:)
Skoro jesteśmy przy słynnych parach to nie może zabraknąć Francisco Gallardo i Jose Reyesa.
https://www.youtube.com/watch?v=YYiLWp6Qpzg
Gladbach oddało stegena i mają jakieś straszne drewno w bramce, swoją drogą obrona nie lepsza, nie ma to jak pozwolić napastnikowi przelobować bramkarza ze stojącej piłki strzelanej z 10 metrów między trzema obrońcami.
Ja pierdziele, cały World Cup w full hd na miliardzie cali, teraz przedsezonowe spotkania na jakimś streamie 200kpbs 5 klatek, kill me now.
manu znowu wygrywa, kibice znowu na forach podnieceni, balonik rosnie, tylko czekac az liga ruszy i balonik peknie
http://inagist.com/all/493145248034738176/
wreszcie skonczy sie chyba plaga kontuzji w arsenalu. chyba najwazniejszy transfer kanonierow w ostatnim czasie.
Nie liczyłem ile jest pikseli w jednej i drugiej osi, uznaj to za skrót myślowy. W każdym razie olałem takie oglądanie po 5 minutach.
Uznaję. Myślałem, że miałeś dostęp do jakiejś lepszej tv.
Bale przeciw Interowi, to nie mogło się inaczej skończyć.
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/4582F04BFD1104943347790942208_2f363c3b42e.1.2.8012717798052641435.mp4?versionId=jxLVjCjjQLtDYFFPFCl9PnYPOtoEGU8u
och, no mysle, ze jak 90 milionów euro ładuje taką petardę zza pola karnego to nawet reprezentacja niemiec musialaby skapitulowac, a co dopiero rezerwy interu
Uznaję. Myślałem, że miałeś dostęp do jakiejś lepszej tv.
Sorry za zgryźliwość, jestem przez sąsiada w tak bojowym nastroju, że gdyby ktoś się mnie zapytał "jak leci" doszukałbym się w tym przytyku.
Berlusconi: "Joel Campbell? The only Campbell, I will pay money for is Naomi Campbell."
typowy silvio
Zatrważające, że Nani mając czystą kartę o nowego menago, praktycznie poddał się bez walki, zanim ta na dobre rozgorzała. To już Jang zap*** jak dziki osioł, a na Portugalczyka niestety szkoda słów.
Liverpool have pulled out of the deal to sign Loic Remy after realising he wasn't a Southampton player.
przeciez milan w tej chwili to tylko marka, zawodnicy pokroju atletico ale bez simeone, jedynymi typami wartymi cokolwiek sa faraon i de sciglio
batshuayi widze, ze juz jedzie z koksem, bankowo bedzie odkrycie ligue un nastepnego sezonu
lovren oficjalnie w liverpoolu.
lovren, shaw, lallana, lambert, chambers (na dniach ma przejsc do arsenalu). nie wiadomo jeszcze co ze schneiderlinem. rozsprzedali polowe skladu w tym southampton. ;o
Not Match of the Day ‏@NOT_MOTD 1h
After signing Lallana, Lovren and Lambert, Liverpool have now made a £4m bid for Southampton's tea lady.
no i griezmann oficjalnie dolaczyl do bandy simeone
oblak za courtois
siqueira za filipe luisa
mandzok za coste
plus griezmann
na moje oko, to oni sie wzmocnili zamiast oslabic, bo tylko courtois wydaje sie byc lepszym od nastepcy, choc ten nastepca w 16 meczach ligowych 14 razy zachowal czyste konto
Southampton będzie miało chociaż 11 żeby wystawić na mecz? Trochę to takie straszne. W poprzednim sezonie walka o wysokie pozycje, w tym ciężko im wróżyć co innego niż walkę o utrzymanie.
Przecież oni zrobili interes życia. Banda przeciętniaków zagrała sezon powyżej oczekiwań, więc czym prędzej sprzedają ich po wygórowanych cenach, hajsu jak lodu, można skład budować (ew. cieszyć mordę na widok zysków)
Kupili Tadica za Lallane, Pelle za Lamberta, planują kupić Vlaara za Lovrena i wypożyczyć Lukaku. Z bokami obrony to nie wiem jak stoją, ale imo nie wygląda to tak źle.
Boruc - DL, Fonte, DC, Clyne - Wanyama, Schneiderlin - Rodriguez, AMC, Ward-Prowse - Osvaldo
Trzy pozycje koniecznie do obsadzenia, reszta może być. Kasy mają na to pod dostatkiem. Dadzą radę się utrzymać.
Z innej beczki, był ktoś na Herkulesie z "The Rock"?
Jak zobaczyłem obsadę to pomyślałem, że to musi być straszna kaszana, a dzisiaj coś takiego znalazłem
http://blog.cdp.pl/2014/07/28/herkules-heros-obnazony-z-mitycznosci/
i sam nie wiem co o tym myśleć.
