https://twitter.com/FCBayernEN/status/490059327005544449
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
To, że w listopadzie skończy dopiero 31 lat i to, że przez tą decyzję niemcy nie mają już ani jednego bocznego obrońcy na poziomie.
Jak dobrze widzialem, to on juz i tak gral na boku obrony tylko w przypadku sytuacji awaryjnej.
Jak dobrze widzialem, to on juz i tak gral na boku obrony tylko w przypadku sytuacji awaryjnej.
A szkoda bo do tej pozycji jest po prostu stworzony. Trochę kontrowersyjna decyzja. Teraz kiedy repra jest na fali i w końcu zdobyła jakieś trofeum mógłby pociągnąć ich do kolejnego za dwa lata. Do tego czasu raczej lotów specjalnie nie obniży. Tym bardziej, że obecnie jest jednym z najlepszych o ile nie najlepszym bocznym obrońcą na świecie.
Moim zdaniem w pełni zrozumiała decyzja. I najlepszy na nią moment.
[204]
Myślałem, że kibic Bayernu i znany przeciwnik piłki reprezentacyjnej będzie w siódmym niebie.
Byłbym, ale od razu można to połączyć ze słowami Lahma, o tym że jego obecny kontrakt w Bayernie jest jego ostatnim, ponoć coś takiego gdzieś klepnął jakiś czas temu, a szkoda byłoby zobaczyć koniec jego kariery w wieku 34 lat, zdecydowanie za wcześnie na takiego piłkarza.
Prawdopodobnie Celtic Glasgow. Ciekawe czy Legia będzie mieć okazję się z nim zmierzyć.
Ps:
1) Jak Legia odpadnie z Patrick, to w ogóle nie występuje w LE?
2) Jak Legia odpadnie z Celticiem, to gra w ostatniej fazie eliminacji LE?
3) Jak Legia odpadnie w ostatniej rundzie eliminacji, to gra w fazie grupowej LE?
Yaya Toure's agent Dimitri Seluk tells me Yaya is "100% staying with #MCFC next season, not PSG or anywhere else".
Sky Sports News
[209] 3xWhoCares
Ponoć Yaya gardzi przejściem do przeciętnego obecnie MU. Oczywiście chodzi o jego pazerność ale sytuacja i tak jest zabawna.
Tego nie neguję ale i tak uważam, że takiego zawodnika stać na więcej.
Edit: Spóźniony.
Nie dziesięć, nie osiem, a niecałe pięć milionów funtów (sześć milionów euro) zarobi londyńska Chelsea na sprzedaży Demby Ba do Beşiktaşu Stambuł. Turecki klub ujawnił na dodatek, że "The Blues" będą otrzymywać należności za Senegalczyka w ratach. W oświadczeniu czytamy:
"Właśnie osiągnęliśmy porozumienie z Chelsea FC w sprawie transferu Demby Ba. Klub zapłacił 1,5 miliona euro zaliczki. Reszta ceny zawodnika zostanie spłacona w następujący sposób:
- do 31.12.2014 - 1,5 miliona euro
- do 30.06.2015 - 1 milion euro
- do 31.12.2015 - 1 milion euro
- do 30.05.2016 - 1 milion euro
Żadnym wybitnym piłkarzem to on nie jest. Strzelił kilka ważnych bramek ale w Chelsea wypadał dosyć przeciętnie. 5 melonów w ratach to jednak porażka. Chyba chcieli się go po prostu jak najszybciej pozbyć z Londynu.
Na tournee do USA bez Andersona. Pewnie bali sie, ze przy ich tanich fastfoodach samolot sie nie poderwie w drodze powrotnej.
Jadą jakieś drewna ponad u21 bez przyszłości jak Amos i uber drewna jak Young i nonejmy a nie ma Perasona i Rothwella, gówno a nie dobry przed sezon.
spoiler start
Van Gaal out
spoiler stop
Nie jestem w stanie powiedzieć, czy mój cykl w Juventusie dobiegł końca. Jeśli zostanę, to nadal będę dawał z siebie wszystko
czyli vidal w mu
nikt tyle nie da raczej, poza tym: real raczej nie szuka obroncy, city tez nie , chelsea nie, psg nie, do bayernu nie wroci, do barcu wg. znawcy zubiego nie pasuje, tak wiec mozesz wyluzowac :-)
Hummels to taki piłkarz, że zastąpi z marszu każdego z obrońców wymienionych przez ciebie drużyn. Ale ja najbardziej myślałem o transferze do United, ich stać na to. City zresztą też nie ma jakiś wybitnych obrońców (nawet Kompany nie jest niczym szczególnym).
przez tą decyzję niemcy nie mają już ani jednego bocznego obrońcy na poziomie
Widziałeś przecież że po eksperymentach Guardioli to i Kozojad wystawiał Lahma na defensywnym pomocniku. Więc w kontekście obsadzenia pozycji DR Lahm i tak już nie był brany zbytnio pod uwagę.
