Piractwo to domaganie się od zakładu fryzjerskiego, by wykonywał usługę strzyżenia za darmo, ponieważ "każdy ma prawo mieć krótkie włosy".
Słabo u ciebie z logiką. To czasem nie jeden z przedmiotów na prawie ?
każdy ma prawo mieć krótkie włosy
Jedyną osobą, która pisze że ktoś ma prawo do czegokolwiek ( do tego najlepiej gwarantowane przez państwowe opresje ) to ty.
Twój przykład z fryzjerami pokazuje niestety, że kompletnie nie rozumiesz istoty problemu - i to nie jest atak, tylko niestety smutne podsumowanie bezcelowości dyskusji.
Idziesz w zaparte. Masz jakieś tam zyski z istnienia IP więc będziesz dalej jej bronił mimo,że nie stoi za IP jakakolwiek logika.
Chyba faktycznie nie ma sensu dyskutować na ten temat, skoro nie stać ciebie na jeden porządny argument.
A istotą problemu jest to, że nie potrafisz pojąc iż informacja raz wypuszczona do obiegu nie może już być posiada na wyłączność.
A p2p to zwyczajne przedłużenie/umasowienie pożyczania. A nie tam jakieś piractwa i złodziejstwa.
A na koniec powtórzę jeszcze raz to co już pisałem. Nie ma żadnego problemu piractwa. Kultura ma się pod względem finansowym doskonale.
https://www.youtube.com/watch?v=zBeeZVd6urI
macie tu powod, przez ktory nigdy nie bede szanowal ani chelsea, ani kibicow chelsea.
[202] Sorry, ale czego się spodziewać po kibicach klubu, który swoją potęgę buduje za krwawą rosyjską kasę? Z resztą to nie pierwszy wyskok tych nowobogackich wsiurów. Do głowy mi przychodzą co najmniej dwa incydenty kiedy nie potrafili się zachować podczas minuty ciszy.
Ciekawe, czy wstydzili się w finale LM po ostatnim strzale Drogby.
edit.
Swansea dyma frajera, czyli atakujące (o dziwo) MU.
WIEDZIAŁEM że łysy strzeli, trochę kasy wpadło, poza tym co to za życie że trzeba kibicować teraz Liverpoolowi?
arsenal wskakuje do trojki dzieki wpadce man united, chelsea remis z burnley u siebie.
niezly dzien w bpl.
jeszcze zeby jutro lfc zabralo punkty soton i bedzie piekny weekend.
ja pierdziele jakie frajerstwo, parzy chyba to pierwsze miejsce w tabeli
mam tylko nadzieje, ze po tym meczu nikt juz nie bedzie sie zastanawial czy alvesowi cokolwiek proponowac, czy zostawic mu otwarte drzwi
to niesamowite jak jeden pilkarz ma wplyw na gre zespolu. wrocil jaja, wrocilo dobrze grajace city.

Parma się poskładała ? Kiedyś mieli świetną pakę, ale zaczeli sprzedawać i kolejne transfery juz nie były tak trafione. Jakiś fan Serie A mógłby doprecyzować, co poszło nie tak ?
edyta: o znalazłem coś :d http://www.weszlo.com/2015/02/19/chaos-komornik-i-bankructwo-czy-parma-idzie-na-dno/
edyta2: @footballitalia
As expected, reports #Parma have been liquidated are FALSE and result from a poorly-translated Lega #SerieA statement.
Jednak dograją sezon ?
Dawno nie oglądałem Malagi, patrzę dzisiaj a tam broni Kameni, czyli chyba obecnie najlepszy czarny bramkarz.
W zeszłym sezonie grał w całych 0 meczach, a nie licząc obecnego sezonu to w Maladze w ciągu trzech lat rozegrał 12 spotkań.
W tym sezonie natomiast wygrywa rywalizację z "gwiazdą" MŚ Ochoą. Dziwne to wszystko.
BTW Kto tam wcześniej bronił?
Kiessling popadł w niełaskę, czy wraca po kontuzji? Już któryś mecz widzę, że wchodzi z ławy.
