Nie no, na tym filmiku to PES wygląda na dużo bardziej grywalny, ale poczekam na opinię obiektywnych wątkowych ekspertów po demie (czyli nie twoją mohen). Grafika ciut gorsza, ale gameplay o wiele bardziej przyjemny.
jestem zazenowany wczorajsza gra liverpoolu. nie mam pojecia jak oni to robia, ze potrafia ladnie rozklepac tottenham na wyjezdzie, a dwa tygodnie pozniej tak okropnie sie meczyc z ludogorcem u siebie. lallana wczoraj jedyne co robil to biegal, ale nic z tego nie wynikalo. coutinho ustawiony nie na 10 w ogole sobie nie radzi. balotelli jakby sie nie wracal po pilke, to nie wiem czy by do niego doszlo jakiekolwiek dobre podanie. gerrard gra tak statycznie ze to jest masakra, w poprzednim sezonie dawal druzynie chociaz dobrze wykonywane stale fragmenty, ale teraz nawet i tego nie ma. imo powinien usiasc na lawce przynajmniej na nastepny mecz zeby zobaczyc jak beda grali bez niego, ale niestety nie wierze w to ze rodgers to zrobi. lovren poki co zawinil mniej lub bardziej przy kazdej straconej bramce przez the reds.
brendan musi ich ogarnac zeby zaczeli grac w taki sposob w jaki grali w poprzednim sezonie. nie mowie tu o strzelaniu tylu bramek, bo to raczej nie mozliwe, ale kufa zeby nie umiec strzelic prze 80 minut bramki jakiemus ludogorcowi to po prostu wstyd. nie wierze w to, ze nagle wszyscy zapomnieli jak to sie gralo pare miesiecy temu. imo to wszystko wina nowych nabytkow, widac ze nie dokonca jeszcze to ogarniaja (no moze procz moreno, manquilio i markovica).
chyba oszaleliscie, zeby oceniac dowolna gra pilkarska na podstawie filmiku (na ktorym ktos gra przeciwko ai na dodatek) to trzeba nie miec boga w sercu

Windows > Android
a Loon mój mentor.
Co prawda dziwnie się patrzy na ekran 8" z rozdziałką 1280x800 mając obok 5.2" z 1920x1080, ale daje radę. Jakby w zestawie był rysik to byłbym w niebie. Można dokupić klawiaturę za jakieś 200 zł i jest netbook. I tak w ramach ciekawostki: na YT jest film jak jakiś Sebix gra w GTA IV przy 25-30 fpsach na tym sprzęcie. Także nieźle.
Ja nie znam tych tabletow z Win 8.1, wychwalalem Windows Phone, umywam ręce od chwały i odpowiedzialności.
poczekam na opinię obiektywnych wątkowych ekspertów po demie (czyli nie twoją mohen)
No ciekawe, ciekawe, najbardziej ciekawe w czym ja niby jestem mniej obiektywny od frakcji fifowskiej w tym wątku? Może po prostu odpal sobie demo PESa i pograj w nie, tylko nie 20 minut "eee, lipa, wracam do FIFY" tylko poswiec mu chociaz kilka godzin na przyzwyczajenie sie
Tak, pełnoprawny Win 8.1 + licencja na Office 2013 (chyba nieskończona). 849 zł w X-KOMie. Co prawda w mojej wersji 32 GB użytkownikowi zostaje ok. 11 GB do wykorzystania, ale ma slot na karty, więc źle nie jest.
chyba trzeba bedzie na niego odlozyc, zanim wyjdzie dziewiatka, wtedy wszystko bedzie mozna zsynchronizowac
No ciekawe, ciekawe, najbardziej ciekawe w czym ja niby jestem mniej obiektywny od frakcji fifowskiej w tym wątku?
Masz rację, zjebałem.
Powinno być: poczekam na opinię frakcji fifowskiej, jak im się spodoba to znaczy że warto.
