To sa zawodnicy do innych zadan. Giroud ma tylko jedna rzecz - nosa do bramke. Tego wlasnie brakuje z kolei Welbeckowi.
...palec pod budek
Giroud ma tylko jedna rzecz - nosa do bramke
Z tym nosem to bym nie przesadzał. Szesnaście bramek w sezonie z Ozilem i Cazorlą za plecami to nie jest jakiś szczególnie wybitny wynik.
natalie dormer przeciez sama pokazala cycki, nie mozna byc takim zachlannym
Ludzie sla jakies durne wyrazy wspolczucia i poparcia, a to przeciez i tak wyciek kontrolowany :D
Dobre,
btw wracajac do watku Hull to ja jednak musze bronic honoru Serie A, bo chyba zostala tutaj narzucona niewłaściwa narracja
to, ze Napoli, Inter i Milan wydali mniej niż Hull sciagajace gwiazdę... Serie B, to nic innego, jak pierdolony majstersztyk
Hull wydało na transfery tego lata 45 milionów euro, co im się chwali
Ale to oznacza, że do Serie A w tej kwocie na najbliższy sezon przybyli:
- Michu
- Jonathan de Guzman
- Osvaldo
- Medel
- M'Vila
- Vidić
- Diego Lopez
- Torres
- Menez
- Alex
- van Ginkel
- Rami
I kilku innych, których nie znacie, więc nie wymieniam.
Nie ma w tym gronie może super gwiazd, ale helloł, łączna wartość tych piłkarzy na transfermarkt to ponad 100 milionów euro, a zostali pościągani na stałe lub na intratne wypożyczenia za ułamek właściwej kwoty :)
A MU nie groza jakies kary za FFP?
Ja tam juz jestem przyzwyczaojny do tego, ze Wlosi skapia na czym sie tylko da. Ma to swoje plusy, bo czesto mozna wziac kogos swietnego za grosze (Tevez, Vidal, Diego Lopez, Vidic etc), ale tez czasami sa absurdalne sytuacje jak poskapienie miliona wiecej dla Groszka.
No słuchaj, Thohir nie wykupił Rolando, choć miał dogadaną klauzule 3 miliony euro (Everton chciał dać 10 mln) bo uznał, że ma 5 obrońców i nie będzie płacił szóstemu, jeśli nie sprzeda Campagnaro. Niby szanuje takie podejście, ono wyprowadzi Inter z dupy, ale Rolando był w poprzednim sezonie najlepszym obrońcą Interu i w ścisłej czołówce Serie A...
To nie ja robiłem ten obrazek ;] ale sa foty JL gdzie przyjmuje cumshota na twarz, Kate Upton nawet filmiki ma jak coś w stylu na jeźdźca jest z close upem ;)
MU zarabia tyle kasy ze żadne FFP im nigdy krzywdy nie zrobi.
I tak jeszcze co do smiechow z seriea. No sorry, ale dla mnie nie sztuka jest wydac kupe szmalu na jakies Herrery czy Lallany.
Jak dalej beda wydawali takie kwoty na tak nietrafione transfery to bardzo szybko obróci się to we wspomnienia
Valem
Cos ostatnio mowiles, ze octa-core bardziej drenuja baterie. Gdzies poczytalem, ze bywa wrecz odwrotnie, to jak to w koncu jest?
Tom Cleverley's loan move to Aston Villa from Manchester United has been approved by the Premier a League. #avfc #MUFC
great success xDD
Paudyn
Sa takie z pelnoprawnymi 8 rdzeniami i takie, ktore maja tak jakby 2x po 4 i kiedy nie potrzeba to chodza te 4 o mniejszym taktowaniu, no i te faktycznie moga mniej pobierac, ale nie pelnoprawny osmiordzeniowiec w tym samym procesie technologicznym.
A wiec jednak, bomba transferowa wybuchla z opoznieniem!
Valem
A po czym to rozroznic? Nie ukrywam, ze spodobal mi sie aparat dual sim i planuje cos mocniejszego na gwiazdke
http://www.mediatek.com/en/products/mobile-communications/mobile-chipsets/smartphone/mt6592/
pelnoprawne 8 rdzeni
ale widze, ze bateria w tym smartfonie jest ogromna takze powinno byc ok
Ponoc z bateria tez roznie bywa, bo zalezy od technologii wykonania. Moze pojawi sie w miedzyczasie dualsimowy oneplus one, chociaz na tyle szczescia niestety nie licze.
