W kiepskim momencie się umówili panowie na kontuzje. Akurat o Bejla bym nie płakał, ale Modric...
No cóż, jeśli teraz odpadną Real i Bayern to Lucho będzie sobie mógł wpisać do CV triumf w LM.
Pod warunkiem, że przejdą PSG.
Pod warunkiem, że przejdą PSG, Atletico, Porto, Monaco, Juventus. Teraz lepiej?
jakby mi ktos powiedzial 2 lata temu, ze w finale ligi mistrzow moga sie znalezc luis enrique z allegrim to bym chyba sie posral :D
konkretnie to mowilem za siebie i za Bullza
no chyba, ze mylilem sie i jest wiekszym czlowiekiem ode mnie, umie wyzbyc sie uprzedzen w imie chwaly serie a
w imie chwaly serie a
Najpierw wypadałoby się zastanowić na ile Juventus jest reprezentantem Serie A.
a potem w milanie sie dziwia czemu im gora 20 000 osob przychodzi na stadion - reszta jest w tym czasie w turynie
Najpierw wypadałoby się zastanowić na ile Juventus jest reprezentantem Serie A
a co konkretnie masz na mysli?
Konkretnie przepaść między Juventusem, a resztą ligi.
A jeszcze konkretniej, ewentualną liczbę nabitych w ten sposób punktów rankingowych.
Nie wiem, czy "wstyd" jest najlepszym określeniem, ale jeśli miałbym się czegoś wstydzić na miejscu kibiców drużyn z Mediolanu i Rzymu, to raczej nie miejsca w tabeli, if you know what I mean.
Doprecyzuję raz jeszcze. Sytuacja w Serie A średnio mnie interesuje. Chodzi o to, że ta ewentualna wygrana Juve, raczej nie zasypie kanionu jaki dzieli obecnie ligę włoską od kolejnej ligi w rankingu UEFA.
Nikt też nie pomyśli, że triumf Juventusu, jest triumfem włoskiej piłki.
"SkySport: Manchester United dopina ostatnie szczegóły transferu Depaya. Holender ma kosztować 25 mln funtów."
[216] pierdololo
to tak jakby deprecjonować każdy tryumf niemieckiego Bayernu, bo wiadomo jak wygląda zazwyczaj Bundesliga
Milan i Inter wygrywali LM w tak samo nierównej i podupadlej Serie A po Calciopoli, Inter nie mial nawet Włocha w skladzie, a i tak byly to wielkie tryumfy wloskiej pilki i tak też (nie) będzie (mam nadzieję) tym razem
Ale liga niemiecka ma od lat wyniki w Europie, za chwile moze przeskoczyc Anglikow. Takze triumf Bayernu jest jakims odzwierciedleniem sily tejze, natomiast w przypadku Wlochow bedzie to po prostu wyjatek od reguly.
Swoja droga podobal mi sie Twoj KO na Krolu Narodowosci Chlopskiej.
Dwa razy precyzowałem, a Ty Sąsiad dalej nie kumasz.
Walnąłeś, pół żartem, pół serio, o "chwale Serie A", a ja Ci tłumaczę, że wygrana Juve lidze włoskiej ani nie pomoże, ani jej (ligi) odbioru nie zmieni.
to tak jakby deprecjonować każdy tryumf niemieckiego Bayernu, bo wiadomo jak wygląda zazwyczaj Bundesliga
Bez sensu, jeśli już coś deprecjonuję to Serie A, a nie ewentualny triumf Juventusu.
Inter nie mial nawet Włocha w skladzie, a i tak byly to wielkie tryumfy wloskiej pilki
Mourinho to nie włoska piłka.
Napisałeś:
Nikt też nie pomyśli, że triumf Juventusu, jest triumfem włoskiej piłki.
Otóż tryumf Juventusu jest wielkim tryumfem włoskiej piłki. Może nie rozwiązuje to problemów włoskiej ligi, ale to znaczy, że aktualny mistrz Włoch był najlepszy w Europie. Więc tak, niezależnie od Interu, Milanu, Romy czy Napoli (które swoją drogą wygra LE w tym sezonie), włoska piłka tryumfuje.