A co do tabletu, to ekspansja windowsa część 2
No co za ciule w tej UEFA
Zrobiłem wczoraj zmiany ok. 24.00 zeby dzis przypadkiem nie zapomniec. Ale nie zapomnialem, wchodze, a tam nagle Moreno ma 2 punkty zamiast 6, Miranda 2 zamiast 1. I nawet kuźwa nie można cofnąć zmian, a spokojnie punkt jestem przez to w plecy.
jezu, jaka drama w pilkarskim. kto chce to niech wbija (moga prawie wszyscy). czemu wszyscy sadza, ze my jestemsy jakas zamknieta ekipa i nikt nie moze sie tu wpisywac?
czemu wszyscy sadza, ze my jestemsy jakas zamknieta ekipa i nikt nie moze sie tu wpisywac?
PR w dzisiejszych czasach to podstawa.
Po cholerę tam wchodzicie, czytacie i dyskutujecie? Ja mam tamten wątek w głębokim od przenosin i jest mi z tym dobrze.
Po cholerę tam wchodzicie, czytacie i dyskutujecie? Ja mam tamten wątek w głębokim od przenosin i jest mi z tym dobrze.
+100
No tu niestety trzeba się zgodzić z loczkami lekarzami, że dla takiego Paudyna sytuacja z wątkiem piłka nożna to chyba jedno z najważniejszych wydarzeń ostatnich miesięcy... Niby jego sprawa, ale niesmacznie się ogląda jak typ po rozstaniu z dupą śledzi ją na mieście, śpiewa serenady pod oknem i publicznie wykłóca się kto nie zmywał naczyń, szczególnie, gdy typ w międzyczasie dorobił się ferrari, a dupa kiły, rzeżączki, wirusowego zapalenia wątroby typu C i wypadły jej wszystkie zęby
Niby jego sprawa
Pierwsza mundra rzecz, ktora napisales od dluzszego czasu. Na tym mozemy zakonczyc.
moreno zabrano asyste za 4pkt, z reszta niesłusznie przyznana, bo to ludozerca podal do balo
zmiany najlepiej przeprowadzać dnia następnego bo zawsze moga doliczyc save'sy albo odbiory
a zreszta, nikt zdania nie zmieni, nie ma co walkowac ciagle tego samego
[213]
+milion
Nie zajrzałem tam ani razu odkąd adrem dokonał schizmy i kompletnie nie kumam o co chodzi z tymi dramatami. Obydwie strony powinny być zadowolone zamiast obsmarowywać sobie wzajemnie tyłki. My nie musimy się użerać z nimi, a oni w końcu odzyskali wątek. Live and let die jak śpiewał kiedyś największy kutwa w muzyce niepoważnej.
Dla rozladowania atmosfery, opowiem anegdotke :)
Przyszlo dzis The Last of Us i przez pierwsze 30 sekund bylem autentycznie przerazony, bo mylsalem, ze kupilem w tej calej promocji model PS4 bez napedu ;)
Oj maskują ten napęd w plejakach sprytne liski, maskują :)
https://pbs.twimg.com/media/Bxto_zWIMAAnd_t.jpg
Lichtsteiner pieszczoch (na zyczenie nie zdrabinalem)
Loon -> Skąd ty tam wziąłeś dwóch gejów?
BTW
Jakby któryś z posiadaczy PS4 był zainteresowany to mam na sprzedaż Destiny za 165 zł z wysyłką.
Loon jest mistrzem w psuciu sobie i innym zabawy, a potem obwieszczaniu, że wszystko uj i on to przewidział.
[222]
Szybko poszło. Jeszcze tydzień nie minął od premiery.
Nie no, nie wiem czy oni są gejami, ale główny bohater trzyma obok lozka swoje zdjecie z innym facetem w jego wieku, kto jeszcze poza loczkiem nielekarzem z was tak robi?
koobun -> Wątek fabularny (trudno to nazwać fabułą) i strike'i przeszedłem, a nie bawi mnie powtarzanie w kółko tych samych misji dla wyższego lvlu.