Nie no, Zgredek, dales juz popis swojej logiki przykladem z fryzjerem. Nie wiem czy tu jest w ogole pole do dyskusji o logice czy wlasnosci intelektualnej, zwlaszcza, ze jedziesz totalnym pisiorem, caly czas zarzucajac mi, ze nie zgadzam sie z Toba, bo stoi za mna grupa interesu :D
Co do Parmy, to szczerze mowiac nie nazywajmy szamba perfumerią, zwykly sredniak Serie A, chyba nawet bez zadnego mistrzostwa. Trafily im sie przepiekne lata 90', ale wtedy przez cala dekade wloska pilka byla tak potezna, ze teraz te zmieniajace sie co sezon "dominacje" lig hiszpanskich i niemieckich moga co najwyzej wywolywac smiech (LM: 89, 90, 94, 96, finał 92, 93, 95, 97, 98; Puchar UEFA: 89, 90, 91, 93, 94, 95, 98, 99, finał 92, 97) :))
Parma sie wstrzelila, trafila jej sie fajna paka jak teraz np. Napoli, ale generalnie umowmy sie, ze to zadna wielka marka nie byla, choc nad Wisla oczywiscie zawsze milo bedziemy pamietali chlopaczkow z Parmy z nozami w glowie).
Wielką firmą nie była, bo jak sam mówisz Calcio wtedy dominowało i po prostu trafiła na okres jeszcze większych firm. Jednak dobrych/świetnych grajków w składzie miała.
Skład z 1999r kiedy wygrała P. UEFA (za wiki)
GK 1 Italy Gianluigi Buffon
SW 6 Argentina Roberto Sensini (c)
CB 21 France Lilian Thuram
CB 17 Italy Fabio Cannavaro
RWB 7 Italy Diego Fuser
LWB 24 Italy Paolo Vanoli
CM 8 Italy Dino Baggio
CM 15 France Alain Boghossian
AM 11 Argentina Juan Sebastián Verón Substituted off 77'
CF 9 Argentina Hernán Crespo Substituted off 84'
CF 20 Italy Enrico Chiesa Substituted off 73'
Substitutes:
GK 28 Italy Davide Micillo
DF 4 Italy Luigi Sartor
DF 14 Italy Roberto Mussi
DF 26 Italy Luigi Apolloni
MF 23 Italy Stefano Fiore Substituted in 77'
FW 10 Colombia Faustino Asprilla Booked 89' Substituted in 84'
FW 18 Argentina Abel Balbo
Pierwsza jedenastka to byli piłkarze na najwyższym światowym poziomie, może oprócz Vanoliego.
Nie no, Zgredek, dales juz popis swojej logiki przykladem z fryzjerem. Nie wiem czy tu jest w ogole pole do dyskusji o logice czy wlasnosci intelektualnej, zwlaszcza, ze jedziesz totalnym pisiorem, caly czas zarzucajac mi, ze nie zgadzam sie z Toba, bo stoi za mna grupa interesu :D
Prosta sprawa. Nie ma bzdury jaka jest IP nie ma techlaw.pl :D Nie wytłumaczyłeś się z tego, kontynuując swoja argumentacje na zasadzie: bo tak, bo sie należy, bo praca, bo IP ma zapewniać kasę etc.
dales juz popis swojej logiki przykladem z fryzjerem
Bujasz w obłokach panie. Ja dalej czekam na chociażby próbę merytorycznej odpowiedzi.
Czy pożyczanie jest złe ? Otrzymam odpowiedź ? Czy zwyczajnie na świecie nie chcesz przyznać się do porażki ?
No takie FC Porto z 2004, zebrala sie grupka koksow, zrobili swoje i rozpizgla po swiecie, trudno nawet o ktoryms z nich powiedziec, ze to w Parmie byl prime time ich kariery
O mnie sie Zgredek nie martw, to jest 1/30 tego czym sie zajmuje, ostatnio w zasadzie nie wychodze ze spolek kapitalowych i funduszy venture capital, IP to po prostu takie moje hobby na boku, bo jest ciekawa i daje duze pole manewru
Czy pożyczanie jest złe ? Otrzymam odpowiedź ? Czy zwyczajnie na świecie nie chcesz przyznać się do porażki ?
