mowi sam tworca gry
Miyazaki says he doesn’t want it associated with one place, and it’s more influenced by Eastern European architecture and structures.
@Loon z Lovecrafta fajny jest zbiór opowiadań "Zgroza w Dunwich i inne przerażające opowieści".
Właśnie drogi Loonie, tak jak pisze Dwyer zaopatrz się w "Zgroza w Dunwich i inne przerażające opowieści". Ładnie wydane z bardzo dobrym tłumaczeniem.
Zgadzam się z przedmówcami i jednocześnie uprzedzam, że nie jest to łatwe w czytaniu.
Toure w Interze? Litości, przecież nie można tak nisko upaść. On się chce cofnąć w rozwoju piłkarskim? To już lepsze te City, które mu przynajmniej fazę pucharową Ligi Mistrzów da. W Interze to nawet w Lidze Europy nie wystąpi.
On się chce cofnąć w rozwoju piłkarskim?
Nie oczekiwałbym rozwoju od piłkarza w jego wieku.
[235] No może nie, ale pomimo tych 30 iluś tam lat, to nadal jest znakomity. Barcelonę do dzisiaj uważam za frajerów roku za to, że oddała Toure. Ten gość może jeszcze grać na świetnym poziomie przez co najmniej trzy lata
Ale mnie dzieci realu na internetach i fejsbukach wkurwiają. Najbardziej rozwydrzeni i aroganccy sympatycy świata.
Ja często mam wrażenie jak oglądam City że Toure już coraz się mniej chce biegać i walczyć na boisku ;/ Ale i tak Toure nie grający na 100% byłby wielkim wzmocnieniem dla Interu.
[238]
Wybacz im, przez lata bogacze byli tlamszeni w 1/8 LM przez budzetowcow w rodzaju Lyonu, teraz maja swoje 5 minut ;)
No właśnie nie rozumiem z czego wynika ta buta. Na wyjeździe mogli przegrać więcej i powinni się cieszyć, że Carvajal nie dostał czerwonej. Ale nie, derbi w finale, lm nam się należy, bo tak, bo my galaktyczni i chuj.
wiadomo, ze wszystkim kibicom odpala troche jak ich klub jest na topie
ale i tak nie ma wiekszej zarazy niz kibice barcelony w gazie
Valem, może ta buta wynika z tego, że w Turynie mecz był wyrównany, a w Madrycie Real będzie miał przewagę własnego boiska?
Kerlo to, że mecz był wyrównany usprawiedliwia arogancję i nutę przed rewanżem. Właśnie zrobiłeś brutalny gwałt na logice, choć akurat Ciebie, adrema i kubuna moje zarzuty się nie tyczą.
Firefighters Race to Chris Smalling's House After His Hot Tub Catches Fire
#ogienwmanu
#hottubtimemachine
ed.
Tej nuty nic nie usprawiedliwia!
https://www.youtube.com/watch?v=VSitdEv7gUs
oni nigdy sie nie nauczą, że włoskie zespoły w LM są jak Andrzej Duda
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
Błagam Loon, ten fragment najczęściej cytują kuce, przez co zbrzydł mi on niesamowicie :| Co nie zmienia faktu, że nie mogę się doczekać wielkiego rozczarowania "ekspertów" wieczorem.
alez bedzie bol pewnych czesci ciala jak juz real siegnie po raz drugi z rzedu po zwyciestwo w lm, ojojoj....
z mojej tez nie, bo nie siegnie
zresztą, jedyny sluszny Real skończył się w 2002 roku
wczoraj jeszcze przypadkiem trafilem na ten gol Seedorfa https://www.youtube.com/watch?v=uRFnsRPOQu8 i zaplakalem nad jedna z moich ukochanych druzyn w dziecinstwie - jak mogla sie tak spedalić
Zapomniałem dopisać. BTW Adrem swoim wpisem pokazałeś podobny poziom do ludzi, o których pisałem.