Moze to zombie tak na mnie dzialaja, na World War Z chcialem wyjsc po 20 minutach z kina
spoiler start
i podmieniamy dziewczynki, bo pierwsza nie byla dostatecznie ladna na okladke
spoiler stop
omg co tak tanio to destiny, jak ja zarobie na fife :D
Ooo, jak wlaczasz latarke to pad (PAD!) od PS4 wydaje charakterystyczne pstrykniecie :)
Zreszta, co ja Wam bede opowiadal, jeszcze jakies 45 minut planuje pograc ;)
http://twitch.tv/Refleksje
Tez w zyciu by mi nie przyszlo patrzec jak ktos gra w gre (ok, ostatnio wyjatkowo Pillars of Eternity, ale to 10 minut gameplayu na tvgry). I jak ktos patrzy jak ja gram to tez niekomfortowe szczerze mowiac, bo zaraz mnie ktos zwyzywa od nieogarow, nie mozna sobie komfortowo szukac itemków, itd. :P
Ale chciałem przetestowac tę nową funkcję PS4. Moze kiedys bedzie przydatna (GOL-owy turniej w PES-a i wielki final ^^).
Jeśli zaś chodzi o The Last of Us, to boje sie troche pisac, bo przeciez koobon sie poplacze :/. Gra pewnie fajna, ale ja lubie miec sandboks i mozliwosc zmieniania zbroi ;). Ale i tak pewnie przejde, bo nie ma tu za bardzo w co grac ;)
Właśnie pobieram PES 2015 z PSN Hong Kong :D, bo w Europie pojawi się dopiero (prawdopodobnie) 23.09 !!
Loon -> Pobrane już masz?
Utwórz nowego użytkownika, załóż nowe konto na PSN w ten sposób:
Jakiś mail
Language: English
Region: Kowloon
City: Kowloon Bay
Country:Hong Kong
imie jakieś i nazwisko
Na koniec robisz jakiś PSN ID
No to lecimy z koksem :D 2,5 GB zajmuje.
Ło Jezu, smaku robisz, a ja muszę pracować ://
Było wcześniej mówić to zamiast tych smętków TLoU bym dobił :)
Ale wieczorem skusze się na pewno!
Praca nie zając ;-), też dzisiaj miałem kilka spotkań i dopiero teraz wróciłem a demko na Hong Kongu wisi od 13ej.
Czyli szykuje nam się
Mohen ft. Rock & Rojo - Gejming Vloging (Dr Lochek Remix 2k14)
Loon -> Gameplay jest piękny jak zawsze, graficznie niestety FIFA miażdży. Jeżeli ktoś nie grał długo w PES-a a tylko FIFA była na horyzoncie to potrzebuje kilka dobrych godzin na "przestawienie się".
no to obawiam sie, ze akurat dla naszych wątkowych januszy pilkarskich gier video grafika bedzie najwazniejsza
Chuj tam z grafą, piszcie jak gameplay, bo nie wiem co kupić za hajs z destiny
#niemaps4
btw dalej sprzedam za 160
Ooo, jak wlaczasz latarke to pad (PAD!) od PS4 wydaje charakterystyczne pstrykniecie :)
A jak latarka przestaje kontaktować to trzeba potrząsnąć padem, a jak znajdujesz dyktafon to nagranie leci z głośniczka w padzie. Takie cuda.
Jeśli zaś chodzi o The Last of Us, to boje sie troche pisac, bo przeciez koobon sie poplacze :/
Tak jak bym nie znał Twojego wybitnego gustu. Pamiętaj, że kolegujemy się na filmwebie.
#perlyprzedwieprze
Neutm -->
Na grzyba to Destiny kupowałeś, skoro nawet nie masz konsoli?
No zaraz, to w koncu nie dostales tej konsoli? Czemu niby, skoro wyslali jeszcze raz? Znowu kurier idiota?
[248] no klasyczna uefa, co 5 minut zmieniaja, widocznie Platini mial go w skladzie
Nie mial, mial miec, nie dostal, mial miec, a jednak nie dostal, dokladnie w takiej kolejnosci.
Nie dostałem, napisali mi maila że zlecą ponowną dostawę do firmy kurierskiej po czym dzień później dostałem mail że zamówienie anulowane bo przesyłka nieodebrana. Uprzedzając techlawowe porady - nie, nie idę z tym do sądu.
Będąc już pewnym że nie dojdzie kupiłem sobie pada do peceta i tam będę grał.
No dobrze, ale to chociaż zgloś reklamację do RBM/Play, że sugerują brak odbioru przesyłki, podczas gdy nie podjęto nawet próby doręczenia
Ja bym z tym do rzecznika poszedł, a potem do sądu. Racja jest po twojej stronie.
davis -> Może jeszcze do Starsbourga go wyślij?