Nie bede sie wyklocal z reinkarnacja Leppera
[223]
Nie zgodzę się. Jak popatrzysz na skład Porto z 2004 to mało który piłkarz jest tak rozpoznawalny obecnie jak Ci z Parmy.
IP to po prostu takie moje hobby na boku, bo jest ciekawa i daje duze pole manewru
Jak na hobby ( nawet na boku ) to wypadasz marnie w tym temacie, skoro jedyne co potrafisz to inwektywy.
Pożyczanie jest złe ? Odpowiesz, czy masz już dosyć bycia oranym ?
A Valencia ma już punkt więcej niż całym poprzednim sezonie. Walka o miejsce w LM będzie trudna, ale póki co wygląda to nieźle. Obrona solidna,, tylko atak musi wrócić do formy z początku sezonu.
mega mocna paka to byla, przeciez mlodziutki jeszcze fiore, asprilla i balbo na lawce siedzieli :F
czy masz już dosyć bycia oranym ?
czy ty masz jakis problem z psychiką?
przypominam, że to nie jest youtube, gdzie można wszędzie wpisywać "masakruje" w celu tworzenia faktów dokonanych
Co się nie zgadza ? Obaliłem każdy twój żałosny punkt i argument. Masz problemy z akceptacją rzeczywistości. Smutne.
przypominam, że to nie jest youtube, gdzie można wszędzie wpisywać "masakruje" w celu tworzenia faktów dokonanych
No właśnie ja myślałem, że w tym zacnym wątku w odróżnieniu od reszty forum poznam jakieś argumenty przemawiające za IP. Myliłem się :(
Obaliłem każdy twój żałosny punkt i argument
to chyba administracja wyciela ci jakies posty, bo nie zauwazylem
twój żałosny
a swoja droga dziwisz sie, ze nie chce z toba dyskutowac na powazne tematy?
nie dosc, ze poziom rozumowania jak u Kalego, to jeszcze narracja niewyżytego gimnazjalisty
Przestać bo nie wiem czy trollujesz czy idiotę próbujesz udawać.
Otoz to sie nie nalezy, nie ma zadnej roznicy miedzy chlebkiem a kultura,
a zlodzieje probuja odwracac kota ogonem opowiadajac kretynskie historie
I tak potraktowałem ciebie wyjątkowo łagodnie.
ze poziom rozumowania jak u Kalego
Bardzo ciekawe.A w którym momencie ?
to jeszcze narracja niewyżytego gimnazjalisty
Mam alergie na idiotyzmy wypowiadane przez innych ;)
Szkoda, bo chciałem poznać twoja argumentację jako kogoś "Siedzącego" w temacie.
Jedyne co usłyszałem to inwektywy :/
Gdybyś chciał poczytać
http://liberalis.pl/2009/02/18/krzysztof-sledzinski-wlasnosc-intelektualna-to-kradziez/
ja nie wiem co takiego jest w tej barcelonie, ze czesc jej zawodnikow to ma taki tepy, nieskalany jakakolwiek mysla wyraz twarzy - alba to ucielesnia w 100%, a na dodatek wyglada jak taka mala, zlosliwa menda
ten cienias coutinho zas strzelil piekna bramke, naprawde piekna.
Takiego Cou to bym chętnie widział w Barcy. Może by rozruszał tą często niemrawą pomoc.
3. arsenal 48 pkt
4. man united 47 pkt
5. southampton 46 pkt
6. liverpool 45 pkt
7. tottenham 44 pkt
hehe, niezle :d
Liverpool jeszcze dwa miesiące temu miał sezon spisany na straty a Brendan miał iść pod topór. Wprawdzie transfery dalej nie przekonują, ale poprawa w grze obronnej daje rezultaty. Z Suarezem mogliby śmiało znowu bic sie o mistrzostwo.
To bys sie wkopal, zauwaz, ze o Coutinho jest w tym watku glosno glownie w zwiazku z tym, ze uczynilem hejt na niego jednym z motywow przewodnich.