Seedorf jeden z moich ulubieńców :D. Jeszcze Rui Costa z tamtych czasów :)
padawany kpobona tez sie zapedzaja czesto, jeszcze niedawno kerlo zapowiadal gwalt na barcy i mistrzostwo realu :-P
drakus stwierdzil, ze pocisnie mocniej i zamienil "adrem z kerlo" na "padawany koobona". Mocne!
adrem i kerlo i ich relacja z koobonem w tym wątku to generalnie ciekawe zjawisko socjologiczno-psychologiczne
ale janusze na tym bernabeu, na spokojnie doping juve sie przebija przez dzwieki aparatow
benzema :D
Real ma 9 wspaniałych piłkarzy (oraz Casillasa i Benzemę), ale od lat nie widzę tam kurczę drużyny :(
ps. karny zasluzony
Real ma 9 wspaniałych piłkarzy (oraz Casillasa i Benzemę), ale od lat nie widzę tam kurczę drużyny :(
Ja się z tym stanowczo nie zgadzam. Real ma duży problem z odpowiednim zbalansowaniem piłkarzy na konkretnych pozycjach. Boki obrony są imho fatalne. Ja wiem, że to jest zespół grający bardzo ofensywnie ale gracze występujący na bokach nie mają pojęcia o bronieniu. Drugim problem tego zespołu jest presja związana z koniecznością wystawiania gwiazd. Taki Bale ma przebłyski geniuszu i trafiają mu się świetne mecze ale rozgrywa wiele spotkań gdzie jest najgorszy na boisku i nikt nie ośmiela się go posadzić na ławce. Dodając do tego problemy ze skutecznością Benzemy czy postępującą nieporadność Casillasa wcale nie otrzymujemy tak wspaniałego zespołu jak by się mogło wydawać. Z dwóch wielkich hiszpańskich drużyn zdecydowanie bliżej mi do Madrytu ale uważam, że było by wielką niesprawiedliwością jeśli to obecny Real zdobyłby LM dwa razy z rzędu. Dlatego siłą rzeczy skromnie kibicuję Juventusowi ;)
Boki obrony są imho fatalne.
nie sa, tak sie teraz gra, sa bardzo dobre i takimi pozostana dopoki ktos na nowo nie zrewolucjonizuje tej pozycji w taktyce
na swiecie oprocz bayernu nie ma zespolu, ktory z realem nie chcialby sie zamienic bocznymi obroncami
Dlaczego nie wystawił Barzagliego :|
Dobra, teraz charyzma Maxa zdziała cuda (matko o czym ja marzę, Allegri i charyzma...) i po finał. Pirlo do zmiany, drugi mecz gra gówno totalne.
na swiecie oprocz bayernu nie ma zespolu, ktory z realem nie chcialby sie zamienic bocznymi obroncami
everton, chelsea
Valencia xD
Pirlo do zmiany, drugi mecz gra gówno totalne.
Zdjalbym 10 pilkarzy, ale Pirlo bym samego na boisku zostawil. Kto ma jebnąć farfocla na 1-1 w 87 minucie, jeśli nie on?
szkoda że juve nie ma żadnego skrzydłowego, bo to granie środkiem niewiele daje
No w sumie Loon masz trochę racji. Ale z taką grą to on może farfocla zrobić, przez którego Juve straci bramkę. Pogba niech się obudzi i Vidal.
valem wez ogarnij chlopakow, bo bida z nedza na razie...
adremy sie zaplacza jak dostana baty z barca w finale
No kurwa kocham tego gościa, Morata daj mi finał <3
Draco
Tak lepiej? :D
Tylko niech teraz się nie dadzą zepchać do obrony Częstochowy. Mieć taką pomoc i grać w niej taką lipę to grzech.
nie mozna wygrac LM 2 razy z rzedu, im wczesniej real odpadnie tym mniej rozczarowan dla chlopakow
Bale z taką formą może grać na skrzydle w United.