Neutm -> Jaka firma kurierska? Nie ma czegoś takiego jak anulowanie zlecenie bo nie odebrałeś, każda firma kurierska podejmuje 3 próby doręczenia (które trwają do 14 dni kalendarzowych) po tym czasie dopiero spedycja zwraca towar do nadawcy z informacją o wszystkich próbach doręczenia, w przeciwnym wypadku masz prawo składać reklamację w tej firmie kurierskiej. Wiem jak to wygląda w praktyce bo jestem przewoźnikiem i mam kilkanaście samochodów powsadzanych w Siódemce, DPD i DHL.
DHL, dowiedziałem się u nich, że ustalenia między nimi a Play mówią, że jeśli dojdzie do uszkodzenia dokumentów (kurier podczas pierwszej dostawy rozerwał jedną ze stron umowy) to przesyłka musi wrócić do Play. Napisałem do Play, dostałem odpowiedź że mam zignorować statusy w trackingu firmy kurierskiej a oni ponowią dostawę z, w domyśle, nowymi papierami. Do dostawy nie doszło, w dniu kiedy miała być dostałem mail że zamówienie anulowane z powodu niedoręczenia.
Jak kur.. rozerwał umowę? Takie rzeczy są w kopertach, zalakowane, tak jak umowy bankowe itp. Nie za bardzo rozumiem, ostatniego zdania w Twojej wypowiedzi, jak zamówienie anulowane z powodu niedoręczenia? Czytałeś umowę/regulamin na stronie Playa/RB na temat tej promocji? Moim zdaniem towar MUSISZ dostać, bo go zamówiłeś.
Próbowałeś kontaktować się z DHL bezpośrednio w swoim mieście i żądać wyjaśnienia i natychmiastowego załatwienia sprawy a kurier w takiej sytuacji jest zobowiązany do zapłacenia za wyrządzoną szkodę, tak samo jakby to była paczka. Przez niego nie otrzymałeś zamówionego towaru, a co jakby to był telefon, to też by Cię Play/RB olało?
Messi to daje radę w tym sezonie czy cieniuje?
Zastanawiam się czy go dać na kapitana w FCL.
Tomus --> nie będzie potrzeby, sprawa się rozstrzygnie na etapie sądu rejonowego.
Nojtum, Schalke dzisiaj jedzie Chelsea czy to jeszcze nie ten czas?
Neuer - Alonso, Benatia, Lewandowski, Rafinha, Boateng, Bernat, Götze, Lahm (C), Müller, Alaba
Będzie miazga
Tomus - czytałem, kurier miał dokumenty zapakowane w folii na górze paczki, były do tej folii przylepione. Kiedy je odlepiał doszło do ich rozerwania.
davis zaraz ci coś podlinkuję
Próbowałeś kontaktować się z DHL bezpośrednio w swoim mieście i żądać wyjaśnienia i natychmiastowego załatwienia sprawy
"Przepraszamy, przypadki się zdarzają, nie było specjalnie, proszę się kontaktować z nadawcą żeby wysłali ponownie" tak z grubsza.
davis, tyle mam do powiedzenia o schalke: http://www.transfermarkt.de/fc-schalke-04/sperrenundverletzungen/verein/33
Costy nie ma w składzie, co Mourinho huj mi na złość zrobił w FCL :(
uuuu prawie jak Borussia w zeszłym sezonie.
mam kilkanaście samochodów powsadzanych w Siódemce, DPD i DHL
siódemka to największy kurierski syf w polsce, tam kurierzy przechodzą chyba testy na bucostwo.
Wiem jak to wygląda w praktyce bo jestem przewoźnikiem i mam kilkanaście samochodów
a prawnika?
Costa jest na ławce więc spora szansa, że po przerwie zmieni emeryta.
Czy do Was kurierzy z siódemki też zawsze przyjeżdżają pomiędzy 7 i 8 rano?
Nojtm
Nie ma tego złego itd, na PC pogramy
Costy nie ma w składzie, co Mourinho huj mi na złość zrobił w FCL :(
Dlatego nie lubię FCL ... totalna losowość :/
Między 7 a 8 rano? Z reguły przynajmniej w Poznaniu to o tej godzinie trwa jeszcze sort przesyłek, z bazy wypad jest koło 8:30 czy nawet 9:00.