A w tym sezonie jest może ze 3 raz. Tak, sprawdzilem, dokladnie 3 raz, bo i tyle bramek strzelil w tym sezonie.
Czyli piszemy o tej łamadze za każdym razem jak trafi bramke, gdzie nawet w Interze strzelił ze 3 bramki. Filozoficznie zapytam: gdzie jest Coutinho, kiedy go nie ma?
Niewątpliwie trochę rozwinął się w Liverpoolu, ale dalej uważam, że to słaby piłkarz, wyniesiony trochę przez desperacką potrzebę posiadania nowego, brazylijskiego talentu przez fanów Nerazzurrich i The Reds.
Filozoficznie zapytam: gdzie jest Coutinho, kiedy go nie ma?
ostatnio na przyklad dwa miesiace z rzedu byl odebrac nagrode za najlepszego gracza the reds.
No to masz odpowiedz na swoje pytanie - Liverpool znowu zaskoczyl, bo Coutinho zamiast grac ugania sie za statuetkami. I oby tak dalej, gdyz zycze Wam dobrze, szczegolnie przeciwko Chelsea, ktorej sukcesy sa okupione krwia blisko 300 000 Ukraincow.
Filozoficznie zapytam: gdzie jest Coutinho, kiedy go nie ma?
Taki jesteś cwaniak? To gdzie jest słońce kiedy śpi?
Ja wiem, że są ludzie co oceniają piłkarza na podstawie statystyk z Wikipedii, ale że ty Loon też się do nich zaliczasz to bym nie pomyślał.
widzialem dosc kutinio zeby z pelna odpowiedzialnoscia moc powiedziec - dużo hałasu o nic
O właśnie, czy będzie kontynuacja polemiki Loon vs Zgredek? Zapowiadało się ciekawie...
ja bym chetnie podyskutowal, bo temat ciekawy, ale moze w role mojego adwersarza odwazylby sie wcielic jednak ktos, kto po kazdym swoim poscie samozwanczo nie oglasza "dominacji absolutnej zwienczonej upokorzeniem przeciwnika", a jedyne argumenty jakimi dysponuje to spiskowe insynuacje ad personam
Biorąc pod uwagę tylko bilans bramek i asyst wychodzi na to, że Coutinho>Kovacic.
O właśnie, czy będzie kontynuacja polemiki Loon vs Zgredek? Zapowiadało się ciekawie...
Ktoś by musiał wpierw wytłumaczyć Loonowi czym są:
-własność
-informacja
-idea
-kradzież
-kopiowanie
-rzadkość dóbr – możliwość wystąpienia konfliktu o te dobra między ludźmi
to zadziwiające, że prawnikowi nie są znajome te pojęcia ;)

ja bym chetnie podyskutowal, bo temat ciekawy, ale moze w role mojego adwersarza odwazylby sie wcielic jednak ktos, kto po kazdym swoim poscie samozwanczo nie oglasza "dominacji absolutnej zwienczonej upokorzeniem przeciwnika", a jedyne argumenty jakimi dysponuje to spiskowe insynuacje ad personam
Ale przecież Ty ani jednego argumentu nie podałeś to ja tu dyskutować :o
Widzę, że w PL weekend żałosnego sędziowania. Wczoraj Chelsea ostro wydymana przez Atkinsona. Przykładowe sytuacje:
1) 30 minuta, faul Barnesa na Ivanoviciu. Oczywiście bez kartki - http://gfycat.com/FlusteredRadiantCricket
2) 33 minuta, faul na Diego Coście - http://gfycat.com/UnhealthyReflectingArabianwildcat
3) 43 minuta, ręka Shackella - http://gfycat.com/WarmheartedWarlikeBlesbok
4) 69 minuta, kolejny faul Barnesa. Znów bez kartki - http://gfycat.com/EvenLoathsomeHound
I wypowiedzi pomeczowe:
Jose Mourinho ma absolutną rację, sędzia prowadził mecz na bardzo niskim poziomie. Barnes powinien otrzymać czerwoną kartkę już za pierwszy faul na Ivanoviciu. Matić może mówić o szczęściu, gdyż mógł wypaść na co najmniej 6 miesięcy. Mourinho miał rację, jego zespół walczył nie tylko z rywalem - twierdzi Alan Shearer.