Tez sie orientowalem w tej sprawie, bo bylem sklonny poczekac jesli taka wersja mialaby wejsc, ale juz jedzie do mnie lumia.
Najpierw w Brazylii skradziono puchar przyznawany zwycięskiej drużynie, a następnie we Wrocławiu okradziono autokar reprezentacji Polski.
Jak donosi "Gazeta Wrocławska", skradziono tablice rejestracyjne z autokaru reprezentacji Polski. - Sprawę natychmiast zgłosiliśmy policji - powiedział rzecznik reprezentacji siatkarzy Mariusz Szyszko.
Macco, draco, gdzie Wy mieszkacie...
Robi
Niestety znajomy nie chce juz tego iphone'a, ale jak bedziesz wiedzial ile chcesz za piatke to daj znac.
Sami Kherida, podczas treningu reprezentacji Niemiec, doznał kontuzji mięśnia lewej nogi.
Ja wiedziałem, że tak będzie.
koncowka e4 twd2 identyczna jak koncowka
spoiler start
To'hajiilee
w brba
spoiler stop

Parodia z tymi wypożyczeniami. Nie dość, że w tym
okienku wypożyczenia stały się ucieczką przed Financial
Fair Play to jeszcze niektóre kluby wypożyczają innym
więcej piłkarzy niż mają u siebie.
Nie ma na to limitów?
Jak ktoś wypożycza faceta o wartości rynkowej
kilkadziesiąt milionów (Falcao) za grosze to jest
oczywiste, że ucieka przed FFP.
Do tego przekręt z Lampardem.
Macco, draco, gdzie Wy mieszkacie...
Co się dziwić jak autobus stał na przez dłuższy czas na pasie do skrętu pod galerią dominikańską. Na miejscu kierowców skręcających w prawo też bym się zdenerwował :F
Dużo było mówione tutaj, że Falcao ma zastąpić w ataku RvP ponieważ ten ma udać się na operacje kolana. Nic mylnego, Robin zdementował ploty na ten temat.
Ja wspomniałem, bo podało to dość dobre źródło i to tuż przed transferem Falcao. Teraz już serio nie wiem jak to ma wyglądać. Moja wersja to taka, że Mata złoży requesta w przyszłości.
Może "dopiszmy" do niepisanych zasad tego wątku, że nie będziemy wspominać w jednym poście o MU i Falką tak jak nie wspominamy o loczku.
Mam nadzieję, że Robin nie odkłada nieuniknionego do ostatniego momentu i nie zamierza zwiększać ryzyka pogłębienia urazu grając na zasadzie "a jakoś to będzie".
Trudno mi to kompetentnie rozstrzygnąć, ale z wykresu jednoznacznie wynika, że włoska potęga ostatnich trzech lat też nie jest w dobrej kondycji finansowej. Jest to o tyle dziwne, że przecież Juve notuje ogromne przychody z racji gry w LM, pomimo stosunkowo kiepskich występów tam. Może Valem rzuci więcej światła na sytuację w Juve.
[244]
chocbym sie staral to zwiazku z tym co ty napisales, a tym co ja - nie widze. . . .
btw de jong tez przyjdzie w styczniu
[247] Paudyn jest teraz na etapie "atak na United = atak na mnie", ja mu ostatnio napisalem, ze United nie ma obrony, a on zaczął wykrzykiwać, że moja matka jest gruba, a ja jestem pedałem
ps. tak było
Wczoraj gdy zobaczyłem w Guardianie artykuł o tym, że w styczniu do ManU przyjdzie Strootman to aż mi się łza w oku zakręciła.
Świniotygrys kapitanem reprezentacji niemiec, śmiały ruch biorąc pod uwagę że od czasu najlepszego sezonu w karierze (a więc 12/13) nie zagrał 10 spotkań z rzędu bez wyłapania jakiejś kontuzji.
Ale to wszystko zależy od częstotliwości występów, stażu i charyzmy. Choćby był to najlepszy gracz w zespole, jak będzie pizdą siedzącą w kącie to ten kapitan nie będzie nic warty. Tu musi decydować selekcjoner i jak widzi że będzie on dobrym kandydatem, ma posłuch i szacunek wśród zawodników to trzeba mu wierzyć.
[257]
Musiałeś mi z rana zepsuć humor? Daj jeszcze zdjęcie tego drugiego nazisty, a więcej się do Ciebie nie odezwę.
