kobun --> jestem zdziwiony, że klasowy bramkarz w wieku 32 lat idzie grzać ławę. Bo, że nie ma szans wygrać rywalizacji z Neuerem to jest oczywiste.
Jak tam davis, zadowolony z gry Dortmundu? Gładko pyknęli pijaków ale w lidze to już raczej z takimi pastuchami nie będą mieli do czynienia.
Każdy piłkarz odchodzący z Liverpoolu, na czele z Suarezem, to w gruncie rzeczy przeciętniak (żeby nie było zgadzam się co do reiny) i nie jest niezbędny, ale wszystkie nołnejmy z soton to przekoty. Logika znad Mersey, a potem brak mistrzostwa przez dwadzieścia lat.
Przecież Reina to i w szczycie formy był przeciętniakiem, który wygryzł Dudka dzięki swojemu obywatelstwu.
davis -->
Ja byłem zdziwiony tym, że znalazł frajera jak Napoli. Myślałem, że po Liverpoolu trafi do Turbanistanu.
Rezerwy to maksimum jego obecnych możliwości.
Ten polski, amatorski komentarz jest boski. O wiele lepszy niż sztuczne pierdzenie TVP.
ladnie wykonczyl mihal!!!
Maco --> mało mnie obchodzą mecze towarzyskie i od zawsze twierdzę, że nie należy z nich wyciągać żadnych wniosków.
Natomiast podobał mi się gol Immobile, szczególnie ten zwód po przyjęciu piłki (mam nadzieję, że był zamierzony a nie przypadkowy).
Może i macie rację co do Reiny. Ja tam nie oglądałem za wiele meczy z jego udziałem, chyba tylko te z Borussią w LM.
Polaco
Można prosić o link z polskim komentarzem? :)
Legia przekonująca ogra Celtic, żeby odpadnięcie z Karabachem bolało bardziej ;-)
Serio, jak Legia dostanie się do LM to zjem własne kapcie i wrzucę fotorelację na forum (nie żebym im tego nie życzył, ale trudno mi w to wierzyć)
A Reina w Napoli? Przypominam, że Napoli trenuje Benitez, który chciał ściągnąć swojego kochanka.
Rozstawienie Legii leży w rękach rywali. Założyłem już, że Legia awansowała i wziąłem współczynniki z 3 rundy (nie zmieniają się one po tym meczu?)
Drużyny, które awansowały:
1. BORYSÓW       33,725
2. APOEL NIKOZJA  28,870
3. NK MARIBOR   16,200
4. LEGIA WARSZAWA   15,275
5. SLOVAN BRATYSŁAWA  8,700
6. MALMO FF    7,750
Pozostałe pary i ich współczynniki:
KARABACH AGDAM/RED BULL    7,575  / 46,185
AALBORG / Dinamo Zagrze    2,450 /  23, 927
ŁUDOGOREC / partizan    18,125   /  14,825 
Wychodzi na to, że jeden z rywali, którzy mają lepsze współczynniki mógłby jedynie awansować. Póki co wyniki takie, że na razie może zdarzyć się wszystko, ale jak na razie bliżej awansu jest Salzburg, Ludgorest, a w meczu Aalborga na razie niby dogrywka. Czyli aktualnie Legia nie ma rozstawienia, ale są takie wyniki, że jeden gol w meczu może zmienić wszystko, więc trzeba czekać.
Z taką grą to chyba z każdym są szanse w 4 rundzie.
Też coś czuję, że polegną w kolejnej rundzie na jakichś poławiaczach dorsza z Islandii.
O lol, ciekawe czy Szkoci wiedzą jaką renomę mają u nas nasze drużyny z Ekstraklasy. Podwójne upokorzenie. Jeszcze tak niedawno (w sumie to jak się pomyśli, to dawno - jak ten czas leci..) Celtic grał jak równy z równym z MU, Milanem czy Barcą.
[219] Serio, jak Legia dostanie się do LM to zjem własne kapcie i wrzucę fotorelację na forum
Radziłbym dwa razy się zastanowić.
nie bedzie rozstawiona. szanse to jakies 5%. ale rywale i tak do ogrania. choc steaua rok temu tez taka byla.
salzburg, apoel, bate, steaua, ludogorets
ktorys z powyzszych to rywal legii w 4. rundzie.
226
Rozstawieni: BATE, Apoel, Steaua, Red Bull Salzburg, Łudogorets
Nierozstawieni: Legia, Slovan, Malmo, Aalborg, Maribor
nie bedzie rozstawiona. szanse to jakies 5%
Wystarczylo zeby wczoraj Bate w ostatniej minucie nie strzelilo, albo dzis Partizan strzelil...takze troche wiecej jak 5% bylo...to wisialo na wlosku.
ok. przesadzilem. ale i tak nie ma niestety.
imo najgorzej by bylo z salzburgiem i apoelem. widzialbym najlepiej bate lub ludogorets.
Musi być Łudogorets :P
Z tych drużyn tylko BATE jest dla Legii do przejścia. Taka rzeczywistość.
