Witam , chciałem kupić ps4 a posiadam plazmę 43" , dokładnie taką http://www.samsung.com/africa_en/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS43F4900ARXXA ... czy obraz będzie wyświetlany w 720p czy 1080p? w ogóle jest sens do takiego tv kupować tą konsolę? obraz będzie płynny (60fps)?
TV lajtowe. To czy wyświetlisz 720p, 1080p lub inne i 30 FPS lub 60 FPS zależy już tylko od gry.
info o grach w tej sprawie: uk.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates
więc nie uświadczyłbym dużej różnicy w grafice odnośnie full hd?
ale gry na ps3 działały mi w rozdzielczości 1366x768!
I jest to pewnie maksymalna rodzielczość telewizora. 1024x768 daje proporcje 4/3, bład na stronie.
jeżeli to , w ilu klatkach będzie wyświetlana grafika zależy tylko i wyłącznie od gry , to od czego zależy to czy gta 5 będzie działać w 30 czy tez 60fps?
PaputPP, niekoniecznie. Skalowanie pewnie jest.
to od czego zależy to czy gta 5 będzie działać w 30 czy tez 60fps?
O ile telewizor odpowiednio odświeża obraz też zależy to od gry.
no w plazmie mam 600 odswiezanie!
wiem ze najlepszym sposobem będzie pójść do sklepu i sprawdzić ale sądziłem że ktoś tu udzieli mi sensownej odpowiedzi... nic bardziej mylnego;/
Podpowiem, że w sklepie raczej więcej się nie dowiesz (chyba, że Ci naopowiadają jakiś durnot). Jeśli nie zrozumiałeś z odświeżaniem to w najlepszym wypadku na obecnych konsolach możesz liczyć na 60 fps (przeważnie jest to 30, bywa nawet mniej). Odświeżanie 600hz w tv dobrze brzmi ale w praktyce jest do gier bezużyteczne.
jeżeli to , w ilu klatkach będzie wyświetlana grafika zależy tylko i wyłącznie od gry , to od czego zależy to czy gta 5 będzie działać w 30 czy tez 60fps?
Czy tylko mi się wydaje, że autor wątku to idiota?
Nieee, to my jesteśmy idiotami. Autor wątku dowie się w sklepie u eksperta, który będzie miał dla niego odpowiedni telewizor.
zgadza się , jesteście!
Witam
Jakbyś kupił u mnie plazme to byś miał 1080p i 60fps, a że masz samsunga to cierp.