Kapitan, który jest zwykle (szczególnie u Niemca) daleko od akcji, daleko od sędziego i daleko od piłkarzy innych niż środkowi obrońcy, to bzdurny pomysł. To jest wtedy tytuł honorowy i nic więcej.
Przerabiam to w Realu. Casillas z opaską, a na boisku najważniejsi są Ramos, Alonso i CR7.
Nie no, posłuch, szacunek i doświadczenie spoko. Ale co drużynie po kapitanie, który więcej nie gra niż gra (przynajmniej ostatnio)? Zastępcą pewne zostanie Ozil, pupilek trenera, a w cieniu pozostanie Neuer, który nie dość że powoli wyrasta na największą gwiazdę tej reprezentacji, gra regularnie, a dodatkowo wielokrotnie udowodnił że akurat charakter ma odpowiedni. Trzeba pamiętać że typ wziął na siebie wykonanie karnego w LM kiedy cała drużyna stchórzyła i bała się odpowiedzialności, do bayernu przyszedł ze znienawidzonego schalke, wziął na klatę kibiców i uprzedzenia i ostatecznie w trzy sezony w hierarchii zawodników był już trzeci i zdarzało mu się założyć opaskę kapitańską przed choćby Riberym. A w kwestii bycia daleko od akcji... naprawdę wypada tak o nojerze napisać?
Kapitan, który jest zwykle (szczególnie u Niemca) daleko od akcji, daleko od sędziego i daleko od piłkarzy innych niż środkowi obrońcy, to bzdurny pomysł. To jest wtedy tytuł honorowy i nic więcej.
W odróżnieniu od kapitanów z pola, którzy - jak wiemy - posiadają moc kontrolowania czasu i przywoływania czterech żywiołów
Nie nadawałby się, Muller to taki dzieciak, który w gimnazjum był tym "śmiesznym typem" co zawsze z siebie robił debila, ale tłumów by za sobą nie porwał. To raczej nie ten charakter.
No chyba jednak wypada. To, że dwa razy w meczu wybiegnie przed pole karne, nie robi z niego zawodnika z pola. Wpływ bramkarza na drużynę jest największy wtedy gdy trzeba się panicznie bronić. Nie wiem po co robić cyrki i dawać opaskę facetowi tylko dlatego, że nawet najbanalniejszą interwencję przekształca w wodewil.
[261]
Wywodzę się ze szkoły mówiącej, że kapitanem powinien być gość, od którego zależy gra zespołu, a nie ten, który jest najbardziej medialny.
Loon
To sa kwoty za same transfery, wiec niby co mam rozjasniac? Ten sezon o najwiekszych wydatkach to przyjscie Conte i sprzatanie burdelu.
Raporty finansowe natomiast sa do wgladu na oficjalnej stronie
2011/2012 -48.6 m
2012/2013 -15.9 m
1 pol 2013/2014 +4.8 m
Wiadomo, ze degredacja to byl spory cios dla finansow, potem te 7 miejsca itd, dlatego odbudowa plynnosci finansowej troche trwala.
Liga włoska ma jakaś nietypowa umowę na te prawa telewizyjne, że jak odpaną inne druzyny, to oni dzielą całosc kasy na te co zostały, nie wiem jak to działa ale dzieki temu jakeis duze kwoty mają.
Allegri gra trójka w obronie czy zmienił ustawienie ? I kto to jest Kingsey Coman o0
Powoli sie przestawia na 4 w obronie, ale naglej zmiany nie robi. Widocznie oglada LVG i widzi, ze nagla zmiana 3->4 w obronie i na odwrot konczy sie zle.
Coman to 18 - latek sprowadzony z PSG w letnim okienku.
To włoskie upodobanie do 3 w obronie może też nieco wynikać z warunków jakie są w lidze - kompletny deficyt bocznych obroncow przy stosunkowo duzej liczbie niezłych ŚO
Czy LvG już wyraził zainteresowanie, wspominając również o tym, że pracując w Tottenhamie nie mógłby sprowadzić takiej perły?
(City = United, upadek)
Po co? Brand nie ma tu żadnego znaczenia. Zostaw bo popsujesz, to nie jest jakiś badziewny android, żeby siedzieć z tym 10h dziennie w garażu.
btw
Our new data analysis has revealed that overall clubs paid on average 16% more than they invested in the five previous years for players with similar characteristics (add-ons included). This confirms the ongoing inflation trend of the transfer market at the top end of the football pyramid. The inflation trend is mainly due to the sums spent by a handful of wealthy clubs. This was notably the case for Manchester United with regard to Angel Di María (+30 million € between the right price and fee reported), for Paris St-Germain for David Luiz signing (+ 29 million €) and for Real Madrid in the case of James Rodríguez (+25 million €).