Loon -> Mam, ale mieć jeszcze jednego nie zaszkodzi :P
Powiem TObie tak, zagrałem 6 meczy (bilans 4-1-1 poziom SuperStar), dość łatwo strzela się bramki, co nie znaczy że gra jest łatwa. Buffon puścił mi 3 strzały Lewego wszystkie po dalszym słupku (hmm realistyczne w sumie?), piłkarze mordki mają jak żywi, jedyne co się można przyczepić, to "dziwna" murawa, mam nadzieję że jest to wina tylko stadionu (KONAMI oczywiście), w porównaniu do FIFY brakuje całej tej telewizyjnej otoczki (ehh uwielbiam takie rzeczy), troszkę monotonne są trybuny (tutaj zawsze kitajce kuleli), ale śmiało mogę potwierdzić, że król powraca małymi kroczkami. Jeżeli KONAMI weźmie sobie do serca opinie graczy (a będzie ich mnóstwo) to śmiem twierdzić, że za rok KRÓL powróci w glorii chwały.
Dziś do meczu złoty bażant, całkiem zacnie jak na masówkę od heinekena, nie spodziewałem się.
davis
Schowałbyś jeszcze mojego posta 263 w wiadomym wątku. Nie mam abo i już nie mogę edytować, to chociaż Ty go ukryj.
Ojejku, no robisz głoda strasznego, za godzinke powinienem zdążyć się za to zabrać. Mam nadzieje, ze Hong Kong oferuje prawilny angielski, a nie chińskie znaczki (chociaz rok temu sprzedawali w Polsce francuskiego PESa 2014, wiec i to udzwigne). Co do murawy, to w PESie to zawsze jest jakas masakra, San Siro w 2014 wyglada jakby grali na green screenie...
Muszę natomiast powiedzieć, że demo FIFA 15 generalnie na konsoli bardzo mi się podoba, żywy, pesowy taki trochę, chyba najfajniejsza FIFA od bardzo dawna. Jedynie w polu karnym jest troche sucho, ta piłka kopnięta na bramkę... brak jej tej pesowskiej plastyczności (Tomus wie o czym ja mówię :)).
Nie wiem czy ktoś z Was grał kiedyś w tenisa, ale jak czysto traficie piłkę to słychać takiego przyjemne PUK, a jak się jakoś krzywo walnie, ew. po ramie, to jest takie klapnięte "pyk". I właśnie na tym polega roznica miedzy ofensywą w PES i w FIFA :))
Muszę natomiast powiedzieć, że demo FIFA 15 generalnie na konsoli bardzo mi się podoba, żywy, pesowy taki trochę, chyba najfajniejsza FIFA od bardzo dawna.
to o czym ty k... pisales wczesniej??
btw ostatnio zdarza mi sie po napisaniu posta, ze wysypuje mi sie karta w przegladarce, ma ktos tak tez (chrome)?
Nie przypominam sobie, zebym jechal jakos po tej FIFIE, pisalem tylko, ze na Xboksie 360 jakas taka za szybka i jak Sensible Soccer, a na Plejaku schematyczna i gorsza od PESa.
Co nadal jest prawdą. Choc minusow jest jeszcze pare, fatalnie sie wykonuje wszystkie stale fragmenty gry (wolne, rozne, karne!!!), wrzutki AI robi tak, ze przerzuca notorycznie cale pole karne (kto tak wrzuca? nawet Bayern tak nie gra), w obronie tak srednio radze sobie z odbiorem, ale to chyba juz moj noskill. Ale i tak podoba mi sie bardziej niż FIFA 11 czy FIFA 13.
No i nie sposob zauwazyc pieknej grafiki. Moim zdaniem wysilki poszly glownie w trybuny... Ale pomijajac zlosliwosci - nowa jakosc jest widoczna glownie w powtorkach, swietne sa te wyciete scenki w nowej FIFIe i np. powtorka jakiegos faulu, wygiecie sie zawodnika, rozmycie pozostalych, etc.
Mnie od PESa zawsze odrzucało już w menu, które zawsze było jakieś z dupy i kompletnie nieintuicyjne. No i raniło uszy muzyką.
Spróbuję tej demówki, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, by przekonała mnie do choćby rozważenia zakupu.