Chelsea powinna otrzymać też dwa rzuty karne. Sytuacja z Ivanoviciem była bardziej niż klarowna, sędzia wszystko doskonale widział, zawodnik Burnley miał rękę w nienaturalnej pozycji. Co do sytuacji z Diego Costą, napastnik najpierw został kopnięty, a potem jeszcze odepchnięty, to również absolutnie rzut karny - zakończyła legenda Premier League.
Kartka dla Maticia powinna zostać unieważniona, temu zawodnikowi omal nie złamano nogi, jego reakcja była odruchowa - twierdzi ekspert BBC, Chris Waddle.
Za popchnięcie rywala jest tylko żółta karta, a Matić dotknął tylko klatki piersiowej Barnesa, tak więc nie powinien otrzymać czerwa - twierdzi Gary Neville.
To co wyczyniał arbiter było szokujące! Chelsea nie otrzymała dwóch rzutów karnych. Burnley w życiu nie zdobyliby bramki z Chelsea grającą w 11, nie wierzę że sędzia nie widział faulu na Maticiu, on przecież mógł złamać mu nogę. Sędzia popełnił dzisiaj masę błędów, które kosztowały Chelsea utratę trzech punktów - twierdzi dziennikarz SkySports, Paul Merson.
Mourinho też ostro krytykował i nawet oficjalna strona Chelsea zamieściła takie zdjęcie -->
Ciekawe czy FA zamiast czepić się sędziego, będzie standardowo karała klub...
Co do tej akcji rasistowskiej to strasznie spóźniony zapłon macie. Nie ma sensu się na ten temat wypowiadać. Kibice, trener, cały klub i właściciel stanowczo się odcięli od tego bydła. Zresztą sam Abramowicz zaprosił tego poszkodowanego faceta na mecz rewanżowy razem z rodziną.
http://sonda.hanzo.pl/sondy,240970,lXm1.html
Jak ktoś po pierwszym sezonie odpuścił sobie Black Sails to gorąco zachęcam do powrotu. Serial wskoczył na wyższy poziom. Mamy nie tylko ciekawsze intrygi i gierki między "bohaterami", ale tez znakomite flashbacki z przeszłości Flinta. Tylko ta czarna dziewoja dalej denerwuje swoim akcentem.
https://www.facebook.com/video.php?v=1084932694897726
Manchester pozbył się takiego talentu na rzecz Di Marii.
zwyciestwo w pierwszej turze :D
powiedz mi lipton, czy wy dzieci korwina jestescie w stanie wygrac jakies glosowanie, skoro nawet w tak populistycznej kwestii lud sie od ciebie odwrocil :)?
mefek -> gram o tę szmatę dla Ciebie, jak wygram, jest Twoja ;) #koszulkazatweeta
a to Ty nie jestes kibicem Chelsea?!
mylisz mi sie ciagle z mefsybilem, jak nie jestes to spadaj, oddam koledze :P
powiedz mi lipton, czy wy dzieci korwina jestescie w stanie wygrac jakies glosowanie, skoro nawet w tak populistycznej kwestii lud sie od ciebie odwrocil :)?
Oddawali trollowe głosy ;) juz ja ich znam. Zrobili to specjalnie by nakarmic twoje ego.
Tym bardziej, że nie napisałeś nic rzeczowego ;)
I skąd 19 głosów :D
Ale żeby od dzieci korwina ? JKM na ten temat tak rzadko sie wypowiada, że nie mam pojęcia jakie stanowisko zajmuje :)
nie wiem, jak ja oddawalem glos na siebie to glosow bylo 12 i prowadzilem jakos tak 58-34-8
widocznie skrzyknales bojowki na wykopie ;))
bojowki na wykopie
Panie, przecież ja nie mam szans z zsolidaryzowanym środowiskiem prawniczym, SpiderWeba ( czy czego tam) i fanów Jak żyć :(
Całe szczęście że od lat nie oglądam meczów polskiej ligi :)
https://www.youtube.com/watch?v=9Z8uO8OzTJg
Uff udalo sie wymeczyc trzecie ligowe zwyciestwo z rzedu, ciekawe czy pocisna dalej te serie, bo teraz Fiorentina i Napoli.