Kubun sorry, ale w tym przypadku akurat pieprzysz głupoty.
BTW, sezon temu też większość mówiła o wygranej w LM Juve, a wiemy jak się to skończyło, dzięki ku*wa :|
Nic nie szkodzi, nie ma obowiązku zgadzania się z moim zdaniem.
A tak swoją drogą, o których głupotach mówimy? O tym, że wygrana Juventusu będzie triumfem Serie A, czy o tym, że ta ewentualna wygrana w niczym sytuacji rankingowej ligi włoskiej nie poprawi?
Inna sprawa, że ta mocno teoretyczna dyskusja i tak nie ma większego sensu, bo w europejskich pucharach znów triumfować będą zespoły z tego drugiego półwyspu.
HOLA HOLA PANIE JAKUBIE HOFMANIE
czym innym jest tryumf serie a, a czym innym tryumf włoskiej pilki
tez nie uwazam, ze Juve wygra LM, ale jesli wejdzie to półfinału to szczerze mowiac tam sie juz wszystko moze zdarzyc (vide 2011/12 gdzie murowanymi faworytami byl Real i Barca)
Wygrana na pewno w jakims stopniu poprawi i sytuacje rankingowa ligi i jej prestiz (i tak bylo, jest i bedzie w przypadku KAZDEJ ligi), trzeba byc slepym, zeby tego nie widziec.
Swoja droga ja np nie interesuje sie liga portugalska, nie ogladam jej, wiec nie wchodze w polemike na jej temat. Pisanie w jednej wypowiedzi o tym jak to sie ma w dupie serie a i jednoczesnie o poziomie serie a jest takie troche...
bo w europejskich pucharach znów triumfować będą zespoły z tego drugiego półwyspu.
Odwazne stwierdzenie biorac pod uwage to, ze w LE jest tylko Sevilla, ktora moze odpasc juz w czwartek z moskalami.
nie trzeba ogladac serie a zeby widziec jej wyniki w europie (czyli takze jej poziom w jakims stopniu)
"SkySport: Manchester United dopina ostatnie szczegóły transferu Depaya. Holender ma kosztować 25 mln funtów."
Nie mam pojęcia skąd to wziąłeś, ale na pewno nie ze SkySports.
Jak już jesteśmy przy plotkach to coraz więcej tych na temat romansu De Gei z Perezem, a Hiszpan nadal nie przedłużył umowy <smutna_minka>
Nie bardzo wiem co Perez chciałby zrobić z De Geą, skoro Casillas nie zamierza odchodzić.
adrem
prawdopodobnie 1 druzyna w 1/2 LM i 2 druzyny w 1/2 LE
Niemcy prawdopodobnie 0 w LE i 1 w LM
Anglie przemilcze
Hiszpania od ladnych paru sezonow wychodzi w pucharach najlepiej, ale nie widze, zeby w tym sezonie poziom serie a byl taki tragiczny jak wszyscy lamentuja. To, ze Milan i Inter to sredniaki nie oznacza, ze cala liga jest slaba.
no cóz, liga jest nie za mocna, choc akurat ten sezon to najlepszy w jej wykonaniu od paru lat (swietne rezultaty w LE)
ale to nie zmienia faktu, ze tryumf wloskiej druzyny w LM to wielki sukces wloskiej pilki, nawet jesli reszta lezy na dnie
nie wiem czemu przez 4 dekady mozna bylo w ten sposob patrzec na Bayern, a dzis nie mozna tak spojrzec na Juve
Nie bardzo wiem co Perez chciałby zrobić z De Geą, skoro Casillas nie zamierza odchodzić.
to niech nie odchodzi, niech wypier**** :)
[231]
A czy Perez kiedykolwiek przejmowal sie takimi rzeczami?
Chodzi bardziej o typowa demonstracje sily na rynku transferowym.