Miałem ochotę iść do kina w tym tygodniu, a że nie grają nic ciekawego to myślałem, że odpuszczę, a teraz sam już nie wiem.
Dobra, myliłem się, to nie może się udać :D
Jay Rodriguez and Morgan Schneiderlin close to joining Spurs as two more Southampton players head for the exit door
Teraz chyba sprzedam tego Tadica w FPL, miał bajeczne staty w Twente, ale z kim on ma teraz grać ;s
W Krakowie pusto jak na Zawiszy, piłkarze Wisły grali w ciszy
Karzeł w sądzie www.elmundo.es/cataluna/2014/07/28/53d6300d268e3ed94e8b4571.html
Po raz pierwszy za ery Kloppa Borussia ma wystarczającą ilość piłkarzy aby skutecznie działać na dwóch frontach. Dobrze, że chociaż jedna drużyna w BL będzie naciskała na Bayern.
Wywalić groskrojca i tego donłonga i bym się zgodził. Ale imho ten sezon będzie należał do Schalke.
Jak możesz? Kevin to Mistrz Świata przecież. Za Donga jest jeszcze Hofmann ale nie pasował mi na lewą stronę. Niemniej można tam dać od biedy Ramosa, na prawą Hofmanna i wtedy Aubameyang na ataku.
Możliwości rotacji jest od groma. Myślę, że nawet więcej niż w obecnym Bayernie.
Schalke rzeczywiście jak chcą coś osiągnąć to muszą się sprężyć na ten sezon, bo w następnym Draxlera zapewne wykupi Bayern. Wiele też zależy od tego jak będzie z kontuzjami u Huntelaara. Oni i Wolfsburg będą walczyć o 3 miejsce.
Generalnie, standardowo mogę się założyć, że wszyscy będą oglądać plecy Bayernu i Borussi :)
Wolfsburg tradycyjnie po dobrym sezonie będzie walczył o środek tabeli, powtórka z mistrzowskiego sezonu będzie. A Schalke ma skład na mistrza, przynajmniej wyjściową jedenastkę, bo z rezerwami kiepsko. No i póki co nie mają trenera.
a hummels w koncu zostal w borussii?
mega spoko typ ten vidić, ciekawe wywiady daje, a nie "musimy byc lepsi", od razu go polubilem
nie zdziwie sie jak w okolicy pazdziernika przejmie opaske kapitana od tej wywłoki ranocchii xD
mozesz zmieniac sobie te wymyslne loginy do usranej smierci, ale jestes jedynym kibicem interu na forum, wiec i tak cie od razu zidentyfikuja, loon. . . .
Dobrze, że chociaż jedna drużyna w BL będzie naciskała na Bayern.
pewnie do jakiejs 4-5 kolejki beda szli leb w leb, a potem bayern ich lyknie
Mysla, ze jak zrobia sie na pomaranczowo, to podobnie jak Oranje - znajda sie na pudle.
W ramach informacji. Pomarańczowy nie zapewnia trzeciego miejsca. Akurat się tak tylko złożyło na mistrzostwach świata.
Damn Paudyn był szybszy!
Wszystko bardzo ciekawe ale jakby ktoś jeszcze napisał jakiego klubu jest to koszulka?
Edinson Cavani has been removed from the promotional picture of the PSG away kit.
cavani w arsenalu? to by bylo zbyt niesamowite zeby bylo prawdziwe
cavani w realu? no way, juz jeden zawodnik za 70+baniek jest, norma wyrobiona
Imo Liverpool... chociaż nie, Cavani nie jest z Southampton. Więc pewnie Arsenal.
cavani w realu? no way, juz jeden zawodnik za 70+baniek jest, norma wyrobiona
ale jak odejdzie angel, to prawie wszystkie sie zwroci, wiec perez pewnie cos odpali jeszcze
Kupował z was ktoś ostatnio mieszkanie?
Na Venice hehe
Nie wiem co się dzieje, ale brzydzi mnie ta piłka. Ta wszechobecna pedałkowatość, rozpasanie, fakt iż o wyniku może zadecydowac błąd 1 faceta, kiedy po boisku biega ich 23 (i 2 wzdłuż linii). Jakoś tak nie wiem, ciągnie mnie bardziej do sportów indywidualnych.
Zauważyłem, że krytykom z foro podoba się ten Grand Budapeszt Hotel? srsly?
Przeciw filmy tego gościa co je reżyseruje to są jakieś kompletne odpały - najpierw kręci popapraną bajkę o lisie, potem o parze zakochanych 10latków, teraz jakiś wytwór z dialogami na haju.