Swoja droga im dłuższe ma włosy tym słabiej gra.
Iker :O
Real bez Modricia nie istnieje. Słabo trochę jak na miliony władowane w ten zespół.
hehe beka z kasijasa :E
TAK JEST!
ale fajnie :))
jeśli kiedyś będziecie mieli problem z wyjaśnieniem dziecku pojęcia "ambiwalentne uczucia" to opowiedzcie mu o mnie dzisiaj ;)
No bo lm nie wygrywa się 2 razy pod rząd. Beka z bejla.
no i brawo juventus. teraz po puchar :p
nie da sie to sie nie da wygrac 2 razy z rzedu. real i tak by przegral z barcelona jakby awansowal.
Jeśli ten mecz nie przypieczętował wypieprzenia Casillasa, to zrobić to może już tylko atak Marsjan.
Wiedziałem, że adrem i Kerlo jak zwykle zapeszą. Jak ci dwaj wieszczą zwycięstwo to Real zawsze dostaje w dupę.
Morata piękna zemsta - Morientes 2
Lucho będzie miał dwa najważniejsze trofea w pierwszym sezonie w Barcelonie. Perez pod ścianą.
Ale tak serio, to meeega fajnie, że w końcu Juventus w końcu się odbił. Przypominają się stare czasy. Teraz tylko Milan i Inter.
Wiedziałem, że adrem i Kerlo jak zwykle zapeszą. Jak ci dwaj wieszczą zwycięstwo to Real zawsze dostaje w dupę.
wypraszam sobie, nic o zwycięstwie nie pisałem
ten strzał Moraty to ter Stegen złapałby w zęby :<
Trael
Ile można w tych finałach przegrywać, najwyższy czas na tryumf.
Piękna chwila, tyle czekania i tyle niepowodzeń, w końcu wymarzony sezon.
Edit
Oho, a kubun już zaczyna. Przypominam, że półfinał miał być spacerkiem dla Realu. Ale nic to, wytrzymam teraz gadki, że Barca już ma trofeum.
Swoją drogą, jeśli ten mecz miałby przypieczętować czyjś wypieprz, to Casillas nie jest jedyny w kolejce.
czy Real moglby znowu zaczac by fajny jak w latach 90-ych?
jak zmienili Benzeme na Chicharito to po raz pierwszy dzisiaj ta druzyna miala ludzka twarz ;)
a kto jest jeszcze w kolejce?
Ancelottiemu fuksnela sie LM w poprzednim sezonie w 94 minucie, ale tak ogolnie to dupy nie urywa
z drugiej strony moze jestem zbyt surowy dla tych pilkarzy i trenera - w kazdym meczu na Santiago Bernabeu przekonuje sie o tym, ze te ich trybuny to są pełne zjebów
Pewnie paru impotentów z pola, którzy nie tyle przegrali, co nie wygrali tego meczu. Ale krzyżujcie sobie dalej Casillasa :D
Bale...
spoiler start
...za 75 mln #wMU
spoiler stop
real bez modrica jest troche taki biedny. dzis to bylo widac. wrzuty troche na hurra, ew. dzida w pole karne. potrzeba tam wzmocnien.
czyli klopp nie do konca pewny w mc
potrzeba tam wzmocnien
przy taakiej kadrze, troche dziwnie to brzmi
Real nie potrzebuje wzmocnień. Ma już bardzo mocny i przede wszystkim młody skład. Teraz trzeba tylko cierpliwości i czasu.
Forza Juve Forza Italia Forza Loon!!!!!
Po za tym Pirlo w tym dwumeczu wyglądał jak 50 letni oldboy ;/
O co chodziło temu Panu w 93 minucie meczu?
http://static.fangol.pl/content/f/4/e/f4eddddd81657bad3373cec66f176547-full.gif