Zakupiłem sobie ostatnio radio samochodowe Pionner DEH 2100UB i mam problem z ustawieniem zapamiętanych stacji. Gdy zaprogramuje 6 stacji wszystko jest wporządku ,ale po np 2godzinnach gdy uruchomie auto stacje jakby resetują się do frabrycznych. W czym leży problem? Posiada ktoś może polską instrukcje do tego modelu radia?
Stawiam, ze radio jest zle podlaczone - nie dostaje pradu gdy stacyjka jest wylaczona. Normalnie akumulator powinien podtrzymywac pamiec.
Ja mam Pioneer DEH 2000 (prawie takie samo radio). Na pewno coś źle podłączyłeś.
Znajomy elektryk już mi dobrze wszystko podłączył i działa poprawnie.
Mam identyczny problem jak ty. Czy mógłbyś mi podpowiedzieć co jest źle podłączone??
Mati1409 --> Powinny być dwa kable doprowadzające napięcie do radia. Jeden, podłączony na stałe (żeby się pamięć nie resetowała) i jeden idący do stacyjki (żeby radio się wyłączało, jak wyłączysz silnik). Wystarczy, że podłączysz odwrotnie lub zapomnisz o jednym kablu i efekt będzie taki, jak widać.
kupilem dzis uzywane radio pioneer deh2100ub i mam pytanko do uzytkownikow tego radia czy to normalne ze jak wyciagne plyte to wylancza sie radio
jak ktos moze to niech odpisze jak najszybciej bo nie wiem czy to normalne czy poprostu mam zwrocic radio
Miałem deh2100ub - jak radyjko działało normalnie a ja chciałem wyjąć płytkę to wyjmowałem a radyjko tylko pokazywało, że nie ma w środku płytki, nie wyłączało się
to znaczy ze cos chyba jest zepsute i tez probowalem wycigac i dusic potecjometr ale nic to nie dalo tez gasnie
chyba ze ma ktos jakis pomysl co to sie dzieje