Z drugiej strony jakbyśmy mieli taką grupę w LM to wszyscy w wątku byliby zadowoleni:
1. Real
2. Borussia
3. Liverpool
4. Legia
choc ludogorets w le ogrywal dobre ekipy. chyba faktycznie najepiej bate by bylo trafic.
spoiler start
pewnie znow legia sie obsra i "le tez zla nie jest"
spoiler stop
Z drugiej strony jakbyśmy mieli taką grupę w LM to wszyscy w wątku byliby zadowoleni:
1. Real
2. Borussia
3. Liverpool
4. Legia
To Liverpool nie upadł jeszcze na tyle nisko by był w czwartym koszyku?
Też w to nie wierzę ale wiki podaje ich w trzecim koszyku.
Nie wiem skąd oni te punkty mają.
E tam pierdolenie. Bierzemy Salzburg albo Steaue i jedziemy z nimi. Prawda jest taka, że polskie drużyny lepiej prezentują się z mocniejszymi rywalami. Lech, Legia w LE są tego przykładem. Spartak, Dnipro tez miały być nie do przejścia. Za to Apoel czy Sparta miały być równymi rywalami i okazało się że były lepszymi zespołami.
steauy jakos nie udalo sie pojechac rok temu, wiec tez to roznie bywa.
co nie zmienia faktu, ze davis jest zbyt wielkim pesymista, bo szansa na lm niebywala jest, a rywale do przejscia. problem jest taki, ze w 4. rundzie wszyscy graja juz na 200% i na spietych posladach, bo wiedza ze sa blisko zarobienia sporej kasy i wypromowania sie w europie.
gracz -> Legia była wtedy słabsza niż teraz, poza tym boiskowe doświadczenie i pewne cwaniactwo było po stronie Rumunów dlatego też oni przeszli po zaciętym dwumeczu.
Tak przy okazji - co dziś odwalił Bravo w meczu z Napoli... drugi Pinto się szykuje.
ogladal ktos z was nowego herculesa? czy tylko mi jeden z typow tam przypomina falcao? :D
od razu mowie ze nie moge wstawic zdjecia jego bo to sie mija z celem, bez filmowej charakteryzacji juz nie jest taki podobny
nie moglem znalezc zdjecia, znalazlem filmik http://www.rottentomatoes.com/m/hercules_the_thracian_wars/trailers/11202196/
Nie ważne na kogo Legia trafi. Z każdym przeciwnikiem ma równe szanse na awans. Nie ma tutaj żadnego klubu, poza jej zasięgiem. Najmocniejszymi zespołami są Steaua i Apoel. Ze Steaua grali rok temu i zabrakło chyba jednej bramki do awansu (jeśli dobrze pamiętam), a Wisłę od wyeliminowania Apoelu dzieliły minuty.
Oby tylko nie skończyło się jak zawsze i nie okazało się, że to Celtic grał tak słabo, a nie Legia tak dobrze.
To chyba na razie prasowe spekulacje. Nie zmienia to faktu, ze z pakiety Verma - SO - SP bylbym na poczatek nawet zadowolony :>
Nie w Barcelonie?
Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Szklanek w MU aż nadto, a poza tym, forma od trzech sezonów regularnie szybuje lotem nurkowym.
Liga turecka (i wszystkie stadiony Premier League) w nowej FIFIE! Dwóch klientów (ja i hewhocannotbenamed) zadowolonych.
[247]
Tyle że są to dwa inne ćwiczenia. Zobacz, którą nogą wybija się Navas, a którą Casillas. Wiadomo, że ten pierwszy jest obecnie dużo lepszy, ale ten filmik trochę manipuluje.
Hahaha, dzisiaj widziałem plotkę, że Bonera podąży za Allegrim, to byłby transfer roku!
Verma i tak ma rotowac, wiec co jakis czas moze sobie wypasc ze skladu :D
Ponoc Nasser Al-Khelaifi stwierdzil, ze Di Maria do PSG nie trafi. Przeszkoda miala sie okazac chciwosc Krolewskich i ubodzy paryzanie zrezygnowali. Ktos cos wie? :D
Wiemy tyle co Ty. Podobno na ratunek budżetowi Królewskich spieszy ruska mafia z księstwa.
ciekawe co na to ja
a ja na to ze o rany, az sie boje ze perez w tym roku znowu wywinie ozila na koniec okienka, tylko teraz opchnie ronaldo czy cos :D
No i Ruch przegrał awans w samej końcówce...
To co robi Real, to jest kapitalna wiadomość dla fanów Królewskich - bo pierwszy raz od czasu RvP będą mieli 9 z prawdziwego zdarzenia, a nie zamiennik na poziomie Valencii.
Ale to też świetna wiadomość dla innych klubów, bo wiadomo, że Real pod koniec okienka będzie dopłacał żeby wypchnąć Di Marię i kogoś jeszcze.
A Inter z kolei zrobił skromne finansowo, ale najmądrzejsze mercato od 20 lat. Ach, gdyby tak udało się sprzedać jeszcze Guarina do United/Juve, to może nad wyjętymi w sumie za jakieś 12 mln M'Vilą, Osvaldo (no dbra, ten akurat mnie nie jara), Medelem, Vidiciem, Dodo i Rolando udałoby się postawić "kropkę nad i" i jeszcze sfinalizować transfer jakiegoś mitycznego top class Mistera X?