Chyba ostatnie dobre co nakręcił (i chyba jedyne) to Pociąg do Darjeling.
a jak takimi filmowymi hipsterami jesteście do zobaczcie Kings of Summer
wszyscy widzieli 30 lat temu, jak nie wczesniej
a anderson, chociaz konwencje filmow ma fajna, a dialogi w budapest hotel byly niezle, to te filmy sie nie bronia niestety fabula
no niestety, to takie typowe kino przerostu formy nad trescia, dla hipsteriady troche pokroju michasia i koobci, którzy gdyby dosłownie nie ta mała, ostatnia przyziemna futbolowa kula noramlności u nogi, byliby wklejali tu sobie szymborską, witkacego, masłowską i obowiązkowe alice munro
[271] Obejrzyj jeszcze (o ile tego nie zrobiłeś) choćby Bottle Rocket, Rushmore albo Life Aquatic with Steve Zissou zobacz czy Ci się spodoba, potem się wypowiedz na forum.
[269]
co poczebujesz wiedziec
a jesli chodzi o andersona to albo ma sie gust i jego filmy lubi, albo gustu sie nie ma i sie ich nie lubi, taki loon na przyklad nastepujace filmy ocenil na 3/10 - mysle, ze komentarz jest zbedny
tak, wiemy, nie podobaja ci sie wszystkie filmy o tematyce wojennej w ktorych nie pojawiaja sie nazisci
Zerknąłem na filmweba żeby się nie zgodzić, ale niestety brak mi argumentów. Na swoją obronę dodam tylko, że najgorzej oceniony przeze mnie film to Lektor, który bodaj był o nazistach, w jakiejśtam formie.
Jak duża różnica jest w cenie remontu starego mieszkania a mieszkanie w stanie deweloperskim?
Coraz bardziej jestem za tym, żeby wziąć nowe od dewelopera i staram się siebie przekonać, że remont starego mieszkania to więcej hajsu bo trzeba wszystko pozdzierać, pozdejmować, porównać a u developera jednak już wszystko powinno być zrobione w miarę na czysto.
Jak mocno da się zbić cenę u dewelopera? Znajomy mówił, że da radę o 10%. Realne to?
Maco - też się w sobie zbieram. Jakoś tak na początku roku planuję kupić. Już nawet sobie jedno wypatrzyłem, zobaczymy czy będzie jeszcze wolne :)
[276] Snatch 3/10?! Jezusie Świebodziński... Jak ten film nie broni się grą aktorską, formą, fabułą i muzyką to ja nie wiem jakie filmy zasługują w jego mniemaniu na dobrą opinię. Pewnie jakieś Transformersy albo Iron Man.
Jakoś tak nie wiem, ciągnie mnie bardziej do sportów indywidualnych.
Popronuje golfa. Tez sa pilki, no i przy okazji wpisuje sie niejako w zyciorys hanka mudiego.
A gust filmowy loona to juz suchar, wszyscy wiedza, ze gosc powinien zajac sie czyms, co nie ma nic wspolnego z ocenianiem czegokolwiek, bo az strach zapytac o gust muzyczny...
porównać a u developera jednak już wszystko powinno być zrobione w miarę na czysto.
Z tym bywa różnie. Warto developera prześwietlić żeby się nie wkopać. Można też się wywiadywać czy budynek nie jest budowany z dziadowskich materiałów.
Ja też mam coś wstępnie upatrzone tylko nie wiem czy nie będzie za małe. Ale z lubą jesteśmy leniwi więc również rozglądamy się za mieszkaniami z rynku wtórnego bo nie chce nam się bawić w mieszkanie od 0.
[283] www.youtube.com/watch?v=_6XI8i_69xA
Maco - tylko, że z rynku wtórnego może być w kiepskim stanie i trzeba włożyć w remont więcej hajsu i czasu. Tak przynajmniej mi się wydaje. A z kolei w dobrym stanie, ładnie wyremontowane kosztuje więcej, czasem więcej niż nowe od dewelopera.
jestem na podobnym etapie z mieszkaniem, zakladam koniec tego roku lub poczatek przyszlego,
ja raczej ide w kierunku deweloperskim, ale dla mnie istotne jest, ze robie od zera po swojemu, sa mniejsze ograniczenia
wszelkie kalkulacje co lepiej wypada zaleza raczej od konkretnych przypadkow, nie ma reguly
A z kolei w dobrym stanie, ładnie wyremontowane kosztuje więcej, czasem więcej niż nowe od dewelopera.
z wtornego (porownywalne) zawsze bedzie drozsze od pierwotnego
Ktoś z tego wątku oceniał nowego TR na 6/10, gdzie w internecie jest to właściwie niespotykana ocena dla tej gry.