At the opposite end of the table, our analysis shows that the existence of buy-out clauses and/or non-sporting related issues allowed Barcelona to reduce their offer for Luis Suárez (-12 million € between the right price and money invested). The same holds true for Chelsea with Diego Costa’s signing (-10 million €). In absolute terms, Mario Balotelli was the most under-paid player (-16 million €).
Ma znaczenie, bo wszystko jest pedalsko fioletowe, ponadto onedrive, kalendarz i facebook nie chca sie zaktualizowac i ciagle jest blad pobierania.

Valem nie mam branda wiec ciężko mi mówić, ale moja Lumia nie miała problemu z aktualką apek (all po wifi). Wygląd ekranu głównego zmieniałem przez hd tiles na wp 8.1
jejku jak nasrane na tym ekranie, brrrrrr, gdzie nazistowsa czystość i czytelność?
zaraz to wypierdole przez okno, razem z laptopem
najlepsi sa eksperci na forach:
"zmien port usb" "uruchom ponownie komputer" "sprawdz 10 innych wersji programu"
no kurwa, ja chce tylko brand playa zdjac...
jak czytam te wasze posty to ja naprawde nie wiem co wy robicie z tymi telefonami
dual sim to mus, software tylko jakis wgrany osobiscie, w ogole zmieniacie te aparaty co dwa dni, jestescie w jakiejs siatce terrorystycznej czy cos?
ma ktos jakiegos note'a 3 do opylenia?
przed kupnem lg g2 mowilem sobie codziennie "nastepny telefon musi byc porzadnie wykonany" a teraz rzygam za kazdym razem jak do reki biore ten sliski plastik. namowily mnie nierdy, ze najszybszy ze wszystkich...
btw
Co za mecz GER-ARG xD
Gdyby Di Maria grał, Argentyna miałaby mistrzostwo. Sprawdzone info.
Przecież to mecz towarzyski. Dla przypomnienia w pewnym meczu towarzyskim Manchester United pokonał Real Madryt! XD
Poważnie Mata > Fabregas? EA ogląda inne mecze czy jak? Ten drugi czasem nie miał rok temu 87?
No i obecność Ikera.. To mówi samo za siebie ;d Barcelona pewnie znowu najmocniejsza, a Messi najlepszy..
Barcelona pewnie znowu najmocniejsza, a Messi najlepszy..
ktos tu chyba nigdy nie gral w fife
Valem ---> Serio takie problemy z tym debrandowaniem? Sam za czas jakiś być może będę zmieniał telefon i wybór padnie na wp albo ios. Ten pierwszy na pewno wyjdzie taniej ale jak mam się użerać z przywróceniem czystego systemu to podziękuję. Patrzę tak na poradnik z linka poniżej i tam teoretycznie wszystko powinno pyknąć. Gdzie u Ciebie się wysypuje?
Macco
Tam gdzie sie trzyma volume down. Oczywiscie nikt tak naprawde nie wie dlaczego nie trybi, ale zgrywaja ekspertow. System ogolnie chyba spoko, ale nie moge sie zbyt mocno o tym przekonac poki tego brandu nie usune :|
Spróbowałem u siebie, volume down + podłączenie usb powoduje dokładnie taki sam efekt jak na filmiku, może to kwestia systemu? Cholera wie :D
Macco - nie lepiej wziąć bez brandu?
no fajnie, ze kupilem nowy telefon ze zjebanym systemem, gdzie nie mam nawet kalendarza, bo aktualizacja nie dziala

To jest tzw. tragedia androidowca. Valem cale życie był zmuszony walczyć ze swoimi telefonami. Raz, dawno temu, rozkręcił Galaxy Spice, a po tym jak skręcił ponownie to zostało mu jeszcze trochę części, z których zmontował sobie potem w kuchni alarm przeciwpożarowy. A teraz dostał piękny, efektywny kij bejsbolowy i popsuł próbując przerobić go na wykałaczki :)))
Tam gdzie sie trzyma volume down. Oczywiscie nikt tak naprawde nie wie dlaczego nie trybi, ale zgrywaja ekspertow. System ogolnie chyba spoko, ale nie moge sie zbyt mocno o tym przekonac poki tego brandu nie usune :|
A zaktualizowales system do 8.1 juz? Bo w 8.1 pozmienialy sie skroty klawiszowe
Neutm -> w imieniu wciąż jeszcze skromnej sceny Windows Phone proszę Cię o to, bys nie wrzycual swoich screenów z tego systemu, gdyż ta germańska estetyka odstrasza ludzi :((
Neutm ---> Jak będę miał możliwość to. Na pewno wezmę czysty telefon.