Moim zdaniem pośpieszył się. Spokojnie jeszcze mógł zdobyć Mistrzostwo Europy.
nawet Kompany nie jest niczym szczególnym
Akurat Kompany jest na podobnym poziomie co Hummels.
PSG ma Silve i Luiza XD
Chelsea ma Cahilla i Terrrego
Real ma Varana i Ramos
Więc faktycznie żadnemu z tych klubów potrzebny nie jest.
Ghost a ja jestem gotów się z tobą założyć, że Luiz w PSG będzie grał jako defensywny pomocnik!
Panowie eksraklasa w pełni, super mecz na zadupiu, naprawdę dobrze się to ogląda, mogłem wystartować z wątkiem do typowania już teraz, jeśli tak zajebista ma być ekstraklasa w tym sezonie.
Taki talent :((( idzie na zmanrowanie. Wakacje nie każdemu służą :P Ponoć jest na sprzedaż.
Już się skończył, grali z fanklubem swoim, który w większej części się składa z piłkarzy jakiegośtam czwartoligowego klubu, wynik 3:0, dwa gole Alaby, Lewy nie zagrał, Bernat i Rode tak.
“Real Madrid is the best club there is and it is a step more than Bayern. I didn’t need more options. This club is fantastic and it’s a great challenge to win titles here.”.
Kto tak Kroosa zdenerwował?
Czepiasz się, Van Gaal też się w podobnym tonie się wypowiadał na konfie.
Każdy nowy trzepie takie formułki.
Klub. Też bym się wkurzył, najpierw jeden trener mu nie chciał dać szans, potem ściągnęli go z wypożyczenia na siłę i drugi trener mu nie dawał szans, potem jak już dostał szansę to drużyna zagrała kosmiczny futbol po tym jak złapał kontuzję, a kiedy w końcu pojawił się Guardiola promujący klepanie piłki bez sensu to okazało się, że nie chcą mu dać odpowiedniej podwyżki. Pochlastać się idzie.
tl;dr
nie placa mu tyle co kupowatemu goetze
statsy gotze > statsy kroosa, pozycja z grubsza ta sama, przynajmniej w teorii.
Van Gaal też się w podobnym tonie się wypowiadał na konfie.
Van Gaal mówił tylko o biggest club co akurat w pewnych kategoriach jest prawdą. Nie powiedział natomiast wprost o swoim poprzednim pracodawcy, z którym osiągnął wszystko, że to półka niżej, więc nie zastanawiał się nad odejściem :D
twitter.com/Squawka/status/489693654312046594/photo/1
staty kroosa a cala pomoc realu
koobon ----> Weź się opanuj. Nie ma sensu rozmawiać z Paudynem o czymkolwiek/kimkolwiek związanym z MU bo i tak on zawsze będzie miał rację. Do niczego go nie przekonasz a i tak jego będzie musiało wyjść na wierzchu.
[240]
Nie był tak dosadny, ale skoro United jest biggest to logicznym jest, że Bayern i Barca są smaller. Nie wspomniał w jakim kontekście, więc każdy może to sobie dowolnie interpretować, tak jak ten kroosowy "stopień niżej".
Inna sprawa, że też byłem zaskoczony aż taką wylewnością Toniego.
Właśnie dlatego imho słowa Van Gaala są takim uprzejmym, podnoszącym na duchu klub w kryzysie frazesem, a te od Kroosa od razu kojarzą się z wbijaną szpilką, ale może faktycznie jestem przewrażliwiony.
Valem, Polaco - zapraszam: https://www.gry-online.pl/forum/wybor-telefonu-do-1400zl/z4cb6e22?N=1
liverpool sprzeda boriniego do sunderlandu za 14 milionow funtow, a assaidiego do stoke za 7 milionow funtow. co jak co, ale the reds sprzedawac potrafia :v
no i loic remy prawdopodobnie przejdzie do lfc za 8 mln.
myslalem ze nie moze byc gorzej niz ta pokraka od zgredka, a tymczasem ponoc blind w katalunii :-(
krychowiak w sevilli
lubiem to
casemiro w porto na rok, porto ma opcje wykupu, a real odkupienia go, jest dobrze
Spoko, grali rezerwami, podstawa odpoczywała po wyczerpującym meczu pucharowym.
grali rezerwami
a na boisku dzis miedzy innymi
Dusan Kuciak
Dossa Junior
Jakub Rzeźniczak
Bartosz Bereszyński
Jakub Kosecki
Ivica Vrdoljak
Helio Pinto
Arkadiusz Piech
Władimer Dwaliszwili
Marek Saganowski
wiecej tu podstawowych niz rezerwowych mlodych
Beniaminkowie dobrze rozpoczęli ligę. Bełchatów wygrywa z Legią, a Górnik Łęczna remisuje z Wisłą, po niezłym meczu.