Wykupiłem mecz na onecie Barcelony z Apoelem, a tam jest puszczona Chelsea. No co jest kurwa mać?
Nie znasz streamów innych niż onet, chyba że wykupiłeś dla polskiego komentarza :P.
GDZIE SA CI KTORZY TWIERDZILI ZE LEWY BEDZIE LAWE GRZAL
Wieśniara -> A kto niby ma go wygryźć dziadek peruwiański?
Muller coś Ty zrobił, asysta Lewego maestria.
https://www.youtube.com/watch?v=to6Dh96rvuI asysta Gerwazego palce lizać a za Iturbe Roma grube miliony dostanie za rok/dwa.
https://www.youtube.com/watch?v=LqspRAjdDjI
Gerwazy prawie jak w PES-ie :P
Najlepszy trener w Serie A. Gdyby tylko nie mieli grupy śmierci...
No i do konca rundy bede sobie plul w brode, ze pozalowalem na tego Gervinho...
Tomus665 -> sciaga sie ;))
Loon -> Zawsze możesz zrobić transfer, ja nigdy jakoś nie przepadałem z Gerwazym, taki Eto'o w gorszej wersji (1 na 10 trafione).
Już dawno miałeś ściągnąć jak pracowałeś, teraz tylko odpalić i cieszyć oko, nie przejmuj się jak Cię real zmasakruje (4,5 gwiazdki przy 4 Barcelony,przez obronę).
No bo jeszcze pracuje, ale już się ściąga ;)
Docenisz jak Ci będę do firmy umowy trzaskał ;)
Cfc bez Costy jest niczym. Drogba wszystko psuje jak leci.
First things first
Fantasy CL
1. K*** J**** KATALONSKIE, TER STEGEN MIAL BYC CIEZKO KONTUZJOWANY!!!
PES 2014
Zagrałem 2 mecze, ale po kilku dniach z demem FIFA juz znowu bylo ciezko wroci do PESa. Na szczescie w drugim meczu juz sie przestawilem.
Wizualnie uwazam, ze PES jest lepszą grą od FIFY. Modele pilkarzy sa lepiej animowane, a sami zawodnicy o wiele bardziej przypominają swoich rzeczywistych odpowiedników. Podczas gdy FIFA bierze lalki i koloruje je na Fernando Torresa, PES chyba kazdego zawodnika buduje od nowa - a przynajmniej tak to wyglada. Ładniejsze są też stadiony. Efekt psuje ta nieszczęsna murawa, na dodatek PES od 5 lat wstawia do dema mecze toczone za dnia, a murawy najlepiej wyglądaja w nim wieczorami... Nie wiem czemu oni tak robią, bo ta murawa odstrasza. Ogólnie jednak nie uważam, by były powody do kompleksów wizualnych...
Gameplay niemal identyczny jak w PES 2014, delikatne może korekty, ale moim zdaniem wiele nie zmienili. Dodali ten - chyba zbędny - pasek siły podania. Generalnie gameplay'owo wyśmienicie, może troche sztywno - podobnie jak w FIFIE - w polu karnym, ale liczę, że to jeszcze poprawią.
Sąsiad ja Cię proszę, zrób nam wszystkim przysługę i kup tego pesa.
Kerlo -->
Illarra na twitterze, folołujesz?
widac granie w pesa jest jak bycie weganem
Ładna, ładna. Z tego co zobaczyłem w skrócie, ruskie wyszli na boisko bez bramkarza i obrońców. Romie w drugiej połowie już się nie chciało, że tylko jedna bramka wpadła?
Gameplay niemal identyczny jak w PES 2014
aha, ten pes był niegrywalny, takze chyba nawet nie sciagne tego dema :D poza tym sorry, ale szczerze powiedziawszy z kazda wypowiedzia bardziej zachecasz do kupna fify niz na odwrot i przekonac chyba mozesz juz tylko samego siebie do konami.
ja tam czekam na pesa. znudzily mi sie juz fify. zreszta 15 az tak mnie nie zachwycila, zebym mial wydac na nia 150 zl.
fajnie, ze takie schalke zabralo w koncu zwyciestwo chelsea. a podobno jeszcze ten gol cfc kontrowersyjny.