A czy Perez kiedykolwiek przejmowal sie takimi rzeczami?
Nie, mnie po prostu szkoda tych wszystkich bramkarzy. Najpierw Lopez, teraz Navas...
Gdzieś czytałem, że De Gea generalnie jest za przenosinami do Realu, ale chce mieć gwarancję rozwiązania kwestii Casillasa. Jeśli to prawda, to dobrze o nim świadczy... i daje nadzieję kibicom ManU.
to niech nie odchodzi, niech wypier**** :)
To weź mu to powiedz. 3/4 Santiago Bernabeu nie jest w stanie go przekonać.
Pięknie ktoś podsumował na twitterze: "Real do rewanżu przystępuje bez Modricia, bez Marcelo, bez Benzemy i bez bramkarza".
Raul to akurat miał honor i widział, że już nie będzie dawał Realowi tyle co za najlepszych lat więc odszedł.
A jaką pizdeczką jest Casillas to każdy widzi i nie ma co liczyć że sam odejdzie.
Napisałby jakiś kompetentny jasnowidz jaką jedenastką wyjdzie jutro Real, a jaką Juventus.
mnie po prostu szkoda tych wszystkich bramkarzy.
Bo ja wiem? W sumie zarowno bramkarze, jak i gracze z pola wiedza, na co sie decyduja. W Realu na dlugie lata (zwlaszcza w podstawie) moga liczyc chyba tylko ci naprawde najlepsi, natomiast ci nieco gorsi (co moze byc wynikiem kiepskiego okresu, badz kontuzji, a nie tylko braku umiejetnosci) juz niekoniecznie (Robben).
Plus co okienko dochodzi przynajmniej jedna gwiazd(k)a, wiec wiadomo, ze bedzie (prawdopodobnie) grala czyims kosztem.
Jesli mimo to ci ludzie wciaz podejmuja ryzyko, to nie ma co plakac nad ich losem, widocznie lepsza perspektywa odniesienia sukcesu (zdobycie trofeum) w krotszym okresie czasu niejako rekompensuje im zagrozenie przedwczesnej utraty "przydatnosci do spozycia".
benzema w playoffach to i tak tylko ogorom strzela, mala strata bo i tak nie byloby komu mu dograc na pusta zeby nie trafil
davis, Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao - James, Illarra, Kroos, Isco - Chicharito, Ronaldo
Paudyn, bramkarzy szkoda, bo Casillas i tak będzie grał niezależnie od formy
Żaden Casillas, żaden De Gea tylko number one powinien być bezapelacyjnie Navas.
Mała ciekawostka. Wszyscy dzisiejsi trenerzy z LM reprezentowali barwy FC Barcelony :)
http://screenshooter.net/100530134/gqxjgru
davis przecież to nic dziwnego. Mourinho był wtedy tłumaczem.
22 z 27 piłkarzy, którzy grali w Barçy Bobby'ego Robsona w sezonie 1996/97, zostało trenerami lub dyrektorami sportowymi.
No i oczywiście trzeba do tego wszystkiego doliczyć jeszcze José Mourinho, wówczas tłumacza Bobby'ego Robsona
Czuje czerwo dla D/\vid Luiza :)
Thiago Alcantara na przeciwko Olivera Torresa :D Ciekawe który lepiej zagra. Mam nadzieję że Porto da radę i przejdzie dalej.
Luiz w czwartej minucie już się w rzeźnika bawi. Zaczyna się wesoło. Czuję dziwny mecz.
Jezu, jakie to PSG jest ujowe. Nawet Inieście pozwolili na jedyną asystę w sezonie.
czo z tego luiza sie zrobilo
Cały czas takie było.
Brawo Iniesta! Obudził się!
Kto jest ekspertem na NC+? "PE ES GIE"
Oczywiscie stream padl w najlepszym momencie...
Były Barcelonista strzela drugi raz w ćwierćfinale dla Bayernu. Co to się porobiło.