Bałem ---> Jeśli masz paragon to uderzaj do salonu/serwisu i reklamuj.
Zrobiłem reset do fabrycznych i pomogło. Znaczy debrand dalej nie działa, ale system działa jak należy. I chyba zwrócę honor loonowi, bo posprawdzałem trochę opcji i debrand wcale nie jest potrzebny. Tła, kolory czy strony startowe można zmienić, ale najważniejsze jest to, że mogę sobie usunąć dowolną aplikację:O Chociaż i tak jak wyjdzie nowa wersja NCS to spróbuje jeszcze raz, bo niestety obrazka przy wyłączaniu nie zmienię.
Btw jak się robi screenshot?
Ale tutaj ruch od rana, widać, że ludzie pracy i nauki :))
Swoją drogą ciekawe jak wygląda szkoła w czasach smartfonów. Za moich czasów to sobie można było w szkolnej ławce co najwyżej pograć w wężyka i posłuchać pięciu piosenek w autobusie (bo więcej się nie mieściło). A teraz chłopaki mogą sobie siedzieć na GOLu w ostatniej ławce. W ogóle uczycie się czegoś jeszcze w tej szkole z tymi smartfonami? :))
Screenshoty -> Windows 8 "znaczek windows i blokada ekranu", Windows 8.1 "blokada ekranu i vol up". Ale należy pamiętać, że screenshoty nie oddają nawet ułamka uroku tego systemu, bo najfajniejsze w nim jest to, że pulpit żyje :)
Widzisz Valem, jednak to co miało być proste, jest proste :). Ja mam brand Plusa, ale jedyne co miałem w związku z tym w systemie to animację przy uruchamianiu (chyba zresztą zniknęła przy updacie 8.1), dwie dodatkowe tapety i jakąś bardziej wypasioną aplikację iPla, która w sumie może się jeszcze przydać ;-)
#Windows Phone Corner
Na dobry początek polecam aplikacje:
- NextGen Reader (> Feedly)
- TubeCast (> Androidowy YouTube)
- Od Gmaila mimo wszystko najlepsza jest ta systemowa, nie szukajcie zewnetrznych
- SofaScore (najlepszy Livescore na komorki imho)
- Disqus (exclusive Windows Phone!)
- HERE Maps (lepsze od Google)
- W tym miesiącu ruszą testy Opera Mini, chociaż IE daje rade
Reszta ważnych rzeczy (instagram, vine, ceneo, twitter, itd.) ma chyba oficjalki. Do tego appki Wiadomości, Sport, Pogoda, które olewam na PC, są genialnie użyteczne na mobile.
Nie gram za bardzo w gry na telefonie, ale obczajcie sobie Ski Jump i Score! World Goals.
Cieszę się, że wszyscy jesteście zadowoleni a Macco życzymy dożywotniego androida :))
wyglada tak jak zawsze, rozmawia sie z kolegami i kolezankami a nie klepie w ekran ty nerdzie jeden...
u mnie nauczyciele sie wkurzali jak ktos rozmawial na lekcji, wiec poswiecalismy ten czas na wpisywanie sie sobie do zlotych myśli
Loon
Skróty się zmieniły, ale nie te do modyfikacji systemu, więc nie w tym rzecz niepowodzeń.
Dzięki za aplikacje, obadam. Trzeba przyznać, że po ustawieniu pulpitu pod siebie jest on cholernie estetyczny, praktyczny i ergonomiczny.
polecam The Honourable Woman - bardzo fajny serial, troche z homelanda, troche klimatu z rubikona, bardzo mile zaskoczenie!
ja tam zostaje przy andku, chyba lg g2 mini
kolejne btw, jak ja zalozylem czesc to byl placz i zgrzytanie zebami, ze nie moge ukrywac sami wiecie kogo, a jak kubun to nikt nie mial pretensji :(