Gole strzelali (...) i (...). Ten drugi przytuli chyba zreszta krola strzelcow Serie A, co jest niezlym wynikiem jak na to, ze sciga sie z Tevezem wspieranym przez Vidala, Pogbe, Pyrlo czy Marchisio.
Nazwisk nie wymieniam celowo, poniewaz najwyrazniej w odroznieniu od Coutinho nie ma sie czym jarac, bo gole to ich obowiazek, a nie wypadek przy pracy.
Dobre cuda się tu działy http://www.livescore.com/soccer/spain/primera-division/levante-vs-granada/1-1778272/
BVB: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Mkhitaryan, Reus, Aubameyang - Immobile
#Juventus starting XI: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tevez, Morata
#jaramsiejakpochodnia
Coraz bardziej prawdopodobne, że Strootman nie trafi do MU... A tak bardziej poważnie to szkoda chłopaka.
W City poważnie nie ma lepszych obrońców, że Demichelis jest podstawowym stoperem?
Ogladam, ale poki co tak sobie, pomimo otwartej pilki. Liczylem na troche wiecej po tym meczu :-)
Kompany niby klasa światowa, ale co go oglądam w LM to bramkę zawala.
Cheillini ładnie przygerrardował.
Mieliśmy z Demichelisa śmiać sie dzisiaj przecież :/
Szkoda, bo jakby Juve dłużej utrzymało prowadzenie, to mogliby pozamiatać już dzisiaj.
Bez Jaji nidyrydy.
Proszę, nawet nasz dyżurny drakuś wylazł przy tej okazji z nory :P
a bo akurat mam wyjątkowo czas na siedzenie przy kompie, poza tym czułem że tęsknisz :*
morata poki co najleppszy zawodnik, ale niech do cholery przejma kontrole nad srodkiem pola...
Szczerze spodziewalem się City walczacego i grajacego na równi z Barca, jak nie ogarna sie, to pojada do Hiszpanii pozwiedzać. Widac brak Toure na boisku, ten człowiek to ostoja MC. Przewaga Barcelony w I polowie, no i milo widziec tak dobrze grajaca Barce. Już rok temu City lepiej się prezentowało, no i wampir 2 gole ustrzelil, w koncu zaczyna przypominac tego zawodnika z poprzedniego sezonu. Masche i Pique dzisiaj na kozaku piłke wyprowadzaja , ogolnie gra obronna dobrze wyglada nawet biorac mierna postawę City w ataku. Imo City powinno sie cieszyc, ze przegrywa tylko 0:2 bo sytuacja Suareza sam na sam z Hartem i poprzeczka po lobie Alvesa i już byloby po ptokach.
Na drugą połowe pewnie Bony wejdzie, bo zarówno Aguero jak i Dzeko niewidoczni.
Jestem zdziwiony przebiegiem spotkania....
Brak Toure okazał się kluczowy.
Rakitic powtówrzył trick z meczu z Realem :)
ja pierdole, niech ktos tego albe potraci albo cos, wiekszego pajaca w tej chwili w pilce nie ma
Czy jakaś angielska drużyna dograła z Barcą mecz w 11 na przestrzeni ostatnich kilku lat ? :D
zeby nie bylo, chodzi o caloksztalt tworczosci, ale dzis to gowno jednak wygrywa
bez toure city uja ugra. i tak dobrze, ze hart to wybronil, bo by juz bylo po ptokach (choc i tak jest).
kurde, boje sie dzis ze nie wenger nie znajdzie sposobu na ta def monaco. ci ludzie jak cos traca to po jednym golu na mecz. :f
http://www.livesports.pl/druzyna/monaco/2PIvr8o4/