To teraz pewnie Porto się obsra.
W Barcelonie już się skończył mecz. W Monachium może jeszcze będzie ciekawie.
tak czy srak psg musi 3 bramki strzelic, nic sie nie zmienilo
Kto jest ekspertem na NC+? "PE ES GIE"
sie ciesz, ze nie mielcarski, bo ogladajac mecz bayernu mam wrazenie, ze wrocily czasy niesamowitego spuszczania sie nad druzyna, w ktorej gra Polak, chyba komentatorzy bija nawet slynne Malaga - Polusja
Nawet Inieście pozwolili na jedyną asystę w sezonie.
No player has registered more assists in the Champions League this season than Iniesta (4)
Porto gra bez podstawowych bocznych obrońców i ustawione na obronę Częstochowy. Jak Bayern czwórki nie wciśnie to będę zdziwiony.
No i po Porto. Smuteczek.
Za dobrze im poszło w pierwszym meczu.
[255]
A to sorry, byłem pewien, że w LM utrzymuje formę z ligi.
Jak tam Grzesiu Mielcarski po drugiej bramce dla Bayernu? Teraz sędzia może kończyć już mecz?
Paudyn -> No tak, jakby walkowerem poddali, to by było tylko 3-0
Po co to Porto przyleciało do Monachium? Zaoszczędziliby sobie wstydu i kosztów podróży.
Nie wiem, czy nos.nl działa w Polsce, ale jeśli ktoś potrafi obejść, to polecam tamtejszą transmisję.
Jak tam Grzesiu Mielcarski po drugiej bramce dla Bayernu? Teraz sędzia może kończyć już mecz?
ohahfapfap
co nie zmienia faktu, ze trzecia bramka to maestria
Różnica między meczem w Porto a tym w Monachium jest taka, że Bayern nie strzelił sobie dwóch samobójów na początku meczu.
Po prostu Lahm wrócił do gry i na murawie pojawiła się jakaś myśl.
Lahm to tzw pol biedy, ale to co robi w rozegraniu Alcantara to mistrzostwo.
ROBERTTTTTTTTT LEWANDOWSKIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!
Może Porto strzeli gola i doprowadzi do dogrywki.
Męczycie się z tym Sopcastem. Wystarczyło kupić heinekena i jest dobra transmisja na onecie. Jakość z Katalunii - ekstra. No, ale za karę mam tego, co jest eskpertem i nadal nie wiem, jak się nazywa.
Sopcast powoli robi się przeżytkiem, acestream go zaczyna wygryzać :p
Oba dzisiejsze ćwierćfinały skończyły się dość szybko.
No jak takie szmaty ma Porto puszczać jak ta Mullera to może lepiej niech nie wychodzą na druggą połowę.
davis lipt0n - widziliscie powtórkę? to nie byla wina bramkarza
Dwyer - multikonto? :D
A kto powiedział, że ja na sopcaście oglądam? I jeszcze Bayern?
A ten okrzyk o Roberciku, to taki ironiczny. Upajam się piękną finezyjną grą LUCHO
tomazzicontent: o Jezu i teraz Witek bedzie meczył dupe 2 tygodnie
5-0, ooo, ostatnim razem widziałem taki pogrom jak Bayern grał z Brazylią
wyobrazcie sobie teraz mine mojego znajomego, ktory postawil 200 zl na awans porto.
Dzisiaj bez złudzeń. Pogrom
O kurde oglądam sobie mecz Barcy wchodzę teraz na wyniki i opadła mi szczena :| Co to Porto zrobiło :(
Thiago dobrze gra?
wyobrazcie sobie teraz mine mojego znajomego, ktory postawil 200 zl na awans porto.
hatt-trick Quaresmy i pozamiatane :)
matirixos - Nic nie robili.
EJ NOWA, BO W TYM TEMPIE BRAMEK ZARAZ BEDZIEMY TU MIELI 800 POSTÓW
https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-740-pogrom-bawarski/zbd0abbb?N=1