Helio Pinto? On z Patrykami zagrał tragicznie, więc nie rozumiem czemu dzisiaj grał.
Legła Warszawa hue hue
polska liga? nie na mojej zmianie
tak sobie przez ta polska liga przypomnialem Lukisa co znalazl sie w analogicznej sytuacji jak Stra i uciekl do wlasnego watku tylko o ekstraklasie xD
swoja droga widze, ze watek pilkarski fajnie sie trzyma. srednio z 2 posty na dzien, 3-4 uzytkownikow. grubo.
https://www.youtube.com/watch?v=Dx9LnlFuYOk&feature=youtu.be
A w Korei Płn - mistrz świata jest jeden!
Śmiej się śmiej, niedługo w ten sposób polska drużyna awansuje do LM, bo inaczej się nie będzie dało :p
swoja droga widze, ze watek pilkarski fajnie sie trzyma. srednio z 2 posty na dzien, 3-4 uzytkownikow. grubo.
Rozkręcą się gdy tylko ruszą ligi... zobaczysz!
A poza tym miło, że jest na forum miejsce gdzie Lookash może płakać w spokoju :)
Milik w Ajaxie 3 gole w 4 sparingach. Obiecujący prognostyk. Może w końcu coś z niego będzie.
[fecas]
Dziś o 15 dwa bardzo ciekawe spotkania. Kenia będzie podejmować na wyjeździe reprezentację Lesotho. Natomiast w Tanzanii zmierzy się jedenastka czarnych pereł z Mozambiku z tamtejszą reprezentacją. Stawką obu meczy jest udział w Pucharze Narodów Afryki. Szykuje się ogromna dawka niepowtarzalnych emocji. Jestem pewny, że sędziowanie będzie na wysokim poziomie.
[/fecas]
Bayern aktywnie poszukuje jakiegoś naiwniaka, który zgodzi się na wymianę dobrego piłkarza za shaqiriego i 10-15 mln ojro. Ponoć Cuadrado jest w obszarze zainteresowań, poza tym jakiegoś młodzika z Gladbach chcą, a do tego interesują się Perinem.
www.getfootballnewsfrance.com/2014/6-shakhtar-players-refuse-to-return-from-lyon/
Brazylijczycy i jeden przekabacony zapewne Argentyńczyk... A to ci niespodzianka!
czekaj aż cię korpo przerzuci na krym, zobaczymy jak się będziesz palił do wyjazdu :>
Kiedy wydawali ogromną kwotę na Cristiano, to przynajmniej wiadomo było, skąd się ona wzięła. Już przy Bale'u miałem wąty, ale tutaj...? To chyba na zasadzie "znajdźmy kogoś, za kogo chcą mniej więcej tyle, ile wart okazał się Suarez, w końcu trzeba mieć swój własny hit transferowy". Kroos za dwadzieścia kilka baniek, James za 80, komedia :D
O ile rzecz jasna całość dojdzie do skutku.
Rodrigo przejdzie do Valencii !!!
Jamesa szkoda :(
Di Maria i Isco na wylocie zatem ?
Czy ja dobrze widzę że Real zapłacił Monaco za Jamesa 81 mln ojro? ;o
barca dala 100 za geymara, ktoremu za rok konczyl sie kontrakt...
Czy ja dobrze widzę że Real zapłacił Monaco za Jamesa 81 mln ojro?
nie zapłacił, bo James w Realu nie ma
Di Maria i Isco na wylocie zatem ?
Isco zostanie na 100%, Di Maria na 99% nie
nie zapłacił, bo James w Realu nie ma
ale jechał dziś madryckim metrem ;]
Isco zostanie na 100%,
Jako pierwszy ławkowy ? szkoda troche takiego talentu
Pewnie zrobia coś ala Morata.
omg znowu sracie z tym jamesem, ta sama plota ciagle krazy i ciagle ta sama reakcja -_-
Jese wróci dopiero w okolicach grudnia
Jako pierwszy ławkowy ? szkoda troche takiego talentu
Na to się zanosi. Dużo zależy od tego gdzie będzie grał Kroos, bo jak w miejsce Xabiego, to Isco będzie łatwiej na dostanie się do pierwszego składu.
omg znowu sracie z tym jamesem, ta sama plota ciagle krazy
Na oficjalnej stronie Realu pojawiło się już to info, ale po czasie zniknęło, zresztą James jest już w Madrycie, więc nie plota.