Brawo!!! Nasze drużyny idą jak burza. Mam nadzieję, że Lech jeszcze jakąś bramkę wciśnie i on też się znajdzie w czwartej rundzie. Niby w kiepskim stylu, ale później się mogą różne rzeczy dziać. Zawsze to jakaś szansa i mniejsza kompromitacja. Lepiej być w tej rundzie, niż nie...
Celtic domaga się walkowera. Podobno Bereszyński nie był uprawniony do gry we wczorajszym meczu.
Jakby jeszcze Lech przeszedł, to nawet fajne kwalifikacje w wykonaniu naszych drużyn. A nic na to nie wskazywało po pierwszych meczach polskich zespołów.
Legia w trybie natychmiastowym wyjaśnia sprawę w UEFA. Prezes Bogusław Leśnodorski wraz z prawnikiem klubu wyleciał już do Nyonu, by walczyć o prawo gry w fazie play off Ligi Mistrzów. Z jednej strony widmo walkoweru jest ogromne, z drugiej do podobnej sytuacji doszło w 2010 roku. Wówczas UEFA nałożyła na VSC Debreczyn grzywnę w wysokości 15 tys. euro za występ nieuprawnionego do gry zawodnika w meczu 4. rundy eliminacji Ligi Europy z Liteksem Łowecz. Odrzucony został wniosek bułgarskiego klubu o wykluczenie Węgrów z rozgrywek. Peter Mate pojawił się wtedy na boisku w doliczonym czasie gry rewanżu, gdy w dwumeczu było już 4:1 dla Węgrów. Ta sytuacja bez wątpienia działałaby na korzyść Legii.
Jeśli faktycznie taka historia miała miejsce, to jest jednak szansa na uniknięcie walkowera.
Lech utrzymuje poziom Ekstraklasy.
W informacji przesłanej przez Legię do mediów przed starciem z St. Patricks, Bereszyński widniał na liście zgłoszonych zawodników. Pozostaje mieć nadzieję, że identycznie wyglądała oficjalna lista wysłana do UEFA. Jak informuje "Przegląd Sportowy", było jednak inaczej i prawego obrońcy nie było wśród piłkarzy zgłoszonych do gry.
inna liste wyslaliby do uefy..?
Gdyby wszystko było OK to Leśnodorski nie leciałby teraz do Nyonu z walizką pieniędzy.
Moim zdaniem będzie walkower.
Powinni powołać się na kazus z roku 2007, kiedy to moja klasa grała w półfinale mistrzostw gimnazjum i przegrała (btw, po moim błędzie :( ) z drużyną, która miała jednego zawodnika więcej. Nie było walkowera, a moja drużyna, która była uważana za najbardziej utalentowaną w historii szkoły, nigdy nie zdobyła już mistrzostwa...
Skoro Debreczynowi w identycznej sytuacji przyznano karę finansową, to czemu Celtic miałby dostać walkowera?
Bo to Celtic a nie jakiś Debrecen czy inny nic nie znaczący klub z europy wschodniej.
Może gdyby w dwumeczu było 2:1 albo 3:2, to Celtic dostałby tego walkowera. Ale wynik dwumeczu to 6:1, więc wątpię, żeby wykluczyli Legię z LM.
sam prezes legii polecial do nyonu walczyc o play offy lm. nie zrobia mu tego i nie wlepia walkowera bo zrobi... smutna minke :D
nie no, na powaznie. uefa zobaczy, ze celtic robi wszysto, zeby utrudnic awans legii i nie sadze zeby zrobili cos takiego polskiemu klubowi.
Jak nie zajebią piłkarze, to zajebią ludzie od papierkowej roboty #polska
#jedzjabłka
Jak w firmie, która obraca milionami złotych mogą pracować idioci, którzy dopuścili do takiej sytuacji?
Jakim debilem trzeba być, żeby nie przypilnować tak ważnych tematów.
W ogóle nie potrafię zrozumieć jak można zatrudniać ludzi, którzy zarabiają pewnie dziesiątki tysięcy złotych, a którzy nie mają regulacji UEFA w małym palcu?
Dla mnie to jest niepojęte.
90 min	My z tym gównem w koszulkach nie mamy nic wspólnego. Kompromitują nas nie pierwszy raz. Odcinamy się od nich.
88 min	TO JEST NAJWIĘKSZA KOMPROMITACJA W HISTORII POLSKIEJ PIŁKI STJARNAN WŁAŚNIE ZOSTAŁ NAGRODZONY ZA WALKĘ PRZEZ KIBICÓW LECHA
86 min	Koniec. Zhańbiliście nasz klub! Wypierdalajcie wszyscy
85 min	Właśnie sędzia okrasa nas ze złudzeń...
83 min	Zanosi się na niesamowitę kompromitację
chodzi chyba o zawieszenie za kartki czy cos, w sumie nie wiadomo
w kazdym razie jak legia przepieprzy sobie lm to tylko z wlasnej glupoty
ale still better than banda rumaka :D