Tak więc każdy ma swoje widzimisię..
ja bralem deweloperskie, wyszlo mnie taniej niz jakby bylo z wtornego, dodatkowo masz szanse sprawdzic wlasnie materialy, stolarke etc, robisz po swojemu, wiesz, ze budynek nowy, dodatkowym plusem jest to, ze masz pewnosc ze nie bedziesz sasiadowac z zadnym lumpem bo oni z reguly wola przyjsc na gotowe
jesli o negocjacje chodzi to pewnie zalezy od dewelopera, mi udalo sie w cenie mieszkania ugrac garaz
a no i w wiekszosci przypadkow nowe budownictwo oznacza mniejszy czynsz, ja za 50m + garaz place 350 zl
Dodam z własnego podwórka, że doprowadzenie starego budownictwa do standardów XXI wieku pochłania mnóstwo czasu, energii i niemałą fortunę. A i tak mogą wystąpić przeszkody nie do przeskoczenia, np. przedpotopowa instalacja (pion) elektryczna.
Z drugiej strony gotowca w życiu bym nie kupił, bo co to za frajda mieszkać u obcych.
Widzialem pare mieszkan z rynku wtornego tak zajebiscie urzadzonych i umeblowanych, ze malo co bym w nich sam zmienil. Ja akurat z tych, co nie maja potrzeby wstawiania wszystkiego od postaw, aby moc sie czuc jak u siebie.
Tak jak npisal Robi, wszystko zalezy od konkretnego przypadku. Ja sie poki co waham jak ten baca z dowcipu. Mieszkanie, nad ktorym sie zastanawiamy jest od kuza kolegi. Od obcych nie wiem czy bym sie zdecydowal. Z drugiej strony, nie wiem czy bede mial czas zeby developerke wykonczyc albo kase wywalac na rozne ekipe, ktore dziela sie na drogie i jeszcze drozsze. Poza tym, to tez sie przeciaga w czasie. Zamiast placic za wynajem mozna splacac kredyt. Ale jak sie ma mete na czas remontu to mozna sie wtedy zastanawiac nad developerka.
predzej czy pozniej i tak bedziesz musial ten czas w to wlozyc, kobiecie sie moze cos w kazdej chwili poprzestawiac i stwierdzi, ze jednak pasowaloby cos zmienic, zacznie sie kucie i ciecie, a meble przeciez gdzies trzeba bedzie upchnac by sie nie usraly
wykonczenie surowego tak naprawde nie trwa niewiadomo ile, u mnie to trwalo miesiac, ale co prawda intensywny, po pracy castoramy etc.
Bullz - jak wziąłeś surowe, to ściany w jakim stanie były? Wymagały równania, przecierania? Czy były już gotowe do malowania?
Paudyn - ale też są mieszkania po babciach, ciotkach itd które nie były remontowa 20 lat i wszystko w nich jest przeżółknięte. Kontener trzeba brać żeby wywalić stare graty i gruz
Everton close to completing deal to sign Romelu Lukaku from Chelsea
Szkoda, że Wenger go nie chciał przygarnąć
Kupował z was ktoś ostatnio mieszkanie?
U developera na 100% zapłacisz więcej z metra niż z rynku wtórnego. Ta różnica spokojnie wystarczy ci na remont używanego mieszkania. I nie myśl sobie, że jak kupujesz nowe to wszystko w nim jest tiptop. O nie, partacze są tak samo jak byli 20-30 lat temu.
Chyba raczysz żartować.
Zauważyłem, że krytykom z foro podoba się ten Grand Budapeszt Hotel? srsly?
4/10 Anderson kisi się we własnym sosie. Jest już jak Shyamalan. Ale generalnie hipstery zachwycone.
[276] Żywot Briana, Łowca Androidów, Lśnienie 3/10??? Z kim ja się zadaję...
Ktoś z tego wątku oceniał nowego TR na 6/10
Ja oceniałem chyba nawet niżej. Do dziś nie wybaczyłem temu co mi tą grę zachwalał przed zakupem :)
Nie kupiłem tego na SSS jednak. Ale teraz jest do wyrwania xcom eu za 5 ojro, warto?
ilprincipino -> Tak, to bardzo fajny sandbox. Podobnie zreszta jak czwarta część Assassin's Creed, która jest pierwszą w pełni grywalną odsłoną tej dość mocno przereklamowanej serii.
Osvaldo, najbardziej problematyczny nieumiejący grać w piłkę napastnik po Turynie przyszedł dziś siać chaos do Mediolanu. Dodatkowo możemy go więc zaliczyć na konto kolejnego odejścia z Southampton. Trochę lipa, mam nadzieję, że jest tylko rezerwową opcją na Ligę Europejską, a uda się ściągnąć jeszcze na wypożyczenie Hernandeza (podobno van Gaal dał zgodę)
Chyba raczysz żartować
nie racze, tam w nawiasie dodałem jeden wyraz, okreslajacy o jaki wtorny mi chodzi,
rozszerzajac - podobne rocznikowo, w podobnej lokalizacji,
a nie gierek z plyty vs. nowa deweloperka